Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?
Raspunsuri - Pagina 9
ana_a spune:
'neatza!
am citit subiectul acesta de la inceputul sau, dar inca nu am apucat sa si raspund...
Acu, de dimineatza, citind mesajul lui Doruletz imi dau seama ce bine ma regasesc acolo, in mesajul ei
Nu stiu altii cum sunt dar eu, de anul trecut de pe la sfarsitul verii cred, nu m-am mai gandit la vreo tigara.De loc. Pur si simplu nu mi-a mai trebuit dupa ce am terminat de citit cartea lui Allan Carr. Ah, si acolo, in carte, zice ca poti fuma in timp ce citesti. Ei bine, eu nu am mai fumat, nu mi-a mai trebuit nici macar tigara aia "ultima".
Am fumat vreo 10 ani, in medie cam un pachet pe zi, exceptand perioada sarcinilor si cand am alaptat pruncii.
Sotul meu sa lasat si el, gasind pe desktop deschisa pe scribd cartea cu pricina. El era un fumator innebunit(in medie 2 pachete pe zi), absolut totul se facea inainte sau dupa o tigara...
Timp de 2-3 saptamani nu am avut curaj sa il intreb "ce sa intamplat?" sau de ce nu mai mirosea a tigara. Il adulmecam in secret, ma bucuram de una singura si imi era frica sa-i pomenesc despre asta. Era treaba lui, de om mare, si nu m-am simtit in stare sa-l intreb in vreun fel fara sa-l judec. Abia dupa o vreme buna, cand am descoperit ca el citise cartea cu pricina, ca a trecut o luna si na mai aprins o tigara am rasuflat usurata si l-am intrebat :"te-ai lasat si tu?" Raspunsul lui a fost "incerc!"
Nu mai fumeaza nici el. Na mai fumat, si au urmat si seri cu bere rece la terasa din curte, si chefuri cu fumatori, si revelion, si zile de nasteri si au trecut toate. Acum, dupa un an avem amandoi alte preocupari care nu au nimic in comun cu acest obicei antisocial - fumatul.
Zilele trecute, un prieten ma intrebat unde gaseste cartea sa o cumpere pentru pustoaica lui de 13 ani pe care a gasit-o fumand in casa. El nefumator, mama fosta fumatoare. Eu sper din tot sufletul ca fatuca sa apuce sa inteleaga cu adevarat de ce fumam, inainte sa fie prea tarziu.
Mihaela, mult succes iti doresc!Si nu astepta vreo minune, vreo chestie de "wow" ca aia va aparea ceva mai tarziu, cand vei scapa de nebunia aia cu "trebuie sa ies la tigara!acum!"
Sotul meu cam o luna de zile se cauta zilnic in buzunare dupa tigari si bricheta, si apoi isi aducea aminte ca el nu mai fumeaza.
blog
proud
denizel spune:
Ia uite ce surprize face Mihaela .
Bravo, Mihaela, ar fi tare minunat :) ca aseara sa fi fost ultima tigara.
Iti tin pumnii si ma gandesc la tine!!
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
narcisam102 spune:
Apropo de raport ....ieri am fumat doua tigari. Asta e sunt o vicioasa! Al meu sot a uitat si nu si-a mai lasat tigarile in masina. asa ca dupa ce am rezistat eroic toata ziua sa nu ma apropi de pachet seara dupa ce am culcat copilul am zis...asta e
Dar tot nu renunt si nici nu ma gandesc sa ma duc sa-mi cumpar. Nu e deloc usor parca asi fi usor dezorientata uneori. Ma tot invart si parca nu imi gasesc locul imi lipseste "obiectul munci" Parca imi ramane timp liber. Nu mai zic de golul din stomac...ieri dimineata mancam gogonele eu care nu le suport...
Eu am avantajul ca oricum sunt slaba asa ca nu e o prb cu mancatul dar nu imi este foame, stiu ca golul din stomac e de la nicotina.
Sper sa dispara o data toate senzatiile astea ciudate.
Ieri imi tot spuneam "ce minunat e sa nu fumezi"... de fapt minunat e creierul uman care raspunde si stimuleaza o astfel de senzatie minunata care te ajuta.
mishutza spune:
Narcisa,cand simti golul ala,foamea,bea apa.Multaaaaa apa.Tine o sticla de apa cu tine si bea mereu,inainte de a avea senzatiile astea.Te ajuta extrem de mult.
narcisam102 spune:
O sa incerc si asta.
Trebuie sa va spun ca eu sunt tare dependenta de tutun ...adica genul ala care fumeaya si in avion (la wc) si in sarcina si in sala de nasteri am fugit pana la wc si am fumat o tigare sprijinita de un perete sa nu cad de la dureri.
Eram atat de dependenta incat doctora care m-a supravegheat in cele 9 luni a zis sa nu mai incerc sa ma las ca ii voi face rau copilului atat eram de nervoasa. sa incerc sa raman ;la 10/zi.
Sincer am uitat de mult ce inseamna sa nu fi fumator. Dar am sa incerc. De data asta chiar vreau sa renunt. Nu vreau sa mai dau atatia bani pe tigari. Mai bine ii i-au jucarii la asta mic de ei.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Cred ca aseara a avut loc ceremonia ultimei tigari. Acum vad ca ma sculai pe de la 7 (e 8), facui cafea, ma jucai cu pruncu, imi facui de lucru si nu fumai. Tine-ma, Doamne! Forta fie cu noi toti. Ganditi-va la mine. |
Bravo!
EDIT: am mai scris ceva, dar am sters ca puteai folosi afirmatia ´´pro tigara´´ si nu risc!
Nu era pro, oricum. dar tu fiind vulnerabila acum, mai bine nu mai zic.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
miereamara spune:
Bravo Mihaela! Te sprijinim toate aici:) sunt sigura ca poti sa o faci.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
cris-cris spune:
Buna, fetele.
Si eu tot fumatoare, fosta nefumatoare (aprox.6 luni), reapucata de viciu din prostie.Cam 15 ani sunt de cand fumez, uneori mai mult alte ori mai putin...acum cam 10-12 tigari/zi.
Partea mai urata e ca la mine acasa nu se mai stie ca fumez ( mai trag cate una in concediu cu sotul, dar cica doar atunci; el nu fumeaza).Prin urmare tre' sa mai si ascund tigarile adanc prin geanta, ca sa nu dea fi-miu peste ele, sa fumez pe furis acasa, etc.Doar la servici fumez linistita.
Dar vreau sa ma las....15 ani deja mi se pare enorm de mult timp. Cum fac? Pt.mine problema apare cand am un teanc de rapoarte de predat si mai fac cate o pauza de tigara, in nebunia de la serv.( trebuie sa iesim afara din cladire).Sau cand nu prea am treaba la serv.si mai ies cu fetele la o vorba, la o tigara...Cum mai fac eu pauza de la treburi daca nu fumez? Sa ies din birou si sa ma duc unde? Cum sa stai 9-10 ore la calculator fara sa iesi din birou decat pana la toaleta? Asta mi se pare prea greu...
Mi-e foarte greu sa inteleg cum nefumatorii pot sta atatea ore la calculator fara sa ia o gura de aer (sau de tigara)...
Am citit si cartea pe net in fuga, dar degeaba...
Totusi, trebuie sa reusesc cumva!
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 O sa incerc si asta. Trebuie sa va spun ca eu sunt tare dependenta de tutun ...adica genul ala care fumeaya si in avion (la wc) si in sarcina si in sala de nasteri am fugit pana la wc si am fumat o tigare sprijinita de un perete sa nu cad de la dureri. Eram atat de dependenta incat doctora care m-a supravegheat in cele 9 luni a zis sa nu mai incerc sa ma las ca ii voi face rau copilului atat eram de nervoasa. sa incerc sa raman ;la 10/zi. Sincer am uitat de mult ce inseamna sa nu fi fumator. Dar am sa incerc. De data asta chiar vreau sa renunt. Nu vreau sa mai dau atatia bani pe tigari. Mai bine ii i-au jucarii la asta mic de ei. |
10/ zi in sarcina?! In toata sarcina?
Gata, nu mai zic nimic pe tema asta, ca iar o sa reiasa ca-s "intoleranta" si nu accept ca "nu toti suntem la fel"
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Ilinca_M. spune:
Si acum iar vin cu o teorie antipatica, dar n-am ce face, asa-s teoriile mele:
- cata vreme stai cu ochii pe ceas si-n calendar si socotesti:"wow, sunt 4 ore de cand n-am fumat!! ce tare-s!! vai, au trecut 2 zile fara tigara, ah, am reusit, ce greu a fost!" NU te numesti nefumator, nici macar fumator pe cale sa se lase...esti tot fumator, un fumator care-si pune nitzel ambitia la incercare, se mai taraie 5 ore fara tigara, tot cu gandul la ele, mai fenteaza 3 zile fara sa fumeze...mai ofteaza...
Nefumator esti cand nu ti se mai pare curios ca nu fumezi, cand nu te mai minunezi ca a mai trecut o zi fara tigara, cand nu mai lupti cu tine practic ci o iei firesc, asta-s io, nu mai fumez, ma simt bine, n-am regrete, dimpotriva, imi crapa pipota de fericire ca nu mai put/ respir mai usor/ obosesc mai greu/ racesc mai rar etc.
Vorba aia:"cu ocazia sarbatorilor de iarna" le doresc tuturor fumatorilor sa treaca in tabara adversa fara efort si fara regrete!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever