Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***280***
Raspunsuri - Pagina 9
Anaan spune:
Ilinca, sper ca nu te-ai culcat si ma lasi sa ma perpelesc de curiozitate in legatura cu meseria misterioasei nostre Kea.
Kea, o incercare: avocat?
Monnvas spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Bianca2503
DYANA, dar daca tu si David sunteti fericiti "ca va sugeti" de ce trebuie sa minti lumea ca sa le aci pe plac? Da-i in ma'sa de nebuni. Zici ca platesc ei laptele pe care il bea David. Deci cu trezitul nu e de tzatza e de distractie...am avut si noi o perioada. N-am sfaturi... |
O, da, am uitat sa-i raspund Dyanei, si noi la fel... Acum 3 nopti il plimbam cu masinuta prin casa la 3 noaptea... Ieri pe la aceeasi ora imi arata cum e cu Bambi... deci cunoastem. Desi ma chinui sa ii tai laptele de noapte (i-l dau acum indoit cu apa) din cauza petelor de pe dinti, nu adoarme fara sa ia o dushca. Si e tare haios: imi zice "papa", io scot biberonu', el imi zice "olo" si-mi arata noptiera (sa pun biberonul pe noptiera), apoi sare peste mine jos din pat. Daca indraznesc sa-l opresc scoala tot blocul. Si o ia la trap prin sufragerie, aprinde televizorul, eu il dau pe canalul gol (am pastrat un canal cu blue screen pt situatii de urgenta), cand se convinge ca nu-i nimic ma ia fie cu "bum bum" (sa-l plimb cu masinuta), fie cu "Babi"= Bambi, fie cu "Ham"= 101 Dalmatieni (cartile de la Adevarul), apoi isi aminteste ca papa si tre' sa mai pun la incalzit lapte, ne suim in pat si iarasi somn. Saptamana asta am avut deja 2 episoade. Doar ca la noi dureaza max. o ora pana se culca la loc.
Nu stiu de ce, nu stiu cum sa procedez... Incerc numai sa nu-l fortez, ca iar il ia patofobia... Iar de saptamana viitoare va deveni cam tragic trezitul asta peste noapte...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
KEA, esti avocat? Ca parca de-astia zicea Ilinca...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anaan Ilinca, sper ca nu te-ai culcat si ma lasi sa ma perpelesc de curiozitate in legatura cu meseria misterioasei nostre Kea. Kea, o incercare: avocat? |
La un minut jumate distanta se pune ca a crapat un drac? Hai ca de la Blaj la Bucuresti face telepatia ceva drum...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Anaan spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Monnvas
La un minut jumate distanta se pune ca a crapat un drac? Hai ca de la Blaj la Bucuresti face telepatia ceva drum... CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
Se pune...am rapus si noi un drac!
Kea spune:
Ana, mie mi-a pus barbatu-meu niste poze pe un site, dar e complicat de intrat si m-am gandit ca n-o sa aiba nimeni rabdare sa citeasca instructiunile, unde si pe ce sa apese. Duminica avem serbare cu clubul sportiv, poate ma laud atunci. Vine si Mos Nicolae. Eu vreau tricou pt Keutu, sa se vada ca-i sportiv. Dar nu stiu daca lor le trece prin cap ce vreau eu.
Anaan spune:
Kea, atunci astept sa vina Mos Nicolae cu poze noi cu Keutu sportiv.
Si chiar ne lasi in dilema? Spune-ne macar daca am crapat dracul ala degeaba
Uite retetele de la Chato:
Flan parisien
Ingrediente:
* 200 g de faina
* 150 g de zahar
* 4 oo
* 1 litru de lapte
* 1 zahar vanilat
* 80 g de stafide (facultativ)
* 30 g de unt
Faza tehnica pentru Flan parisien :
* Puneti stafidele in apa calda ca sa se umfle si sa se inmoaie.
* Topiti untul.
* Puneti faina si zaharul intr-un castron, zaharul vanilat si untul topit. Mestecati pina cind aluatul devine omogen. Luati litrul de lapte si diluati cite putin aluatul asa incit sa se faca ca o smintina subtire. Ajutati stafidele.
* Inalziti cuptorul la 180°C.
* Puneti aluatul intr-o tava inalta, tapisata cu hirtie cerata. Bagati tava la cuptor timp de 45 de minute. Prajitura se scoate din tava dupa ce s-a racit.
Prajitura fondant de ciocolata
Ingrediente:
* 200 g de ciocolata neagra cu cel putin 60% cacao
* 60-70 g de unt
* 100 g de zahar tos
* 100 g de faina
* 3 sau 4 oua, in functie de marime
* 1-2 linguri de ness
* o jumatate de pliculet de praf de copt
Realizare:
Se incinge cuptorul la 200-210 grade Celsius.
Se pune cioco rupta bucatele, impreuna cu untul, la foc mic, sa se
topeasca. Se supravegheaza sa nu clocoteasca (se mesteca des). Cind
s-a topit se ia de pe foc. Daca e o cioco de foarte buna calitate,
rezultatul va fi un amestec gros si lucios, care va trebui sa fie
putin diluat cu putin lapte (citeva linguri). Daca nu este tare gros
atunci nu se pune lapte.
Se pun ouale, faina, zaharul, nessul si praful de copt intr-un vas, se
amesteca si se adauga cioco topita si racita. Cind amestecul e omogen
se pune intr-o tava cu hirtie cerata. Se baga la cuptor 18, 19 minute
din momentul in care cuptorul a ajuns la temperatura dorita.
Cel mai complicat e sa gasiti timpul necesar coacerii, in functie de
cuptorul vostru. Praji trebuie sa fie coapta pe dianafara si
curgatoare (adica putin lichida) la mijloc.
Anaan spune:
Monnvas, treci sa ne punem mintea la contributie. Kea, e o meserie urata in general sau are Ilinca motive speciale?