Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui trischa

Citat:
citat din mesajul lui getik1

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Citat:
Prietena ta a fost bolnava 600 de ore? La voi cine plateste aceste 600 de ore?

Nu a fost bolnava 600 de ore, a strans 600 de ore in sick leave. La noi se calculeaza la un anumit numar de ore lucrate primesti un anumit numar de ore de boala platite. Astea le plateste angajatorul si sunt dreptul tau. Orele astea le poti folosi daca ti se imbolnavesc copiii, daca esti tu bolnav, etc si se platesc 100% din venitul tau. Daca ai probleme de sanatate si nu poti lucra o vreme, mai mult decat ai ore de boala, primesti income protection (85% din venitul tau obisnuit), asta daca ti-ai facut asigurare de income protection (ca tot omul cu scaun la cap ) asta pe perioada cat esti incapabil sa lucrezi. Daca nu ti-ai facut income protection primesti bani de la stat dar in functie de venitul familiei si numai faca venitul sotului este foarte mic.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

mandro facand o paranteza la ce ai spus tu ce se intampla la noi in tara:eu am fost amgajata la un spital de nebuni cu norma intreaga si la un cabinet particular tot de psihiatrie unde aveam jumatate de norma. lucrand in cadrul sectiei de psihiatrie femeile gravide au niste avntaje datorita riscurilor la care se expun adica la 16 sapt poti sa intri in risc maternal care este un condeciu nedical platit 85 %din salariu, eu nu am intrat in risc decat cu o luna inainte prenatal, si ttrebuia medical si la spital si la cabinet, si cand am nascut am mai avut dreptu la 42 de zile de mecical, si cand m-am dus cu medicalu la cabinet a zis patronu CA II PARE RAU PENTRU MINE DAR TREBUIE SA MA BAGE IN COMISIE DE EXPERTIZA MECALA ca am depasit cele 90 de zile, nu a putut sa faca nimik ca legea pentru gravide nu este la fel ca pentru pacientii.
asta este in RO si cu aceste zile de medical la care ai dreptu,din cauza ca nu sunt legile ff clare si lasa loc la interpretarii.

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Si tu ce facea-i ,,mandro,,la spitalul de ,,nebuni,,si de ce ,,patronu,, te baga in comisie cand tu ai ,,dreptu,, ca doar lucrezi la spitalul de ,,nebuni,, cu norma intreaga??
Asa ceva....

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

"mandro" sunt asistenta medicala si lucrez la spitalu de nebunii este chiar atat de greu sa citesti in romana, am specificat " am fost angajata", si sa intelegi mai bine aveam doua locuri de munca la nebunii

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

sunt niste dobitociiiiiiiiiiii, cretini,jegosi si fara lipsa de respect fata de populatie, in curand o sa ne taie si aeru pe care il respiram.
imi este scarba pentru decizia luata,chiar daca acumm sunt in CIC ma gandesc daca sa mai fac un bebe sau nu aici cu legile si conducerea de tot k....u

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Felicitari "invingatoarelor" ca au scapat de tensiune!

Mamici cu bebelusi mici, mici alaptati care simt si ei tensiunea si gravidute (unele cu sarcina ff avansata) care simt o tensiune de nedescris, un stres fff mare transmis involuntar fatului din burtica, stres ce afecteaza viitorul bebelus sa mai speram si noi la victorie ?!?

A inteles cineva sau este proiectul undeva: ce data se ia in calcul pt aplicabilitatea noii legi? data nasterii (adica daca este 31 dec 2010 mama este in categoria "invingatoarelor") sau data intrarii in CIC (care este dupa 1 ian 2011 si pt cele ce au nascut dupa 18/19 noiembrie 2010)

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu una nu mai am nicio baza in ce spun astia! Cred ca la mamele aflate deja in plata nu s-au facut modificari ca nu au putut, e un drept castigat, ceva asemanator cu reducerile care au vrut sa le faca la pensionari si nu i-a lasat Curtea Constitutionala. Insa daca totusi exista o cale de a micsora si la mamele care se afla deja in CIC, mai au timp si la anu!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Theo, in proiect nu era prevazut ca se aplica pentru cei in plata altceva decat ce se aplica celorlati. Intentia lor (a guvernantilor) a fost sa se aplice pentru toata lumea, dar se pare ca au fost cei din UNPR care au tinut-o sus si tare ca sa nu se aplice celor in plata... stiu doar ca in proiect era prevazut ca acel 1 an sa curga pana la un an de la expirarea concediului de maternitate... deci eu as sfatui pe toate mamicile care vor naste anul viitor sa lase cat mai mult concediu din cel de maternitate sa-l efectueze dupa nastere, postanatal, daca starea le permite asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Dar chiar nu ai pic de jena sa te exprimi asa despre bolnavii aia? Mai si tipi in gura mare sa-ti dea statul, pacientii tai cu ce au gresit, le da si lor statul dreptul la asistenta decenta?

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui trischa

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Citat:
Prietena ta a fost bolnava 600 de ore? La voi cine plateste aceste 600 de ore?

Nu a fost bolnava 600 de ore, a strans 600 de ore in sick leave. La noi se calculeaza la un anumit numar de ore lucrate primesti un anumit numar de ore de boala platite. Astea le plateste angajatorul si sunt dreptul tau. Orele astea le poti folosi daca ti se imbolnavesc copiii, daca esti tu bolnav, etc si se platesc 100% din venitul tau. Daca ai probleme de sanatate si nu poti lucra o vreme, mai mult decat ai ore de boala, primesti income protection (85% din venitul tau obisnuit), asta daca ti-ai facut asigurare de income protection (ca tot omul cu scaun la cap ) asta pe perioada cat esti incapabil sa lucrezi. Daca nu ti-ai facut income protection primesti bani de la stat dar in functie de venitul familiei si numai faca venitul sotului este foarte mic.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

mandro facand o paranteza la ce ai spus tu ce se intampla la noi in tara:eu am fost amgajata la un spital de nebuni cu norma intreaga si la un cabinet particular tot de psihiatrie unde aveam jumatate de norma. lucrand in cadrul sectiei de psihiatrie femeile gravide au niste avntaje datorita riscurilor la care se expun adica la 16 sapt poti sa intri in risc maternal care este un condeciu nedical platit 85 %din salariu, eu nu am intrat in risc decat cu o luna inainte prenatal, si ttrebuia medical si la spital si la cabinet, si cand am nascut am mai avut dreptu la 42 de zile de mecical, si cand m-am dus cu medicalu la cabinet a zis patronu CA II PARE RAU PENTRU MINE DAR TREBUIE SA MA BAGE IN COMISIE DE EXPERTIZA MECALA ca am depasit cele 90 de zile, nu a putut sa faca nimik ca legea pentru gravide nu este la fel ca pentru pacientii.
asta este in RO si cu aceste zile de medical la care ai dreptu,din cauza ca nu sunt legile ff clare si lasa loc la interpretarii.

am produse la bazar

Si tu ce facea-i ,,mandro,,la spitalul de ,,nebuni,,si de ce ,,patronu,, te baga in comisie cand tu ai ,,dreptu,, ca doar lucrezi la spitalul de ,,nebuni,, cu norma intreaga??
Asa ceva....

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

"mandro" sunt asistenta medicala si lucrez la spitalu de nebunii este chiar atat de greu sa citesti in romana, am specificat " am fost angajata", si sa intelegi mai bine aveam doua locuri de munca la nebunii

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

nu au schimbat si definitia CIC asa ca nu cred ca poate fi vorba de ce spui tu Adriana.

pana la urma ce data se ia in calcul? a inteles cineva? data nasterii sau data intrarii in CIC?

mami de theo (7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui adialex

avem vreo sansa in instanta pe motiv de discriminare? ca io asta vreau sa fac, sa-i dau in judecata; cu primul copil am stat acasa aproape 2 ani, de ce acum sa nu am acelasi drept?

20 sapt

pe langa faptul ca n-am mai auzit de discriminare comparativ cu tine insati, cate procese s-au demarat pe motiv de "discriminare" de catre mamele care au luat 600 de roni la primul copil, si 85% di salariu la al doilea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

nu au schimbat si definitia CIC asa ca nu cred ca poate fi vorba de ce spui tu Adriana.

pana la urma ce data se ia in calcul? a inteles cineva? data nasterii sau data intrarii in CIC?

mami de theo (7.11.2004)

ba da, in proiectul noii legi a asistentei sociale au schimbat definitia CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

cu o astfel de exprimare (mai lipseste sa folosesti fontul maxim si bold ca sa-ti arati respectul fata de pacienti), scuza-ma, da' zau c-ar fi mai bine sa nu le mai ai. chiar crezi ca exista cieva care citeste pe aici care sa nu inteleaga termenul de "psihiatrie"?

Mergi la inceput