mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)
Iar am umplut un capitol intreg... am deschis unul nou.
Fetelor, ziceti-mi si mie: daca te adresezi cuiva pe mess (unei persoane cu care inca n-ai vorbit in ziua respectiva), nu incepi cu un salut?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
Raspunsuri
Gabi_K spune:
asa ma gandeam si eu...
vorbeam cu o donshoara de 16 ani pe mess, si mi s-a parut chiar ciudat sa nu salute. Speram si eu sa nu fie vreo moda noua...
Mamici de adolescenti, cum va mai descurcati? Ce fac copiii de revelion?
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
Gabi_K spune:
La multi ani!
Cum a fost de Rev? Al meu a fost la chef, a venit pe la 4 jumate, a doua zi iar chef, dar mai scurt, pana la 9 jumate.
Sa vedem azi, poate ne da rezultatul la romana...
giulia71 spune:
Buna seara si La multi ani!
Ne-am intors de doua zile din vacanta de Sarbatori si de ieri au inceput nebunia, iarasi stari de anxietate legate de scoala.
Azi-dimineata a fost trist la maxim, mi-a tot repetate intr-una ca simte o tristete si casca foarte des (asta e un semn al anxietatii) ca si cum n-avea aer.
A venit de la scoala si l-am intrebat, ei cum a fost, tot asa ti-a fost teama de scoala, mi-a zis ca nu, dar ca inca se simte trist
Asadar cred ca e ceva strict legat de scoala, insa nu stie ce anume?!
Am tot spus ce ne-a invatat la terapie, degeaba:(( parca nimic n-avea efect.
Re-incepem batalia cu noul an, speram sa fie ceva mai bine.
Va doresc un an fara griji si cu rezultate bune si foarte bune!
Gabi_K spune:
Giulia, totusi dupa o vacanta obositoare, in care a fost si un revelion care le deregleaza bioritmul,e normal sa dea semne de anxietate in primele zile de scoala. Nu cred ca exista vreun copil de gimnaziu sau de liceu care nu s-a simtit ieri la fel...
giulia71 spune:
Gabi, bine ar fi sa faca si el parte dintr-o mica "comunitate". Sincer mi se parea ca e singurul si suferinta lui e atat de devastatoare pentru mine.
Incerc cat pot sa fiu "stalpul" lui pe care se poate baza, il includ si pe taicas-o sa nu simta ca e singur.
Revin
uneori gandesc prea mult....
Mediajust spune:
Giulia, este o mare comunitate!
Pe fiul meu (14 ani si ceva, clasa a VIII-a) l-a lovit tristetea (combinata cu ceva "injuraturi" furioase) din prima zi a anului, cand mai avea doua zile de vacanta - pai, gata cu culcatul tarziu si sculatul la 10, gata cu Sims, si in loc punem fizica si chimie? Si asta in conditiile in care este un copil studios, invata cu placere, mult si bine - dar ce legatura are asta cu mersul la scoala?
Nici el nu are prieteni acolo (am povestit undeva) - din dorinta de mea a-l proteja de "contacte" cu comportamente inacceptabile l-am aruncat in extrema cealalta, si a devenit teribil de restrictiv in alegerea relatiilor, dar are foarte bune raporturi cu colegii, in limita timpului si preocuparilor legate strict de orele petrecute la scoala.
Asa ca nicio bucurie sa te intorci acolo dupa vacanta, i-am spus ca-l inteleg perfect, ca si mie imi erau neplacute primele zile, este firesc sa se simta asa - si i-am dat si vestea buna: "trece! n-ai sa fii elev toata viata!"
Gabi_K spune:
off topic: Mediajust iti sunt datoare cu un mare buchet de flori, pt ce ai scris despre mamele singure, la un alt topic.
on topic:
Giulia, fiul tau are prieteni? Are vreun cerc restrans de copii?
Al meu fiind foarte retras, abia in clasa a 4-a a inceput sa mai cheme cate un coleg acasa. Si atunci a venit a 5-a o noua scoala unde n-avea pe nimeni.
Are vreo 2-3 colegi mai apropiati din clasa si are vreo 3 prieteni din alte scoli. Si sunt anxiosi si frustrati impreuna, ca incepe scoala.
In fiecare duminica dupa masa aceeasi text: mami, nu-mi motivezi ziua de maine? Ca ai voie 3 zile pe semestru... bine ca-si cunosc drepturile, nu?
Ce numesti tu anxietate, eu cred ca mai degraba e lene si comoditate asociata cu scarba de scoala si de obligatii. Asa ceva are toata lumea. Cred ca el nu a gasit inca partea pozitiva a scolii, adica: niste colegi draguti, o materie care sa-i placa cu adevarat, un profesor care sa-i fie model.
Mediajust spune:
Cu drag, Gabi, iti multumesc! Nu sunt mama singura, dar am o admiratie fara margini pentru aceste doamne de toata isprava!
Cam putin 3 zile - noi avem 5!!
Spune-i lui Robert sa intre in Consiliul de Administratie al scolii (din care ar trebui sa faca parte si un elev de clasa a VII-a sau a VIII-a) si sa propuna mai multe!
Lipsa de entuziasm a copiilor vine si din presiunea excesiva pe care au de la scoala (poate uneori si acasa).
Eu astept cu mare interes si furie prima intalnire a consiliului clasei, unde cu tot respectul voi ruga membrii corpului didactic sa-si mai tempereze modul apocaliptic in care le deseneaza viitorul. Formulari de tipul "este cel mai greu an din viata voastra", "de aceste examene depinde viitorul vostru", "facultate face toata lumea, liceul e piatra de incercare" nu cred ca sunt de natura sa-i apropie de studiu, din contra.
isabela spune:
Sincera sa fiu eram eu fara chef ca incepe scoala, dar fi-mea... Mai ales ca nu-si terminase temele de vacanta ( cam multe cei drept)
Dar, spre fericirea lor, diriga ,le-a zis sa vina la scoala abia luni, zilele acestea ii invoieste ea de la profesori. Asa ca mai avem inca 4 zile de vacanta.