Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana26

nu intra tot concediul maternal(apr 4 luni)in calculul sumei pt CIC,ci doar ce se ia inaintea nasterii pt ca suma pt CIC se calculeaza din media veniturilor celor 12 luni anterioare nasterii...
asa ca este mai convenabil cu prenatal mai mare ca durata...

Ai dreptate doar cele de din prenatal intra deci cca 3 luni nu 4.
M-am grabit ca voiam sa precizez si ca e avantajos sa iei doar cele 42 zile obligatorii postnatal ,restul e de preferat sa fie luat inainte.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Da, asa e, cand indemnizatia e % din veniturile anterioare nasterii e mai convenabil sa-ti iei cat mai mult prenatal.
Cand e indemnizatia fixa (cum a fost pana in 2009, cu 600 lei), era mai convenabil sa nu prea iti iei prenatal, ca sa iti ramana cat mai multe zile de post natal (maxim 126 zile=4 luni mai multi bani)...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Fetelor, da, este foarte ok hotararea luata, insa numai pentru persoanele cu venituri care nu depasesc 1200 ron, sau depasesc cu putin cei 1200 ron la care s-a stabilit plafonul maxim, in caz ca alegi "pachetul B", cum l-a numit botis..

Si probabil ca acum se vor linisti apele, pentru ca persoane cu venituri mult mai mari sunt mai putine si nu o sa existe spirit de solidaritate ca sa fie sprijinite si acelea.

Si, asa cum spuneam si mai devreme, firesc este ca aceasta lege sa se aplice celor care urmeaza sa conceapa copii anul viitor, pentru ca astia care sunt deja in burtile mamelor lor pica precum mustele... Dar iarasi nu mai conteaza, nu? Cum zicea cineva mai devreme pe aici, unii s-au vazut cu sacii in caruta si nu mai conteaza...

In plus, in continuare este ceata totala in ceea ce priveste femeia care trece dintr-un CIC in altul....

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

nu prelungeai statul acasa, asta depinde de varsta copilului exclsiv. Adica la 2 si respectiv 3 ani meri la munca indiferent de cat postnatal ti-ai luat. Diferenta o fac banii. Vezi ca gresisem sus, e vb de prenatal in media luata in calcul.
cand eu am prins maternitatea era 85% din veniturile brute, dar media pt calculcul CIC-lui e din veniturile nete. Sper ca m-am facut inteleasa. Mai revin dc e cazul, ma duc sa culc fata.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

In calcul indemnizatiei intra veniturile din ultimele 12 luni inainte de nastere. Iar in concediu prenatal iei 85% din veniturile brute, plus ca pt. 6 saptamani iei vhiar venitul brut - e o chestie ca angajatorul compenseaza pana la venitul brut. Si te ajuta mult la medie - asta doar daca nu depasesti plafonul de 3.400 ron. Eu am intrat in prenatal mai repede ca am ajuta sa cresc media in cazul in care se revenea la plafonul de 4.000 ron. Din pacate am intrat degeaba mai repede. Nu regret - ca oricum am avut burta f. mare si nu mai rezistam la servici.

Deci Ina trebuie sa iti faci calcule si sa vezi cumti-e mai avantajos, dar si in functie de cum te simti.

E bine totusi sa iti iei ceva rpenatal inainte sa te odihnesti ca pe urma dureaza ceva pana pupi somn ca lumea.

Dana - mami de Alex (31.08.2010) si de Bobi (06.03.2006)

Mergi la inceput

Da, chiar, n-au mai zis nimic de trecerea dintr-un CIC in altul...

Chiar ma gandeam zilele astea, eu am avut indemnizatia de 1320 lei intreaga (85% din salariu), redusa cu 15% am avut-o 1120 lei, deci m-as fi incadrat la varianta a doua, cu 2 ani si 1200 lei...
Mai rau este pt mamicile cu venituri mai mari si care pot lasa un pic cariera in "stand-by", caci sunt si multe mame cu venituri mari care se intorc repede la birou (functii de conducere, proiecte in derulare, bani au sa-si permita bona, daca nu au vreun bunic in preajma)... Mai e rau si pt mamicile cu vanituri "asa si asa", gen 18-20 mil...
E greu de ales, mai ales ca trebuie optat la inceputul CIC-ului, chiar daca intre timp se pot schimba conditiile din jurul tau (familie, job)

In fine, asta e, cu bune si cu rele, astea-s schimbarile
Pana la urma important este sa ne fie copiii sanatosi, sa se dezvolte frumos, ca in rest "o scoatem noi la capat" nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Si eu sunt ingrijorata pentru mamicile care trec dintr-un CIC in altul.

M-a speriat brutalitatea si vulgaritatea comentariilor de pe alte siteuri de stiri
"Miloage" ar fi un epitet bland in comparatie cu ce am vazut

nu inteleg ce fel de oameni sunt astia, sa ne acuze la modul general de nesimtire, lene, nimfomanie....si eu aici folosesc un fel de eufemisme, ca am vazut la expresii plastice cat in 4 albume cu Parazitii.

Nu pot sa cred ca dupa 11 ani de platit fara sa zic carc cotizatii peste cotizatii acum cand vreau o particica dintr-un drept ...
Eh

Nu se gandesc nici ca acesti copii pe care-i spurca sunt cei care le vor plati lor (si noua) pensii, somaj, etc
Ca in 20 de ani care trec repede vor fi ei acei 5 mil care sustin 20 mil

Nu inteleg de unde atata ura. Poate avem totusi guvernantii pe care-i meritam. Nu mai stiu.

26 +

Mergi la inceput

ina, si pe mine ma enerveaza comentariile astea, in frunte cu cele ale primului comandant al tarii
Asta e, n-ai ce sa le faci, nu le mai pune la suflet.
Eu sunt una din aia care am trecut din CIC in CIC, si am beneficiat de prestatii sociale 3 ani si jumatate aproape...
Nu ma simt nu stiu cum, caci nu am facut nimic ilegal, m-am incadrat in lege, asa ca mi-am cerut drepturile (depus dosarul) si le-am primit (indemnizatia), nu am avut copii "fictiv" sa beneficiez aiurea de niste bani, cum sunt unii care sunt "revolutionari", sau au boli fictive si stau in concedii medicale, dar lucreaza la negru, "handicapuri" si cersesc etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Bebe beca si eu astept sa vad ce vor face pt cic1-cic2 , vad ca suntem in situatii identice, sper sa nu cumva sa faca 600ron

mami de Naty (10.04.2009) si 30+ cuAlex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Bebe Beca imi pare rau, dar au iesit in strada cate?si dintre ele pe cate le ardea ca era logic ca vor fi afectati copiii nascuti de la 1 ian? cate gravidute ai vazut tu? nu mai arunca aici chestii cu sacii, ca nu e asa.
Puiutza, intr-un film am auzit treaba asta: "in primul an al copilului nu vei dormi deloc, iar apoi doar cu unoki inchis"e adevarat, nu am mai pupat somn de dinainte de nastere chiar. Asta e, vine si ala Asa ca musai somn de voie, ca dupa, neam, in cel mai fericit caz dc doarme BB stai si te tot minunezi la el cat e de scumpsi tot nu dormi
Monicabo, da. Importanta e sanatatea si faptul ca slava Domnului suntem suficient de maturi incat sa decidem cum e mai bine, sa ne descurcam noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu sunt una dintre cele cu o indemnizatie de 2000 ron si care mai si trece dintr-un cic in altul.
Chiar daca nu as fi trecut dintr-un cic in altul, plafonul de 1200 ron stabilit imi taie din buget 800 ron, ceea ce nu-i putin deloc... mai devreme de 2 ani nu vreau sa incep munca, pt ca eu fac partea din categoria aceea care doreste sa isi creasca copilul, sa ii vada primul zambet, primii pasi, prima cazatura, sa stau intre oale si scutece si sa nu imi las copilul la bunici/bone/crese, etc.

Din start mie nu mi se pare o victorie, pentru ca vestea asta m-a lovit in moalele capului. Acu', daca o sa stabileasca si ca femeia care trece dintr-un cic in altul nu mai primeste nimic sau primeste 600 ron, o sa fie si mai mare distractia... 3 copilasi dragalasi si venituri considerabil mai mici... nu-i prea placut tabloul...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput