Concediul mamelor
In ultima vreme se discuta despre limitarea concediului pentru mamici si se propune tot felul de variante.
Cititi aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-schimba-guvernul-la-concediul-mamelor-reducere-de-la-2-ani-la-1-an-prima-de-revenire-dupa-7.html
ce parere au mamicile de la Desprecopii?
Aveti cuvantul. :)
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
copiloi spune:
Ce parere poti sa ai, decat una: e o masura idioata, tipica astora de la putere, care in loc sa fure mai putini din banii publici, s-au gandit sa economiseasca pe seama concediilor de ingrijire a copiilor.
Sa le dea mamelor salarii decente, ca sa-si poata da copilul la cresa, gradinita (la alea, cate or mai fi) sau sa poata plati o bona. Si apoi sa le oblige sa se intoarca dupa un an la serviciu.
Oricum, e posibil sa nu se aprobe proiectul asta de lege, dar e bine de stiut cam ce le mai fata la astia neuronul...
25 +
h_3llena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Ce parere poti sa ai, decat una: e o masura idioata, tipica astora de la putere, care in loc sa fure mai putini din banii publici, s-au gandit sa economiseasca pe seama concediilor de ingrijire a copiilor. Sa le dea mamelor salarii decente, ca sa-si poata da copilul la cresa, gradinita (la alea, cate or mai fi) sau sa poata plati o bona. Si apoi sa le oblige sa se intoarca dupa un an la serviciu. Oricum, e posibil sa nu se aprobe proiectul asta de lege, dar e bine de stiut cam ce le mai fata la astia neuronul... 25 + |
Eu nu sunt de acord cu tine. Cred ca si daca am avea crese, gradinite si bone suficiente in Romania tot nu ar trebui ca mamele sa se intoarca la munca dupa un an.
Mamele ar trebui sa stea cat mai mult cu copii lor pentru ca asa e firesc si natural. Copii au nevoie cat mai mult de mamele lor langa ele pentru a se dezvolta armonios.
Eu daca m-as intoarce la munca dupa un an as inceta sa mai exist pentru copilul meu. Pentru mine o zi de munca, cu tot cu drumu pana la munca si inapoi, inseamna sa plec de la 11 de acasa si sa ajung acasa la 22. Asta inseamna ca as avea cateva ore de petrecut cu copilul meu dimineata. Si atat!
alina.n spune:
Parerea mea...cea mai proasta decizie pe care au putut sa o ia de cand sunt la guvernare PDL!!!
Pe mine personal ma afecteaza atat pt ca am un bb de 1 an si 7luni si nu stiu ce se va intampla cu el de la 1 ian cat si pentru ca sunt insarcinata cu bb2 in luna 7-a iar in februarie urmeaza sa nasc direct din CIC1. Am mai auzit ca mai nou CIC 2 in continurarea la CIC1 nu se mai plateste 70%din salariu ci suma fixa de 600ron!!!Pai si acum eu ce sa fac???Daca stiam asta inainte mergeam la munca 1 an si apoi mai faceam si bb 2 pe care ni-l dorim ff mult.Caci totusi am contribuit la stat cu sume considerabile inainte de a face bb1
mami de Naty (10.04.2009) si s30 cuAlex
kitzy spune:
Este penibil ceea ce se intampla si eu sunt pentru cei 2 ani de stat acasa, copilul are mare nevoie de mama mai ales in primii ani. Daca as putea m-as duce din tara asta tot fugind.
Raluca, mami de Diana (24.04.2008) si 33+ cu Andrei
Letitia1 spune:
Eu nu sunt de acord cu tine. Cred ca si daca am avea crese, gradinite si bone suficiente in Romania tot nu ar trebui ca mamele sa se intoarca la munca dupa un an.
Mamele ar trebui sa stea cat mai mult cu copii lor pentru ca asa e firesc si natural. copii au nevoie cat mai mult de mamele lor langa ele pentru a se dezvolta armonios.
Pai pe banii tai poti sa stai acasa cit vrei sa cresti copilul.Dar nu astepta sa-ti plateasca statul chestia asta. Unde se mai dau 2 ani (platiti) de stat acasa cu copilul? Si sa stiti ca peste tot cresele si bonele costa foarte mult.Eu plateam mai mult de jumate din salar la childminder pentru 4 ore cit il tinea ea. Aproape ca nu merita sa muncesc, dar conta la vechime si de aceea m-am strufocat.
copiloi spune:
Letitia1, compara salariul tau cu salariul mediu al unei mame din Romania.
Apoi compara costul cu daycare-ul din Romania cu alte tari.
Si apoi...ne dam cu parerea.
25 +
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui h_3llena Eu daca m-as intoarce la munca dupa un an as inceta sa mai exist pentru copilul meu. Pentru mine o zi de munca, cu tot cu drumu pana la munca si inapoi, inseamna sa plec de la 11 de acasa si sa ajung acasa la 22. Asta inseamna ca as avea cateva ore de petrecut cu copilul meu dimineata. Si atat! poze Edy |
Hmm...si daca te intorci la 2 ani? sau la 3 ani? nu tot la fel vei inceta sa existi din viata copilului?
Toti parintii care lucreaza in afara casei, stau cu copilul doar 2-3-4 ore pe zi.
E ceva normal, face parte din circuitul vietii.Nu inseamna ca nu mai existi in viata lor.
Eu am reinceput serviciul cand fata mea avea 8 luni si crede-ma ca exist foarte mult in viata ei.
Daca vrei sa stai acasa cat mai mult, poti sa o faci, nu te obliga nimeni sa castigi niste bani, dar trebuie sa ai si un spate acoperit.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
sdcristian spune:
eu nici cu plata si nu am cresa/gradinita pt copil intre 1 an si 1 an si 8 luni
ar mai ramane bona - dar cum sa am incredere?
mama de Carol (29.12.2008) si 7+
alex_andra spune:
eu am citit cam diagonal stirea, dar am retinut ca stimulentul pe care il propun ei, pentru raintoarcea la servici, va fi, in loc de 100 de lei, ct e acum, 500 de lei.
Eu, sincer, prefer sa stau acasa 1 an, pe 85% si sa ma intorc la servici, dupa un an , cu stimulent de 500 de lei, decat sa stau 2 ani, acasa , cu bani mai putini.
Asta, daca privim strict partea materiala.
MIe nu mi se pare chiar asa o idiotenie, sincer
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
motanik spune:
Copiloi, salariul mediu as zice eu ca e in jur de o mie de lire pe luna. Gradinita cam 800. Nu mai punem la socoteala transportul. Insa intr-adevar exista un ajutor de la stat pt familiile care castiga putin, childcare tax credit.
In Ro gradinita de stat/cresa cat costa?
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson