Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?

Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu? | Autor: beshter

Link direct la acest mesaj

Pai...
Vreau sa ma las de fumat.
Trebuie sa ma las de fumat.
Am promis ca ma las de fumat - nu spun cui, persoana importanta:)

Sunt fumatoare de categoria grea. Mi-am facut toate testele, am citit tot despre dependenta psihologica si fizica. Mi-am cumparat Nicorette - ieri.

Am nevoie de ajutor. Oare vrea cineva sa ma verifice? Sa fie 'sponsorul' meu?

O sa fac din subiectul asta un fel de 'jurnal de lasat de fumat'. O sa incerc sa descriu toate peripetiile si toate starile mele.

Cine are vreun sfat - in afara de ala cu banii, ca am observat ca nu tine deloc - e binevenit. Chiar si daca e nefumator:))

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Buna dimineata,eu am fumat..tot asa categorie grea si m-am lasat.Daca aia cu banii nu te motiveaza poate partea cu mirosul urat iti da o stare nasoala.Ca puteeeeeeeeeeeeee!!!

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Felicitari, trischa! Mama, ce accomplishment e sa te lasi de fumat! Cred ca m-as felicita in fiecare dimineata in oglinda

Pute, e adevarat:)

Cum ai facut?

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu nu am facut nici un efort,am ramas insarcinata si nu mi-a mai trebuit fumat.
Uite ce ma gandesc,in casa la tine nu mai e voie sa se fumeze,spala geamuri,perdele si tot ce mai poti späla si scapa de mirosul de fum.Nici pe balcon nu mai e voie si de stai la casa nici in curtedeci,de-ti vine pofta de tigara nu ai decat sa iesi pe strada.Pe vremea asta iti trece rapid,incearca asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina_R spune:

Si eu m-am lasat dupa 17 ani de fumat, ultimii ani categoria grea sau foarte grea. M-am lasat in februarie anul asta, deci de 10 luni si nu mai simt nevoia de fumat.
Ai dreptate cu felicitarile, inca ma mai felicit destul de des si astept felicitari de la apropiati.
Problema mea este ca sotul meu inca fumeaza (pipa, nu tigari) si acum ma deranjeaza grozav mirosul. Cind fumam, evident nu ma deranja.

Motivele mele au fost:
Mirosul hainelor, parului, casei cu totul
Frica de boala (de circulatie pentru ca am antecedente in familie si articulare).
In primele zile de lasat am citit mult despre avantajele lasatului de fumat si imi intaream motivatia de a persevera.
Mi-am facut un plan inainte de a ma lasa:
-cum evit constipatia-am mincat morcovi si castraveti la greu, 1 kilogram pe zi cred; multe fructe si am inlocuit piinea cu rye bread;
-cum imi mentin greutatea-defapt mi-am dat o marja de ingrasat de 2kg si m-am tinut de ea mergind la sala 1 ora pe zi-alergat + greutati;
-cum ma port in prezenta altor fumatori;
-cum ma port in locurile unde se fumeaza-rare si cautate inainte.

Eh, m-am intins dar pentru mine este inca un motiv de a ma bate pe spate si incerc sa ii incurajez pe cei care vor sa se lase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Felicitari, Sabina! Esti foarte tare!
Si multumesc mult de sfaturi, la aia cu constipatia nici macar nu ma gandisem. But you are so right. Multumesc

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina_R spune:

Sfaturi mai am, dar sint usor de dat mai greu de urmat.
Ia ce te ajuta si ignora restul.
-Explica familiei apropiate ce inseamna sa te lasi de fumat-posibile stari de iritatie, nervi inexplicabili etc. Eu am facut o intelegere cu sotul meu-el ma sustine si imi suporta nervii, eu in schimb nu-l voi bate la cap dupa sa se lase si el. El s-a tinut de cuvint si m-a suportat. eu imi indeplinesc cu greu partea acum.
-Alege cu grija momentul-eu am ales sa ma las intr-o perioada fara nici un fel de evenimente deosebite-nu concediu, aniversari,petreceri-rutina m-a ajutat.
-M-am lasat fara Nicorette sau alti inlocuitori-n-am vrut sa inlocuiesc o dependenta cu alta.

Ma gindesc si-ti mai zic.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Iesperientza proprie, sper s-o pot scrie cat mai pe scurt, ca stiu ca am meteahna de-a ma lungiiii:
- am fumat 11 ani, incepand de la nici 15, mai intai in mod "clasic", cate una/ zi...ajungand in facultate sa bag lejer 1 pachet pe zi (si abia din anul IV am trecut pe "light", pana atunci fumand Marlboro si apoiLucky Strike);
- fumam din pasiune, mult, oricand, oriunde (nu erau legi stricte inca, dimpotriva, era raiul fumatorilor), masuram totul in tigari (gen:"mai fumam 2 tigari si ne apucam de invatzat; mai fumam o tigara si plecam), ma enervau cei care combateau fumatul ("dadada, stiu ca-i nociv, da'-mi place, ma lasi cu predicilie?!") si-mi erau destul de antipatii nefumatorii in general ("nu stiu sa se distreze!":)))
- am fumat 11 ani fara o zi pauza si fara dorintza de a ma lasa...apoi am racit rau (oricum raceam tot la 2 saptamani, imunitatea-mi era cam la pamant) si din cauza tusei n-am putut fuma 3 zile (desi imi doream si incercam). In seara celei de- 3 a zi m-am gandit:"dac-am rezistat 3 zile fara sa fumez, rezist toata viatza") si m-am hotarat brusc sa ma las.De-a doua zi m-am lasat, in scepticismul tuturor.
Vreo 4 ani n-am pus deloc gura pe tzigara si trecusem in tabara celor care ma enervau pe vremuri, predicam nonstop si explicam ce bine e sa nu te trezesti cu gust nashpa-n gura, sa nu gafai dupa 3 etaje, sa nu-ti puta toata casa, sa ai dinti mai albi si sa n-ai degete galbene (ale mele fusesera chiar portocalii).
Acum sunt la stadiul cand daca-mi vine (de obicei in excursii, la "socializare") bag cate-un slim slab, chiar 2-3-4, fara sa-mi fie nicio teama ca ajung iar dependenta.
Analizand putin ce s-a intamplat mi-am dat seama ca am avut o motivatie pe care n-o constientizasem: existau 2 persoane mai in varsta pe care le admiram foarte foarte mult, una fumase multi ani si se lasase si alta nu fumase deloc; in sinea mea ma simteam rusinata fatzade ei de slabiciunea mea. Apoi am tot descoperit, ca un facut, ca mai toti oamenii mishto din preajma erau ex-fumatori si m-am simtit tare mandra sa fiu in asa companie selecta:))))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Mihaelka,citeste cartea lui Allen Car,o gasesti pe Scribd.
Eu am fumat 14 ani,jumatate de viata,poimaine implinesc 10 luni de nefumat.Ultimii 3-4 ani au fost cam cu 2 pachete de tigari pe zi,in weekeend sau la petreceri mai mult.A fost ultima incercare,am spus ca ori mor cu tigara in gura,ori ma lasa acum.Iti dai seama ca nimeni nu m-a crezut ca ma las ,nici macar eu.Nici nu am spus la multa lume ca ma las,deja nu mai fumam de 2 saptamani si tot nu indrazneam sa spun ca m-am lasat.Mi-a fost frica pentru ca mi se parea ca a fost prea usor sa fie adevarat.Cum sa nu mai am eu pofta de fumat,care intai aprindeam tigara si apoi deschideam ochii dimineata?
Sa iti spun acum cat de bine a functionat cartea.La a 3-a zi de nefumat tineam pachetul de tigari al barbatului si ii dadeam tigari cu portia..Incercam sa il ajut sa se lase de fumat prin reducerea tigarilor.Acum barbatul fumeaza doar in baie sau afara la plimbare si de obicei ma duc cu el.Nu ii place sa fumeze singur,nici mir nu imi placea deci il inteleg.
Am baut cafea in continuare,ba chiar mai multa ca mi se parea gustul bestial fara tigara.Am facut in continuare pauze de tigara cu fumatorii la scoala si la munca.Chiar si acasa singura,din cand in cand ma asezam la calculator cu o cafea,ca in vremurile bune.
A fost groaznic de usor,parca imi e si rusine ca am fumat atatia ani si am incercat sa ma las de atatea ori(vai,ce traume cand ma apucam iar de fumat,bine,nefumatul ma tinea cate 3 zile de iad).
Cartea e un fel de brainwash.Din pacate eu am cam inlocuit fumatul cu mancatul si am pus ceva kile,dar sincer,pot sa mai pun inca pe atat,ca tot mi se pare ca a meritat.
Cam 10 zile m-am gandit non-stop la tigara cred.Dar ma gandeam la ea asteptand sa imi vine chef de fumat,sa plang si sa ma dau cu fundul de pamant ca as fuma.Si pofta asta nu venea,chiar ma simteam bine.Apoi am inceput sa uit incet incet,sa se mareasca perioadele in care uitam de existenta fumatului.
Cam de vreo 2 luni,de cand am fost la un party si au fumat toti ca nebunii a inceput si sa ma deranjeze fumul de tigara.Ma ustura nasul si ochii doar de la jumate de tigara fumata in jurul meu.Pana atunci nu aveam nici o treaba,chiar imi placea in continuare mirosul de fum proaspat tras din tigara.Ca in rest mirosul de tigara din haine,piele,casa asa ce puteeeeee,nici nu isi poate inchipui un fumator in ce hal.
Uneori imi e dor sa fumez,mie tare mi-a placut gestul,cafeau cu tigara,tigara dupa masa,toate mi-au placut de fapt.Dar cred ca doar un om care nu a fumat niciodata poate spune ca nu ii e dor de o tigara.Dar e o dorinta asa de mica,de fapt nici nu e dorinta,e un fel de dor.In 2 secunde si uit de ea.
Cred ca faptul ca m-am lasat de fumat e una dintre cele mai mari realizari ale vietii mele.
Citeste cartea cu toata increderea,e si aici pe forum un subiect cu lasat de fumat si multe fete s-au lasat citind-o.O sa reusesti si sa o vezi ca dupa aceea nu o sa intelegi de ce nu te-ai lasat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Am gasito si am sa o citesc si eu. Desi nu am incredere am sa o fac. Precizez ca fumez 2 pachete pe zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

E chestie de vointa in primul rand!!
Daca ai promis cuiva sa te lasi de fumat, dar tu in sinea ta nu-ti doresti asta, poti sa citesti zeci de carti, sa mesteci tone de nicorette, n-o sa functioneze. Asta cu dependenta de nicotina, eu n-am priceput-o, fumam lejer pachetul pe zi, inainte sa ma las, si fizic nu am simtit nicio lipsa cand am renuntat!

Cum m-am lasat eu (mai demult, acum vreo juma de an, ca acum am revenit la prostul obicei )?! M-am trezit intr-o dimineata, ma durea putin gatul, si eram in vizita la socrii, care stau la casa. Ar fi trebuit sa ies afara sa fumez, ca in casa nu se fuma. Si mi-am zis, ce-ar fi daca ma las de fumat?! A fost un impuls de moment, nimic planificat, nu stia nimeni de asta. Toata dimineata n-am facut altceva decat sa ma gandesc la tigari, dar nu mi-am aprins niciuna, ma gandeam ca o sa aiba gust de varza murata din cauza gatului (desi fumasem in situatii mult mai dificile fara niciun stres), mi-am gasit ocupatii, cu copii, m-am uitat la TV, am iesit la cumparaturi, am incercat pe cat posibil sa evit locurile in care as fi fost tentata sa fumez.
Abia pe la pranz s-a prins barbata-meu ca eu nu fumez . Se uita la mine c-o mutra de genul: ce-o fi apucat-o asa de-odata?! Dar m-a lasat in pace, nici nu m-a descurajat, nici nu m-a impulsionat sa fac asta.
Dupa prima zi fara tigari (si eu fumez la greu) am zis ca nu poate fi asa de greu. A doua zi la birou, mi-am gasit de lucru si am cautat compania colegilor nefumatori. A fost criminal, sa nu ma ridic eu de la birou sa ies sa fumez deloc!! Apoi am cautat ceva de citit, care sa ma captiveze indeajuns de mult incat sa nu-mi mai stea gandul doar la tigari! Mi-am luat filme de pe net, sa imi fac de lucru seara, am stat cu copii cat am putut de mult, si am evitat pe cat posibil bucataria (locul in care barbata-meu fuma).
greu a fost primele 2-3 zile, dar satisfactia ca am reusit sa rezist tentatiei a fost de o mie de ori mai mare decat dorinta de-am aprinde o tigare! apoi am inceput sa simt mirosul de tutun (al celor din jur) din ce in ce mai puternic si a inceput sa ma deranjeze .
dupa vreo saptamana, deja nu mai aveam probleme cu fumatul. Si asta in conditiile in care barbata-meu fuma lejer, in preajma mea!

Si dupa cateva saptamani, in care mi-am dovedit mie ca e doar chestie de vointa, si ca ma pot lasa oricand, m-am reapucat .

Am mai avut tentative in trecut, dar cu exceptia sarcinilor, cand n-am fumat din cauza greturilor, in rest nu mi-a reusit niciuna, pentru ca motivele erau de fiecare data "impuse": financiare, dorinta cuiva drag, santajul mamei, etc.

Mergi la inceput