mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(3)
Raspunsuri - Pagina 20
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Exact asta am afirmat si eu, ca e si asta un mod de viata care poate aduce fericire deplina. Insa dupa reactia ta...mai bine ma abtin. |
Dar nu ai nevoie de scoala pentru ea... nu ai nevoie de educatie. Numai daca ramiin acolo in cimpul muncii, in fruntea piramidei unde te-au impins parintii astia inconstienti sa ajungi, merita sa faci scoala, nu?
Acum imi dau seama ca de fapt eu vorbesc de un soi de realizare, care include si scoala si educatie, da... si voi de alta. Pentru ca eu consider ca ai nevoie de foarte multa educatie si scoala tocmai sa stai acasa si sa cresti frumos copii, cel putin la fel de multa cit ai nevoie sa ramii in top.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ladyJ spune:
Nelia, eu sunt uneori ironica dar in citatul despre care vorbesti n-am avut nici cea mai mica intentie de a ironiza.
Astia-s aia 7%,vezi? Adica atat conteaza intr-o comunicare cuvintele. Putin, dupa cum vezi. N-am fost irnonica deloc, vroiam doar sa ma asigur ca am inteles, aia cu banii a venit la pachet ca sa zic asa, un job bun, anturaj bun, bla bla, inseamna si bani buni.
Imi pare rau daca te-am suparat, nu asta a fost intentia mea.
olympia spune:
Nelia, nu te supara. Nu cred ca intentia cuiva de-aici a fost aia cu "rigle peste degete". Io intrasem sa-ti zic ca poate neimplicarea Agatei in "munca", fara compania sau ajutorul tau poate fi explicata tocmai de dorinta de a te avea langa ea neimpartita cu nimeni, o ora pe zi cam cat zici tu ca ar dura temele, poate vrea si ea un timp al ei singura cu mami.
Pe de alta parte eu nu cred ca un copil iubit si inteles acasa, cade usor in plasa anturajului rau, si-s convinsa ca in spatele cazurilor vazute de tine la centrele unde ai facut voluntariat erau niste probleme de familie serioase.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
accept92 spune:
Nivelul de educatie al unui om e o chestie foarte complexa in care scoala are rolul ei intr-un anumit procent, dar si familia, maturizarea, scoala vietii, informarea, culturalizarea, spiritualitatea, intregesc acest intreg. Si toata viata ne educam. Iar notele...notele intra intr-o cu totul alta ecuatie si tin de alte aspiratii decat aceea de a fi pur si simplu un om educat.
nelia spune:
In regula, probabil ca am eu o stare proasta (legata de altele, nu de nemunca Agatei) si nu am inteles eu ce ati spus.
LadyJ, poate ca asa am simtit eu, ca asta inseamna realizarea vazuta de mine. Nu, eu vad realizarea si statul acasa cu copiii cind au nevoie de tine, sa fii linga ei, chiar daca ai doctorat. Poti avea job bun, pe sufletul tau, cu un anturaj in regula, sa te simti implinit, in comunitar de exemplu sau in tot ce tine umanitar in general. Si a nu ai bani, sa muncesti toata viata pentru bunastarea altora si sa fii sarac la pensie.
Am avut profesoara cu doua doctorate, care nu avea decit un singur curs de trei ore pe saptamina si citeva conferinte pe an, ca sa poata creste cei patru baieti pe care ii avea. Bine, se intelege ca cineva era la munca platita, adica sotul, si el profesor universitar, dar care a stat de fiecare data in parental maximul de zile posibil. Si amindoi sint sociologi! Si da, faceau si lectii cu copiii, cursul era de Sociologia familiei, nu intelegeau ei societatea bine? Sau au ajuns la concluzia ca una e teoria, alta e practica... E normal sa-ti pui intrebari cind intilnesti oameni de genul acesta.
Si aici transformarile la nivel familial su fost foarte-foarte rapide, sint atitea modele de familii incit poti sa scrii o carte sau doua despre ele... Si cu toate acestea, tinerii pierduti nu sint dintr-un model anume, vin din toate, absolut din toate. Si familii tradionale, si familii heterosexuale si homosexuale, si moderne, si mono parentale, si cu probleme de violenta sau/si consum si din cele in care papa s-ar simti acasa, si din cele sarace si din cele bogate, si educati la scoli inalte si needucati... si indraznesc sa cred ca si din acele in care copiii au fost iubiti si intelesi, ei singur spun asta, nu sint copii captivi, dimpotriva, sint liberi si frumosi pe dinauntru, dar tot au ajuns in situatii tragice... si din cele in care copiii au fost 'anihilati' de dorintele parintilor.
Vazind toate acestea, discutind cu oamenii, nu mai sint sigura cum e bine. Cred ca altundeva trebuie cautata problema, altii sint factorii... sper sa nu ajung sa spun vreodata ca o chestie de destin si atit.
Olympia, nu ma refeream la tine cu rigla... Si eu credeam la fel, dar nu sint atit de sigura. E mult de spus, dar nu sint chiar atit de sigura ca daca iubesti si intelegi, si te culci pe urechea asta... nu risti sa ai de-a face cu probleme. Eventual, poti sa fii linga copil, in orice situatie, si la bine si la rau, atunci cind il iubesti si il intelegi. Dar iubirea si intelegerea ta nu-l salveaza de pericole, eventual ii pot da taria sa treaca prin ele, dar sa ramina deasupra lor, putere si tarie pe care cei neiubiti si neintelesi poate nu a au...
Nu m-am suparat decit pe Accept, dar mi-a trecut, nu sint suparacioasa de obicei. Si da, ai dreptate, nivelul de educatie tine de tot ceea ce exista in viata unui om si se face continuu, si al scoala si in afara ei. Si respectul fata de persoana cu care discuti tine tot de educatie.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Gabi_K spune:
Va astept la un capitol nou... presimt ca il vom umple repede, mai ales ca se apropie momentul adevarului, adica sfarsitul de semestru
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert