Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?
Raspunsuri - Pagina 10
corap spune:
io n-am fost fumatoare (adica am fumat in viata mea de pana acum fix 40 de tigari - toate dunhill, 20 de bucati la 18 ani si celelalte 20 in urmatorii 10 ani), dar am avut o relatie foarte calduroasa de dependenta cu cafeaua - adica daca nu bagam 5 cafele pe zi (4 rapid pana-n ora 12) aveam o stare de lesin si tensiunea mica-mica (undeva la 4jumate cu 9).
si acu vreo 3 saptamani m-a lovit asa, o chestie, ca n-ar trebui sa mai bag cofeina in sistem. NU mi-am propus nimic, am zis ca oricand pot bea o cafea daca am chef - n-am mai avut de-atuci. pur si simplu. presupun ca am ajuns la punctul la care psihicul meu a s-a convins ca nu-mi trebuie cafea, de fapt. Nici macar stari de lesin nu mai am.
stiu ca-s obscura rau in exprimare. ideea mea era ca "perioada de convingere pregatitoare psihic" dureaza cel mai mult si degeaba "tai portia" pana nu esti cu adevarat convins.
de azi m-am lasat si de dulciuri (adica ieri am mancat o felie uriasa de paine cu nutella, seminte de floarea soarelui si banane deasupra - culmea dulciurilor dupa parerea mea - de fapt este in top la confort food) si de azi gata si cu dulciurile (o sa fac o exceptie programata de craciun sa mananc "scutecele domnului" comanda speciala la mama - o bat la cap in fiecare zi) si de junk food de la fast food (bine, asta era chiar ocazional, da' daca tot sunt in epoca renuntarilor, de ce nu?)
la carne & lapte nu-mi propun sa renunt, printre altele si pentru ca sunt alergica la soia, spanac si alte vegetale.
Noah, sunt oarecum pe-alaturea grupului de suport, imi spuneam si io ofurile
Ilinca_M. spune:
Off-topic- off-topic, dar nu ma pot abtine: ce-s acelea "scutecele domnului"?! Ceva yummy-yummy de mancare?
Daca e "sa ne batem in renuntzari" eu am pe lista asa:
- tigarile;
- Rinofugul (asta a fost cea mai nashpa dependentza);
- carnea (cea mai simpla renuntzare);
- laptele "in forma pura" (nu caut sa-l evit in creme/ prajituri/ mancaruri etc, ci doar asa, "lichid", ca oricum nu mi-a placut niciodata);
- sucuri din comertz.
NU vreau sa renunt la dulciuri (dar am perioade cand le suprim sau macar le raresc), la alcool (cand si cand, sa nu se inteleaga ca-s alcoolica), cafea (imi place si cred ca are beneficii consumata in mod moderat) si bine-nteles la sex.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
narcisam102 spune:
Daca nu uiti sa te speli ...nu prea vad de ce sa puti...
si apoi daca sunt in stare sa alerg 3000 m si sa mai scot un timp bun inca cu tot tutunul...eu zic ca nu stau asa rau...la fel zic si doctori. de la munca noi avem control medical in fiecare an.
Nu imi este frica de sanatate...toata viata am facut sport si asa cum zicea si car la nicotina nu vezi efectele imediat ci in ani si ani....
Nici mie nu imi vine sa cred ca nu am mai fumat dar inca nu am spus nimanui nici mamei...si ea fumeaza. Astept macar sa-mi treaca sevrajul asta de tot. Stiu ca inca nu a trecut ce era mai greu dar nici eu nu am sarit inca sa ma bucur.
miereamara spune:
Poti sa te speli de 10 ori cu sapun pe fata si maini, tot mirosi a tutun. Eu cand m-am lasat de fumat l-am mirosit pe sotul meu seara cand a venit acasa, desi el fumase la pranz o tigara:)) trecusera mai bine de sase ore.
Cat despre consecintele fumatului, te amagesti singura, faptul ca nu tusesti (sa zicem) este de fapt un simptom ingrijorator, inseamna ca cilii din plamanii tau au fost distrusi si nu isi mai fac treaba cum trebuie, adica nu incearca sa mai evacueze substantele otravitoare pe care le inspiri cand fumezi.
Eu am inceput sa tusesc cam la 2-3 saptamani dupa ce am lasat fumatul (si tine cont ca fumam maxim 4-5 tigari pe zi), deci cam atat le-a luat cililor sa inceapa sa isi faca treaba.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 Daca nu uiti sa te speli ...nu prea vad de ce sa puti... |
Asa aveam si io impresia, cand fumam, in inocentza mea...ca doar ma spalam des pe maini, faceam dush si de 2 ori pe zi, ma spalam pe dinti dupa fiecare masa...Dar sa nu ne amagim, fumatorii put si gata; de fapt nu ei put, ci fumul de tigara impregnat in ei, deci tot acolo. Narcisa, tu zici ca bagi (bagai) 40 de mahoarce pe zi...te spalai pe cap tot de atatea ori? Si pe dinti? Etc.
Eu dupa ce m-am lasat de fumat si petreceam cate o noapte in cluburi, cand veneam acasa imi aruncam hainele de pe mine pe balcon; si a doua zi cand le puneam la spalat nu-mi venea sa cred in ce hal pot sa puta a fum, inclusiv sutienul (si credeti-ma ca nu asta era tinuta "de scena", doar sutienul). Deci da, copilasul tau iti inhaleaza mirosul odios de tigari zilnic, macar asta ar putea sa-ti fie o motivatie, ca in rest vad ca fumatul iti face numai bine, te face sa alergi ca vantul iar daca l-ai fi intrerupt ti-ar fi cauzat probleme sarcinii, deci fumatul e mana cereasca la tine.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
miereamara spune:
Mirosul de tigari si substantele se impregneaza in haine si raman in aer ore in sir dupa ce s-a fumat in locul respectiv. De aia noi nu am fumat niciodata in casa, cum as fi putut sa fac asta cu copilul in casa? Dupa ce fumam o tigara mergeam si imi schimbam hainele in 80% din cazuri.
Am fost aproape de divort pt ca sotul fuma dimineata cate o tigara in masina cu care ducea copilul la gradinita (dupa ce il lasa la gradi, evident), pur si simplu eu nu acceptam asa ceva, fumul ala se impregna in tapiteria masinii, in scaunul copilului, el imi spunea ca sunt exagerata. Am avut niste certuri ingrozitoare pe tema asta, venea mirosind a tigari si voia sa ia in brate copilul, eu ii spuneam sa mearga sa se schimbe de haine si sa se spele pe dinti si dupa aceea poate sa-l atinga.
Apoi una din motivatiile noastre a fost exemplul dat copilului, ok la 6 luni nu prea pricepe el de ce mama si tata stau cu un bat aprins in gura, dar la 5-10-14, ce exemplu ii dau, cum sa ii spun sa nu se apuce de fumat, ca e cah, cand eu stau nonsalanta cu tigara in gura??
Si banii, oooo cati bani avem acum in plus, aproape 300 de doalri pe luna, sotul "ardea" la propriu cam 250 de doalri pe luna si eu vreo 50. O rata de masina.
beshter spune:
Zero tigari:)
Acum ma servesc cu niste catina+ganoderma. Si niste tuicuta de pe langa Targoviste:))
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
miereamara spune:
Way to go Mihaela! Bravo!
ladyJ spune:
Felicitari Mihaela!
Tin pumnii pana zici ca nu mai e nevoie :))
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
beshter spune:
Stati asa ca intru in faza aia de care mi-e tare frica, aia cu recompensa sau cu testul: 'ia uite, am rezistat 24 de ore, incredibil, ia sa trag un fum sa vedem care-i treaba'.
Dar cred ca ma duc repede sa ma culc:))
Sa-mi tineti pumnii in continuare! Multumesc pentru ajutor si incurajari. Nu ma lasati:)
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz