mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)
Raspunsuri - Pagina 6
ruxij spune:
Hai bai, orice prost poate face facultatea de chimie, nu e prea grea. Pana si eu am terminat-o Ia incercati automatica si calculatoare, acolo sa va vaz
ruxij spune:
Eh nah, nici n-ai incercat, puteai sa zici asa dc. incercai si nu puteai:) Vreau sa zic ca nu e o facultate asa grea, mai grele sunt alea de la Politehnica, in opinia mea desigur.
Mediajust spune:
Or fi si alea, nu zic, da' cum sa incerc cand eu invatam fotografiind relelele alea halucinante?! Nu intelegeam mai nimic (si sigur aveau o logica, nu toti aveau memoria mea vizuala, intelegeau, ba unii chiar s-au facut chimisti).
giulia71 spune:
Sara buna,
Acu veniram de la psihiatru, unde dna il vede tot depresiv.
Nici nu stiu ce sa zic, ca fii-mio n-a vrut sa mearga la doctor. Nu vrea acolo, desi e la privat, desi, desi..
Zice ca n-o place pe dna
In schimb ii place de psiholoaga, si merge fara probleme.
Si am venit mai "imbarligata" de la ea, si plina de nervi
Ca de ce e asa? Ca e prea mare presiunea pe el, ca, ca...ca
Am tot repetat ca un robot ca nu eu cer note, ca daca ar fi dupa fii-mio ar vrea numa vacanta, numa distractie si numa sa faca ce vrea el. Cand aude de carte e jale.
Am hotarat ca e mai bine sa-mi asuclt instinctul si sa calc mai rar pe acolo, doar la consult.
Despre scoala, am lasat garda mai jos si e asa de liniste la noi!!!
E drept ca am scapat de teze.
Revin
uneori gandesc prea mult....
viviana spune:
Of, Giulia nici nu stiu ce sa-ti mai zic!
In afara de mate ce materie nu-i mai place?
Am rezolvat cu scripetii. Celcesforaie a folosit niste role mici si un brat indoit, de la o imprimanta stricata, pe care le-a fixat intr-un lemnisor dupa ce a dat gaura cu un aparat numit masina de gaurit protabila, fiica a colorat lemnisorul si a agatat niste... cercei.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Eh nah, nici n-ai incercat, puteai sa zici asa dc. incercai si nu puteai:) Vreau sa zic ca nu e o facultate asa grea, mai grele sunt alea de la Politehnica, in opinia mea desigur. |
Ai terminat inginerie sau prof de chimie? In vremurile odioase sau astea mai noi?
Ca si admiterea a fost destul de grea, cel putin in Cluj intrai mai greu la ingineri chimisti decat la Poli.
Vivi felicitari pt scripeti
Giulia, la scoala ce zic profii de el? Acolo cum se comporta in ultima vreme? E mai degajat, incepe sa se integreze? In pauza se mai joaca cu colegii?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat
jozsaerika spune:
buna,
vroiam si eu cateva sfaturi legate de fiul meu de 7 ani si relatiile de prietenie intre colegi....sper ca e ok sa scriu aici si sa nu deschid subiect separat ??!!
Norbert merge la o scoala Waldorf si ii place foarte mult...dar de ceva timp au inceput problemele cu colegii.Stiu doar ceea ce imi povesteste.
E suparat ca baietii nu il accepta in grupul lor.Cativa baieti de clasa a 3 a si 1 baiat de la el din clasa formeaza un grup (care are nume si etc...) si lui ii spun "pleaca de aici tu nu faci parte din grup"...si el sta ca si un mielusel acolo si le tot zice ca vrea si el in grup si sufera ca nu este acceptat.
Cred ca problema mai mare provine de la M pe care il considera prietenul lui dar care nu este deloc prieten .
M are 6 ani si au mai fost un an impreuna la gradinita pe la 5 ani ai fiului meu.M se comporta si vorbeste ca si un copil mic...se maimutareste si vb peltic iar al meu baiat "din prietenie" a inceput sa faca la fel desi el de la 2 ani a vb foarte clar si frumos .
M face parte din acel grup (poate de aia ca are o sora in clasa cu baietii de a 3 a) si ii spune lui Norbert "eu sunt seful si am zis ca tu nu ai ce cauta in grup" si plus alte mici sicane care le face fiului meu. DIntre cele 2 sarbatori l-am chemat la noi acasa (M il pisa demult pe Norbert sa vina la noi) a stat de dimineata pana seara pe la 6 cand vroiam sa mergem la sanius si atunci a venit tatal lui dupa el si au mers impreuna cu sotul la sanius. M nu a vrut sa ii dea sania lui lui Norbert nici macar pt o tura si al meu statea si se ruga de el "da te rog macar o tura...te rog frumos...sunt curios cum merge sania ta " ....si M nu s-a lasat induplecat deloc iar al meu baiat a suferit mult .
Lui M i s-a promis ca i se cumpara un set tren/ sine ca a vazut la al meu si M ii spune lui Norbert ca vei veni la mine si tu sa ne jucam cu setul cel nou...iar ieri aud ca spune Norbert "maine iti aduc o jucaria cum ne-am inteles"....eu? ??...pai M ma lasa sa ma joc cu setul lui daca ii duc o jucarie....trebuie sa imi cumpar accesul la joaca"......sa mai zic ca Norbert si-a dus la scoala anumite masinute si i le-a dat lui M cu titlu de imprumut si acesta a zis ca ca nu i le mai da inapoi ca darurile nu se inapoiaza ...desi al meu a specificat clar ca doar cu imprumut...
Norbert ii spune lui M ca el o place pe I ...M normal ca peste cateva zile imprastie zvonul in scoala...
Acum...nu judec eu bine daca spun ca M nu este deloc prietenul lui Norbert????Cel putin faza cu sania si cu plata ca el sa se joace cu jucaria mi s-au parut dure.
Eu i-am tot spus cand baietii il alunga el chiar sa mearga de acolo si sa isi gaseasca de jucat cu altii sau sa se joace singur sa le zica "de fapt nici nu ma intereseaza ce va jucati voi acolo" si atunci cu timpul nu il vor mai sicana daca nu ai pe cine...nu?. Problema e ca sunt putini baieti...iar baiatul cu care este compatibil si s-ar intelege este in clasa a 2 a dar nu ramane dupa amiaza la internat iar alt prieten al lui este inca la gradinita.
Nu stiu cum sa il sfatuiesc.Eu aproape am luat foc la faza cu jucaria si i-am spus lui Norbert de ce nu mi se pare corect ca el sa duca jucarie pt ca sa se poata juca cu noul set al lui M...dar Norbert dupa explicatiile mele (calme de altfel) tot imi zice dar el vrea neaparat sa vada setul ...sa il las sa duca jucaria....cum as mai putea sa ii explic ca nu e ok...sau este si sa il las sa faca pasul asta???
sper ca s-a inteles ceva...
Gabi_K spune:
Eu l-as schimba de tot pe M. As chema alti copii in casa, as mai schimba anturajul, si va ajunge si Norbert sa nu-l mai intereseze M si grupul lui. Adica ori sunt prieteni si atunci sa se comporte ca atare, ori isi bate joc de el, dar atunci nu are ce cauta la noi in casa.
Alti prieteni in clasa nu mai are?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat