Ce fel de mame ...
Raspunsuri - Pagina 14
accept92 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Marina Care e taxa pe care o platim pt a acoperi cresterea copilului? Platim pensie, somaj, asigurari medicale , astea imi sunt clare, nu pricep unde platim ça sa ne fie asigurat dreptul la CIC Marina |
http://www.clubafaceri.ro/info_articole/Contributii_sociale_/3402/Contributii+sociale.html
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Edip iar noi nu suntem vinovati de nimic ci numai altii.. de parca aia care i-au pensionat nu fac parte tot dintre noi,nu? |
Ce vrei sa spui? Ca fiecare cetatean este responsabil pentru nelegiuirile comise de semenii sai? Avem institutii platite din banul public a caror treaba este sa vegheze respectarea legii.
Edip spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Ce vrei sa spui? Ca fiecare cetatean este responsabil pentru nelegiuirile comise de semenii sai? Avem institutii platite din banul public a caror treaba este sa vegheze respectarea legii. |
Cine le conduce? Obama? Cum au ajuns aia acolo? De unde au ajuns acolo? Au venit din USA cumva? Daca te pun maine ministru fac pariu ca ai 100 de contracte semnate pana la pranz pentru firmele sotului.. hai sa lasam ipocrizia.... In Ro e cine apuca bine, cine nu critica....pana prinde si el o bucata de os.. daca prinde...
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Edip pensia grasa ar trebui sa vina de la contributia lor nu de la copii tai... daca banii aia s-ar duce in fonduri si s-ar investi in loc sa acopere gaurile generatiilor anterioare ar avea din ce sa isi ia pensia. |
Asta nu cred ca se intampla pe nicaieri.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Marina Discutia e falsa, cine vrea sa stea acasa sta cat crede ca tb. Intrebarea e daca statul tb sa plateasca pt asta si ceea ce chestionez eu daca suntem capabili sa sustinem asta acum. |
Nu, din pacate statul acasa nu e complet fara legatura cu bugetul familiei. Una este sa stai cat trebuie si alta sa stai cat poti. Noua lege nu aduce mari economii, ba dimpotriva, plateste un stimulent femeilor care oricum s-a fi intors la munca stimulate fiind de un job interesant, un salariu bun si de faptul ca o pozitie de conducere mai greu sa ti-o pastreze cineva calda 2 ani, iar pentru cele cu salarii mici nu schimba nimic. Deci inteleg ca de fapt ne permitem.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Edip Daca te pun maine ministru fac pariu ca ai 100 de contracte semnate pana la pranz pentru firmele sotului.. hai sa lasam ipocrizia.... In Ro e cine apuca bine, cine nu critica....pana prinde si el o bucata de os.. daca prinde... |
Adica toti suntem niste hoti. Nu are rost sa te contrazic dar nu inteleg de ce, daca se intampla cum zici tu, alea 100 de contracte, pe firma oricui ar fi, nu pot aduce un beneficiu si populatiei. Cred ca peste tot in lumea asta exista clientela politica, a face lobby de exemplu nu e ceva ilegal. Si cred ca peste tot se intra in politica din interes personal, ba nici nu as avea pretentia ca politica sa se faca din spirit de sacrificiu. Cred ca ceea ce lipseste este pur si simplu o minima jena, care pe alte plaiuri se dovedeste productiva si pentru cei reprezentati de politician, nu doar pentru el.
Edip spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Asta nu cred ca se intampla pe nicaieri. |
ba se intampla in Canada.. nu stiu in alte parti dar banuiesc ca mai sunt si alte tari... In Canada, eu platesc aceeasi suma la pensie ca si ala care are 30 de mii salariu.. diferenta e ca eu pentru ca am salariul mai mare imi pot directiona surplusul unde vreau eu si nu sa asist pe cineva... Eu de exemplu platesc 5 luni si jumatate la somaj si pensie pentru ca imi ating limita.. Din Iulie pana in Decembrie nu mi se opreste 1$ pentru somaj sau pensie...
bird70 spune:
Eu am stat 3 ani cu copiii acasa, o data in Romania si o data in Australia si nu am primit nici un ban de la stat si nici sotul meu nu castiga mult. Nu inteleg chestia asta cu fortatul sau abandonatul copiilor in crese. Daca nu doresti sa-l duci la cresa poti sa stai acasa. E adevarat ca in perioada aia a trebuit sa ne uitam la fiecare ban (atat in Ro cat si aici) dar am crezut ca merita. La fel ca si mamele din Romania am crezut ca este benefic pentru copiii mei sa fiu acasa cu ei.
Eu am observat ceva aici pe forum, lumea se plange ca nu are bani dar aproape toti au credite peste credite la banci. Ma intreb, fara credite s-ar descurca mamele acasa din salariul tatalui? Noi nu am avut credite cat am stat acasa cu copiii. Normal ca ne-ar fi placut si noua una alta dar am crezut ca atat timp cat nu lucram amandoi in joburi sigure este nepotrivit sa facem credite. Sunt multe lucruri pe care nu le inteleg la mamele din Romania. De exemplu eu am facut cate o facultate cat am stat acasa cu copiii. E adevarat ca in Romania mi-a fost mai greu, am nascut in anul 3, dar am terminat odata cu colegii mei. In Romania lucram de acasa cat am fost studenta. Aici m-am inscris cat aveam copilul mic si am terminat scoala cand era deja la gradinita, dar eu deja lucram full-time in ultimul an. Nu inteleg cum poate cineva sa stea 2 ani acasa si sa nu faca nimic altceva. Apoi sa se planga ca e dificil copilul si ca nu mai rezista
. In Australia mamele sunt mult mai active, chiar si cele care nu lucreaza. De obicei mamele care nu lucreaza au mai multi copii, dar ii duc la activitati, organizeaza play-groups, participa la scoala, etc. Nu am auzit inca mame cu un copil care nu fac nimic altceva sa se planga ca nu se descurca.
Lasand la o parte partea financiara si capacitatea statului de-a suporta in continuare cei 2 ani platiti, mie mi se pare ca mamele din Romania au un soi de neputinta invatata legata de felul cum te poti descurca cu copilul si nevoile casnice. Parca exista o singura reteta, sa stai acasa 2 ani si nimic altceva. Citeam la un subiect in care cineva propunea ca unele mame care stau acasa sa ia inca 1-2 copii si sa-i tina peste zi pentru mamele care trebuie sa se intoarca la lucru. Si am citit cu uimire o gramada de mesaje negative, mame care nu doreau sa faca asta. Nici macar una din mame nu si-a aratat interesul pentru ideea asta. Ma gandesc ca daca nu as mai puteam sa-mi fac meseria eu nu as avea probleme sa iau 2-3 copii pe langa ai mei si sa castig un ban, sa am si eu o ocupatie. Si asta chiar si in conditiile in care sotul meu poate acoperi fara probleme cheltuielile noastre.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
accept92 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Edip
ba se intampla in Canada.. nu stiu in alte parti dar banuiesc ca mai sunt si alte tari... In Canada, eu platesc aceeasi suma la pensie ca si ala care are 30 de mii salariu.. diferenta e ca eu pentru ca am salariul mai mare imi pot directiona surplusul unde vreau eu si nu sa asist pe cineva... Eu de exemplu platesc 5 luni si jumatate la somaj si pensie pentru ca imi ating limita.. Din Iulie pana in Decembrie nu mi se opreste 1$ pentru somaj sau pensie... |
Si vrei sa spui ca daca atunci cand vei iesi tu la pensie nimeni nu va munci sau in caz de greva fiscala...pensia ta va fi asigurata totusi gratie acestui sistem inteligent. Ma refer la cea pe care o vei incasa de la stat, nu cea din surplus.
theo_2004 spune:
| citat din mesajul lui bird70 Noi nu am avut credite cat am stat acasa cu copiii. |
Daca nu e f indiscreta intrebarea si consideri ca poti raspunde: unde locuiati? in casa cui? chirie? proprietate? cum la varsta aceea? mostenita?
in general oamenii au credite pt casa, eventual masina. sau crezi ca majoritatea creditelor sunt pentru vacante si cumparaturi?
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"