Iepurasii il asteapta pe Mos Craciun!! (95)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

CoriMami, mare grija cu indigestia! Sanatate!
In legatura cu meniul, stiu sigur ca voi face amandine de Craciun si tort de ciocolata de Anul Nou. Mai imi este in gand sa fac drob de ficat si carne de pui (Craciun) si rulada de carne cu ciuperci (Anul Nou). Si bineinteles voi prepara, sarmale, salate, friptura. In rest, ma mai gandesc.

Poze

Irene, mami de Diana

It's not how good you are, it's how good you want to be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Irene daca ai timp, poate ne spui si noua reteta ta de tort de cioco si cea de rulada cu carne si ciuperci. Mie imi suna tareee bun

_
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Irene, mersi, deja a trecut. Ieri seara nu am mai avut frisoane.

Eu am mesterit azi cozonacii, primii din viata mea: 2 cu alune de padure si cacao, ca nu am gasit nuca macinata si unul mic cu nuca de cocos, experiment de-al meu.

Fug sa dau biberonul cu laptic gazei, apoi de schimbam si dupa Tudor la gradinita!
Pe maine!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Irene, multumesc. Beau ceai de menta...
Tu esti o harnicutza!! Banuiesc ca veti avea musafiri, ca nu stiu cine papa atat, mai ales tu cu silueta ta

Uram si noi LML: Eric Nicholas,Rares,Mara Elena,Angela Ioana,Amalia Alexandra, sa cresteti sanatosi, cuminti si voiosi!

Multumim fetelor pt comentarii la poze Sunt cu caprita neastamparata in brate. Are un tignaaaaal...
Va pup

Mamica de 8 martie 2010 - dulcea fetita Eliza Valentina
Ne pregatim pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Eu am in plan pt Craciun: ciorba de burta (cerere speciala de la sot), sarmale, friptura si carnati la cuptor (carnatii de casa ies f buni facuti impreuna cu friptura de porc, in tava de la cuptor), oua umplute, salata de vinete (de boef fac de revelion) + lebar, toba(de la soacra). Desert: tiramisu a la Ella si 2 tavi de cremsnit (foile le cumpar; cele de la boromir sunt f bune), ca sotul a zis ca o tava e a lui si una o i-o dau mamei la schimb pe cozonac. Cam asta ar fi mancarea pt cele 3 zile de Craciun. Sarmalele am zis ca le impachetez de azi, cand o veni sotul, si le bag la congelator, si vineri doar le bag la cuptor, ca sa mai scutesc din timpul de vineri.

Acum, recunosc cinstit, ca imi sta gandul la "torturile" Irenei. Mai bine nu ma mai uitam la pozele alea, ca sigur nu-s asa usor de facut...Pe de alta parte si asa nu m-am gandit de Revelion ce fac, ca anul asta ne strangem la noi. Primul nostru Revelion in cuibul nostru....si cu puiul nostru.

Ma gandeam si aseara cand am facut bradul. Anul trecut am pus in brad un ingeras de bronz cu care am facut si poza pt montaj. Si atunci ma gandeam :acum am unul de bronz, la anul o sa am unul real...Si uite ca anul a trecut si acum cand am pus ingerasul ala in brad, asa mi-au dat lacrimile uitandu-ma la Ericutu meu care mergea deabusilea pe langa brad

_
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)

Mergi la inceput

Yaia, ma bucur ca esti bine! As manca si eu cozonac, dar nu fac, mi-ar lua foarte mult timp si nu are cine sa stea cu fetita.
Briza, postez retele putin mai tarziu. Sa stii ca si tu gatesti foarte mult si-mi place meniul!
Avem decat 2 musafiri, dar sotul este un mare gurmand, nu se pune problema ca nu se termina mancarea repede. Eu, din pacate, mananc foarte putin, cu toate ca mi-as dori sa mananc ceva mai mult!

Poze

Irene, mami de Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Inocenta copilariei. Cateva extrase din scrisorile copiilor catre Dumnezeu:

"Draga Dumnezeule! Daca esti atent duminica in biserica, iti arat pantofii mei cei noi."

"Vreau sa traiesc 900 de ani, ca tipul acela din Biblie."

"La scoala de duminica ni s-a explicat ce si cate faci. Cine-ti face treaba cand esti in concediu?"

"De unde ai aflat ca tu esti Dumnezeu?"

"Pentru balul mascat vreau sa ma imbrac in drac. Nu-i bai, nu?"

"De ce lasi oamenii sa moara si tot faci altii in loc? N-ar fi mai simplu sa-i lasi in viata pe astia?"

"Tu stii despre lucruri, inainte sa fie inventate?"

"Bunicul a spus ca Tu deja erai cand a fost el copil. Cat de vechi esti?"

"Iti multumesc pentru fratior, dar eu m-am rugat pentru un catel."

"Te rog sa-mi trimiti un ponei. Pana acum nu ti-am cerut nimic. Poti verifica."

"Doamne, Te rog, sa mai pui o sarbatoare intre Craciun si Paste!"

"Poate Cain si Abel nu s-ar fi omorit, daca aveau camere separate. La noi, cu frate-meu functioneaza..."

"Pun pariu ca e foarte greu sa iubesti pe toti de pe pamant. Noi suntem doar patru in familie si nu merge."

Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leea111 spune:

Am culcat printisorul si am intrat repede sa va spun ca noi tot cu mucisori si tuse suntem, azi am terminat si antibioticul, sa vedem maine ce si cum. Poate avem noroc si nu o sa petrecem primul Craciun impreuna cu un bebe bolnavior.
Am vazut ce de bunatati pregatiti, eu am reusit si am gasit o inlocuitoare de soacra, o prietena care e si ea aici, asa ca am aplicat reteta data de wapi, azi am dat oala si o sa primesc sarmale. Sper sa reusesc si eu sa pregatesc cate ceva.
Le urez multa sanatate iepurasilor bolnaviori si sa se faca bine pana sambata.
Am fugit la somn, sper ca in noapte asta sa doarma mai bine...si eu pe langa el.

Edward Gabriel 01.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leea111 spune:

Si eu vreau cozonac

Daca tot e perioada sarmalelor din ciclul stiati ca:
Farmacia din casa: Varza murata

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.

Varza murata este un aliment dar si un medicament minune despre care se spune ca in Evul Mediu ar fi salvat mii de vieti.

Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se stie ca varza murata este un foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant.

Varza murata este bogata in vitamina C, chiar mai bogata decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale ca magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

Datorita continutului sau de vitamina B12, varza murata incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.

Studiile cercetatorilor arata ca varza murata este un inhibator al cancerului. In timpul fermentatiei, produce o substanta numita isotiocianat care previne raspandirea cancerului in organism.

S-a dovedit de asemenea, ca este un leac impotriva gripei aviare.

Varza murata alina durerile de stomac si ii ajuta pe cei care au probleme cu constipatia, contribuind la reglarea digestiei.

Pentru ca are fier in compozitie, varza murata este recomandata celor care sufera de anemie dar si persoanelor care au stari depresive.

Deoarece contine putine calorii - 20 de calorii la suta de grame - poate fi consumata cu incredere in curele de slabire deoarece inlesneste arderea grasimilor.

Pe langa faptul ca in organism actioneaza exact ca o perie aspra la curatarea si eliminarea toxinelor, varza murata mai este cunoscuta si pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii arteriale.

Moarea - zeama de varza acra - se recomanda pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi.

Edward Gabriel 01.04.2010

Mergi la inceput

Briza, am trimis pe Gmail reteta de rulada cu carne si ciuperci. Reteta de tort o trimit mai tarziu.

Poze

Irene, mami de Diana

Mergi la inceput