Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Edip

eu nu iau in considerare pensia de stat pentru ca eu consider pensia un sistem piramidal care nu va exista in viitor in multe tari chiar dezvoltate... aia e bonus daca e, daca nu, nu o sa stau in fata guvernului sa urlu ca nu imi ajung banii( aici in Canada e frig rau iarna:) sa stai afara ). Nu ma bazez decat pe ceea ce imi pun eu deoparte de-a lungul timpului...

Asigurarile private sunt o afacere, nu o pomana. O afacere din care intotdeauna castiga asiguratorul. Tot pe sistem piramidal functioneaza si nu sunt deloc scutite de riscuri. Si aceasta afacere are nevoie de continuitate, adica sa atraga permanent noi asigurati.

esti complet pe langa... sa iti explic ce inseamna pensie privata la mine? cumpar actiuni in diferite firme, unele care platesc dividente, unele care au potential de crestere, bonduri de stat sau firme... exista asa cum zici un risc, dar daca acele firme nu imi platesc mie dividentele, sau statul nu va plati dobanda, pai sa fi sigura ca pensie de stat nu vei vedea pentru ca statul traieste din impozitele acelor firme... deci ce castiga banca sau firma de brokeri? comisionul de pana la $29 pe tranzactie si atat... nu am treaba cu nici un asigurator....

O alta componenta e cea de firma... iar aia are un alt statut decat fondurile mutuale din Ro... firma completeaza in fiecare an diferenta daca fondul nu are destui bani. sunt multe aspecte pe acre nu le intelegi si e prea mult de scris.

ce intelegi tu prin pensie privata in ro nu are legatura cu ceea ce e in vest. In Ro la momentul actual nu exista fonduri de pensii private in adevaratul sens al cuvantului. S-a facut ceva sa mai castige unii niste bani si omul de rand va ramane tot cu nimic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

In Romania intradevar aveam un apartament primit si nu plateam decat chetuielile.

AH! Si eu de fiecare data cand ma duc pe la vre-un targ sunt aia care nu primeste balon. Ma trage copilul de maneca "vreau si eu un balon, vreau si eu un balon!"...si in cele din urma ies pe strada si cumpar unul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Asigurarile private sunt o afacere, nu o pomana. O afacere din care intotdeauna castiga asiguratorul. Tot pe sistem piramidal functioneaza si nu sunt deloc scutite de riscuri. Si aceasta afacere are nevoie de continuitate, adica sa atraga permanent noi asigurati.

Pensia privata nu este o asigurare. Nu ma pricep la chestii financiare dar nu functioneaza ca o asigurare. E un fond, in care eu si angajatorul bagam bani si care este investit conform dorintelor mele. De exemplu eu prefer sa investesc in fonduri 'verzi' chiar daca nu aduc atat de multi bani ca cele care taie padurile din amazonia de exemplu. Primesc anual un raport, care imi arata cati bani am bagat eu, cat a bagat angajatorul si ce return am obtinut din investitii. Astia sunt banii mei chiar daca nu ii pot accesa decat in anumite conditii (varsta, daca devin incapabila sa muncesc, etc). Nu sunt o polita de asigurare in care se iau bani de la altii sa mi dea mie. Cum am spus, daca patesc ceva familia mea mosteneste banii, exact suma pe care o am in fond. Cand ating varsta minima la care ii pot acccesa, pot sa scot toti banii odata, sa ii scot ca o suma lunara, sau cum vreau eu.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:

Citat:

In Romania intradevar aveam un apartament primit si nu plateam decat chetuielile.

AH! Si eu de fiecare data cand ma duc pe la vre-un targ sunt aia care nu primeste balon. Ma trage copilul de maneca "vreau si eu un balon, vreau si eu un balon!"...si in cele din urma ies pe strada si cumpar unul.

hai ca nu e asa .. eu am avut apartamentul meu platit la 27 de ani in Ro... stii cat mi-au dat parintii? 10%... la 29 aveam si teren de casa.. stii cat mi-au dat parintii? zero...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

On topic: ca e in Ro ca e in Usa,cezariene la cerere se fac pe motive diferite. O cunostinta a facut cezariana anul trecut,si nbu pt ca af ost ceva cu ea(vorbesc de USA) ci pentru a vrut copilul leu ca si zodie si plus ca ii era frica ...saracutza
la fel,in RO...am citit la diferite odisee,cum unele mame isi programeaza nastere,fara sa fie o urgenta...un fine...
va recomand filmul::the buisness of being born,il gasiti pe youtube,este un documentar,in care...pe scurt:exista medici ginecologi cu o experienta vasta care n-au avzut in viata lor o nastere naturala.
Off topic: Accept,ce faci,cum vorbesti de cei care au plecat in afara,cum ne tratati....nu este corect.
Nimeni nu i-a in considerare sacrificiul pe care il facem. America/Spania/Itlia/Canada sau care tara o fi e o lectie de viata,cred ca nimeni care nu traieste departe de tot ce iti e drag,de parinti,de frati,rude,vecini,etc nu va intelege. Singurul lucru pe care voi(cei care nu sunt pelcati) il vedeti este ca noi avem un trai mai bun,ca noi ne permitem sau mai stiu eu.
Nu este asa,invatam singuri sa ne gestionam banii,invatam sa traim fara sa stim ca e mama sau tata mereu langa noi,invatam sa punem banut deoparte p[t vremuri grele. Edip, a avut mare dreptate,societatea romana trebuie sa reinvete din greseli.
Noi suntem plecati de 8 ani,avem o masina cumparata cu greu,incercam sa nu avem datorii,preferam sa nu ne cumparam o bluza/haina/papuc ce o fi el dar sa nu cerem credit bancar.
Iti dau un exemplu,o prietena veche de a mea anul acesta cnad am fost noi in RO,si-a luat credit ban car,pt ce??? SA mearga la concert in Ungaria...si sa imi fie mila ca se plange ca n-are bani??? scuza-ma...nu am mila la asa ceva

eu stau cu Ana acasa,aici nu ma plateste nimeni,daca as vrea sa o dau la gradinita ar insemna sa scot din buzunar $800-$1000 pe luna fara sambata si duminica. Ne descurcam la limita,nu ne ajuta nimeni si nu ne permitem mai nimic in afara ca avem frigiderul plin. Eu pot sa zic ca am avut noroc,mi-am gasit de lucru de acasa,nu fac multi bani,dar macar ma bucur de ea. Ajutor de la stat,ioc,nu primesti nimic.
imi pare rau ca asa credeti despre noi cei plecati

Mama de Ana si 10+

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Noi eram amandoi studenti si pe langa copil si scoala mai lucram si de acasa. Daca nu am fi avut apartamentul asta unul din noi se lasa de scoala si mergea la munca si tot ne descurcam sa platim chirie.

Faptul ca dupa 2005 s-au dat credite si la cine nu vroia nu este o justificare pentru prostia si lipsa de planificare a unora. Sa dai acum 2 ani bani sa stea mamele acasa doar pentru ca au credite si nu se descurca din salariul sotului nu mi se pare rezonabil. Daca tot se fac comparatii cu cei din afara, mamele care stau acasa aici isi permit sa stea din salariul sotului fie din cauza ca nu au credite (mai ales la casa), fie sotul castiga suficient sa acopere cheltuielile inclusiv creditul.

Citat:
urmatorul pas este adoptarea sistemului chinezesc...cine doreste copil sa platesca amenda de rigoare.

Mai degraba cine isi doreste un copil sa-si asume responsabilitatea cresterii lui.

Eu nu am nimic impotriva CIC-ului de 2 ani si cred sincer ca reducerea treptata a lui pe o perioada lunga (6 ani) era mult mai potrivita. Dar cred ca sistemele care 'dau' nu ajuta oamenii ci dimpotriva ii face dependenti si neputinciosi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

bird,daca este buno de "imi place" mesajul ...iti dadeam

Mama de Ana si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

off topic:
Bird, cand ai fost in scoala te-a ajutat cineva cu copiii? intreb asta pt ca am fost si eu la scoala 2 ani cand a fost fetita mica si mi-a fost extrem de greu sa fac totul singura. m-am imbolnavit de la statul noptile sa invat, homework, proiecte, examene... ziua nu ma puteam odihni pt ca trebuia sa stau cu fetita (ea e extrem de activa si nu mai doarme nici un somn ziua de la 2 ani). am intrerupt pt ca am mai facut un copil dar vreau sa continui cand bebele nu mai e asa de needy. mi-e greu fara ajutor.
cand le aud pe surorile mele: 'in weekend copilul e la mama sa ma pot odihni', sau 'merg sa o aduc de la bunici', mi se pare un lux.
eu am facut part time babysitting (inca fac) pe gratis doar ca sa am pe cineva sa se joace cu cea mare ca sa pot face una alta si sa ma ocup de cea mica.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana
On topic: ca e in Ro ca e in Usa,cezariene la cerere se fac pe motive diferite. O cunostinta a facut cezariana anul trecut,si nbu pt ca af ost ceva cu ea(vorbesc de USA) ci pentru a vrut copilul leu ca si zodie si plus ca ii era frica ...saracutza

Asta se intampla datorita felului cum functioneaza asigurarile medicale in USA. In Australia unde toata lumea beneficiaza de asistenta medicala, nu ai obstetricianul tau. Mergi la vizite si vezi registrar-ul si moasa care este atunci in clinica iar consultant-ul il vezi doar in caz ca ai probleme, nu la o sarcina normala. De nascut nasti cu cine este atunci in spital, in general cu moasa, daca sunt probleme vine si un doctor. Cezariene se fac numai in cazurile in care se preteaza din punct de vedere medical. Asta este asigurarea de stat sau medicare-ul care il are toata lumea. Daca iti faci asigurare privata poti sa-ti alegi obstetricianul si platesti o gramada de bani peste asigurare si in general medicul este fericit sa-ti faca cezariana pentru ca e mai convenabil pentru programul lui . Evident poti pati ce i s-a intamplat cuumnatei mele care a platit asigurare privata si obstetrician ca ii era frica sa nasca, apoi a inceput sa aibe contractii la 34 de saptamani si spitalul privat a zis ca ei nu sunt echipati pentru asa ceva si au trimis-o la stat unde a stat inca 2 saptamani si apoi a nascut natural cu moasa si medicul de garda. Pacat de banii ce i-a dat pe asigurarea privata si la obstetrician.

Citat:
...invatam singuri sa ne gestionam banii,invatam sa traim fara sa stim ca e mama sau tata mereu langa noi,invatam sa punem banut deoparte p[t vremuri grele. Edip, a avut mare dreptate,societatea romana trebuie sa reinvete din greseli.

Sunt total de acord cu tine. Si noi aici am invatat sa ne gestionam banii, sa punem deoparte pentru viitor, sa nu ne bazam pe altii, etc. Aici am vazut nenumarate cazuri de femei care au joburi bune si care au credite la casa pe masura salariului si care au facut economii ani de zile sa-si permita sa stea acasa dupa ce nasc copilul. Daca ai facut credite trebuie sa te asiguri ca le poti plati, nu te poti astepta sa le platesca statul pentru ca tie ti-au luat ochii reclamele lucioase. Cel mai trist mi se pare ca toate mesajele astea despre beneficiile statului acasa pentru copil, foarte sentimentale si foarte emotionale, sunt de fapt in majoritatea cazurilor: vreau bani ca am facut credite fara sa ma gandesc si acum nu imi pot permite sa stau cu copilul. Sunt curioasa daca dintr-un salar de 1000 lei, cu o chirie mica (garsoniera intr-o zona ieftina dar nu gheto) se poate trai 2 adulti si un copil care se uita cu atentie mare la bani? probabil ca difera mult in functie de oras, in Bucuresti e mai scump dar acolo si salariile sunt mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
Sunt curioasa daca dintr-un salar de 1000 lei, cu o chirie mica (garsoniera intr-o zona ieftina dar nu gheto) se poate trai 2 adulti si un copil care se uita cu atentie mare la bani? probabil ca difera mult in functie de oras, in Bucuresti e mai scump dar acolo si salariile sunt mai mari.

Nu prea.
Pentru ca o chirie sub 300 nu cred ca gasesti. Se adauga in medie 150-200 intretinerea la bloc, minim 100 alte facturi (lumina, telefon). Din 400 lei nu prea ai cum sa iti ajunga de mancare pt o luna la 3 persoane, nu mai vorbesc de incaltat si imbracat. Doamne fereste daca se imbolnaveste unul si trebuie sa iei medicamente sau sa ajungi la doctor.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=3" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput