Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 34
Anca_Din spune:
Stie cineva daca s-a publicat ordonanta de urgenta?
Trebuie sa vedem varianta oficiala, publicata in Monitorul Oficial, ca sa putem sa ne organizam si sa-i dam in judecata.
theo_2004 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Anca_Din
Si eu vreau sa dau statul in judecata. Copilul meu care se va naste in ianuarie 2011 nu poate sa aiba drepturi mai putine decat cel care se naste in decembrie 2010. Se numeste discriminare. In dreptul familiei copilul este recunoscut si are drepturi inca din momentul conceptiei, cu conditia sa se nasca viu sau viabil. Deci si noi avem dreptul la aceeasi indemnizatie, pentru ca dreptul ia nastere inca de la data conceptiei si nu de la data copilul vine pe lume. Astept si alte opinii pe aceasta tema. |
Sunt in aceeasi situatie. DPN la inceput de ianuarie 2011!
TREBUIE SA LUAM LEGATURA CU part Conservator care a spus ca sustine mamele in demersul lor impotriva acestei aberatii!
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
nanica spune:
Danuta nu am inteles foarte clar:
ok, deci CIC2 va fi platit cu 75% din CIC1, indiferent de varianta aleasa, atunci daca la CIC2 aleg varianta B ( stat 2 ani cu copilul) , voi lua 75% din CIC 1 chiar daca suma rezultata din aplicarea acestui procentaj este mai mare de 1200 ron?
adialex spune:
l-am vazut aseara la Antena 3 pe domnul Teodor Atanasiu care zicea ca mamicile care sunt acum insarcinate pot da statul in judecata pt ca exista un principiu in drept(sau cam asa ceva) care zice ca un copil nascut viu si viabil are drepturi din momentul conceptiei; deci si pentru noi este valabila legea veche; eu am de gand sa-i dau in judecata.
accept92 spune:
Eu cred ca se poate vorbi despre discriminare. In momentul in care s-a dat aceasta OUG exista o categorie de femei aflate toate in aceeasi situatie. Aceea de a fi insarcinate. Totusi, cele care nasc pana la 31 dec sunt tratate intr-un fel, celelalte altfel.
Boc a spus ca legea este pentru cei care vor avea copii incepand cu anul 2011. Este discutabil daca ai copil de cand nasti sau de cand esti gravida. Biserica spune ca de cand esti gravida ai copil. Chiar si practic...de cand esti gravida te duci la ecografii, faci analize, te inscrii la cresa, iei decizii, te pregatesti. Deci eu cred ca din momentul ala, ai deja copil.
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adialex l-am vazut aseara la Antena 3 pe domnul Teodor Atanasiu care zicea ca mamicile care sunt acum insarcinate pot da statul in judecata pt ca exista un principiu in drept(sau cam asa ceva) care zice ca un copil nascut viu si viabil are drepturi din momentul conceptiei; deci si pentru noi este valabila legea veche; eu am de gand sa-i dau in judecata. |
atunci dl Atanasiu poate sa si specifice unde este consemnat momentul conceptiei? ca doar certificat de nastere exista, dar certificat de conceptie nu am auzit...
Danuta1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nanica Danuta nu am inteles foarte clar: ok, deci CIC2 va fi platit cu 75% din CIC1, indiferent de varianta aleasa, atunci daca la CIC2 aleg varianta B ( stat 2 ani cu copilul) , voi lua 75% din CIC 1 chiar daca suma rezultata din aplicarea acestui procentaj este mai mare de 1200 ron? |
75% din CIC1 dar nu mai mult de 1200 lei.
In oricare dintre cele 2 variante se plafoneaza: in prima cu 1 an la 3400 si in a doua la 1200.
lucialu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariadna33
atunci dl Atanasiu poate sa si specifice unde este consemnat momentul conceptiei? ca doar certificat de nastere exista, dar certificat de conceptie nu am auzit... |
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_136142/legat-univeral-copil-conceput-nenascut.html
dar http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aODJ8wqpPMsJ:jurisprudentacedo.com/Vo-contra-Franta-Dreptul-la-viata-Domeniul-de-aplicabilitate-Copil-nenascut.html+copilul+nenascut+drept&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
nu am timp sa caut, dar e discutabil.
mgabi spune:
Buna.
Fetelor eu cred ca cine isi asuma raspunderea de a face un copil programat sau nu o face indiferent de situatie. Mai mult cu cat iti doresti sa ai un copil nu mai tii cont de cat vei sta acasa cu el. Oricum 1, 2 sau 3 ani tot insuficient este pentru un copil. Si la 2 ani daca merge la gradi este prea mic. Si eu am doi copii maricei. Cu primul copil am sat 1,5 ani deoarece riscam sa-mi pierd locul de munca. Asa ca mi-am luat inima in dinti mi-am lasat copilul in grija altora si la munca. Am pierdut mult la salariu, chir luam mai putini bani decat eram acasa cu bb dar nu aveam ce face. Cu al doilea copil am reusit sa stau doi ani. Eu cred ca oricat de multe plangeri se vor face pe acolo pe sus nu se va rezolva mai nimic. Mai bine cine este in aceasta situatie sa-si faca bine calcule de pe acum cat vor sta acasa, cu cine vor lasa copilul dupa 1 sau 2 ani cati bani vor avea de cheltuit etc..... Este foarte greu de crescut copii in vremurile acestea si stiti cum e copil mic cheltuieli mici copil mare ...... Poate unora nu va vine sa credeti , dar zicala este adevarata.
Eu le doresc nastere usoara viitoarelor mamici si nu incercati sa faceti zilele si mai negre decat sunt ca rezultatul va fi acelasi....
Va pe voi si pe viitorii bb-ci
monicabo spune:
Psihologic: Mie asta mi se pare cel mai nasol si "demoralizant", sa te intorci la serviciu pe un salariu mai mic decat indemnizatia (datorita unor circumstante, ca in mod normal indemnizatia e 85% din salariu, sau acum 75%).. Adica nici nu mai stai langa copilul tau, iei si mai putini bani, basca poate mai si dai bani pt copil, acolo unde-l lasi...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria