mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Din pacate Robert nu va intra in consiliu, din simplu motiv: nu-i pasa
Nu e in stare sa mearga nici macar la chefurile organizate in scoala- carnavaluri si altele. Anul acesta trebuia sa fie un mare chef de mos nicolae, unde trebuia sa cante impreuna cu doua fete. Au exersat mult, totul a mers bine, pana cand una dintre fete l-a anuntat ca a ragusit si nu mai poate canta. La care el a raspuns: nici o problema, oricum a intervenit ceva si nu pot sa merg nici eu.

La noi clasa a 7-a e cel mai greu an de scoala noah ca asta-i actuala La anul va fi a 8-a.
Presiunea e cam excesiva, dar nici profii nu mai au alte idei ce sa le mai zica, sa se mai straduiasca un pic. Nu prea sunt ei motivati, nu au decat exemple negative in jur: manelisti si mafioti bogati nescoliti, intelectuali muritori de foame... da'i prost copilu', sa se straduiasca sa fie si el muritor de foame???

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Aaa, cum sa nu-i pese cand poate sa-si mai traga doua zile libere?

Uite, eu cand fiu-meu zice "ah, mai bine, ca nici eu nu voiam sa..." nu-l prea cred.
Unul dintre lucrurile care il ingrozesc cel mai tare este sa-si devoaleze acest tip de sentimente. Este introvertit, chiar daca aparent comunica mult si tot, vorbeste despre ce i se intampla, spune ce gandeste. Greu admite insa si povesteste ca chiar ARE o suferinta/o parere de rau/un esec/o dezamagire. Detesta sa i se spuna "vai, imi pare rau pentru tine" - si atunci pareaza, sustinand cu vehementa ca nici nu-i trebuia chestia aia. Nu ma pacaleste niciodata, ii spun ca STIU ca este dezamagit, mai disimuleaza un pic, din ce in ce mai palid, apoi admite ca asa este, vorbim, despicam.

Pe de alta parte, ca si Robert, se intampla tot felul de lucruri in jurul lui care chiar nu-l intereseaza, spre marea mea uimire. Expresia este "nu este proiectul meu, nici de azi, nici de maine" - si atunci clar este dezinteresat.

Mergi la inceput

al meu vorbeste foarte greu. Exact cum faci tu, ii spun ca stiu ca il framanta ceva, el zice, da, dar acum nu vreau sa vorbesc despre asta... noroc ca se intampla foarte rar. De scoala numai de rau, de profi idem, dar admite ca nu vrea sa schimbe scoala si majoritatea profilor sunt ok. Dezinteresul e pe orice plan, in afara de cursul de chitara. Insa daca il fortez sa mergem undeva sau sa facem ceva, ulterior recunoaste ca i-a parut bine ca a venit si el

Ceea ce ma deranjeaza, stilul in care o trateaza pe aia mica. Ea saraca totdeauna colaboreaza cu el, el insa de multe ori isi bate joc de ea. De multe ori nu mai stiu ce sa fac. Ii cam las sa se descurce, ma bag doar cand se bat sau prea multe sunt jignirile...

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Nu ma pricep la doi copii, insa sunt sigura ca peste putin timp vor trece micile pocneli. Le invidiam din suflet in copilarie pe colegele cu frati mai mari, voiam si eu sa zic cand ma tragea vreunul de cozi "te zic lu' frate-meu si vezi tu", nu mai spun ca in adolescenta ele aveau voie sa stea mai mult in parc, ca aveau cu cine veni acasa.
Am niste prieteni cu baiat si fata, cam de aceeasi varsta cu ai tai - se mai incaiera, si (din ce se vede de afara) tehnicile aplicate sunt "teme" in echipa cu premiu pus la bataie (cine reuseste azi sa aiba o atitudine de frate bun si sa-l ajute pe celalalt primeste jocul ala pe care il vrea) ori - extrema cealalta - judecata si pedeapsa. Habar n-am daca o fi bine, eu abia ma descurc cu unul, dar tare frumos cred este sa ai mai multi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu nu stiu mate si fizica mai departe de clasa a 8-a, uneori nici atat. Ce raspuns poti sa-i dai copilului cand te intreaba "de ce sa mai invat ca oricum uit apoi, ca si tine, n-o sa-mi foloseasca niciodata, n-o sa fac in viata asta ceva bazat pe real, nu vreau decat sa termin liceul si pt asta nu-mi trebuie mai mult de 5." Am epuizat "toate la timpul lor, iti structureaza modul de a gandi, iti antrenezi mintea, fiecare parte a mate/fizicii e altfel, poate gasesti ceva care sa-ti placa etc". Mai ales ca, sunt de acord cu ea. E ingrozitor de multa materie inutila.

Mergi la inceput

Lolita, noi am inchis acest dialog cu maxima mea sinceritate: "ai dreptate, asta-i constructia scolii pe care ai ghinionu' s-o faci - n-ai incotro, nu putem astepta acasa pana te-nsori o minte luminata si reformatoare". Recunosc ca mai adresam si ceva "felicitari" celor care ar puea misca lucrurile, dar n-o fac.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Nu ma pricep la doi copii, insa sunt sigura ca peste putin timp vor trece micile pocneli. Le invidiam din suflet in copilarie pe colegele cu frati mai mari, voiam si eu sa zic cand ma tragea vreunul de cozi "te zic lu' frate-meu si vezi tu", nu mai spun ca in adolescenta ele aveau voie sa stea mai mult in parc, ca aveau cu cine veni acasa.
Am niste prieteni cu baiat si fata, cam de aceeasi varsta cu ai tai - se mai incaiera, si (din ce se vede de afara) tehnicile aplicate sunt "teme" in echipa cu premiu pus la bataie (cine reuseste azi sa aiba o atitudine de frate bun si sa-l ajute pe celalalt primeste jocul ala pe care il vrea) ori - extrema cealalta - judecata si pedeapsa. Habar n-am daca o fi bine, eu abia ma descurc cu unul, dar tare frumos cred este sa ai mai multi!

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

e chiar fain cu doi, mai ales cand se bat
Temele in echipa functioneaza si la noi. Sunt capabili sa se alieze. Seara susotesc si ei ca fratii buni. Cand sunt numai ei doi acasa sau merg numai ei doi undeva, sunt uniti. Dar in rest, e jale.
Mai ales cand merg la tatal lor sau la fostii socri, imediat se aliaza si fac niste prostii dar pentru asta nu-i pedepsesc, si daca exul ma intreaba, raspund simplu: la mine nu fac asa ceva, sunt cuminti

Mergi la inceput

Gabi, deci e limpede: tu ii enervezi! Revizuieste-ti atitudinea!

Poate ca acel comportament din vizite este un mesaj, poate nu se simt confortabil acolo si asa inteleg sa comunice acest lucru. Poate atmosfera de acolo este atat de diferita de cea de acasa, incat nici copiii nu mai pot fi ei insisi...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Gabi, deci e limpede: tu ii enervezi! Revizuieste-ti atitudinea!

Poate ca acel comportament din vizite este un mesaj, poate nu se simt confortabil acolo si asa inteleg sa comunice acest lucru. Poate atmosfera de acolo este atat de diferita de cea de acasa, incat nici copiii nu mai pot fi ei insisi...

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

E clar ca e mesaj. Nu le place acolo. Dar sentinta e sentinta
Cat despre batai si injuraturi, am patit de multe ori sa le apuce prin magazine. Si atunci sa vedeti ce ochi faceau vanzatoarele, cand le-am trimis sa se bata afara ca n-au voie inauntru, iar ai mei doi s-au luat de mana, au oesit in fata usii si acolo continuau cafteala.
Ce ma deranjeaza, cand cel mare o face copil prost pe aia mica daca ea se joaca cu animalutele ei sau cu papusi. Of, totusi e copil inca! I-am explicat ca la 8 ani si el mai impingea masinutele si trenuletele... s-o lase si pe ea sa fie copil- si nimic

Mergi la inceput

Superba imaginea din magazin! Deci copiii se incaiera cu regula, nu la voia intamplarii!

Arunca pe judecator ("un om care nu ne cunoaste, dar a citit dintr-o carte si a hotarat asa, n-avem ce face") - eu am folosit tehnica asta la un baietel furios, suparat pe toata lumea ca trebuie sa doarma sambata la taica-su. I-am aratat si ceasloavele din care a citit "raul ala pe care trebuie sa-l ascultam", si s-a mai linistit oarecum, ba chiar considera vizitele un fel de sarcina de care aproape ca era mandru sa se achite.

Mergi la inceput