Strumfi si prichindei de iulie-august 2011(7)
Raspunsuri - Pagina 17
lisssa_ana spune:
am avzut si eu filmultul...am si lasat comentariu :D...oricum,sunt superbi,si mie imi e mila de cel mai micut,dar sa luam partea pozitiva,o sa aiba grija cel mare de el
fetelor,eu v-am adaugat pe FB, nickul de pe FB e betty asc,deci dati-mi accept ca usnt eu
Mama de Ana si 13+
fecian spune:
Buna seara burtici
Cum a decurs ziua la voi? Toate bune si frumoase?
La noi azi a fost o zi mult mai buna dupa ce am papat o supa la plic la pranz...parca totul s-a luminat. Am putut si eu manca dupa lapte cu orez si acum seara niste cartofi si o salata maaare.
Cred ca m-am indragostit de ceapa si usturoi. Ca asta pot manca se pare fara nici un fel de problema...
Deci maine seara cred ca fac un mujdei de usturoi si cu legume fierte. Sper sa imi placa
Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008) si 8+ cu
Nasterea lui Gabriel
_
Simply happy!
Burtocika spune:
Doamne, cat ati scris !!! Nu v-am citit de 2 zile si ati umplut deja un capitol si jumatate !!!
Nici nu mai stiu cui sa raspund, citindu-va aveam tot felul de raspunsuri pregatite, dar acum nu mai stiu ...
Despre alimente permise/interzise: eu stiu ca toate alimentele sunt permise in sarcina, asa mi-a spus medicul la prima sarcina (cand am intrebat-o de ce am voie si ce nu, mi-a spus ca pot manca orice nu-mi face greata). DAR unele prezinta riscuri mai mari de a contacta anumite boli care sunt periculoase in primul trimestru din sarcina sau poate si mai tarziu (listeria, toxoplasmoza etc.). In principiu, daca nu vreti sa va asumati riscuri, evitati laptele crud si branzeturile din lapte nepasteurizat, carnea cruda, ouale crude (din maioneza). Eu am considerat ca riscurile sunt minime, asa ca am mancat de toate.
Despre greturi: greturile de sarcina sunt mai speciale decat greturile obisnuite ... Trec cu mancare si se accentueaza cand ti-e foame Daca le aveti dimineata, cand va treziti, inainte sa va ridicati din pat rontaiti cateva sticksuri sau biscuiti sarati ... In timpul zilei eu m-am descurcat cu mandarine, portocale, Nestea si, dupa ce trece senzatia de greata putin, neaparat mancati. La prima sarcina mi-a fost mai greu, dar acum am aplicat acest principiu si o tin in frau.
Despre vitamine: depinde foarte mult de medici; unii le recomanda de la inceputul sarcinii, altii dupa ce trec greturile, din trim. II, pt ca pot accentua starea de greata (la mine asa a fost), altii deloc (eu am luat 2 luni, dupa care am schimbat medicul, care mi-a spus sa le intrerup, ca ma ingras prea mult si eu deja eram plinuta). Nu va grabiti sa plangeti ca nu se vede burtica sau ca nu v-ati ingrasat (sau poate chiar ati slabit), e timp destul !!! Acum sarcina e mica, are cativa cm, daca a crescut burtica e cel mai probabil sa fie din cauza pozitiei uterului si a balonarii ! Bebele isi ia tot ce are nevoie din organismul vostru, nu va mai faceti griji ca din cauza greturilor nu se dezvolta bine ! Ia sa va vad stresandu-va dupa ce se naste, cand o sa va rugati cu lingurita cu piure de el si n-o sa manance nimic ! Am o prietena care mi-a spus ca baiatul ei se hraneste cu fotosinteza, ca nu mananca mai nimic si totusi e sanatos tun
Despre analize si investigatii: stiu ca in Vest nu se fac asa multe, pentru ca se merge pe principiul reducerii cheltuielilor. Am o prietena in Danemarca, insarcinata in 16 saptamani la 39 de ani, si nu reuseste sa convinga medicii sa-i faca cezariana ! Saraca fata e terifiata de nasterea naturala si probabil ca singura solutie va fi sa nasca in Romania, la o policlinica privata.
MihaHegarty - nu esti singura care nu si-a vazut bebele, eu abia pe 25 ianuarie ma duc la ecografia morfologica. Intrebai parca ce inseamna morfologica: se masoara diverse lungimi ale copilului, in special "translucenta nucala" (daca am retinut bine) care este un indicator al sindromului Down. Dublul/triplul test sunt doar teste STATISTICE, ceea ce inseamna ca ofera doar indicatii despre probabilitatea / riscul de a dezvolta anomalii genetice. Evident ca RISC nu inseamna CERTITUDINE, de-asta testele pot fi infirmate de amniocenteza, si ai impresia ca ai facut-o degeaba ... Eu voi face testele si pe urma vom vedea, speram sa fie totul bine; daca va fi cazul voi face si amnio.
Tu nu poti face si investigatii la o policlinica particulara ? E atat de scump ? La noi nu stiu exact ce mai este suportat de stat si ce nu, eu tin minte ca la prima sarcina am facut toate ecografiile pe bani, la fel dublul test. Dar nici nu m-am gandit sa nu le fac, din motive de bani ! Acum am o asigurare la Medlife, prin serviciul sotului, si am multe analize incluse (inca nu stiu care, o sa vad cand ma duc saptamana viitoare sa le fac); plus ecografiile - am una 4D pe trimestru, cele transvaginale sunt mai multe, plus consultatiile ... Nu m-am hotarat inca daca sa nasc la ei sau nu, nasterea trebuie s-o platesc si e destul de scumpa, dar mai vad ...
Va las acum, ma incearca iar un val de greata si ma duc sa ma intind (ca abia am mancat, asa ca nu mai pot sa mananc).
Apropo, voi stiti ce se poate lua in caz de CANDIDA ? Din cauza imunitatii scazute mi s-a reactivat, si pana ajung la doctorita ma omoara mancarimile ... Eu am luat in sarcina trecuta Macmiror-ovule, dar nu mai stiu daca am voie in primul trimestru ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
luli spune:
Burtocika cauta pe net carpicon, e si o pagina. stiu ca nu are contraindicatii. Poti sa o intrebi pe dna dr. e foarte draguta si iti va spune (ea a brevetat prod.). Sanatate multa.
Luli - fericita 8+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate
mariaruxi spune:
Buna seara, am avut o zi plina astazi si n-am apucat sa intru pana acum. Vazut filmulet - super tare. Sincer nu mi-am imaginat ca un bebe atat de mic poate lovi atat de rapid, cred ca el e varianta fast and furious .
Adra ai reusit sa ajungi astazi la eco?
Vreau sa vad si eu poze cu Roberta si cu Dya, dar refuz sa-mi fac cont pe FB. Nu vreti sa le puneti pe mail-ul comun?
Miha, cum a fost prima zi de scarbici?
O seara faina va doresc!
Maria (27 nov. 2007) si 12+
luli spune:
Subscriu nici eu nu-mi fac cont pe FB. Hai fetelor puneti-le pe comun
Mi-e asa un somn mai sunteti? probabil sunteti si voi obosite ...daca nu mai sunteti astept sa scot rufele de la si apoi...inchin steagul si plec la sfor sfor
va
lisssa_ana spune:
eu sunt,doar ca sunt ocupata papanasii fetei
saraca... ce mama are
Mama de Ana si 13+
luli spune:
Liiiiisssaaa ne faci poftaaaa
luli spune:
fetelor gata plec la [nani. Va pupacesc si ne vedem maine la cafea.
Vise frumoase!!
Luli - fericita 9+ si cu ajutorul lui Dumnezeu imi voi tine minunea in brate