Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

off topic:
Bird, cand ai fost in scoala te-a ajutat cineva cu copiii?

In Romania mama mea isi lua concediu cand eram noi in sesiune si lua fata dimineata pana pe la 2-3 dupa-masa. Cand am fost la scoala aici in Australia nu am avut pe nimeni, doar pe sotul meu. Invatam cat dormea cea mica, dar ea a renuntat rapid la somn, pe la 2 ani. In general invatam in weekend cand era sotul meu acasa, cand nu lucram seara profitam si mai lucram la cate un proiect. Din cauza ca eram obisnuita sa lucrez pana la 12, in zilele cand nu lucram, invatam sau lucram la proiecte pana tarziu. Cand eram presata de timp stateam si la tv cu cea mica cu un curs in brate. In Australia am invatat sa invat si sa lucrez la proiecte la fiecare ocazie ivita, nu doar in sesiune ca in Ro . Sotul meu isi mai lua zile de concediu prin sesiune ca sa pot invata, ca si asa nu ne permiteam sa mergem niciunde .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Update: se pare ca chirie sub 100 euro nu gasesti, ceea ce ar veni 400-430 lei/luna.

Salariul mediu net in septembrie se pare ca a fost 1.340 lei.
Deci o familie cu un venit mediu nu are cum sa supravietuiasca in oras cu chirie cu mama stand acasa cu copil, doar pe venitul sotului.

Ar fi interesant de stiut cam cat ar fi chiria intr-o garsoniera (cum sunt cele din Romania) in alte tari, raportat la salarul mediu al tarii respective. In Romania se pare ca e cam 1/3 din net-ul mediu. (chirie in garsoniera, nu vorbim de 2-3 camere)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=3" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Update: se pare ca chirie sub 100 euro nu gasesti, ceea ce ar veni 400-430 lei/luna.

Salariul mediu net in septembrie se pare ca a fost 1.340 lei.
Deci o familie cu un venit mediu nu are cum sa supravietuiasca in oras cu chirie cu mama stand acasa cu copil, doar pe venitul sotului.

Ar fi interesant de stiut cam cat ar fi chiria intr-o garsoniera (cum sunt cele din Romania) in alte tari, raportat la salarul mediu al tarii respective. In Romania se pare ca e cam 1/3 din net-ul mediu. (chirie in garsoniera, nu vorbim de 2-3 camere)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=3" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

prietena mea sta in calgary, intr- o garsoniera, intr-o zona nu f buna, plateste 750 dolari pe luna si salariul ei ca secretara la facultate e de in jur 1800-1900/luna.

Mergi la inceput

mathilda, salariul ca secretara la facultate e venit mediu pt Calgary, sau sub mediu?
In Iasi de ex. (de unde am luat eu pret pt chirie in garsoniera) o secretara de facultate cred ca ia cam 1000, deci sub mediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:

mathilda, salariul ca secretara la facultate e venit mediu pt Calgary, sau sub mediu?
In Iasi de ex. (de unde am luat eu pret pt chirie in garsoniera) o secretara de facultate cred ca ia cam 1000, deci sub mediu.

E sub mediu dar si sta intr-o zona nu prea buna.... in general e cam 30% din salariul mediu.. exceptie fac Vancouver, Toronto si chiar Calgary unde poate fi chiar mai mult...

Voi ba vreti sa va comparati cu alte tari ba nu vreti.... Pai tu stii cat produce angajatul mediu in Calgary comparativ cu ala de la Piatra Neamt?

http://www.ziare.com/social/angajati/romania-penultimul-loc-din-europa-la-numarul-de-angajati-1062310 - articolul asta explica multe...

Si salariul ala mediu net din Ro include si banii facuti la negru, gen spagi, si alte cele? Nu de alta dar daca iau salariul mediu la doctori nu prea da cu ce vile si masini au.. la profesori iar nu se vad meditatiile.. la politai nu se vad spagile in loc de amenzi... chiar ma intreb daca romania are zidari, faiantari sau alte meserii de genul asta ca fac pariu ca la impozite nu apare nici unul....

Mergi la inceput

Edip, ce te ratzoiesti acum la mine? Eu am intrebat niste informatii pe care nu le stiu, nu am voie nici sa intreb fara sa te repezi sa dai 2 palme? Din ce am scris eu tu ce ai dedus? Eu ce parere am si cu cine tin? Ce gandesc eu? Ce salar am? pt cine lucrez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:

laura ,
salariul mediu e cam 3 500-4 000 brut/luna. o casa inchiriata intr-o zona buna te costa cam de la 1600/luna in sus iar daca vrei sa-ti cumperi o casa decenta e cam intre 400 000-500 000 dolari. mancarea e destul de ieftina, ca si benzina de altfel( sub 1 dolar/ litru) tunsul e de pilda cam 30/dolari, scurtarea pantalonilor cam 10/dolari. o paine de calitate de pilda o iei cam de la 4 dolari in sus (poti lua si m ieftina dar are gust naspa). gradinita e cam intre 800-1000 dolari pe luna/copil. daca m ai alte intrebari iti raspund cu placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:

Edip, ce te ratzoiesti acum la mine? Eu am intrebat niste informatii pe care nu le stiu, nu am voie nici sa intreb fara sa te repezi sa dai 2 palme? Din ce am scris eu tu ce ai dedus? Eu ce parere am si cu cine tin? Ce gandesc eu? Ce salar am? pt cine lucrez?

nu poti compara salariul mediu din ro care produce mai nimic sau este o tara considerata cu munca ieftina ca altfel nu si-ar deschide nimeni firma in ro din vest, cu tari care au o economie puternica de zeci de ani... ne place or nu, nu putem tinde in Ro la acelasi standard de viata pe care il au tari cu zeci de ani de capitalism fara multa munca. Ro are de recuperat zeci de ani de comunism, 20 de pomeni electorale si coruptie si multe altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

cazul nostru:
sotul fsce intre 2800-3000 de dolari pe luna.
cheltuieli lunare:
aparatament $1030+$95 fondul de rulment(asociatie)+$300 pentru taxe/lunar
cheltuieli(curent+gaz):$300
telefoane:$150
asigurare masina:$80
benzina:$100-150
mancare:$300-400
pampersi:$85
+ ce nu imi vin in minte...ca deh sunt

faceti voi socoteala

Mama de Ana si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
... ne place or nu, nu putem tinde in Ro la acelasi standard de viata pe care il au tari cu zeci de ani de capitalism fara multa munca. Ro are de recuperat zeci de ani de comunism, 20 de pomeni electorale si coruptie si multe altele...

Sunt de acord, romanii nu pot avea pretentii sa aibe un standard de viata similar cu tarile dezvoltate. In Romania aproape fiecare persoana face evaziune fiscala, coruptia este prezenta in toate detaliile vietii, conducatorii sunt impotenti si corupti (si alesi de popor), se munceste haotic, se produce putin si de proasta calitate, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput