PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)
Raspunsuri - Pagina 19
mcoca spune:
Mie mi se par faine si constructive discutiile astea
.
V-am zis ce parerista infocata eram inainte de a o avea pe Maya? Prima tipa din grup care a avut copil, vai de capul ei ce a mai tras cu noi astea fara, dar care le stiam pe toate : ca de ce nu-i da carne la 7 luni, ce diversificare e aia la 6luni, de ce nu are foie sa manance carnati, etc, etc. De ce a facut la olitza la 3 ani
. Ce e aia BIO, iaca mofturi samd.
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
Vicky - uite eu de exemplu nu mi-as da cu parerea despre a manca bio sau mai putin bio, dar categoric o sa ma "isterizez" in sinea mea sa stiu ca respectivul copil haleste ketch-ul pe paine sau e client fidel la McDO. E ok sa manance bio omu', dar cand deja pica in extrema ailalta si io nu mai po' sa-l chem in vizita de emotie ca imi citeste nu stiu ce pe cutia de sos de rosii..... apai nu mai merge...
Sau ca vorbeam de alune. Cred ca am avut putin noroc, Erikai nu-i plac. Dar pop corn ii place, si nu pot sa ascund de ea - facem rar, si am inceput sa facem pop corn acum 2 saptamani de fapt, cand am cumparat o masinarie de-aia de facut pop corn....
Pe de alta parte, iata ca s-a inecat cu un mic os dintr-un file de somon! In tara somonului, adica somonul aici e o dihanie, file-ul e file, ma intelegi, si acel oscior a fost la Erika in farfurie!
Ma isterizez la extreme - cand aud ca icsulica ii mesteca placinta copilului, si-o scoate din gura si i-o indeasa lui. Dar de exemplu nu imi dau cu parerea in casa prietenilor, ca au sucuri ambalate la greu si ca cel putin o data pe saptamana prajesc snitele in doua deshte de ulei. E un exemplu, prietenii astia sunt imaginari.
ana_a spune:
turturica, eu nu cred ca vei reusi sa-i schimbi felul in care priveste lucrurile.
Nu inteleg de ce oamenii in general au atata insistenta sa te convinga intr-un fel mai direct sau mai cu manusi felul lor de a privi lucrurile...
Parerea mea este sa o lasi in pace, daca iti este prietena buna banuiesc ca o poti accepta asa cum este, iar copii ei se vor adapta asa cum au fost crescuti, iar mai tarziu, probabil se vor apuca de vreun sport daca vor sa se caleasca
.
Eu personal am fost un copil crescut cu n'spe caciuli iarna, si in ciuda sensibilitatii mele, uite ca m-am apucat de tot felul de sporturi "extreme" si incet incet, cladesc o bucatica din mine care trebuia cladita in copilarie. Dar timpul nu-i pierdut nici acum, si satisfactia e pe masura.
Sib, si eu m-am ars cu tine si de la ultima plezneala ma abtin sa mai zic ceva. Te las in legea ta...
Dar asta nu inseamna ca nu-mi pasa, ca sunt egoista sau ma gandesc numai la "binele meu", inseamna ca pur si simplu inca nu am invatat cum sa ma comport in anumite situatii. Nu-s toate alb si negru. Mai sunt si gri sau verzi.
La modul general cred ca lumea a luat-o razna. Ca toti suntem rai, egoisti, o mascarada generala! Toti ne indesam pe gat unul altuia tot felul de metode care mai de care mai eficiente si ne preocupa cel mai tare cum face ala ca nu face ca mine! Nu suntem in stare, oricum am face sa ne bucuram de cel de langa noi, de noi insine! Trebuie sa schimbam in permanenta pe toata lumea, sa modelam si sa cautam mereu sa fim mai destepti ca altii! Sa judecam si sa punem la colt pe Y si pe Z sau sa ridicam in slavi pe D sau pe C etc...
De ce?
blog
proud
Biribu spune:
ma bag si eu in discutie desi mi-a lasat un gust f amar. mai mult pt ca asa cum a zis Mona sunt de f mult timp aici, de la inceputurile odiseii si chiar e parte din mine.
am sa zic ce am de zis si nu dau apoi nici flori si nici pupici si nici scuze nu-mi cer. si nici nu-mi iau jucariile, sa precizez si asta. si acum in ordinea numerelor de pe tricou:
Mona mie nu mi s-a parut deplasat deloc sa intrebi de boala celiaca, punct. de-aia ti-am si raspuns sa-i faci copilului analizele. mi s-a parut aiurea ca ai primit raspunsuri de gen ... vai, nu are el boala aia groaznica???!!!... de la persoane care nu stiu nimic de ea. pt ca nu-i nici groaznica si nici o tragedie. si te-am inteles f bine si cu otita pt ca se pare ca in romanica e un diagnostic pretios daca numai orl-istul se poate uita in urechea omului. pina o diagnosticheaza ei ii crapa copilului timpanul sau ajunge la vreo meningita ceva. si mai e si extremismul asta in privinta antibioticelor, eu inteleg ca se dau uneori nepotrivit dar nici campania asta de a nu da contrar celor spuse de medic mi se pare aiurea rau si mi s-a parut important sa-ti spun sa urmezi tratamentul. in alta ordine de idei cu toata sinceritatea, uneori mi se pare ca dai prea multe amanunte din viata ta intima si nu imi place si aleg sa nu vad si nici sa nu raspund.
Sib tu ai rabufnit din motive care mie mi se par personale, asa privit din banca de rezerva. pt ca nu poti sa imi spui ca ai pretentia ca un comentariu va schimba o persoana (daca asa consideri tu ca trebuie schimbata), si nici ca are cineva dreptul sa impuna celorlalti ce sa scrie. poti sa fii de parere ca x "deverseaza" numai negativitate dar nu cred ca ai dreptul sa o tragi pe x de urechi, si nu de falsitate e vorba, ci de libertatea lui x de exprimare.
am mai zis asta si o repet: nici mie nu-mi plac deloc anumite postari, le ignor si gata. nu ma erijez in politist de forum. daca cineva ii raspunde fetei respective, f bine. nu-i treaba mea de pilda ca unele intra sa zica doar buna ziua, chit ca nu au comentarii negative, dar nu zic nimic altceva. pe mine de pilda ma enerveaza comentariile goale mai tare ca alea plingacioase, dar nu e treaba mea, iarasi.
Mada ca tot se vorbi de sinceritatea intre prieteni, ceea ce eu te consider a fi, pai nu mi se pare ok ce scrii. una ca Sib nu are nevoie de avocat, clar, si doua ca nu mi-a placut privelistea de doi contra unul, ca asa se vede de pe margine. inteleg ca ai intentii bune, ca nu te-as banui vreodata de intentii rele dar daca omul nu ti le cere, nu doreste ajutorul apai nu e cazul sa i-l bagi pe git.
in fine, cit despre verde in fata, intotdeauna exista o cale gentila de a o face. doar ca suntem prea grabiti in secolul asta nenorocit al vitezei, sa o gasim si aplicam. insa daca intentia sincera e sa ajutam pe cineva, sa nu ne facem iluzii ca putem ajuta chiar si cu un sfat extraordinar de pertinent daca il dam dupa o pereche de palme. ca asa-s aia palmuitii mai indaratnici si nu vor sa mai asculte, domne'
Anka apropo de intrebarea lui Turtu, dar te-ai isteriza oare cu voce tare in fata prietenilor care isi hranesc copiii la Mac? ca asta-i intrebarea. ca de imbracat dezbracat cu ce si cum deja mi se par fumate rau, am ajuns nici sa nu clipesc ca nu mi se mai pare ca se rupe cerul ca unul considera ca ii trebuie copilului lui o caciula in plus. chiar i-o trebui, ce stiu eu?
eu am avut asa prieteni, de-si duceau copiii la Mac zilnic, si m-am bagat eu plina de intentii sa ma dau cu parerea. si ce crezi, ca nu s-au mai dus din cauza asta
? sau ca am dormit eu apoi mai linistita noaptea ca i-am prevenit??? aiurea...
eu cred ca tine cu mult mai mult de toleranta si de acceptare a faptului ca oamenii sunt diferiti, si ca-si cresc copiii evident in moduri diferite si cum se pricep si ei mai bine.
si uite asa Turtu eu nu m-as baga. asta e, crezi ca le schimbi destinul acelor copiii daca o convingi cumva pe mama sa faca lucrurile altfel? va avea alte idei care ti se vor parea iar deplasate/ periculoase pt copiii ei... poti sa o schimbi pe ea in esenta ei? am mai zis eu, nu cred ca oamenii chiar se pot schimba, mai ales cind ei nici nu vor asta. eu mai curind m-as ingrijora de starea unei prietene bune care sufera pt ca are anumite frici care-i maninca sufletul, si as incerca daca pot cu un sfat sa o ajut pe ea. copiii ei sunt ai ei, punct.
cit despre datul cu parerea, ei bine am si acum momente cind ma infior de rusine la cit de deplasata am putut fi de multe ori cind ma bagam cu pareri apropo de alti copii sau situatii. si ca un facut am ajuns si eu in situatii similare cu ai mei si am vazut pe pielea mea ce inseamna, de m-am lecuit.
de discutat pot oricind atita vreme suntem pe aceeasi lungime de unda cu interlocutorul si nu ne batem in idei.
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
turturica spune:
fetele, nu e vorba de tzoale, ca alea mi se par nimicuri. Pina la urma fiecare isi imbraca copilul cum considera. Io ziceam mai mult din cauza ca am observat copiii in niste situatii relativ normale si m-a mirat pe mine cit de anormal au reactionat ei.
Imi pare rau ca nu pot detalia, si-asa ma simt cam prost c-am deschis discutia despre fata asta.
Ma rog, cred ca are si legatura cu faptul ca am recitit niste pagini de la topicul cu copilul captiv si acuma am oaresce beculete aprinse.
Dar aveti dreptate, poate e mai bine sa nu ma bag sau sa ii spun ceva gentil doar daca imi (mai) cere parerea.
Oricum, io nu vreau s-o schimb pe ea, daca asta s-a inteles.
si biri, sint in asentiment, si pe mine ma enerveaza mesajele goale, scrise numai asa in trecere.
Fug, ca m-a umplut de lapte asta micu ...
Chuny spune:
Biri, pe de-o parte ai dreptate. Nu mai suportam sa o vad cum se lamenteaza tot timpul fara sa faca nicio schimbare, mi-a devenit ultra-insuportabila si am considerat ca asa cum ea se lamenteaza public aici pe topic, asa am si eu dreptul sa ii spun ca ma irita. Am mai zis deja de 2 ori ca scopul meu nu era sa o ajut, ci sa ii comunic ca ma irita, iar de ajutat sa se ajute singura ca e mare. Nu imi caut simpatizanti, fiecare e liber sa gandeasca ce vrea.
Ana, nu stiu cand te-ai ars tu cu mine, am schimbat 3 PM-uri in ultimele zile , iar ultimul suna cu totul altfel decat ce-ai scris tu aici ... tu stii mai bine, sa fie cum vrei tu.
ariadnabr spune:
Birule, ai dreptul sa nu fi de acord cu mine.
Eu una nu mai suport sa vad ca Mona, ataca toate persoanele care nu-s de acord cu ea si nu e prima data!! Pentru ca, daca nu se apuca sa se ia de Sib si sa se atace, taceam. Chiar ignoram mesajul, asa cum l-am ignorat si pe cel cu otita. Dar Mona face din nou ce a mai facut si cu Sun si cu Anka. Si ca sa fie clar ce am vrut sa fac, am vrut sa ii distrag atentia de la Sib. Ca Sib are sau nu nevoie de avocat, sau ca unele fete sunt de acord sau nu cu ea, asta e alta poveste, eu am simtit ca vreau sa imi protejez o amica. Punct. Eu continui sa cred ca nu am spus nimic deplasat cand am zis ca o viata luata mai mult in zambet, face lucrurile mai roz. Am mai spus, mi se rupe sufletul de Mona, de situatia ei si de faptul ca pare a fi singura si fara prieteni la care se poate destanui. In fine, nu mai insist, las' sa fiu io ala negru daca asta trebe .
ariadnabr spune:
Turtu- vb ankai in real life lucrurile se fac altfel. Eu am raspuns ce am considerat ca mi se potriveste mie ca sa fiu clara, nu? Eu prefer sinceritatea, fie chiar si dura. Dar tot asa, o oarecare interventie vis-a-vis de copii si aici tind sa fiu de acord cu Biri (cupiii is ai ei) poate genera o ruptura. Eu nu m-as lega de copii deloc, daca as avea ceva de spus ar fi la fazele de gen ala e de vina, nu eu, si initial as aduce cumva problema la mijloc stii, nu e vina ta, nu e vina aluia...delicata problema oricum.
Si ca exemplu ca ma gandeam aseara zambind...cand avea Julia reflux si eu eram jumatate sau mai mult dusa...de la fetele dragi de aici am avut urmatoarele reactii: Mada era aia care era dura si imi zicea ca si ale ei au vomat mult, sa iau a chill pill
, Biri era cea care ma lua usor si rational si imi zicea ca ma stresez prea mult ca o sa fie bine, o sa vad io, ca sa caut tratament si o sa fie OK
, Carmenela imi trimitea link-uri cu articole "nu-ti forta copilul sa manance"
, Anka zicea offf si ma lua cu vorba si ma facea sa rad
, Sun era cea dulce si blanda si niciodata nu mi-a pus ceea ce simteam pe tapet, a incercat doar sa ma linisteasca si ea
si nu numai...si multe alte reactii care mai de care mai diferite sau mai asemanatoare... si vreau sa spun ca fiecare in parte a ajutat enorm, m-ati tinut pe linia de plutire si pentru asta n-am sa pot sa va multumesc vreodata de ajuns
sunteti niste comori la casa omului! 
bobitamica spune:
Off..ce de discutii....
Ma rezum doar in a-i spune la TURTU...mai mult ca sigur se va srtica prietenia voastra daca ii vei spune verde crud despre copiii ei. Este parerea mea. Desi eu am fost pana acum ceva timp o persoaa care spune verde-n fata,mi-am luat-o de multe ori. Adica prietenele mele m-au "uitat"...
Si mai nou ma limitez in a face comentarii,desi uneori imi vine sa mai spun una alta....
Si eu sunt veche pe forum...si am vazut multe lucruri...si intr-adevar sunt persoane care se potrivesc felului meu de a fi si persooane care nu se potrivesc,dar pe care le admir foarte mult. Un ex. este ANKA...sunt sigura ca nu avem nimic in comun,dar pentru mine e de mare ajutor. Intotdeauna a venit cu idei super, super, care s-au potrivit aici pe melagrulie noastre. Idei super are si MADA,dar un UK stau altfel lucrurile si de acolo era mai greu sa cumpar una, alta. Eu asa am luat forumul acesta....am cerut ajutor si mi s-a oferit.....iar eu am oferit daca am fost in stare.
MADA de Irlanda sunt sigura ca este o fata sufletista,dar in acelasi timp cum am mai scris acum ceva vreme, are un ton tare avocatesc...care uneori dernjeaza...
Mada fara sa te superi a fost un episod,de fapt primul care pe mine m-a marcat...tu ai apostrofat foarte dur o fata de aici care "a spus verde in fata" cum ca fetita Narcisei are figura de baietel,asta dupa ce Narcisa s-a plans aici ca toata lumea o considera pe fetita a fi baietel...Tu atunci ai sarit ca arsa si i-ai spus fetei sa nu mai comentze,ca oricum pe Narcisa o deranjeaza. Acum si eu poate nu ar trebui sa spun asta,pentru ca si eu am facut oarecum acelasi lucru cred atunci cand am aparat-o pe Moni(oradea),dar am facut-o pentru ca o cunosc personal....stiu cum e ca mama si ca om. Am aparat-o de MAITREY,care acum nu mai scrie aici ...si ma simt oarecum prost pentru lucrul acesta. Stiu ca si Moni se putea apara singura,dar atunci chiar am simtit nevoia sa o fac.Pe acesta cale imi cer scuze fata de MAYTREI,in cazul in care citeste.
Monei i-am luat apararea pentru ca exact cum a spus si Biri am simtit-o incoltita.Nu o plac,dar nici o displac. Este si ea mama care isi spuen pasul aici. Cand am avut ceva sa ii spun i-am spus. In sensul ca am ripostat cand le-a atacat dur pe ANKA si SUN. Si cu ele nu aveam afinitati pe vremea aceea,dar mi s-a parut normal sa imi spun punctul de vedere. Voalat probabil i-am spus si eu sa nu mai creada toate prostiile si sa nu mai considere tot raul vine pte copiii ei.
De SYB....va spun cu mana pe inima ca eu o plac,indifrent de ce spune sau scrie. O plac pur si simplu.Acum vorba lui VICHI...cine stie cum ar fi daca ne-am vedea si ne-am cunoaste in realitate.
Sper ca nu v-am plictisit...dar si eu sunt genul care spune ce gandeste..atat in viata reala cat si virtuala...
La mine e mai rau,ANKO....ca eu il realitate mai "musc" si oameii imi intorc spatele. Stiu ca nu am nevoie de oameni din astia,dar pana la urma fiecare e liber sa isi traiasca viata cum crede nu cum mi se pare mie corect.
Ca sa dau un ex sa nu ziceti ca aberez....demult a trebuit sa ma intalnesc cu o prietena buna sa cumparam un cadou pentru o alta prietena...si am asteptat-o o orain frig. Eram inghetata bocna. Nu aveam telefon mobil la mine,si dupa o ora am plecat. Ea nici macar nu a venit la intalnire....Cand am ajuns la serviciu ne-am intalnit si i-am spus"mi se pare oribil ce mi-ai facut,asta e lipsa de respect si de bun simt"....cum credeti ca a recationat?....mi-a spus ca eu vreau mereu ca lucrurile sa fie cum imi place mie si ca fiind singura la parinti consider ca mi se cuvine totul".Asa ca de atunci nu mai vorbim....
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
Chuny spune:
Bobitamica, si eu i-as fi spus la fel. De fapt depinde daca si-a cerut scuze sau nu inainte ca tu sa ii fi spus asta si daca ii parea rau cu adevarat.

Stef's blog