Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 19
libelula spune:
Domnule Marko Bela, dar cand platesc aproape 5.000 ron impozite si taxe pe luna, de ani si ani de zile, nu v-ati gandit ca e excesiv de mult???
Vad ca incurajati munca la negru. Vom lua aminte, daca solutia dumneavoastra referitoare la plafonarea indemnizatiei mai jos de 4.000 roni se va aplica!
lucialu spune:
mi-a venito idee, mdeh de ele sunt plina
pt viitor ar fi bine dc s-ar face o taxa anume, pe care sa o poti plati optional la fiecare chenzina. Un fel de asigurare, ori defalcata din impozite si asigurari, ori separata. Nu sunt economista, asa ca nu stiu dc e ok ce spun eu din multe puncte dv, dar asa s-ar stopa mai bine din 50% din carcoteli, iar 85% sau eu stiu cat procent ar avea toata justificarea. Totusi ne place sau nu, avem fisuri si asta duce la atatea gatuieli ale unora impotriva altora. Desigur intr-un stat parolist. Asigurare privata de genul exista la noi in Ro?si sistemul asigurarilor de stat si cel al pensiilor am impresia ca se indreapta spre disparitie si atunci?
Danuta1979 spune:
Libelula, jos palaria pt. mesaj. E demn de postat la guvern/sediile UDMR.
Lucialu, cat mai ai pana nasti? (eram doar curioasa). Nastere usoara iti doresc. Mi-e dor de perioada cand eram gravida si-mi mangaiam burtica:)
Olgutzika spune:
Hotnews zice:
"UPDATE Guvernul vrea sa acorde mamelor dreptul de a opta pentru una din variantele: un an de concediu cu nivelul actual al indemnizatiei SAU doi ani cu o indemnizatie de maxim 1.200 lei " aici:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8110211-guvernul-inceput-discutiile-tema-indemnizatiei-pentru-cresterea-copilului.htm
A cata varianta este asta? Ca eu le-am pierdut sirul...
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
Danuta1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu am nascut anul trecut am fetita de un an si inde "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Upsss...credeam ca esti gravida:)
Sa-ti traiasca
cristina_i spune:
Buna Alinuk,
Ma bucur ca te-am putut saluta personal astazi la protest dar eu personal sunt foarte dezamagita de lipsa de reactie a societatii civile la aceste probleme. Cu tot respectul, dar eu cred ca toata societatea romaneasca are o perceptie gresita asupra acestui aspect. ACUM acesti copii sunt priviti DOAR ca pe o problema personala a fiecarei mamici sub deviza: "tu l-ai facut, tu sa mori cu el de gat ca pe noi nu ne intereseaza" DAR peste 20 de ani daca acesti copii nu vor munci in Romania sau nu vor fi apti pentru a munci in Romania va fi problema intregii societati si care, din pacate, nu va putea fi rezolvata pe termen scurt sau mediu.
Din pacate o natie nu poate sa aspire la o evolutie in bine daca nu-si respecta trecutul, nu-si traieste si depaseste prezentul gandindu-se la viitor.
lucialu spune:
Danuto, multam asemenea!
ce mijto, indemnizatiile au fost anuntate dupa situatia bovinelor
Hai ca nu mai e chiar ase de negru chiar se vad rezultatele, mamele pot opta cat despre cele care ne aflam in plata"ramanem asa, cuntumul ramane la fel 6 si 34" dupa care ups!75%, deci restranse ca-i criza domletoti plafonati, dar ce mai poti spune?cred ca s-au tras niste concluzii deja de catre mamele supraimpozitate de pe forum...dar dc nu se reglementeaza ceva la fluturas sau mai clar, suntem la mana oricarora si sa fim judecate si sa fim modificate ori de cate ori le casuna.
si cica nu se lasanici de crese nici de calificarea bonelor
Danuta1979 spune:
Eu zic ca si-au batut joc de noi cu faza cu bovinele:))))))Sunt precisa ca au facut-o special! Dobitocii!!!
sdcristian spune:
deci ca sa primesti prima de 500 trebuie sa te intorci cel tarziu dupa 11 luni???
mama de Carol (29.12.2008) si 8+