Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 20
vias spune:
da...in Brasov am fost la protest eu si inca 2....de fapt eu si inca o mamica..ca a tgreia s-a ferit de camere..ni s-a alaturat dupa ce au plecat cei de la televiziuni..
Erau mai multi reporteri bineinteles .. se uita lumea la noi ca la urs...cred ca pt toata lumea eram ceva infractoare....
..sa mai zic ca angajatii prefecturii au iesit , se uitau la noi si radeau???
ii inteleg...chiar era de ras
pana la urma...putem rasufla cat de cat usurati?????????? nu stiu..cica nu suntem afectate..DAR...cand ii scapa pasarica din gura lui MUC asta...scoate din gurita 75%...nu 85%
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
inaioana spune:
Cica se va alege dintre urmatoarele variante
A. durata indemnizatiei - 1 an. cuantum - intre 600 si 3.400 de lei si posibilitatea concediului fara plata pentru inca un an si prima de 500 de lei daca revin la lucru mai devreme
B. durata concediu - 2 ani. cuantum - intre 600 si 1.200 de lei
Eu nu inteleg cu ce ii ajuta varianta asta cu optiunea, avand in vedere ca "se revizuieste dar nu se schimba (mai) nimic", ba dimpotriva eu cred ca la modul practic vor scoate mai multi bani din buzunar.
Pentru ca e asa: 80% dintre mame inteleg ca oricum primeau doar 600, deci pentru acestea totul ramane la fel SAU pot alege sa se duca mai devreme la serviciu si vor primi in plus 500 stimulent peste salariu, in loc de 100 ca pana acum. De la cele care aleg sa se intoarca la serviciu pentru aia 500, statul economiseste deci 100 Ron.
Restul de 20% aveau salarii mai mari si de regula nu stateau 2 ani in CIC. Cred ca diferenta intre numarul celor care oricum s-ar fi intors dupa 12 luni la serviciu si cele care vor alege sa se intoarca acum mai degraba decat sa ramana in fara plata este ingisnifianta. In plus statul va plati pentru cele care se intorc 400 Ron pe luna in plus fata de cat platea inainte.
Eu zic ca atunci cand o sa traga linie, statul o sa ajunga la concluzia ca mai degraba a pierdut la bani cu variantele astea, decat sa fi castigat.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ALEXA1985 spune:
Fetelor eu sunt putin in ceata. A declarat Boc acum la A3 ca daca nasti de la 1 ianuarie intri la un an, daca ai concediul deja in plata la 2 ani. Pana la urma eu unde ma incadrez? Am nascut la 1 octombrie, iar indemnizatia o iau din februarie.
Mami de ANDREEA LAVINIA - > 2 luni
vias spune:
si chiar asa... am fost ultimii pe lista lor...pana si niste bovine au fost mai importante decat noi!
Clar a fost intentionat!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
sdcristian spune:
repet
a zis ca cei 500 ii ia doar cine se intoarce in primul an? am auzit eu bine?
ca l-au si intrebat pe botis si a zis ca asa e
adica nu e un an, sunt 11 luni, daca vrei si prima
mama de Carol (29.12.2008) si 8+
lucialu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ALEXA1985 Fetelor eu sunt putin in ceata. A declarat Boc acum la A3 ca daca nasti de la 1 ianuarie intri la un an, daca ai concediul deja in plata la 2 ani. Pana la urma eu unde ma incadrez? Am nascut la 1 octombrie, iar indemnizatia o iau din februarie. |
intri la ce o fo pana acuma, se schimba doar pt copiii care se nasc de la 1 ian.
Sdcristian, imi pare rau dar n-am mai cuplat. Oricum tre citit ca ce la cum comunica iti crapa capul
Camy imi pare rau, eu fix pt asa ceva nici macar nu mi-am facut ganduri sa merg, ca la noi e mai ceva ca la voi
irinab spune:
si tot n-au zis ce fac cu mamele care trec din cic in cic. daca opteaza sau sunt plafonate la suma minima.
bibi_bebe2 spune:
Alexa,ramanem pe legea veche ,a explicat ft clar ca tot ce conteaza este data nasterii copilului. adica 75% timp de 2 ani.....tot e bine....cand ma gandesc prin cat stres am trecut.....dar totusi..ramanem singurele de la care se taie 15% si asa ramanem..offf
citat din mesajul lui ALEXA1985 Fetelor eu sunt putin in ceata. A declarat Boc acum la A3 ca daca nasti de la 1 ianuarie intri la un an, daca ai concediul deja in plata la 2 ani. Pana la urma eu unde ma incadrez? Am nascut la 1 octombrie, iar indemnizatia o iau din februarie. Mami de ANDREEA LAVINIA - > 2 luni |
Lala_D spune:
citat din mesajul lui sdcristian repet a zis ca cei 500 ii ia doar cine se intoarce in primul an? am auzit eu bine? ca l-au si intrebat pe botis si a zis ca asa e adica nu e un an, sunt 11 luni, daca vrei si prima mama de Carol (29.12.2008) si 8+ |
Ai inteles bine.
Si se va aplica pentru mamele ce nasc in 2011, copiii nascuti in 2010 merg pe legea actuala, nu pot opta pentru variantele din noua ordonanta.
Si sunt 75% din venituri.
Cel putin asa a vorbit "musiu" la tv.