Strumfi de iulie-august 2007(204)
Raspunsuri - Pagina 6

mychydutza spune:
 ma, da' linistite mai sunteti..........eu ma tot framant ce sa gatesc felul 2. si am un chef de munca ceva de speriat.
voi le dati copiilor ceva vitamine? ca ma tot f soacramea la creieri, ca vai cum sa nu-i dai vitamine........nu ca m-ar interesa ce zice ea, da' ma scoate din sarite, asa ca am decis sa va intreb si pe voi, ca poate-s mama denaturata si nici macar nu mi-am dus copilul la control la doctor , "sa-l vada" de vreo 2 ani ![]()
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"  

monicabo spune:
 Pai te cred, daca nu ai avut probleme cu Andrei, sau daca te-ai descurcat singura, ca nu l-ai mai dus la dr...
Cand o sa-l dai la gradi o sa trebuiasca sa te vezi mai des cu medicul de familie, caci daca va mai lipsi (mai mult de 3 zile), iti va trebui aviz de reintrare in colectivitate
De vitamine, noi nu luam "doar asa", recent i-am facut Andreei niste analize si a iesi cu hemoglobina la limita inferioara si i-a prescris o cura de Fe 1 luna... in rest fructe din belsug, cat mai multe, eu asa prefer sa-si ia vitaminele, si slava Domnului fetele mele mananca fructe cu placere. Altminteri, luam oscillo profilactic sau la nevoie, siropuri cand e nevoie, si vitamine tot la nevoie... cam atat...
Monica cu 
 Andreea Ioana - 11 iulie 2007
 Povestea sarcinii si a nasterii 
si 
 Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria 

greierash spune:
 Pai daca nu ai ajuns "sa il vada" inseamna ca nu au fost probleme serioase si asta e de bine. macar sa o tineti tot asa....
Vitamine, nu ii dau. Poate cand e racit, dar nu mereu, ii mai dau vitamina C. In rest....nimic.
greierash mamica de Andrei si 
 23+
 - "Traieste clipa" -

stefania_97 spune:
 Buna fetele,
Vivela ce baietel mare ai deja.
Luna ai vazut ca ce ti-ai dorit ai primit, munca cu responsabilitate. Ai grija ce ceri lui mos Craciun ca s-ar putea sa se indeplineasca.
Eu sunt suparata ca André a luat doar 500 gr in 6 saptamani. El slabut nu e dar oricum mi se pare putin. Are 7600 gr si 64 cm. Mi s-a recomandat sa incep sa ii dau mancarica. Eu vroiam sa mai astept cu diversificarea 
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10 

monicabo spune:
 Pai Stefania, ina 4-a luna 500 gr eu zic ca este ok, acum cand cresc nu mai iau 1 kg pe luna, eu zic ca e bine  si cu greutatea si cu lungimea...na ca ma faci sa scot caietele fetelor
Deci, la 4 luni
Andreea: 5,600 kg, 63 cm (nascuta cu 3,270 kg/ 3,150 kg dupa scaderea fiziologica; 51 cm)
Ana Maria: 5 kg, 62 cm (nascuta cu 2,890 kg / 2,760 dupa scadere, 50 cm)
Deci dupa cum vezi, slabe rau. dar bine cu sanatatea... voi sunteti bine, zic eu; mai stai cu pana pana la 6 luni, macar pana la 5... eu prima daat le-am dat cereale cu lapte, la 5 luni si jumatate
Acum fetele au: 
Andreea la 3 ani si 5 luni: 15,700 kg si 100 cm
Ana Maria la 2 ani: 11, 800 kg, 86 cm
Asta ca sa vezi evolutia ulterioara
Eu zic sa stai linistita...Alaptezi? Daca ai lapte in continuare, mai stai... mancarea oricum nu ingrasa neaparat
Monica cu 
si 

mychydutza spune:
 stefania, poate o fi avut si el o perioada ....parca a fost si bolnavior, sau am compilat eu aiurea. eu zic sa mai astepti cu diversificarea...

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"  

stefania_97 spune:
 Micky nu a fost bolnav, el arata bine e vesel, zambeste se intoarce dar a inceput sa coboare pe curva lui. 
Monicabo eu cred ca o sa astept cel putin pana la 5 luni. Il vad ca nu pregatit. Asistenta mi-a zis ca poate de asta se trezeste noaptea. Nu prea cred ca ziua sta si 4 ore fara sa manance.
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10 

monicabo spune:
 Nici eu nu cred ca de aia se trezeste noaptea, mai ales daca ziua nu cere des...
Mai au si ei perioade de stagnare, important este sa nu scada in greutate.. Asa si fetele mele au fost slabute, ca si nr de kg, dar au avut mereu o curba crescatoare si unele "platouri" - stagnari 
Monica cu 
si 

Vivela spune:
 Stefania, si eu zic sa mai astepti. pai damian avea la aproape 5 luni (fara o saptamana) 8 kg si doctorita lui a zis ca e prea gras, ca depaseste graficele, sugerandu-mi foarte subtil cum ca ar fi bine s-o mai raresc cu mesele. 
i-am raspuns razand ca "ar trebui sa fie rescrise unele carti" si ca "nu e bun graficul" 
. m-a lasat in plata mea, anuntandu-ma ca la urmatoarea vizita (adica peste vreo 2 sapt) o sa vorbim si de diversificare. o s-o intreb ce vrea sa stie 
. (asteapta si ea un bebe, primul, e asa entuziasmata...).
tu stii bine ca bb alaptat se trezeste noaptea des nu de foame, ci din multe alta motive. o fi si puseu de crestere si foame mai mare, dar de multe ori au si alte nevoi: poate cresc dintii, poate a facut pisu si il ustura, poate e o cuta la haina sau o eticheta mai tare, poate ii e cald/frig, poate pur si simplu vrea sa te simta langa el (la noi asta e cel mai des motiv).
eu ce sa mai zic, ca david s-a trezit mereu pana pe la 2 ani jumate, n-a avut nicio noapte dormita de seara pana dimineata. deci clar ca nu avea nicio legatura ce manca cu somnul.
eu am zis ca incep diversificarea, ca piciul are deja 6 luni, dar tot mi se pare ca nu e pregatit sa manance. e pregatit doar sa vada ce si cum. nu deschide gura sa-i bag lingurita, musai sa tina el lingurita sa se hraneasca (a se citi luat lingurita si bagat mancarea in ochi, in cap, facuta catapulta si azvarlit piureul prin toata camera...david a fost mai docil, damian se lasa greu 
). nu ma grabesc si putin imi pasa de ce o sa iasa la "grafic".
mychy, nici eu nu dau vitamine, probleme au mai fost, dar medicul l-a vazut pe david doar de la distanta, ca nu prea l-a consultat. pt aviz ma duceam doar eu si juram pe rosu cum ca e bine copilu' 
.
plange Maria Sa, fug.
 Traiesc in Orasul Alandala 

ioanaiub spune:
 buna dimineata
cafea????  
vitamine: in afara de vitamina C cu propolis eu nu le-am mai dat nimic in ultima vreme. e adevarat ca n-am mai fost nici pe la doctor, la "verificari, daca i-as duce precis as primi ceva profilactic ... medicul de familie a vazut-o pe Mara ultima data cand i-am facut ultimul vaccin, e drept ca nici eu n-am mai dat pe acolo 
, doar cu asistenta am mai colaborat, cand am avut nevoie de vreo adeverinta 
pentru imunitate eu le-am dat imunogrip junior si cand au mai avut muci i-am tratat cu homeopate (lulu
)
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
 "Sanatatea  este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate