Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Beca, te inteleg Si noi tot asa avem copiii la diferenta stransa, 1 an si 4 luni dupa cum se vede la semnatura..
La fel am zis, sa fie apropiati, sa petreaca timp impreuna, sa le ridic pe amandoua odata, n-o mai iau de la capat dupa nu stiu cat timp, tot eram in primul CIC, si asa am putut sa-mi prelungesc sa creasca amandoua cat de cat, am zis sa intrerup o data serviciul si gata, nu de 2 ori...

Pe bune, dincolo de problemele astea, toata stima mea pt curajul de a mai aduce pe lume al treilea copil. Eu nu ma mai "bag" la asa ceva, sa o mai iau de la capat cred ca nici daca imi da Boc 5 ani concediu platit 200% din veniturile cele mai mari din cursul vietii mele..... Pentru mine a fost o perioada f frumoasa din viata dar si foarte solicitanta, obositoare, care te tine in prinza 24h din 24

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

http://www.guv.ro/parintii-vor-putea-opta-intre-doua-pachete-de-masuri-in-ceea-ce-priveste-concediul-si-indemnizatia-pentru-cresterea-si-ingrijirea-copiluluil1a111293.html

Pe mine m-a ajutat in vederea clarificarii situatiei copiilor cu dizabilitati.

_
*Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare*
Magda,mami de topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si Iarina 31.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Beca, din pura curiozitate, cu Rebeca, nascuta in 2004, cum ai facut cu CIC-ul?Ca atunci era 600 lei pt toata lumea...
Ai stat 2 ani sau ai revenit la serviciu mai repede? Cum ai procedat cu fetita? Ma rog in anii 2004-2005, insemnau altceva 6 mil decat acum, dar asa ca idee... Si eu am inceput primul CIC cu 600 ron, care din in anii 2007-2008 erau altceva decat acum...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Fetelor, am gasit o informatie care ar putea ajuta la clarificari privind trecerea de la un concediul la altul. Daca va lamureste cineva, spuneti-ne si noua.

Īn perioada 9-23 decembrie 2010, Ministerul Muncii, Familiei #351;i Protec#355;iei Sociale va asigura func#355;ionarea unui CENTRU DE INFORMARE, al c#259;rui scop va fi rela#355;ionarea cu p#259;rin#355;ii interesa#355;i de toate amanuntele si prevederile noului act normativ. Func#355;ionari publici din cadrul Direc#355;iei Politici Asisten#355;#259; Social#259; vor comunica īn intervalul orar 8.30-16.30, de luni pān#259; vineri, cu to#355;i cei interesa#355;i de detalii suplimentare sau de furnizarea unor clarific#259;ri privind acest act normativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Monica, cu rebeca am stat acasa pana la 3 ani, cand am dat-o la gradi. Am avut o incercare de cresa la 2 ani, s-a imbolnavit tare, pediatrul mi-a spus sa aman intrarea in colectivitate, asa ca am stat acasa cu ea pana a inceput gardinita. Insa atunci era alta situatie, aveam o firma care functiona, am luat fata dupa mine peste tot, cel mai nasol era ca avea senzor de plans cand eram la telefon cu cineva, in rest a fost cumintica, a fost putin mai greu, insa ne-am descurcat. Intre timp firma si-a incheiat activitatea, respectiv din 2009 la inceput.
Insa eram numai noi si ea, am stiut foarte bine ce aveam de facut, stiam si care este valoare indemnizatiei, cunosteam toate datele problemei si decizia de a face un copil a aparut avand informatii clare.
Sara a aparut ca o minune, nu ne asteptam sa fim gravizi, teoretic nu era posibil, insa se pare ca asa a vrut Dumnezeu. Abia dupa ce am aflat ca sunt gravida am aflat si ca indemnizatia este de 85% din venituri... M-a bucurat asta, trebuie sa recunosc.

Al 3lea copilas a fost... dorinta mea de a avea familia asa cum am visat-o... si poate si baietel, insa recunosc ca m-am bazat pe acei 85% din salariu, altfel imi puneam pofta in cui...

Eh, noi sa fim sanatosi... ca rezolvare trebuie sa gasim, intr-un fel sau altul.

Acum nu stiu ce vom face, asteptam ceva concret si apoi ne vom croi planurile...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Pentru ca in toata aceasta perioada de tratative am reusit sa nu spun ceva de genul ... tastelor apasate la intamplare cu accent pe consoane ... sper sa imi permiteti sa va exemplific cateva intelepciuni populare si academice aflate de mine in urma discutiilor pe marginea cic :
- oamenii fac copii pentru indemnizatia cic;
- parintii fac repede al doilea copil pentru a trece din cic in cic;
- medicii recomanda alaptarea pana la un an si apoi este indicata intarcarea;
- mamele, in special la primul copil, nu se pricep sa isi creasca pruncii fiind supra-protectoare si de aceea este indicata institutionalizarea timpurie a copiilor, chiar de la un an.
Si sunt convinsa ca am ratat/uitat deja multe alte asemenea.

_
*Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare*
Magda,mami de topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si Iarina 31.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Iata ce mi-a raspuns Andreea Vass pe blogul ei la intrebarea - cum se face trecerea de la CIC1 la CIC2:

Se aplica identic ca si in cazul sarcinii multiple, adica plus 600 lei lunar pana la implinirea varstei primului copil de 2 ani. Dupa care intrati fie pe sistemul vechi daca se naste in acest an, fie optati pentru una dintre variantele aflate la dispozitia dvs daca se nasc dupa 1 ian 2011.

Uitati linkul. Daca aveti intrebari, intrebati si acolo poate va lamureste. Nu sunt un fan de-al ei dar macar mai raspunde din cand in cand.

http://www.andreeavass.ro/blog/2010/12/optiuni-noi-dar-alternative-mai-rigide-pentru-indemnizatia-pentru-cresterea-copilului/#comment-20415

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Fetelor ati citit ca s-a aprobat marirea concediului de sarcina si lauzie de la 126 zile la 168? Oare noi ne incadram? Cele care suntem acum in concediu?

http://www.gandul.info/news/senatorii-au-prelungit-concediul-de-sarcina-si-lauzie-de-la-126-de-zile-la-168-de-zile-4593560

Mami de ANDREEA LAVINIA - > 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Eu sunt una dintre cele cu o indemnizatie de 2000 ron si care mai si trece dintr-un cic in altul.
Chiar daca nu as fi trecut dintr-un cic in altul, plafonul de 1200 ron stabilit imi taie din buget 800 ron, ceea ce nu-i putin deloc... mai devreme de 2 ani nu vreau sa incep munca, pt ca eu fac partea din categoria aceea care doreste sa isi creasca copilul, sa ii vada primul zambet, primii pasi, prima cazatura, sa stau intre oale si scutece si sa nu imi las copilul la bunici/bone/crese, etc.

Din start mie nu mi se pare o victorie, pentru ca vestea asta m-a lovit in moalele capului. Acu', daca o sa stabileasca si ca femeia care trece dintr-un cic in altul nu mai primeste nimic sau primeste 600 ron, o sa fie si mai mare distractia... 3 copilasi dragalasi si venituri considerabil mai mici... nu-i prea placut tabloul...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+

Eu sunt fix in aceesi situatie. Voi avea 3 copii (facuti din dragoste si nu ca sa mi-i creasca statul, cum am mai auzit pe aici), iar veniturile imi vor scadea drastic..pentru ca va trebui sa stau 2 ani acasa. Nu pot lasa un copil de un an, altul de 3 si unul de 7 cu bone, crese, etc...La mine diferenta intre indemnizatia de acum si 1200 ron este si mai mare, pierd mai mult de jumatate din bani....imi vine sa mor de ciuda...ma simt furata. Cand am decis sa pastrez bebe 3 (ca a fost o intamplare FERICITA pana la urma), normal ca mi-am facut calculul daca mi-l permit...ca nu eram nebuna sa mor de foame si sa torn copii. Acum imi pare rau ca am avut initial norocul sa am venituri mari si implicit o indemnizatie mai buna....Poate daca o aveam de la inceput mai mica, nu mai muream de oftica acum...

Mami de Ioana, Filip si 28 S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Incercati sa va bucurati de sufletele noi care vin, pt ca faptul ca sunteti deja de 2 ori mame cred ca va supercalifica sa va descurcati pana la urma si cu BB 3. E normal sa va faceti problee, dar aveti incredere, chiar sunteti puternice si nu uitati ca fiecare copil vine cu steluta lui norocoasa.

Mergi la inceput