PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)
Raspunsuri - Pagina 17
ooka spune:
aoleo, unde dai si unde crapa![]()
cum e treaba asta domne cu distinctia intre viata reala si cea virtuala?
ca in lumea mea goala, seaca vida si plina de gol nu gasesc sens sperantei de mai sus![]()
mami de Sofi
ariadnabr spune:
Si iarasi Mona, eu sunt cine sunt si pauzele luate mi le iau cand vreau si am dreptul sa le iau cand ma taie capul si de obicei am motivele mele PERSONALE pentru care le iau. Cei care ma stiu, imi respecta pauzele si gata. De mers iti pot spune fetele ca n-a stiut decat una, Mada, si nici ea nu a avut prea multe amanunte. M-a intrebat de ce am disparut i-am zis ca am ceva probleme de sanatate, a intrebat ce, i-am spus de mers, n-a intrebat fata mai mult, stie ca i-as fi spus mai multe daca asta as fi simtit ca trebuie sa fac. Iaka chestie de respect si de prietenie. Nu ma consider superioara si nu de asta nu impart totul aici. Pur si simplu functionez mai bine asa. Am o problema, ii caut solutii. Iar cand e o problema care imi afecteaza viata in mod serios, de obicei imi afecteaza si stabilitatea mentala. In momentele alea prefer sa nu fiu langa oameni din dorinta de ai proteja de mine. Suna poate ciudat, dar cei care ma cunosc stiu exact despre ce vb. Mada iara poate sa iti spuna ca ma simte din felul in care scriu. Adica ea vb cu mine in perioada aia si din senin m-a intrebat "ceva nu e ok cu tine, ce e?".
ariadnabr spune:
Aaa da, si mai mentionez ca in ultima vreme n-am scris fie pentru ca la subiectele pipi caca nu prea reactionez, ori pur si simplu nu am timp Mona. Am copil la scoala, ma trezesc la 7 si tre sa imi pregatesc copii si pe mine de plecat la 8:45. Imi beau cafeaua si vb repede cu mama dimineata, cam 15 min asa...dupa ce o las la scoala pe Sonia, tre sa fac piata, ma intorc acasa daca nu am altceva de facut pe afara si tre sa rezolv tot ce am de rezolvat prin casa pana la ora 11.30, sa ii pregatesc Juliei pranzul si s-o hranesc si sa pregatesc si cina, pentru ca dupa ce vine Sonia avem teme de facut, apoi iesim si noi sa ne aerisim sau ma joc cu ele, apoi baita, pregatit de a doua zi, somn si petrec si o ora doua cu sotul meu. Ca vad ca tre sa ma explic domle!!!
Na, n-am timp. Sau am alte prioritati. Insa citesc si intervin daca cred ca am un imput care merita mentionat...
ankalaura spune:
OOKA - eu cred ca functioneaza verde in fata, chiar daca spus intr-o maniera decenta, argumentata si fara ton superior (nu cred ca imi iese practic, dar cred cu tarie in asa
).
Respectul initial este pentru ... intial, adica dupa ce teci de initiere, cred eu ca distanta aia pe care o impune respectul se diminueaza, si atunci, apropierea de o persoana iti impune sa fii in primul rand sincer.
ANA - da, asa sunt, si imi pare rau ca sunt asa, pentru doua motive:
1. in viata reala nu am prieteni adevarati (si ziceam ca o sa revin si cu asta, dar n-am acum ragaz). Adica am niste prieteni adevarati, dar care sunt prea departe, si cu care ne auzim mult prea rar, nici nu cunosc atatea amanunte de zi cu zi, incat sa imi dau cu parerea in mod abrupt despre ei, in caz ca as avea pe ce tema...
2. de forum, intr-un fel, mi se 'rupe'. Este o parte din viata mea, m-a ajutat si ma ajuta, am cunoscut aici oameni de exceptie, dar daca gluma se ingroasa, inchid calculatorul si pa si pusi. In scris nu reiese tonul meu real (oare?), in viata reala vorbesc repede, vocea mea pare sa emane frecvent un ton de superioritate (asa mi se zice, eu nu recunosc nimic
). In scris, interactionezi cu mult mai multi oameni care sunt avizati si constienti ca se afla pe un forum public, si nu acasa, la o cafea si o mica "sedinta" cu prietenii intimi.
Sa va dau un exemplu foarte actual. Am un coleg, om insurat si cu copii, roman. Imi face avansuri din septembrie incoace, la inceput mai voalat, apoi mai direct. Nu am ascuns asta de sotul meu. M-a amuzat cumva situatia, eu nu l-am incurajat pe om, dar nu am avut curaj sa ii spun "bai nesimtitule care esti". Daca asta s-ar fi intamplat pe forum, i-as fi spus chiar mai multe! Ei bine, in viata reala, mi-a fost rusine cumva de rusinea lui. M-am asteptat sa vada ca nu reactionez la fel, ca nu il incurajez, ca evit subiectul, ca il tratez strict ca pe un coleg. Am avut chiar un mic circ cu barbatu-miu, el s-a suparat, ca de ce nu l-am pus pe ala la punct.
Ei bine, am crezut ca a incetat, i-am zis ca sotul meu e la curent, omu' si-a cerut scuze, ca a facut o gafa, ca ii pare rau, ce mai, tot tacamul.
Saptamana trecuta iar imi scrie, ca m-a zarit nu stiu unde, si ca arat beton, si ca imi prieste aia si ailalta, blabla.
Iar vede barbatu-miu, da-i acuma discutii.
Deci da, verde in fata trebuie sa functioneze in TOATE relatiile pe care le ai, si mi-e ciuda ca deocamdata nu sunt in stare mereu de verde in fata si in viata reala. Caci manusile se pare ca imi aduc doar neajunsuri.
ANA - deci sunt de acord cu tine si banana ta, mai ales intr-o relatie one-to-one.
Pe forum, e putin altceva, cand discuti o tema, nu e doar o relatie one-to-one, si atunci plec de la premisa ca fiecare parere trebuie sa imbogateasca arugumentele de grup. Parerea mea.
De aceea nici nu cred in povestea cu taberele sau cu "grupul pretioaselor", pentru ca au vad argumente bune mai peste tot. Si mai putin bune, in egala masura.
De acord si cu Irlandeza, bineinteles ca aia care nu se baga sunt empatici si aia care sunt sinceri sunt ai naibii...
IRLANDEZO - vecina chiar are un asa volan??
SYB - uite asa as vrea si eu sa fiu in stare sa spun! Si aici e o bucatica din ce vroiam sa spun cu prietenii... In functie de anumite situatii, brusc devin care mai de care ocupati. Brusc n-au 10 centi de un minut la telefon via Canada. Da-o in pisici de situatie, dar am zis si eu ca nu mai sun!
Acuma fug sa vad ce naiba facem azi, ninge ca la balamuc
mcoca spune:
O la, laa, ce s-a mai scris.
Eu sunt de acord cu verde in fatza, spun verde in fatza, cu manusi sau fara, dar ii spun omului o data. Apoi imi cunoaste parerea si gata. NU suntem toti la fel. CA unii sunt mai stresati, mai panicosi etc, asta e. In plus, daca o iau pe MOna (sorry Mona), noi nu o cunoastem in viatza reala. Cunoastem decat fatza ei de pe forum, unde e panicoasa si negativista. DAr cum e ea exact in viatza reala, nu stim. Prin prisma celor vazute pe forum, fiecare si-a spus parerea (si eu, o data acum hat, 3 ani). OK, ne-o spunem, nimeni nu zice nu, dar totusi cu masura, cu delicatetze, ca nu o ajutam cu nimic data o tot tocam la cap.
Acum unora o otita, un rosu in gat li se pare floare la ureche, ca sunt rauri mai mari pe lume. Dar mie, pentru eu sunt implicata, si e problema mea si a copilului meu, mi se pare ceva extraordinar.
Turtu eu am 2 prietene bune. Clar, suntem diferite, chestii pe care le fac ele nu le-as face si vice versa. Ei, ele cunosc parerea mea, eu pe a lor si gata. NU ne scoatem ochii la fiecare intalnire, ca nu ne-am mai intalni...
Vicky si Printzesone
Chuny spune:
Anka, te inteleg ca ti-era rusine de rusinea lui, dar daca sare calul fa-ti curaj si spune-i "of, sotul meu incepe sa fie tot mai nemultumit de insistenta ta, chiar si antrenorul lui de box mi-a atras atentia ca in curand n-o sa se mai razbune doar pe sacul de box din sala unde se antreneaza; acum ca stie unde stai ... "
Ooka , pe tine nu te mai inteleg... chiar, e voie in post sa zambesti asa
?
Mada de Irl, eu nici nu am vrut sa mai amintesc de faza cu ce mi s-a spus despre Vladi, is habotnice in zona care chiar cred in pedeapsa divina pe umerii unui copil si ranjesc cam asa:
Va amintiti cand i-au spus la Oana, mamica Soniei, ca de ce lupta daca Dzeu vrea sa-i ia copilul? 
Vicky, io n-am zis ca alea nu-s probleme. Da' acuma daca te vad ca te dai de toti peretii pt o otita zau daca nu-mi vine sa zambesc :-) Sigur ca mi se pare normal sa o iei in serios, sa tratezi, sa-ti fie mila de durerea copilului etc, dar daca te isterizezi in fata mea pt o otita eu zambesc. Pt ca cine se isterizeaza pt orice besina inseamna ca nu stie sa se bucure de viata si de sanatate. Desigur, asta vine din experienta personala, desi mie mi se zicea ca sunt relaxata si cand era Vladi bebe mic si facea una alta.
mcoca spune:
Sib, eu m-am dat exemplu pe mine, dar sunt relaxata in gen la "bolile copilariei".
Ma gandeam ca multi oameni nu stiu sa se comporte, nu stiu ce sa faca cand afla ca cineva se confrunta cu ceva f grav. Le e frica ca o sa deranjeze, si etc. UNa peste alta, le este atata teama sa nu faca ceva gresit ca prefere sa ii evite.
Vicky si Printzesone
ariadnabr spune:
Sib daca o persoana credincioasa reactioneaza
la asa o problema, eu una ma lipsesc de religie si de credinta. Pentru ca nu asta ne-a invatat Domnul, ci sa fim buni.
Chuny spune:
Stiu ca esti relaxata si stiu si ce spui. Tocmai de asta am tras-o de maneca pe prietena mea pt a nu ne departa definitiv, va vedea ca in cele 3 luni Care au trecut noi am ramas la fel, iar pe Vlad nu l schimba un diagnostic.
ooka spune:
Da mai Sib, ca sa vezi, avem voie sa ne amuzam in post. Io n'am atins nivelul de habotnicie ca sa stiu exact daca mi se permite un
sau un
, incerc doar sa exprim ceea ce cred.
Anka, frumos ar fi sa nu se diminueze respectul pentru o persoana doar din dorinta de a fi sinceri, teoretic ar trebui sa functioneze in paralel, adica sinceritatea nu ar trebui sa atace respectul.
Dar nu ma puteti face sa cred ca nu se poate. Pentru cine are urechi sa auda si nu se autolimiteaza crezind ca faptele/gandurile sale sunt de neclintit, o atitudine gentila fata de o anume problema ajuta mai mult decit un adevar brutal exprimat. Pentru cine nu are urechi sa auda, cred ca sansele de esec in ambele abordari sunt similare.
mami de Sofi