Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Parerea mea...cea mai proasta decizie pe care au putut sa o ia de cand sunt la guvernare PDL!!!

Parerea mea...cea mai proasta decizie pe care au luat-o e cea care i-a taiat sotului (bugetar), 40% din salariu! Nu 25, cum spun ei;
cea mai proasta decizie cand s-a impus impozitul minim; a trebuit sa-mi inchid firma pe care mai castigam si eu un 2, 3 sute de lei pe luna (eu fiind fara serviciu); rezultatul? azi nu am avut bani sa-i cumpar nimic copilului meu de Sf. Andrei! Asta ma afecteaza pe mine!
Cea mai proasta decizie, a fost a celor ce l-au ales a doua oara pe basescu!
Imi pare rau pentru mamici, eu sper sa nu se promulge legea, dar, eu am cateva cunostinte cu bebelusi, sunt in concediu de crestere, dar, nici una nu sta acasa. Toate lucreaza la negru, sau in sistem de colaborare si tot nu stau acasa cu copilasii.

Stau si ma intreb, cate din mamicile afectate de toate deciziile guvernului care le afecteaza direct, se certau cu mine pe forum, cand eram contrariata si suparata de cele 10 zile de stat acasa impuse bugetarilor, de taierile salariale si alte magarii facute de ei, care in momentul respectiv nu le afectau deloc si imi spuneau sa fim solidari si intelegatori, ca nu sunt bani la buget! Acum sa fie si ele intelegatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Va fi un subiect politic?

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Copiloi, salariul mediu as zice eu ca e in jur de o mie de lire pe luna. Gradinita cam 800. Nu mai punem la socoteala transportul. Insa intr-adevar exista un ajutor de la stat pt familiile care castiga putin, childcare tax credit.
In Ro gradinita de stat/cresa cat costa?

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

gradinita de stat oficial nu costa mult, se mai cer bani pt clasa, dotari si altele.

varsta minima e 3 ani!!!

cresa tot atata costa, dar sunt locuri pt 1% din copii. cel putin la noi in oras. varsta minima e 1 an si 6 luni!!!

bona intre 800 si 1000 sau mai mult

gradinita particulara 800-1000 pe luna, varsta minima 1 an si 8 luni

venit mediu pe familie in romania cam 1500 de lei pe luna

mama de Carol (29.12.2008) si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Nu trebuie sa fie un subiect politic! Politizand subiectul, va cade in derizoriu, din pacate.

E insa necesar ca mamele sa isi spuna punctul de vedere pentru ca daca nu fac asta, policitienii vor face cum vor ei. Puterea e la voi, mamicilor.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

eu am citit cam diagonal stirea, dar am retinut ca stimulentul pe care il propun ei, pentru raintoarcea la servici, va fi, in loc de 100 de lei, ct e acum, 500 de lei.

Eu, sincer, prefer sa stau acasa 1 an, pe 85% si sa ma intorc la servici, dupa un an , cu stimulent de 500 de lei, decat sa stau 2 ani, acasa , cu bani mai putini.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Atentie! stimulentul de 500 lei se va acorda daca mama se intoarce mai devreme de 12 luni la serviciu, mai exact intre 7 si 12 luni ale copilului si atat, nu pana la 2 ani. Acum cum e?..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

mesaj sters:

Desprecopii - isi pregateste petitia - va fi gata in scurt timp. Acolo va trebui sa semnati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Copiloi, salariul mediu as zice eu ca e in jur de o mie de lire pe luna. Gradinita cam 800. Nu mai punem la socoteala transportul. Insa intr-adevar exista un ajutor de la stat pt familiile care castiga putin, childcare tax credit.
In Ro gradinita de stat/cresa cat costa?

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Nu sunt locuri suficiente in cresele de stat. Asta e problema. In gradinite nu se primesc decat peste 3 ani, de cele de stat vorbesc. Iar in crese nu sunt locuri pentru cati copii sunt. Raman gradinitele particulare cu hibe mai multe sau mai putine dar cu siguranta foarte piperate la pret.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Mie mi-e foarte clar ca statul pur si simplu nu mai are bani!
Si sunt sigura ca vor mai urma si alte "taieri", peste tot.
De exp. acum ma astept sa urmeze directionarea fondurilor de la pensiile facultative obligatorii din nou catre stat...
Era de asteptat sa se intample ceva si pe segmentul alocatii-indemnizatii. In articol se precizeaza ca se agreaza mai degraba micsorarea duratei concediului decat reducerea indemnizatiei.
Pana la urma e o chestie de alegere personala. Facem copii pentru ca ni-i dorim si nu ca sa primim bani de la stat, nu? Mamele pot alege daca vor si daca-si permit sa stea mai mult acasa, ca si pana acum, dar pe efortul lor constient si nu pe banii statului.
Din cate stiu si sa ma corecteze fetele din diaspora daca gresesc, nicaieri durata condeciului de ingrijire copil nu e la fel de lunga ca in Romania.
Rog sa nu fiu inteleasa gresit, consider ca plata diferentiata a indemnizatiei, introducerea venitului de 85% din salariu chiar si plafonat, este un mare castig pentru mamele cu venituri mai mari. Femeile care intra in categoria asta, sigur vor prefera sa primeasca un an 85% decat 2 ani o suma mult redusa. Iar femeile care primesc acum 600 Ron, daca se intorc la munca dupa 1 an, oricum vor primi 500 ron ca si stimulent si probabil ca vor prefera varianta asta decat sa stea acasa inca un an pe nimic.
Nu zic ca e bine sau ca e rau, dar probabil e ceea ce poate statul sa plateasca in momentul asta! Iar sa-ti planifici un copil in functie de o lege in vigoare la un moment dat mie una imi pare un nonsens. De exp.imi amintesc ca in 1999 s-au marit indemnizatiile pentru copii la 100% din salariul mamei, pentru un an. Am avut atunci n colege care au preferat sa faca copii in acel moment. Dupa aprox. 1 an, s-a desfiintat indemnizatia marita, atat a putut statul sa suporte atunci. Si multe din colegele mele nu au avut de ales , s-au intors la munca, unele insa au preferat sa mai stea acasa fara bani, asumandu-si alegerea.
.
Eu m-am intors la munca dupa 3 luni jumatate fiindca efectiv nu aveam cum sa ma descurc cu banii primiti. A fost alegerea mea personala, pe care mi-am asumat-o si in nici un caz nu mi-am neglijat copilul. Am continuat sa alaptez cat de mult am putut, am petrecut minim 3 ore/zi cu copilul si sunt prezenta la tot ce e important in viata lui.
Alternative pentru copii sunt, trebuie doar gasita cea mai potrivita pentru fiecare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu nu inteleg rostul acestui subiect, mai este deschis unul pe aceeasi tema.Si in afara de paruieli, exagerari,politizari, comparatii cu alte tari, adica mere cu pere, nu se va ajunge la nici o concluzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Desprecopii.com, reprezentantul mamicilor din Romania, va invita sa semnati petitia impotriva reducetii Concediului de Maternitate.
Parerea voastra conteaza iar daca adunam cat mai multe semnaturi, cineva ne va asculta :). Impreuna suntem puternici.

SEMNEAZA AICI SI DA MAI DEPARTE >>

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput