Strumfi de iulie-august 2007(204)
Raspunsuri - Pagina 5

monicabo spune:
 Luna, asa e, la vara fac copilasii nostri 4 ani.. Wow, de atata timp suntem impreuna, scriem pe aici!! Unele dintre voi, chiar mai demult, ca sunteti de la odisee (eu nu am fost cu voi la odisee, ca nu aveam cont pe DC, nu stiam de forumul asta, am dat de el, cautand diverse informatii si pe urma in vara dupa ce am nascut mi-am facut cont)
Vivela, la multi ani, la multe luni pt Damian! Baiat mare.. 
Greieras, felicitari pt baietel! Nu stiam ce este, nu stiu daca ai mai spus... v-ati gandit la nume? cand ai DPN... Ei, e normal sa te simti mai obosita, mai ales si cu serviciu, si cu Andrei care te solicita... 
Monica cu 
 Andreea Ioana - 11 iulie 2007
 Povestea sarcinii si a nasterii 
si 
 Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria 

claucia spune:
 Buna seara buna seara, ne mai tineti minte? Cred ca da, pt ca asa frumos mi-ati urat de ziua mea! Multumesc, sunteti niste dragute!!!!!
Noi suntem ok, am avut ceva problema cu Elisuca si noroc ca am dat de un dr extraordinar care ne-a dumirit ce si cum. 
Long story short: dupa cateva bronsiolite, mai precis una confirmata dar multe haraieli (Ca un tors de pisica) in pieptut, am facut analize. Si a iesit ca are IgE  (care arata terenul atopi, adica predispozitia la alergii) mare. Asa ca am primit tratament cu aerosoli ventolin si flixotide. 
Norocul nostru ca am ajuns la un dr fff bun alergolog/imunolog care ne-a mai dat analize, Phadiatop infant care iti arata daca manifestarile avute erau din cauza alergica precum si un test ff bun care arata cum sta cu imunitatea innascuta. 
In mare, exista o imunitate innascuta (genetica) cu care copilul este dotat de la natura pana cand se face imunitatea dobandita. Cea innascuta se cheama Mannose binding Lectine, stiu ne prindem urechile. No, toate analizele de imunitate i-au iesit bune pt ca mai sunt si altele inafara de aceasta. Si asta arata ca imunitatea ei innascuta e cam mica. Fara legatura cu ceva ce am facut, fara sa o putem influenta mai tarziu intr-un fel, este de fapt o cale alternativa care activeaza complementul, stiu ca sunt limbi straine, si pentru mine erau, acum sunt experta. Aceasta protejeaza copilul pana cand se formeaza imunitatea dobandita (in jur de varsta scolara). 
Ceea ce explica de ce unii copii sunt mai predispusi la viroze, mai bolnaviciosi chiar daca sunt alaptati/imunizati/stimulati etc. p[ana cand li se formeaza imunitatea de "om mare". Iar ea are imunitate din alte cai, doar aceasta alternativa este mica. Se pare ca 30% din populatie are aceasta analiza mica, MBL. 
Oricum, bottom line: nu ii mai fac vaccinuri deloc, odata ca are teren atopic, alta ca are imunitatea innascuta micuta. Nu iimai dau flixotide, este imunosupresor si scade imunitatea. Putin, dar o scade. Acela este pentru alergii/astm, etc. Daca ar fi fost sa respectam sfatul pneumoloagei i-as fi facut aerosoli cu Flixo cateva luni!!!
Pentru ca se poate, si sa aiba teren alergic dar fara sa se fi manifestat vreo alergie, si imunitate mica. 
In concluzie, imi va prepara dr (este si homeopat cu practica particulara desi este alopat alergolog/imunolog la CMU) niste picaturi pentru a o stabiliza, mi-a spus ca va mai face viroze, dar ceva serios nu crede ca va face. Doamne ajuta! Am vrut sa impartasesc ca sa stiti ce se mai poate in lumea medicala care este imensa! Mi se parea ca nu stiu nimic de fapt, sunt atatea lucruri, atatea cercetari, atatea imunoglubuline si analize, MBL, CH50, si ziceam ca le stiu eu pe toate! 
In rest bine, fetele sunt scumpe tare, sunt vesele si dulci, se joaca minunat impreuna, sunt bune si energice, asteptam cu mare drag Craciunul, serbarea de la mami de la servici pentru ele, pentru mami si tati 
, serbarea de la gradi de Craciun si de acasa. Noi de obicei petrecem cate 4-5 zile de Craciun, o zi la parinti (cu lume multa, muzica, petrecere in toata regula), o zi la mine, o zi la sora mea, o zi la sora mamei, avem program full! O sa pun si poze sa vedeti iubirile si mandria mea! 
Va pupam!
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 
13 iulie 2007 si Elisa Andreea 
 03 septembrie 2009  

violetan spune:
 Hei!
Monica si claucia, 
 daca nu v-am zis "la multi ani!" (chiar nu-mi amintesc deloc!) va spun acum cu intarziere (sau nu 
). 
Plus la multi ani lui damian cel maricel! 

Sunflower, mergi cu puiul la dr, totusi, chiar daca n-o fi nimic mai bine sa stai linistita tu. Stiu ca ragaitul la copiii mai maricei poate avea diverse cauze, de obicei rezolvabile fara probleme.
Mychy, ![]()

Nico, m-ai rapus cu declaratia puiului! 

Luna, fix asa zic si io de serviciul meu (pe care il ador, de altfel): "mi-a trebuit responsabilitate in plus, am gasit! La greu!"
 Si exact la asta cu mutatul de la scutece ma gandeam si eu ieri!!! 
Mai aveam multe, ca am citit tot, decat  ca nu-mi amintesc ![]()
Offf, am editat pen'ca observ ca nu ma lasa calculatorul asta sa bolduiesc si sa italicesc cuvinte. Vroiam doar sa bolduiesc "decat-ul", ca sa nu ma trezesc ca ma trage careva de urechi ca nu glasuiesc corect gramaticalicesc. ![]()
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

mychydutza spune:
 neatza......o cafea? ![]()
claucia, la ora asta matinala si fara sa fi baut cafeaua , chiar ca mi se pare ca vorbesti limbi straine.
. oricum, ma bucur ca ati gasit un doctor de incredere si ca ati descoperit adevarata cauza a virozelor. cred ca te-am citit pe undeva ca o suspecta dr. de astm....sanatate multa!
..si chiar ca incurcate sunt caile medicinei moderne.
eu mor de somn si n-o mai suport pe sefa-mea!![]()
![]()
![]()
ce faceti de revelion?
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"  

monicabo spune:
 Claucia, La multi ani,cu sanatate si bucurii, chiar daca cu intarziere, nu am fost pe faza cand ti-au urat fetele, si nici pe lista de pe prima pagina nu m-am uitat
. Imi pare rau pt asta, dar urarile sunt sincere
 Ma bucur ca fetele sunt bine, bine ca ati investigat cauzele reale ale virozelor..
Violeta, merci de urari
Mychy de revelion nu stiu ce vom face. Tii minte ca te intrebasem de pensiuni de pe la vatra dornei, asa m-am uitat si eu pe net, dar peste tot sunt pachete de 3 zile la pret de 10-12 mil de persoana, asa ca am zis pas... Daca mai stii tu altceva, dragut si la preturi mai ok, spune-mi, chiar si in ceasul 17... ca poate dam o fuga, dar ti-am zis, preturile de sarbatori  ma omoara...
voi aveti planuri? chiar eram curioasa ce face lumea...
Sincer, de cand avem copiii, si solicitandu-ma asa mult, nu prea mai mise pare cine stie ce revelionul si parca nu inteleg agitatie "unde faci rev?", am imbatranit, mi se se pare mai mult o noapte pierduta pe care o resimti din plin pe 1 ian, cand tre' sa fii in priza. Aperciez mai mult sarbatoarea Craciunului, cu bradul impobobit, cu familia la masa, Pastele, adica sarbatorile mai linistite. Nu ca pana acum pierdeam nopti in nestire, dar ma mai agitam cu "ce sa fac de revelion, unde, cu cine etc"
Azi e mitingul mamicilor, contra masurilor luate de guvern privind CIC-ul.. Fiti alaturi de ele cu gandul, eu personal nu sunt de acord in totalitate cu ce vor sa faca astia (si nu numai in domeniul concediilor maternale
)..din solidaritate poate ajung si eu cand iesim afara, in fata guvernului, chiar daca mi-a expirat concediul asta.. Chiar daca si multe dintre voi v-ati intors mai repede la munca, dar macar a fost optiunea voastra, asa astia te constrang ca la 1 an, gata....si parca sunt ceva mai putine opriuni la 1 an decat la 2... Ziceau ca aveam cel mai lung CIC din lume... in vest sunt multe alte facilitati/viata mai buna, macar facilitatea asta am avut-o si noi, statul maxim 2 ani cu copilasii... salariile le-au taiat, Tva-ul l-au marit si multe altele.... TRaiam prea bine... eh noi sa fim sanatosi
Monica cu 
 Andreea Ioana - 11 iulie 2007
 Povestea sarcinii si a nasterii 
si 
 Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria 

musso17 spune:
 neatza
claucia,la multi ani cu intarziere...foarte interesante lucrurile spuse de tine,am sa mi notez si eu poate oi gasi sa-i fac  analizele astea desi poate ca inainte ar trebui sa merg la alergolog/imunolog.
ne-au sunat de la gradi sa ma intrebe daca il aduc la serbare pe 16..sunt in ceata complet dar tind spre a-l duce si ar trebui de luni ca sa invete si poezia...vaiii ce emotii am.
i-am facut luni ror-rul caci dr de familie a fost draguta si i-a trecut pe aviz ca e facut dar na,femeia voia sa fie in legalitate..a fost ok,n-a avut nici o reactie dar e adevarat ca i-am dat si thuja..acum sa vedem,cica trebuie sa asteptam 10 zile ca atunci ar putea aparea ceva reacii,exact la tanc..e serbarea
.
cristina,apropo ca am vorbit ieri fii-miu a tras la "vanturi"...foarte amuzat iar eu il intrebam ce se intampla,nu aud nimic..naa sa nu-i dau apa la moara ca mai rau facea.
zi buna.

greierash spune:
 Neata!
Monica, multumesc. La nume am inceput sa ne gandim, dar nu ne-am hotarat. DPN -ul este pe 13 aprilie.
De revelion....ca si Monica... am aceleasi simtaminte vis a vis de revelion, de nopti pierdute, etc...Nu stiu , mi-as dori sa il petrec acasa. 
Mychy , tu ce faci? de revelion, ca asa in general presupun...din scurtele replici... Of , mi se pare ca avem cam aceleasi "multumiri" vis a vis de serviciu...Bleah...si nu ca nu mi-ar placea ce fac, dar atmosfera si felul in care esti tratat....si banii...si..
Am asa o stare...naspa{nu imi place deloc cuvantul asta)...nici acasa nu as sta ....nici la servici nu as veni...
greierash mamica de Andrei si 
 23+
 - "Traieste clipa" -

Vivela spune:
 neata
Clau, f interesant ce zici, nu stiam. banuiam eu ceva - cu imunitatea innascuta, dar nu stiam ca se si poate masura. sanatate multa fetelor 
. ce de sarbatori la voi...de multe ori, mai ales in momente ca acestea, regret ca nu am si eu o familie mai numeroasa si mai unita (desi am cate 5 si 6 unchi si matusi, dar n-am tinut legatura...).
Luna, spor la scarbici 
.
Georgi, sper sa n-aveti efecte de la ror. la noi a aparut, fix la 2 saptamani, o reactie postvaccinala, mai exact rubeola. putina febra, nu mare si eruptie pe piele (multe-multe bubite, i-au trecut in vreo 2 zile fara nimic).
greierash, felicitari pt al 2-lea baietel, sa stii ca e tare bine cu 2 baieti 
. 
multumim de urarile de 6 luni, au trecut fantastic de repede. mi-am dat seama (pt a nustiucata  oara) ca-s tare fericita sa am asa copii 
. restul, detalii...
. 
 Traiesc in Orasul Alandala 

mychydutza spune:
 greierash, sunt copiii sanatosi...asta e cel mai important. restul, ne influenteaza, recunosc, dar trece! ce naiba sa facem? 

.
eu de revelion, cred, ca o sa ma duc undeva......intr-un pub, Trafalgar, cu o gasca de amici. sper sa fie ok. habar n-am cu ce sa ma imbrac si bani pe toale festive nu vreau sa dau ![]()
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"  

greierash spune:
 Daaa...Mychy asa e, ai mare dreptate.
Vivela, multumesc, si ...in rest ...te cred pe cuvant....![]()
greierash mamica de Andrei si 
 23+
 - "Traieste clipa" -