PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ARIADNA,toti avem probleme,toti avem treaba,insa diferenta dintre tine si celelalte fete[si aici ma includ si pe mine]este ca noi intram pt a ne impartasi bucuriile,problemele,iar tu intri doar pt a ''pune la punct '' pe cineva...cum se face ca si tu si syb postati brusc mai multe mesaje intr o zi decat ati facut o in ultima luna?
acum nu mai ai treaba?
eu tin f mult la clubul asta,cred ca am fost a doua fata care a scris aici at cand a ramas gravida,am gasit aici mult suport si intelegere.
e adevarat ca am dat si cu bata n balta candva,dar am recunoscut ca am gresit si m am lasat orbita de furie,insa tot aici m am intors,pt ca aici ma simt bine at cand ma destanui...
tu nu stiu cat de mult te simti atasata de aceste fete,cu care ''n ai nimic in comun decat faptul ca ai un copil de o varsta cu copilul lor''
si mie,ca si ankai,nu cred ca mi a scapat vreo pagina de cand s a infiintat odiseea,exceptie facand perioada in care am fost in spital si perioada in care nu puteam sta pe scaun din cauza durerii.
insa eu nu consider cititul o pierdere de timp,daca as fi vrut sa citesc altceva,nimeni nu m ar fi impiedicat,toate sfaturile pe care le am dat au fost din suflet si n as indrazni niciodata sa reprosez cuiva ca ''mi am irosit timpul dandu i sfaturi'',pentru ca nu m a obligat nimeni sa le dau...
mie nu mi se rupe de forumul asta si nici nu incerc sa mi vars frustrarile aici,pe motiv ca in viata reala n o pot face.
a punctat bine vicky,daca am avea ocazia sa ne cunoastem in viata reala,cred ca am avea mari surprize...
din fata monitorului e usor sa disimulezi,sa pari cea mai corecta,cea mai buna mama,cea mai calma etc...

syb,cea care se isterizeaza de vreo cateva pagini incoace esti chiar tu.eu doar am spus ca s suparata ca are c otita,nu ti am spus o tie in fata,am postat o pe un forum public.nu te a obligat nimeni sa citesti.iar cuvantul ''besina'' pe care l folosesti cu atata emfaza,spune multe despre caracterul tau.
faptul ca ti ai contabilizat toate intrarile pe blog mie mi suna a paranoia.e ca si cum ai banui toata lumea de intentii rele.pai normal ca dintre 1000 de oameni poate e unul care nu i pe treaba lui,dar cu ce ma afecteaza pe mine asta?
cred ca e mai important ca cei 999 incearca sa ma ajute,chiar si cu un gand bun.
asta ca tot suntem la capitolul sinceritate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mona - Iara nu pot sa spun decat Q.E.D.. Contabilizeaza cate jigniri mai voalate sau mai putin voalate ai adus tu, si cate eu. Eu macar sunt aia care sunt, si fetele ma stiu, dovada sunt mesajele care mi se trimit si tin sa te contrazic, am nenumarate mesaje unde nu punctez pe nimeni, acuza e o incercare esuata de a ma lovi. Citesc, nu-ti face griji, nu apuc sa raspund si nici nu pot sa raspund la toata lumea, nu-s asa de organizata ca Mada, dar asta oricum nu am realizat ca-mi tii tu contul. Faptul ca eu iti pot aduce argumente valide, iar tu recurgi si acum la injurii, demonstreaza clar cine esti TU. Nu cine sunt eu si te rog nu-mi pune cuvinte in gura, eu n-am zis ca mi se rupe, ca pe unii am ajuns sa ii cunosc mai bine din motive de afinitati sau pur si simplu subiective si pe altii nu, e partea a doua si care sunt intr-o categorie si care in alta, nu am clasificat si nici nu o sa o fac. Pentru mine e f clar ca faci parte dintre cei care nu "aud" cum zice si Ooka. Cu asta inchei discutia total pentru ca nu are rost!

Ooka- sinceritate sau empatie asa cum o vezi tu, sunt metode care vor da sau nu rezultate, pana la urma suntem toti individuali si suntem diferiti. In fine, iara e un subiect in care ne putem lupta in cuvinte pana la Craciun si dupa, nici una din metode n-o sa castige. Multumesc insa pentru discutie

Vicky perfect de acord si cu tine. Realitatea poate oferi surprize si zau daca nu m-ar bucura enorm sa o cunosc pe Mona si sa vad ca eu am gresit judecand-o asa cum am judecat-o si as fi prima sa admit asta cu plecaciuni nenumarate!!! Permite-mi insa sa ma indoiesc... Multumiri si tie pentru metoda super misto de a expune parerea ta. Scurt, la subiect si complet obiectiv.

Anko- nu nene nu are, dar am vazut pe-aci ma amuza sa fiu sincera!!

Mergi la inceput

ariadna,imi spui,punctual,ce injurii ti am adus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ooka, intrebam pt ca pe DC cel putin acel emoticon inseamna zambet ironic sau smecheresc.

Mona, aproape toate blogurile au acel sistem de contabilizare, e normal sa stii ce trafic ai. Noi acum discutam generalitati, de ce te mai simti vizata? Vicky daduse exemplul cu otita, sper ca nu vei co.sidera de acum ca orice discutie despre otita te vizeaza.

Mergi la inceput

dar daca te isterizezi in fata mea pt o otita eu zambesc. Pt ca cine se isterizeaza pt orice besina inseamna ca nu stie sa se bucure de viata si de sanatate.

generalizezi ca sa particularizezi,sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Seara buna. Deci v-am dat subiect de discutie si ma bucur

Dar poate trebe sa detaliez un pic, ca sa intelegeti situatia. Prietena asta a mea, pe care o stiu de ceva vreme, a fost mereu panicoasa si negativista, insa are alte calitati care m-au facut sa ignor defectele ei. In definitiv, nici io nu-s perfecta (dar nu-i ziceti barbatului c-am recunoscut asta ). In plus, prietena asta a fost alaturi de mine in niste momente negre din viata mea, lucru pentru care ii sint vesnic recunoscatoare.

Ok, acuma avem amindoua copii. Ai ei sint mai mari decit ai mei. Ea e in continuare panicoasa, dar si-a transferat panicile asupra copiilor. Cind n-aveam copii n-am zis nimic pe motiv ca nu vreau sa primesc replica de genul, "lasa ca mai vorbim cind ai copiii tai".

Dupa ce-am avut-o pe Mara m-am gindit ca poate puterea exemplului functioneaza, adica ea vede cum o invirte barbatu-meu pe Mara si iote ca nu se sparge, vede ca n-o infofolesc si rezista, ii zic ca nu-i dau antibiotic la orice semn si uite ca totusi n-ajung la urgenta, vede ca a mea se da pe leagan de copii mari de la un an, chiar daca mai face poc din cind in cind, etc, etc.

Ok, ea vede si tace, probabil ca ea in gindul ei ne crede parinti inconstienti. Deci exemple nu functioneaza.

Bun, dar acuma daca ii zic sa nu mai faca ce face pt ca copiii ei au de suferit, n-o s-o ia ca pe o atitudine de genul "io-s mama mai buna decit esti tu"? Adica mi-e ca o sa ii pese mai mult de messenger decit de mesaj.

E clar pt mine ca ea e plina de bune intentii in ce-i priveste pe copii, insa, tot clar e ca deja copiii ei au probleme. Sincer, in mod normal nu m-as baga in trebi din astea, dar tocmai pt ca imi e prietena apropiata si pt ca au fost deja niste situatii mai alarmante cu copiii ei ma simt oarecum responsabila sa zic ceva.
Apreciez f mult sfaturile voastre, ca inca rumeg ce-i mai bine sa fac.

Ca relativ de spusul verde-n fata, si io zic ca prefer asa. Dar de ex, vara-mea imi zice recent ca de ce nu face fie-mea la olita, ca nu e normal ca la virsta ei sa nu faca la olita, etc, etc. Bun, deci mi-a zis verde-n fata ce are de zis si crede ca io gresesc. Cum am primit io mesajul asta? M-am enervat, ca ce drept are dom'le vara-mea asta (cu care ma inteleg bine de altfel) sa ma judece cu pusul la olita?

De-aia ma gindesc ca daca io m-am enervat pt o olita amarita, oare cum o sa se simta prietena asta cind io o sa-i spun chestii mai grave?
Si nu e ca nu i le-as spune intr-un mod empatic, da' na, i le-as spune.

ai dreptate sib, sint prea calculata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ooka, nu am zis nicaieri ca RESPECTUL se diminueaza.
Am zis ca respectul INITIAL este pentru INITIAL, ca ideea de INITIAL impune o DISTANTA si nu respectul in sine. Si ca DISTANTA se diminueaza o data cu apropierea de o persoana, si nu respectul. Iar apropierea de o persoana, te obliga, din respect daca vrei, sa fii si sincer.
Sunt multe feluri de respect (ca si multe feluri de sinceritate), dar cred ca prietenii adevarate nu sunt de prea multe feluri. Ele sunt doar... adevarate. Daca nu sunt, nu sunt!

Ei Mona, ai luat ad literam "mi-se-rupismul" meu fata de forum si nu ar fi trebuit, dar un lucru e clar, eu chiar nu vin sa imi vars aici FRUSTRARILE pe motiv ca nu o pot face in viata reala - io n-am frustrari, in caz ca nu s-a observat asta pana acum. Daca cineva crede ca am vreo frustrare, chiar va rog sa imi ziceti, poate o remediez.

Turtu - io cre' ca daca pustii pretenei tale sunt deja obisnuiti asta, nu s-ar mai adapta usor la alta atitudine. Cu alergatul si joaca, poate da. Dar imbracati mai subtire, le-ar fi frig, le-ar curge mucii instant. Nu stiu ce sa zic, dar tu, daca ar fi sa abordezi asta cu ea, ce i-ai zice?
Imi imaginez o situatie, vorbiti in general, despre cum se imbraca copiii, tu zici ca imbracati mai subtirel si mai usurel e mai bine, ea zice ca trebuie sa fie imbracati corect echilibrat, nici prea-prea nici foarte-foarte, iar pentru ea, asta inseamna cu pantaloni de ski pe cand sunt 5 grade afara, iar pentru tine inseamna inca un raiat si sosete scurte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

io mi-s gravida si nu-mi pica bine sa citesc prea multe discutii in contradictori

Nu ati vrea mai bine despre cozonaci si meniu de Craciun sa povestim?

--------------------------------------------
Marina15+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Turtu, in cazul asta eu as interveni acolo unde vad ca sufera copiii. Daca ii vad tristi ca nu se pot juca sau daca vad ca se sufoca de cald primavara etc, atunci i-as zice la prietena de fiecare data si cu zambetul pe buze:"mai, copiii astia ai tai mor de cald" sau "ia, hai incearca sa-i lasi sa se dea pe leagane, incet la inceput si vei vedea ca nu patesc nimic".

E o prietenie la care tii, atunci nici nu poti sa te faci ca totul e ok, nici sa o iei super direct, cel mai bine ar fi prin invaluire :-)

Interesant ar fi sa te gandesti de ce te deranjeaza acum atat de tare comportamentul ei ... s-ar putea ca intradevar sa se poarte in mod abuziv cu copiii ei (din dragoste, desigur) si acum sa ti se para totul prea evident. Fiind si tu mama ti-e greu sa faci fata acestei imagini despre ea.

Legat de olita, are dreptate vara-ta . Nici Ana nu face deloc si nici nu are de gand inca, in schimp toate papusile ei fac :-)) Fetele noastre au 2 ani jumate acum, deci e destul de tarziu ... mie nu-mi vine sa cred ca Vladi la varsta Anei incepea deja sa faca la toaleta si asta mica nu vrea si pace. Deci clar ca e tarziu acum, insa cred ca faci si tu ce face o mamica normala: nu o obligi. Asta fac si eu cu Ana, ii dau timp sa aleaga ea cand doreste sa faca ... sunt lucruri mai grave pe lumea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Da domne, e tarziu cu olita fi-r-ar, nici fi-mea nu se apropie de olita si nici n-are de gand. Mai sta la toaleta pe colacel, dar nu face nimic acolo. Eliza deja nu mai avea pampers la varsta asta.
Si a mea nici nu vorbeste. Incep sa imi pun intrebari si cu asta Adica vorbeste ea cate ceva, dar VIZIBIL este mai capabila sa vorbeasca franceza sau engleza si NU romana!
S-a obisnuit sa maraie si sa fie inteleasa, are repertoriul ei de cuvinte dar nu face propozitii (decat de genul "Bobi papi coc-con" - Erika mananca pop corn).

Mergi la inceput