mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)
Raspunsuri - Pagina 9
Gabi_K spune:
Isabela felicitari!
Viviana: paduchii nu mor inecati... si le place parul curat, ca in parul uns nu pot respira. In orice caz tb verificati zilnic in cap, mai ales fetele cu par lung si des, in clasele cu probleme
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
viviana spune:
A venit si rezultatul la teza de mate. Este exact cel la care ma asteptam: 6.
Nu am vazut teza. Nu stiu subiectele, nu stiu unde a gresit. Si nici nu cred ca vreau sa stiu.
Sunt foarte suparata, nu atat pentru nota cat pentru faptul ca nu stiu cum sa reactionez. Nu stiu ce sa fac pe mai departe.
Nu stiu ce sa-i spun. Nici de bine nici de rau.
Nu vrea si pace.
Nu e un capat de tara, dar nu ma pot opri sa gandesc: daca era teza unica?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
olympia spune:
Viviana, intru sa zic doar ca teza unica de regula-i mai usoara, adica undeva la nivel mediu .
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
viviana spune:
Pai, tocmai asta e!
Teza a fost pe modelul tezei unice.
Cu o saptamana inainte de teza au lucrat la clasa subiectele ce s-au dat in anii trecuti la tezele unice.
O sa vad dupa amiaza cand vine de la scoala si mai revin atunci.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
Viviana, poate exact acest 6 i-a lispit sa se sperie... la noi nu zic ca a facut miracole nota 6 de la teza, dar de atunci nu mai comenteaza atat la meditatii. Si macar l-am convins sa traga tare pentru notele de scoala, macar media sa-i fie mare, si atunci chiar daca se intampla ceva asemanator la testul de a 8-a, tot are nota mare pe 4 ani, si il mai scoate din necaz
Nu comenta pe tema notei, numai daca are si ea de obiectat. Si apuca-te cu ea sa faceti probleme in plus.
isabela spune:
Ana a venit plangand, miercuri seara, de la scoala, pentru ca profa de tehnologie i-a dat 8 la tehnologie, la un proiect, si 8 la altul spunand ca nu-si aduce aminte sa-l fi facut. Si chiar muncise la el. Iar altei colege, i-a dat un proiect in plus pentru a-i scoate media 10.
Plangea in hohote, ca nu-i corect, ca ea a avut proiectul, si cand a rugat-o sa-i dea si ei un proiect in plus, profa nu a fost de acord.
Am incercat sa o linistesc, sa-i spun ca nu-i nimic, ca asta e acum, dar nu a spun ca m-as fi dus peste profesoara la scoala. Daca nu tine minte sa-i noteze, si mai ales sa nu favorizeze in fata tuturor anumiti elevi. Asta ii doare pe copii cel mai mult,nedreptatea.
Viviana,
Te inteleg atat de bine. Eu eram hotarata ca de data aceasta sa nu-i mai reprosez nimic. Si eu i-am spus de atatea ori, ca la teza din cls a 8-a, va conta orice zecime sau sutime.
Gabi_K spune:
si noi avem probleme asemanatoare cu tehnoloaga... dar ce sa faci, fara vaci e gol grajdul
Avea un 6 (!!!) si un 10. Atat s-a rugat de ea pana l-a ascultat si i-a dat inca un 10, asa ii iese 9.
Anul trecut a patit la fel. A luat un 6 la ceva lucru de mana neterminat, altii care n-au facut nimic mai primeau o saptamana sa-si termine treaba si primeau note mari
nelia spune:
Isabela, felicitari fetitei pentru nota mare la mate!
Viviana, te inteleg, of, ce bine te inteleg. Mai devreme v-am scris o poveste, despre care eu nu stiu inca daca e frumoasa sau urita... cu rezultate bune sau dezastruoase. Dar nu v-am trimis-o, insa am salvat-o... v-o trimit totusi. Ar trebui sa deschid un blog, ca tot e la moda...
Noi sintem si mai rau, a luat note intre 50 si 75 la suta. Din decembrie pina acum. Nu are numai din astea, a avut si 85 si 90 si 100 la suta, dar cele mici sint la testele mai mari, care definesc nota pe etapa (sint patru etape pe an, cu buletin scolar la fiecare dintre ele).
Nici eu nu stiu cum sa reactionez... discut cu ea, cite in luna si stele, imi explica, ii explic, ma intreaba, ii raspund, incerc sa o motivez... nu stiu cum sa o mai iau.
Dupa toate intimplarile din ultimele luni, in care i-am acordat incredere si libertate maxima, sa invete pe cont propriu (o ajutam unde ne cere si daca cere), incerc sa trec peste note... cu greu reusesc, dar sint inca linistita pentru ca am aflat ca numai clasa a V-a conteaza pentru inscrierea la liceu/secundara.
M-a sunat profesoara sa ma intrebe ce se intimpla... am fost la scoala si i-am explicat cit am putut de sincer. Mi-a dat dreptate, si in clasa a observat aceeasi delasare, dar ca e o fetita desteata, cu un real talent actoricesc si cu capacitati de lider, cu idei originale... civilizata, politicoasa, in general... dar fara teama sa-si exprime ideile si nemultumirile si sa argumenteze pentru ele, numai ca trebuie sa invete sa o faca intr-un mod mai pasnic (de aceea are B la purtare!)... Ea spus ca va continua sa o stimuleze la scoala, eu incerc sa gasesc solutii acasa. Agatei nu i-am spus decit ca am discutat cu profesoara in general, nu i-am spus nici de bine, nici de rau, dar pe scurt, i-am spus adevarul.
Exemplu de seara petrecuta in familie, aceeasi atmosfera, aceleasi conditii, aceeasi mama, acelasi tata... copii diferiti. Dupa toate evenimentele din ultimele luni, cind, in sfirsit Agata a spus ca ea trebuie sa invete, nu mai vrea note mici. I-am zis doar foarte bine, asa este, sint cam mici.
Tudora s-a dus si a facut trei pagini din caietul ei de prescolari, m-a chemat sa o spal pe dinti, s-a bagat in pat cu o carte in mina, a stins apoi lumina si s-a culcat... singura. Dupa ce si-a pus hainele si rucsacul pentru a doua zi pe scaun, halatul si papucii la locul lor... si si-a aranjat maimutoii frumos in pat. Nu i-am spus nimic si nici nu-i spun vreodata, eu nu sint in stare sa fac ce face ea si nu vreau sa o stric. Asta este ea. Nu vreau nici sa se schimbe, nici nu stiu daca asa va ramine... dar zau ca daca ai un asa copil (asa e de mica si nu pot sa spun ca vine de la noi, ci de la felul ei de a fi), sarcina parintelui se usureaza de o mie de ori!
Agata... imi spune ca trebuie sa invete... eu ii zic foarte bine si se duce in camera. Ii duc doar o lumina mai buna, incercind sa nu observ... geaca e pe jos intr-o parte, pe pantalonii de iarna, tot pe jos, sta pisica si se linge... ghiozdanul intr-o parte, cu cartile nescoase si... totul e pe jos, inclusiv ea, care desi are un birou nou si frumos, tot pe jos sta si isi face lectiile. Am renuntat de ceva vreme sa ma mai stresez pentru fleacuri...
Ceea ce povetesc se intimpla in jur de ora 8... il culc pe cel mic si pe la 9 ma duc la Agata sa-i spun ca e ora de culcare. Aoleu!!! Asa repede, ca eu mai am lectii de facut. Woau, spun eu in gind, chiar s-a apucat de invatat... si o intreb cit mai are. Pai... toate. Cum adica... toate? Si pina la 8 tot de-ale ei facuse... dar ce ai facut pina acum? Si imi arata un caiet, frumos si ingrijit, cu foi liniate si desenate, puse in folie si apoi intr-un dosar colorat... Ce e asta?
Am facut un caiet in care voi incerca sa desenez chipuri (ale colegilor, profesorilor, parintilor, oamenilor de pe strada etc.), cu expresii si in anumite momente cum ar fi cind sint tristi, veseli etc. Si pe ultima coloana, la observatii, voi scrie trasaturi, in asa fel incit sa am niste portrete-cheie pentru anumite personaje... Ce fel de personaje? De film... sau asa, in general. Daca vreau sa fac un film si am nevoie de personaje sau sa joc eu rolul unui asemenea personaj, sa am mult material adunat de mine.
I-am zis doar bine si am inchis usa... Nu stiu ce a facut, a venit dupa vreo ora si mi-a spus noapte buna, am pupat-o si i-am spus somn usor. Dimineata... n-am sculat-o ca sa duca la scoala. S-a trezit ea pe la 8 si un sfert (scoala incepe la 8 fara 5), speriata, nervoasa ca de ce nu am trezit-o sa se duca la scoala. I-am raspuns calma ca m-am gindit ca e interesant ce a spus ea si caietul cu chipuri si trasaturi pe care vrea sa le adune... asa ca, o ajut in acest sens. Nu inteleg, ce vrei sa spui, tipa ea la mine in timp ce se invirtea disperata sa se imbrace totusi...
Continui pe un ton usor amuzat, dar serios: pai, m-am gindit ca daca vrei sa creionezi un personaj sau chiar sa-l joci, care nu deschide nici o carte cu zilele, care ia note mici, care are idei interesante si le pune in practica pina la 10-11 noaptea in timp ce lectiile zac nefacute... iar a doua zi se cearta cu mama cind o scoala pentru ca este foarte obosita... sa aiba tot materialul necesar la dispozitie, trait pe propria piele. N-a zis nimic... s-a dus si s-a bagat in pat.
S-a sculat si e ora 2, iar ea a facut de toate, numai lectii nu. Are doua teste, unul la mate si unul la Stiinte... nici nu a deschis cartile.
Nici nu stiu daca sint suparata sau trista... ma intreb doar, ca si Viviana, cum e mai bine sa faca un parinte in aceasta situatie!?!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Continui pe un ton usor amuzat, dar serios: pai, m-am gindit ca daca vrei sa creionezi un personaj sau chiar sa-l joci, care nu deschide nici o carte cu zilele, care ia note mici, care are idei interesante si le pune in practica pina la 10-11 noaptea in timp ce lectiile zac nefacute... iar a doua zi se cearta cu mama cind o scoala pentru ca este foarte obosita... sa aiba tot materialul necesar la dispozitie, trait pe propria piele. N-a zis nimic... s-a dus si s-a bagat in pat. |
pai asta e mai ceva decat daca ii faceai morala cu o zi inainte si o certai zdravan.
in felul asta i-ai aratat clar ca fara tine nu se poate descurca si nu stie cum.
adica ai ciu-ciu incredere in ea si suport moral.
nelia spune:
Asa este cum spui tu. Si cum se face altfel? Sa continui sa o trimit la scoala, unde exigentele sint minime, cine vrea invata, cine nu, nu... tara are nevoie de toti, cu lectii nefacute, sa vina cu note de 5 si 6? Daca ea nu are datoria sa invete... eu am datoria sa o trimit la scoala, oricum? Bineinteles ca o voi trimite, ca o e obligatarie, dar astazi pur si simplu nu a fost nimic premeditat, nu am avut chef sa ma dau jos din pat si sa depun vreun efort ca sa o pregatesc pentru scoala, sa nu zica ca nu se duce si ea undeva... Am dreptul? E normal sa-mi iau o zi libera? Nu e tensiune, nu e cearta, e liniste si pace, eu fac ce vreau, ea face ce vrea... sintem bine in pielea noastra.
Altii imi spun ca daca ii impun incerc sa o ingramadesc in formele mele, nu o lasa sa fie cum vrea ea... Tu spui ca nu e bine pentru ca asa ii demonstrez ca nu am incredere in ea si ca nu se descurca fara mine... cum e bine, atunci, Buli?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU