Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 31
Anuc spune:
Eu la primul copil am stat 8 luni acasa...postul meu nu suporta lipsa mai mult....am lasat fata cu soacra...n-a fost o fericire. Ma invoiam des pentru ca a fost bolnavicioasa si numai eu stiu cum luam taxiul din Baneasa pana-n Pantelimon cand ma suna soacra sa vin ca are febra mare, varsaa, etc....Plus ca nu eram de acord cu multe dintre parerile socrei care facea numai ce-o taia capul...dar faceam un compromis ca sa pot munci cu spor ....si sa-mi platesc darile catre statul care acum imi trage-un sut in posterior...
Mami de Ioana, Filip si 28 S
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ALEXA1985 Fetelor ati citit ca s-a aprobat marirea concediului de sarcina si lauzie de la 126 zile la 168? Oare noi ne incadram? Cele care suntem acum in concediu? http://www.gandul.info/news/senatorii-au-prelungit-concediul-de-sarcina-si-lauzie-de-la-126-de-zile-la-168-de-zile-4593560 Mami de ANDREEA LAVINIA - > 2 luni |
in sfarsit! era anul trecut in faza de proiect!
nu sunt fraieri guvernantii, s-au gandit sa mai paseze in ograda angajatorului obligatia de a plati o parte din concediul mamicilor, pentru ca se stie ca tot ceea ce efectuezi dupa nastere din concediul de maternitate mai micsoreaza din povara de a plati statul CIC (de exemplu ai nascut in septembrie si nu ai facut decat 30 zile de prenatal, restul de 138 zile pe care le efectuezi dupa nastere sunt platite de angajator si diminueaza din periaoada pe care o va plati statul pana implineste copilul un an sau doi, dupa optiune)
pai se va aproba de la data publicarii in Monitorul Oficial si se va aplica in primul rand pentru cine este in concediu de maternitate.
ALEXA1985 spune:
Sper sa fie publicat cat mai repede. Adica cei doi ani ii avem de cand am nascut? Sau de cand iau prima indemnizatie? Eu nu am apucat sa iau prenatal, la mine toate 126 au fost dupa nastere.
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariadna33
in sfarsit! era anul trecut in faza de proiect! nu sunt fraieri guvernantii, s-au gandit sa mai paseze in ograda angajatorului obligatia de a plati o parte din concediul mamicilor, pentru ca se stie ca tot ceea ce efectuezi dupa nastere din concediul de maternitate mai micsoreaza din povara de a plati statul CIC (de exemplu ai nascut in septembrie si nu ai facut decat 30 zile de prenatal, restul de 138 zile pe care le efectuezi dupa nastere sunt platite de angajator si diminueaza din periaoada pe care o va plati statul pana implineste copilul un an sau doi, dupa optiune) pai se va aproba de la data publicarii in Monitorul Oficial si se va aplica in primul rand pentru cine este in concediu de maternitate. ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
Mami de ANDREEA LAVINIA - > 2 luni
ariadna33 spune:
Alexa, concediul de ingrijire a copilului e de la data cand expira cel de maternitate pana implineste copilul 2 ani in cazul tau. Daca ai noroc sa nu intri in CIC pana se publica, atunci efectuezi 168 de zile.
Danuta1979 spune:
Linkul referitor la concediul pre si post natal la care faceti referire e vechi, din 2009.
Sunteti sigure ca s-a adoptat din nou acum? eu stiam ca anul trecut trecuse de senat si a fost respins de deputati.
ALEXA1985 spune:
http://www.legislatiamuncii.ro/nws/a/2779/camera-deputatilor-a-aprobat-marirea-concediului-pentru-sarcina-si-lauzie.html
Mami de ANDREEA LAVINIA - > 2 luni
irinab spune:
pentru mamele care sunt in primul cic si tb sa treaca in al doilea am gasit explicatia asta
Andreea Paul Vass Says:
Se aplica identic ca si in cazul sarcinii multiple, adica plus 600 lei lunar pana la implinirea varstei primului copil de 2 ani. Dupa care intrati fie pe sistemul vechi daca se naste in acest an, fie optati pentru una dintre variantele aflate la dispozitia dvs daca se nasc dupa 1 ian 2011.
ce nu inteleg este daca fiind pe calculul vechi ce se face acum 75%+ 600supliment bb2 pana ce face bb1 2 ani + 200 alocatia bb2 depasesti 3400 ei ce fac? esti plafonat sau nu?
Bebe Beca spune:
credeti ca exista cea mai mica sansa ca aceasta ordonanta sa intre in vigoare diin septoctombrie 2011? Sau este deja hotarat, aprobat, parafat, stampilat? In cazul asta nu mai este nimeni hotarat sa dea statul in judecata? Ca parca asa se vorbea, ca nu mai tin minte ce organizatie isi punea la dispozitie departamentul juridic pt reprezentarea in instanta a femeilor dispuse sa mearga mai departe...
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
theo_2004 spune:
si eu am intrebat acest lucru in urma cu cateva pagini!
daca este posibil sa obtinem ceva in instanta. eu am termen pe 5 ianuarie! suntem exact in acelasi "joc" ca si cele ce trebuie sa nasca pana la 31 dec 2010 deci ar trebui sa avem aceleasi drepturi!
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"