mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR
Sentinta nu e obligatorie decat pentru parinte, cum spuneati; asta inseamna ca parintele e obligat sa ii asigure celuilalt parinte conditii ca acesta sa-si exercite programul de vizitare, nu ca e obligat sa isi lege copiii fedeles si sa-i trimita par avion celuilalt.
Copilul insa, poate spune nu sau da, dupa cum vrea si simte el. Si asta nu pentru ca e minor, ci pentru ca hotararea aia e intre mama si tata si nu ii e opozabila lui.

He-he, nici vorba sa fie asa!
Nu vreau sa stric discutia asta atat de frumoasa despre tinerii nostri cu brutalitatea argumentelor legale, dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca minorul nu este tert ca sa discutam despre opozabilitate, nu are capacitate de exercitiu (doar restransa dupa 14 ani, dar tot sub supraveghere) si nici calitate procesuala.
Pe cale de consecinta, daca zici tu ca nu-i este "opozabila" hotararea, inseamna ca n-are niciun motiv sa stea si la parintele caruia i-a fost incredintat prin divort, nu? Ca doar n-a participat la judecata!
Sigur ca nu-l legi fedeles, dar esti obligat sa-l imbraci frumos, sa nu-i faci alt program, sa nu-l ascunzi. Daca spune nu - ai variante, de la cea amiabila pana la cea a cererii in modificarea hotararii care stabileste modul de exercitare a dreptului la vizita, dar cam atat.

Viviana - o fi fost ceva acolo, iar daca-i director inseamna ca nici nu trebuie sa-si dea socoteala.
Eu cred ca tezele (fie si la clasa a VII-a) ar trebui sa fie dupa modelul testelor de evaluare nationala care (intr-o forma sau alta) urmeaza, si nu a tezelor unice. Oricum alea au fost destul de usoare, la nivel (sub)mediu de dificultate.
Gabi - evaluarea cu rezultate intermediare tine de rabdarea/tehnica profesorului. Fiu-meu a schimbat profesul anul asta, si am vazut lucrari unde fiecare calcul avea punctaj, asa ca daca la final trantesti exercitiul, tot iei ceva pe el. Celalalt profesor insa nu puncta nimic daca nu era corect pana la capat (a patit tanaru', operatia finala era 12:3 - la el a facut tot 3, nu 4 - deci 0 puncte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Mediajust: exact din astea face si desteptul meu Inca in clasa a 5-a l-am sunat pe prof, la primul test de evaluare, unde a luat 9 tot din cauza greselilor banale- erau 2 parca, si mi-a zis ca asa-s baietii, mai gresesc, nu-s perfectioniste ca fetele. Asa era si el si tot prof de mate a ajuns. Fain raspuns, nu? Mai bine ajungea portar la Portile de Fier de pe Dunare, si venea in locul lui altul mai capabil.

Cu vizitele astea pe la ex... ok, sunt obligata sa-i imbrac frumos... dar el? este obligat sa-mi aduca inapoi tot in aceeasi stare? Adica relativ curati? Ca de multe ori erau uzi si plini de noroi, (naiba stie pe unde i-a purtat), cu funduletul rosu si kk uscat pe fund, ca magarul nu a fost in stare s-o stearga, rupti de foame, si altele...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Da, Gabi, in perfecta stare fizica, psihica si afectiva!
Altfel - poti cere reexaminarea exercitarii dreptului la vizita (stiu ca stii foarte bine tot ce tine de istoria asta!)
Comentariul de mai sus a fost pentru punerea in realitate a unei opinii fara legatura cu adevarul juridic (opozabilitate si alte vorbe grele si necunoscute).

Iar cu socotelile - pana la urma, omu' ala are dreptate. Cred ca atentia nu tine nici macar de perfectionism sau sex/gen, ci este pur si simplu o facultate pe care o ai sau nu. Eu am facut (cu eforturi mari) liceu de matematica-fizica, chiar daca nu era de mine, da' era cel mai bun din oras, uman nu exista, iar restul erau industriale (asa era structura in anii '80). Plangeam si socoteam - dupa aia nu m-a mai intrebat nimeni cate integrale stiu sa fac. Am facut doua scoli, plus suplimente in specializari eminamente umaniste. Nici macar banii la piata nu mi-i pot socoti - dar stiu sa fac alte lucruri. Asa ca, privind inapoi la mine, nu ma ingrijorez prea tare de aceste mici accidente. Ma infurie cumplit insa ca trebuie sa traga pentru medie, dat fiind ca are pondere la admitere - si atunci ii fortam sa fie "buni si atenti" si la mate, si la chimie, si la istorie in aceeasi masura, chiar daca este limpede ca nu sunt egal inclinati spre toate. Pana la clasa a VIII-a este relativ usor sa stii la fel de bine si la geografie si la chimie - dar pretul acestei "egalitati" este sila cu care sigur inveti la una dintre ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu m-am uitat pe modele de teste de evaluare (didactic.ro) si pe baremele de corectare. Sunt intr-adevar 2 calupuri de subiecte: Subiect I si Subiect II.
Subiectul I contine mai multe subiectele cu calcule simple unde copilul trebuie sa treaca numai rezultatul.
Subiectul II e cu ecuatii si alte calcule complexe + geometrie unde trebuie scris pe foaie calculul complex si are si punctaj intermediar inclusiv pentru desene.

Eh, acum o sa astept pana luni. Ca nu prea imi vine mie sa cred ca toata teza o sa fie grila!

Da, sa va spun ce mi-a facut: vine acasa si-mi zice ca a luat 10 la test la fizica. Mi se inmoaie picioarele si in secunda urmatoare scot telefonul sa-l opresc pe Celcesforaie din productia de scripeti.
Totusi, exclam: Tu? 10 la fizica?
Si-mi zice: Aoleo! Fizica am spus? Chimie era! Pe astea le confund mereu...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Pai, ce mare diferenta intre fizica si chimie?!
Da, subiectul I este pentru toata lumea, daca-l faci cred ca te lipesti de-un 5. Restul este ceva mai dificil, dar nu groaznic.
Nu stiu cum ar fi grila - ce faci cu geometria, unde trebuie sa faci demonstratii? (Ba, acolo se puncteaza si constructia).
Mie nu prea imi place sistemul grila folosit in exces - daca nu stii ii dai cu "Doamne-ajuta" la intamplare, si exista o probabilitatesa si nimeresti - ceea ce nu cred ca are vreo relevanta (doar sub aspectul baftei!)

Mergi la inceput

Este diferenta maare intre chimie si fizica. (fiind chimista si habarnista in fizica, sustin cu desavarsire, ca este diferenta!!!)

Cat despre postarea Lilianei, eu sper sa fie la fel de optimista si atunci, cand va avea adolescenti in casa...

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Gabi, aveai toata amiratia mea oricum - dar m-ai cucerit definitiv daca esti chimist!
Adica, te pricepi la desenele alea care seamana cu fagurii de miere, si care au si cate doua dungulite uneori (nimeni nu stie cand)!
Respectele mele pentru stapanirea acestei limbi straine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Gabi, aveai toata amiratia mea oricum - dar m-ai cucerit definitiv daca esti chimist!
Adica, te pricepi la desenele alea care seamana cu fagurii de miere, si care au si cate doua dungulite uneori (nimeni nu stie cand)!
Respectele mele pentru stapanirea acestei limbi straine!

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).
multumesc, dar de cand am iesit din bancile facultatii, nu prea am avut tangenta cu chimia si daaa, ma pricepeam la imaginile alea hexagonale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu prea mi-a placut (am cam urat) chimia. Da' asta nu i-am spus-o fi-mii.

Mi-am amintit cum am luat 8 la purtare in liceu din cauza ei.
Ma scoate profa la tabla si-mi zice sa scriu formula de la "hexaclorciclohexan" (nu am sa uit niciodata chestia asta). Io pas.
Si profa: "Esti proasta rau fetito! Nici macar atata lucru nu stii!"
Si fetita din mine: "Dvs. ma scoateti la tabla, ma puneti sa scriu hexaclorciclohexan si tot io-s proasta?"

Si uite, asa, in anul ala nu am putut da admitere la fac. de filozofie. (dupa ce ca se dadea admitere din 2 in 2 ani trebuia sa ai si 10 la purtare).

Vorba ceea: "Daca taceai, filozof te faceai!"

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Ehe, Gabi, dar ai intrat si ai si iesit de pe bancilea alea - ceea ce eu (si milioane ca mine, se vede) nici in vis n-ar fi reusit!

Ciudat, eu la anorganica m-am descurcat - ori o fi mai usoara sau mai logica, ori eram eu mai studioasa in gimnaziu - imi amintesc si acum ceva reactii (si-s cam 30 de ani de atunci)! La alchene si alte animale - ...

Mergi la inceput