mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)
Raspunsuri - Pagina 10
buli spune:
nu sunt absolut sigura cum e bine.
nu stiu cum procedezi in alte situatii, dar, din cea pe care ai descris-o, eu asta as fi inteles.
eu as fi facut asa - dupa ce a spus singura ca e clar, de acum tb sa invete, as fi intrebat-o daca se descurca singura sau mai are nevoie de ajutor. indiferent de raspuns, i-as fi cerut voie sa o mai intreb din cand in cand cum stau lucrurile, nu de alta, dar dureaza un timp pana se obisnuieste. n-as fi lasat-o o ora intreaga fara s-o vad ce face, as fi trecut cam la jumatate de ora si as fi tras cu ochiul. as fi indrumat-o usurel sa se apuce de lectii si sa le termine. dimineata as fi trezit-o si as fi ajutat-o sa ajunga la timp la scoala.
a doua zi tot asa. si as diminua cate putin jutorul pe care i-l dadeam.
nu poti sa stai langa ea continuu, si dintr-odata s-o lasi singura. e ca si cum ai arunca-o sa zboare. incetul cu incetul trebuie sa faci desprinderea. s-o ajuti din ce in ce mai putin, dar sa stai cu ochi de vultur asupra ei.
sa fii plasa ei de siguranta, fara ca ea sa stie.
si fara sa o compari nici in mintea ta cu cealalta fetita. pentru ei STIU. desi sunt copii, vad, simt si stiu mai multe decat noi.
acceptare si suport, incredere si optimism.
eu asa as face. nu sunt sigura ca ar fi nemaipomenit, dar n-as face ce ai facut tu decat daca as vrea sa-i demonstrez ca decizia ei de a se apuca singura de invatat a fost foarte proasta.
nici unui adult nu as face asta, darmite unui copil.
nelia spune:
Buli, ai idee cam de cite ori am incercat ceea ce spui tu??? De cite ori am incercat exact ce spui tu acolo? Si multe, multe altele... Si cam de cite ori a ajuns ea la o concluzie asemanatoare? Adica e musai sa invete, altfel nu se poate pentru ca nu-si poate indeplini visele (marete, de altfel) fara scoala? Nu o cmpar cu cealalta fetita, oricum daca as face-o, Agata ar iesi in cistig... din multe puncte de vedere. Doar am prezentat o situatie paralela.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
buli spune:
scuza-ma, te rog, cati ani are Agata?
mie nu mi se pare ca asta trebuie sa incerci, ci ca asta trebuie sa faci in mod constant.
adica nu azi faci asa, maine altfel.
eu am colegi care in scoala aveau numai 10 si nu au schimbat lumea. si am colegi care abia treceau clasa pana la mijlocul liceului si acum fac ce le place in mediu bun si pe bani multi. astia is cei care aveau o pasiune, in general.
viviana spune:
Sa va spun ce am facut.
Am tras aer in piept si nu m-am mai gandit la nimic. M-am calmat.
Atunci am putut sa o vad, sa o simt: suparata si rusinata.
Teza o sa o vad abia luni.
Mi-a spus ca nu a fost chiar asa usoara cum mi-am inchipuit.
Nu i-am spus nimic.
A venit la mine cu carnetul de note ca sa-i fac media generala: 9,45.
Ceea ce inseamna ca in ciuda mediei de 7 la mate per total e OK.
Tot ea mi-a spus, din proprie initiativa, ca pe semestrul urmator se va stradui mai mult.
Nelia, am sa ma gandesc la ce ai scris tu.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
Bravo Viviana!
Nelia iti admir calmul La mine deja picau decibelii din tavan la faze din astea... dar asa-s io, mai zgomotoasa.
Avem o regula: nu facem nimic pana nu-s gata lectiile si nu-i gata ghiozdanul. MAi sunt abateri, dar in general se respecta. (inca,,,) si al meu mai deseneaza asa de plictiseala, sau se uita de 1000 de ori la aceeasi video pe youtube sa invete nush ce solo de Jimi Hendrix sau Eric Clapton sau Slash
cu media suntem si noi ok, ne iese 9,50 sau chiar 9,55 daca mai aduna un 10 la mate... (targetul e aproape mission impossible, dar nu e impossible )
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
olympia spune:
Nelia, mie imi place mult Agata, are clar o pasiune, e mare lucru!
Eu as fi trimis-o la scoala oricum. Sa aiba si raspunderea consecintelor temelor nefacute. Din cand in cand i-as aminti ca exista o conditie pentru a ajunge la scoala de actorie, aceea de a invata coespunzator unui anumit nivel(cel minim cerut) pana atunci si atat. Ca sa ajungi acolo trebuie sa treci apa asta, cam asa. Deci dedica-te visului, planuieste-l in detalii, antreneaza-te pentru el dar nu uita sa construiesti si barca in stare sa te duca acolo.
Si n-o mai lasa sa scrie pe jos, nu-i ok pentru spate, argumenteaza ca tinuta, postura frumoasa e de dorit la o actrita, poate o convingi.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
nelia spune:
Viviana, ma bucur ca ai reusit sa fii calma. Poate chiar se va tine de cuvint. Rusinata e bine, pentru ea vreau sa spun, nu de tine. Ca putea un pic mai mult... La Agata nu am sanse sa simt lucrul asta, pentru ca ea imi explica de ce e asa, isi asuma rodul nemuncii, dar fara sa-i fie rusine si fara sa fie suparata... eventual se supara daca ii spun eu ceva, ceea ce o fac rar si imi aleg cuvintele ca ouale.
Olympia, mai are una, vrea sa fie profesoara de primara. Si are si consecinta temelor nefacute, ca nu e prima data, i-a pus si bilet in agenda... dar, de obicei, salveaza situatia pentru ca atunci cind ii spun ca e ora de culcare, in viteza, si le face si le arunca in ghiozdan.
Si mie imi place Agata, nu vreau sa o schimb, nu vreau sa-i iau ce are, vreau doar sa munceasca un pic mai mult... atit.
Gaby, pai daca nu as fi calma si nu as avea rabdare cu ea (si cu mine), sa-i explic a mia oara orice lucru, ar fi grav in ceea ce o priveste. Asa a fost de mica, dar acum are si cu ce argumenta si nu ai cum sa o contrazici pentru ca argumentele ei sint exact in zona in care trebuie, acolo unde te simte nepregatit ca parinte.
Aseara s-a terminat frumos pina la urma, desi nu am dus-o nici la patinaj pentru ca pina la 5 tot a lalait-o. Dar a lucrat o ora si un sfert singura, m-a chemat doar sa=mi arate, a terminat tot ce avea de facut pe 9, si-a facut program pentru astazi, a scris frumos si ingrijit, nu in fuga cum scria pina acum.
Nu stiu ce va fi de acum inainte... de la scoala nu poate lipsi, insa de la altele da... trecem scoala pe planul intii, macar pina trecem hopul cu secundara, desi nu am vrut sa ajungem aici.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Sabina spune:
acuma ca am mai citit, eu cred ca trebuie sa stai cu ea sa o ajuti si asta e. La un moment dat o sa faca singura. De capu meu au stat totusi parintii, n-am ajuns mare pianista* pt ca nu studiam destul, dar destul de buna am ajuns totusi, destul incat sa pot sa cant din cand in cand si sa fac compozitie, insa am inceput sa studiez singura de buna voie dupa 14 ani.
Tine-te de ea, asta e crucea voastra acuma, fa cu ea temele, ajut-o sa faca curat in camera, stai langa ea ca sa stea la birou.
Poate ii trebuie un pic mai mult sa se desprinda.
M-am mai gandit la o chestie. Sunt copii care au nevoie sa ii tii in brate pana la 3 ani incontinuu, altii care de cum merg de-a busilea abia te lasa sa-i mai pupi.
Asa si asta cu lectiile samd. Poate ii trebuie mai mult sa se desprinda. iti dau si un PM.
_
* mare pianista = concerte cu orchestra si recitaluri ca Marta Argerich :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
olympia spune:
Sabina, daca nu s-ar fi tinut parintii de tine, crezi ca ai fi renuntat la pian?
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina