Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (415)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L

Va dau dreptate in tot ce spuneti, chiar va multumesc ca va spuneti punctul de vedere, insa nu pot sa spun ce este in sufletul meu cand vine acasa si face/spune lucruri urate( ex o injuratura de mama)....si mai pui ca vad atat de multe in comportamentul adolescentilor de azi, ca vb aceea lucrez cu ei zilnic si cat de usor se lasa influentati negativ de un X sau Y coleg...incat nu pot sa nu ma gandesc, ca nu-mi doresc sa-mi vad copilul facand asa...este adevarat conteaza enorm mediul in care creste /traieste si educatia de acasa....posibil sa fiu eu mai sensibila la aceste lucruri...acum nu va ganditi ca imi terorizez copilul, dar nici nu pot trece nepasatoare azi in ideea ca maine nu mai spune/face....eu sunt pe conceptul ca, ce pot face azi nu las pe maine, normal ca ma comport adecvat posibilitatilor de intelegere ale lui Cristi si nu ii cer imposibilul.....am adoptat si varianta"ignor" dar nu tine la noi, tot varianta "explica, exemplifica si repeta" i se potriveste...poate gresesc, poate nu, dar asta cred eu acum...asa cum ma necajesc repede cand il aud, la fel de repede ii caut scuze cand actionez...asta gandesc acum si sper din tot sufletul sa nu gresesc.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Cecilia, da, e extrem de greu cand vin acasa cu cuvinte si gesturi urate si le exerseaza in mediul familial, dar e si normal, pe undeva. A venit si Lisa cu "shit", chiar nu stiu de unde a auzit, ori la gradi, ori in parc. Si a mai avut si altele. Cand o auzeam, ii spuneam "aaa, do you want to SIT somewhere? Here, take this chair or sit on the sofa". Nu ma faceam ca nu o aud, dar pretindeam ca pronuntia e gresita. Nici un moment nu i-am zis ca nu e frumos cuvantul respectiv, pt ca in momentul ala ar fi constientiza cuvantul si conotatiile negative si i s-ar fi legat in minte pt o perioada fff lunga cu sanse extrem de mari sa il reproduca in cele mai nepotrivite momente . In rest, ii ziceam ca daca colegii ei zic sau fac ceva anume, ea nu trebuie musai sa faca la fel, mai ales daca stie ca nu e bine. Poate sa le explice colegilor ei cum e bine sa faca, ca daca ea stie cum e bine, trebuie sa le arate. Saracii, poate parintii lor nu stiu sau nu pot sa le spuna cum e bine. Si daca ea le arata vor sti si ei, desi, la urma urmelor, e alegerea lor daca vor sa faca cum e bine sau nu si ca isi asuma resonsabilitatea sa nu asculte de educatoare si consecintele ce rezulta de aici. Aici ma refer in principal la spalatul pe maini extrem de superficial, de ex.

In fine, tu stii cum sa gestionezi mai bine situatia, mai ales ca ai povestit cu mama baiatului si ea a recunoscut ca au o problema. E important ca educatoarele sa ia atitudine si sa vb cu mama copilului, dar dupa cum stiu ca se abordeaza asemenea probleme acolo, ma indoiesc ca vor reusi sa faca ceva pozitiv, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Gabriela, poate ai zis si am pierdut eu, dar ce se intampla tot la 2-3 luni? Secretii verzui, doar lacrimeaza ochii, firisoare rosii pe albul ochiului?

Adimercedes ieri a nins linistit TOATA ZIUA. Deci zapada avem din plin. Noroc ca nu mai e infiorator de frig, sunt in jur de -5. Ideal pentru schi. Din pacate, noi nu avem cum sa mergem cu copii asa mici la schi. Abia de la 4 ani incep cursurile, deci abia iarna viitoare daca putem merge. Dar voi sunteti bineveniti.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna dimineata!

Gabriela multumim mult! Am vazut aseara pozele cu voi> Sunteti tare frumosi si fericiti. Super tortul de la 33 iar poza cu toate printesele e super. Mi-a mai placut mult o poza cu fetitele, Sat e tare dulce (unele expresii le are ca Daria-cind arata unghiile) iar Sofi e o dulceata absoluta. te-am invidiat pentru silueta frumoasa.

Fiinda ai spus , am vazut si pozele Piciulikai. Copiii frumosi, Micha asa de calin si dulce iar Alex deja un mic barbatel tare expresiv. Mami supla rauuuu iar tati tare chipes si mindru de baietii lui.

Yaia, ti-am zis eu ca Alexia te-a indulcit! Mi-a placut mult cum ai scris si tonusul tau!
Nu rochia era in sacosa. Am descoperit magazine de unde pot sa mi-o recumpar...ma gindesc.

Planul tau cu dieta e super. Eu am renuntat la carne si ma simt excelent (mai fac o dozare de B12 ca sa fiu sigura). Zaharul s-a descoperit ca inhiba imunitatea. gasesc sursa si o sa va pun link...

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

adimercedes, sunt fff constienta ca mereu o sa fie influentat de cei din jur, dar sper sa nu il influenteze doar lucrurile negative, este adevarat ca la 3 ani nu diferenteaza ce este rau si ce este bun, poate si eu am gresit in prima faza, ma refer la reactia mea imediata, pana acum rezultatele se vad nu mai spune/face prostii majore acasa, mai avem de lucru inca,ieri o fetita l-a lovit( aceeasi care vineri i-a spart buza si i-a invinetit fruntea) cu jucaria si i-a spus "dute " eeeeeeeee, aici ce sa mai zic, normal ca l-am luat pe ocolite si am ajuns la subiect( el mi-a spus nu D-na)i-am explicat ce si...dar, concluzia lui a fost ca nu-i place de Ana pt ca mereu ii loveste si ca atare i-a spus sa plece...deci el foloseste expresiile in contextul in care considera el, nu ca ar sti ce inseamna...am preferat sa-l las in pace...o sa vedem ce iese.....oricum in vacanta cand nu o sa ne mai intalnim cu baietelul o sa pot sa-mi dau seama cum stam.

D-nele nu mereu ii aud, am intrebat dimineata si nu a stiut sa-mi spuna daca intradevar i-a spus Cristi asa fetitei, dar mi-a spus ca este o expresie utilizata mereu de Dl. D (asa ii spun baietelul respectiv)...ma gandeam ca poate exagereaza Cristi, dar inclin sa cred ca nu....mai rau este ca acest baietel nu prea are cum sa fie corectat, le face cu intentie, cel putin momentan asa cred....astept sa prind un moment sa vb cu mamica mai pe "indelete"(nu am mai vazut-o de cateva zile)...cat despre d-ne nu ii lasa sa vb urat sau sa faca prostii,le vorbeste frumos si le explica cand gresesc chiar ii pedepseste....insa acest baietel, zilnic sta la colt sau pedepsit si nu-i pasa el mereu rade...eu ce pot sa zic mai ales daca si cu parintii face la fel.....

Nu cred ca sunt singura care intampina astfel de dificultati cu copilul, probabil doar eu sunt mai "nebuna" si am luat "taurul de coarne" si ma bucur ca v-am spus, asa aflu parerile voastre.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Cecilia, Daria i-a spus intr-o zi lui Taica-su: Tati esti un pot! (nu o lasa sa vada nu stiu ce dvd si ei i s-a parut afrintul suprem.

M i-a zis: De ce ma faci tati, prost?! Era si mama mea de fata si a mustruluit-o ea. Dar intradevar e mai bine de ignorat mai ales la episoade singulare.

Daria imi spune: nu vobi asa! Nu e fumos (am facut-o bleaga intr-o zi). Are un simt al eticii foarte dezvoltat.

La voi e intradevar problema cu acel copil. Imi pare rau de el mai ales ca sunt sigura ca frustrarile lui sunt mai adinci. Cu trimisul la colt nu se rezolva nimic. Cristi se va plictisi sa il imite.

Mamici faza cu zaharul e spusa de acest nutritionist:

http://www.everydiet.org/diet/4-week-detox-plan

Dupa consumul de zahar rafinat, raspunsul imunitarii este inchis pina la 406 ore timp in care putem prinde virusi, etc...

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Cu un pic de intarziere va urez La Multi Ani! sarbatoritilor si sper ca ati avut un Mos Nicolae darnic!!

Am citit de problema generata de copilul bataus si obraznic, din pacate situatia asta e greu de rezolvat.
Am avut si noi la gradi particulara acum 2 ani un astfel de coleg, familie "buna", bani gramada, dar copilul prost crescut si mai rau parintii nu doreau sa accepte ca pustiul trebuie corectat si ca trebuie sa respecte niste regului. Genul de copil "lasat in plata domnului" cu n jucarii in fata, TV ul aprins... ce mai, il adusesera la gradi "sa-l educe" dar "sa nu-l bruscheze", adica sa nu il puna la colt pe scaunel "ca ii strica self esteemul". Ce sa mai povestesc.. dupa o saptamana in care a "atins" aproape toti copiii din grupa, directoarea le-a dat taxa inapoi si nu l-a mai primit. Nu spun ce scandal ..."cum adica nu-l primiti? nu va trebuie bani???" stupoare totala cand li s-a raspuns ca "mie imi pasa de ce se intampla in gradinita mea si cu copiii mei, plus ca eu sunt responsabila fata de toti copiii".

A mai fost o problema, cu o fetita care avea un limbaj extrem de ... colorat daca ma intelegeti (dar nu era agresiva fizic), ei bine pe ea au corectat-o, dar ce munca pe capul educatoarei...
Sincer am fost impresionata placut de atitudinea asta. Dar ce e important din toata povestea asta este ca fara ajutorul parintilor nu poti sa rezolvi nimic.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

'neata si de la noi !

Am citit si m-am intristat vazand cate probleme de sanatate au micutii in aceasta perioada. Multa sanatate dorim tuturor si putere mamicilor .

Micuta Irina am vazut ca a tras tare, of Doamne mie mi se rupe sufletul cand aud de spitale, branule si inhalatii. Luiza o imbratisare calda de la noi .

Erina multa sanatate si voua, micului print si ma bucur ca Dariuta -vrabiuta e mai bine .

Citit si problemele ursuletilor .

Sabina japoneza pupam frumoasele tale si Erika merita o medalie de cea mai buna sora, e o dulce .

Yaia ce vesti frumoase despre micul soldatel; iar delfinasului sa-i treaca tusea .

Gabriela77 cu siguranta o sa se termine totul cu bine .

Imi cer scuze daca am uitat pe cineva, insa am citit in fuga .

Despre noi: Energia, din pacate a mai facut o pneumonie, la o saptamana dupa ce am iesit din spital, asa ca iar am fost inetrnate de data asta in alt oras, alt spital , deoarece dr pediatru nu i se parea in ordine ca la asa doze de cortizon primite pe vena, la atata adrenalina inhalata si perfuzii sa fie iar bolnava. In spital, dupa radiografie s-a dovedit a fi iar pneumonie , iar luat sange, vene sparte, vanatai, branule, mascuta de oxigen si antibiotic de data asta, fara cortizon. La testul de sange a iesit pozitiv la Mycoplasma pneumoniae asa ca a trebuit sa-i dam 10 zile antibioticul Clarithromycin (o scabosenie amaraaaa) dar la 2 zile de la externare a facut gastro-entero-colita, dupa ce ma distrasem eu cu o noapte inainte tot prin baie. Despre acest episod nu mai povestesc, a decurs cam ca la Piciulika, insa ea saraca era cu 2 copilasi. In spital, la prima pneumonie am observat ca incepe sa-i fuga ochiul stang si asta s-a dovedit ieri la control, dupa ce stiam ca are astigmatism. Deci, ieri am dus si reteta de ochelari +2,75 la stangul si +1,75 la dreptul, iar ocluzor inca nu punem, sa nu o stresa de la inceput cu totul, dar dupa programarea din ianuarie cred ca o sa trebuiasca sa recurgem la aceasta metoda. Explicatia a fost, ca de la boli repetate s-a ajuns la strabism si/sau ereditar ( soara sotului are strabism). Desi de la scoala de vedere au spus ca in iulie si septembrie era totul in regula tinde spre varianta bolilor repetate. Asa ca de saptamana viitoare am Energie cu ochelari, au fost alesi de ea mititica. Iar de saptamana viitoare o sa poarte si papi ochelarii lui abandonati de cca 2 ani iar eu am sa-mi fac unii sa fim exemplu bun pt copil .
Acum e totul ok si asa trebuie sa ramana!

A venit si Mos Nicolae, s-a bucurat si-l asteptam acum pe Mos Craciun. Frigul si inghetul s-au asternut peste De dar cu cei 2cm de zapada miroase a sarbatori.

Va pupam pe toti si va dorim multa sanatate.
Incerc sa ma uit si la poze, ca tare sunt laudate si vreau sa-mi bucur si eu ochii cu frumusetile voastre.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Erina
Yaia, ti-am zis eu ca Alexia te-a indulcit! Mi-a placut mult cum ai scris si tonusul tau!
Nu rochia era in sacosa. Am descoperit magazine de unde pot sa mi-o recumpar...ma gindesc.

Planul tau cu dieta e super. Eu am renuntat la carne si ma simt excelent (mai fac o dozare de B12 ca sa fiu sigura). Zaharul s-a descoperit ca inhiba imunitatea. gasesc sursa si o sa va pun link...

Eu cred ca tonele de dulciuri din sarcina si alaptare m-au indulcit!
Eu nu voi renunta la carne definitiv, ci doar o voi evita si voi manca peste si pui sau curcan doar daca iesim la un restaurant sau mergem la vreo petrecere, in vreo vizita. Dar nu renunt definitiv la ea. Ideea e sa imi revin cat de cat la o forma umana, sa nu mai fiu obeza si sa ma simt bine in pielea mea.

Mergi la inceput

Mara draga, mi se rupe sufletul de biata Puppi si de voi, ce ati mai tras-o cu bolile si complicatiile astea la plamani. Sa stii ca eu ma gandesc ca de fapt ultima boala nu a fost tratata corect prima data si la o saptamana au aparut iar simptome, fiind de fapt aceeasi boala. Si clar trebuie sa te sfatuiesti cu medicii sa faceti un plan de bataie, sa intariti cumva caile respiratorii, e clar ca asta e punctul sensibil al Energiei. Eu cred ca fiecare dintre noi are unul, la mine e clar gatul si am grija mare de el, pe acolo se aciueaza tot felul de lighioane bolnavicioase. Trebuie sa fie un tratament care sa o intareasca si sa o fereasba de boli respiratorii. Si incearca si cu tratamente naturiste, siropuri, ceaiuri, mers la salina, nu stiu, orice ca sa o feriti de boli...chiar si renuntarea la inghetata mult iubita, daca e musai.
Si sa stii ca eu ador copii cu ochelari, mi se par adorabili. Abia astept sa o vad pe Puppi cu ochelari. Sa pui poze, bine?
mare, mare si multa sanatate va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ooof, sunt in criza (existantiala de la analize mai proaste decat inainte de tratatment) si de timp, zic doar marei:

ai grija, intareste fata, fa-i ceva, ca mycoplasma poate da anemie hemolitica, adica boala mea dar cu antiocorpi la rece, pe mine de asta m-au banuit aproape un an (dar nu am avut-o....).
deci:
iarna asta o feresti de frig, nu po duci la gradi, o cocolosesti, te lasi manipulata, ii faci toate poftele, nu stiu.....dar mare grija pt ca e un microb f parsiv.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput