Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 35
Anuc spune:
Gravidutele care vor sa dea statul in judecata, ma alatur si eu. Deci daca facem ceva, sa fie un efort comun, sa nu bajbaim fiecare separat.
Mami de Ioana, Filip si 28 S
Anca_Din spune:
Dragele mele,
Iata ca asociatia Mame pentru mame vine in sprijinul nostru celor discutate de noi aici si va incerca sa introduca o actiune impotriva guvernului intr-un proces colectiv pentru apararea drepturilor gravidelor care urmeaza sa nasca in 2011.
http://www.mamepentrumame.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=111:apel-la-intelepciune-&catid=37:legislatie&Itemid=56
Ne putem inscrie toate si sunt convinsa ca demersul nostru va avea un rezultat pozitiv, pentru ca nu este posibil sa ii lasam pe acesti nesimtiti sa faca ce vor cu viitorul si cu viata noastra.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anca_Din Dragele mele, Iata ca asociatia Mame pentru mame vine in sprijinul nostru celor discutate de noi aici si va incerca sa introduca o actiune impotriva guvernului intr-un proces colectiv pentru apararea drepturilor gravidelor care urmeaza sa nasca in 2011. http://www.mamepentrumame.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=111:apel-la-intelepciune-&catid=37:legislatie&Itemid=56 Ne putem inscrie toate si sunt convinsa ca demersul nostru va avea un rezultat pozitiv, pentru ca nu este posibil sa ii lasam pe acesti nesimtiti sa faca ce vor cu viitorul si cu viata noastra. |
Cred ca a mai fost o tentativa atunci cand s-a redus cu 15% pentru mamele care aveau deja decizia. Din pacate nu s-a rezolvat nimic.
Urmariti aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153965&whichpage=17
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
irinab spune:
@ Danuta1979
si eu am sunat si am primit aceleasi informatii, deci cei 600 de ron in plus la CIC1 pt CIC2 se primesc daca nasti ambii bebei in 2011, oare cate fac doi copii intr-un an?
75% din indemnizatia CIC1 iei pt CIC2, ce n-am inteles este daca pot sta in CIC1 pana se termina si apoi sa aplic la CIC2, ca sa nu pierd totusi o diferenta importanta pentru cateva luni.
stie cineva ce acte iti cer la spital sa faci dovada de asigurat daca esti in CIC1? tot la telefonul asta de informare mi-au zis ca tb sa ma duc la casa de asigurari, asa e?
mersi
monicabo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinab @ Danuta1979 si eu am sunat si am primit aceleasi informatii, deci cei 600 de ron in plus la CIC1 pt CIC2 se primesc daca nasti ambii bebei in 2011, oare cate fac doi copii intr-un an? 75% din indemnizatia CIC1 iei pt CIC2, ce n-am inteles este daca pot sta in CIC1 pana se termina si apoi sa aplic la CIC2, ca sa nu pierd totusi o diferenta importanta pentru cateva luni. stie cineva ce acte iti cer la spital sa faci dovada de asigurat daca esti in CIC1? tot la telefonul asta de informare mi-au zis ca tb sa ma duc la casa de asigurari, asa e? mersi |
- aia cu suplimentul ala de 600 ron, de te intrebai tu cate nasc 2 copii in acelasi an - pai este valabil daca se nasc amandoi bebelusii dupa 1 ian 2011, adica dupa legea noua, nicidecum ambii in 2011, primul copil in 2011, al doilea in 2012 de ex.
- Normal ca stai in CIC1 pana se termina, e dreptul tau, (ca si cum nu ai avea si bb2, ca atunci statea pana la expirarea Concediului), pe urma iti prelungesti. Eu asa am facut, si asta nu cred ca s-a schimbat
- ca si acte pt spital, nu stiu, eu am luat de la locul de munca si a doua oara, chiat ca eram in CIC... ca practic eram angajata acolo, dar cu contractul de munca suspendat. Acu' nu stiu, daca s-a schimbat, de trebuie de la Casa...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
carinablanca spune:
Pentru cine este interesat aceasta e OUG 111 prin care se fac modificarile pe indemnizatie.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_111_2010_concediul_indemnizatia_lunara_cresterea_copiilor_ordonanta_urgenta_111_2010.php
Se pare ca a fost publicata in monitorul oficial de ieri.
Am studiat-o si eu, desi in momentul de fata nu sunt afectata de ea (dar poate voi fi la un moent dat) sau poate se mai modifica legile pana atunci. Ceea ce ma pune pe ganduri este art 25
"(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii."
Mi se pare mie sau vor sa ne oblige sa ne intoarcem la servici la un an prin faptul ca nu mai obliga angajatorul sa ne pastreze postul dupa varsta de 1 an? Plus ca si faptul ca stabilirea perioadei de concediu este prevazuta a se stabili de coun acord cu angajatorul nu imi suna tare bine?
Ce ziceti?
Mami si Maria in asteptarea lui Mos Craciun
ariadna33 spune:
da, cam asa se intelege... pentru ca prevederile prin care angajatorul are anumite raspunderi se refera numai la situatia optionala de CIC 1 an, hmmm... poate vor veni cu ceva in plus in Normele Metodologice, care vor apare pana in 1 ianuarie ca sa se poata aplica aceasta ordonanta.
theo_2004 spune:
Neaparat trebuie sa fac / facem ceva. Cand am anuntat abgajatorul ca sunt insarcinata si voi fi in concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, asta era. Acum cu 2-3 sapt inainte sa nasc imi spune ca angajatorul ma poate "santaja" sa ma intorc mai repede la serv ca altfel ma poate da afara.
Eu cand am hotarat sa am acest copil eram in alta situatie. Daca stiam ca angajatorul imi conditioneaza intoarcerea la servici faceam altfel, poate imi schimbam serviciul, aveam mai multe posibilitati ...
Clar se face o discriminare intre femeile insarcinate ACUM dar care nasc inainte/dupa 31 dec 2010. Acest stres la care suntem supuse are efecte negative asupra copiilor din pantecele noastre!!!
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
lalely07 spune:
Buna mamici,
Eu mi-am exprimat indignarea si mai devreme privind noua OUG.
Clar vreau sa dau statul in judecata,si va rog sa scrieti aici daca faceti demersuri in acest sens.O sa dau un email si la asociatia pt mame...Chiar daca nu am castig de cauza voi incerca..Nu este corect sa fiu afectata de aceasta ordonanta in timp ce sunt deja insarcinata..Ar trebui sa se aplice pt cine ramane insarcinata dupa data de 01 ian 2011.
Legat de OUG varianta 1 si posibilitate de ati lua apoi concediu fara plata:cd suntem in concediu fara plata in continuarea CIC ne merge vechimea??Pt ca pt concediu normal nu merege vechimea..Eu nu am inteles prea bine.
21+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!