Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 40

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

MAMICI!
suntem o forta, numai unite!
AM INVINS!!!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Unde "am invins" ? Indemnizatia pentru mamele aflate acum in plata raman neschimbate si perioada ramane tot 2 ani. Dar cele care nasc incepand cu 1 ianuarie, vor primi 1 an de crestere copil.
Nu mai luptam impreuna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Interesanta solidaritate. Perioada concediului s-a redus de la 2 ani la 1 an. E adevarat ca nu vor fi afectate cele deja intrate in CIC (deocamdata astea sunt zvonurile oficiale). Totusi nu inteleg unde este victoria. Daca era un lucru bun in tara asta...s-a dus si ala. Este o mare pierdere, nicidecum o victorie. 1 an pentru un copil inseamna enorm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Citat:
citat din mesajul lui getik1

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Citat:
Prietena ta a fost bolnava 600 de ore? La voi cine plateste aceste 600 de ore?

Nu a fost bolnava 600 de ore, a strans 600 de ore in sick leave. La noi se calculeaza la un anumit numar de ore lucrate primesti un anumit numar de ore de boala platite. Astea le plateste angajatorul si sunt dreptul tau. Orele astea le poti folosi daca ti se imbolnavesc copiii, daca esti tu bolnav, etc si se platesc 100% din venitul tau. Daca ai probleme de sanatate si nu poti lucra o vreme, mai mult decat ai ore de boala, primesti income protection (85% din venitul tau obisnuit), asta daca ti-ai facut asigurare de income protection (ca tot omul cu scaun la cap ) asta pe perioada cat esti incapabil sa lucrezi. Daca nu ti-ai facut income protection primesti bani de la stat dar in functie de venitul familiei si numai faca venitul sotului este foarte mic.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

mandro facand o paranteza la ce ai spus tu ce se intampla la noi in tara:eu am fost amgajata la un spital de nebuni cu norma intreaga si la un cabinet particular tot de psihiatrie unde aveam jumatate de norma. lucrand in cadrul sectiei de psihiatrie femeile gravide au niste avntaje datorita riscurilor la care se expun adica la 16 sapt poti sa intri in risc maternal care este un condeciu nedical platit 85 %din salariu, eu nu am intrat in risc decat cu o luna inainte prenatal, si ttrebuia medical si la spital si la cabinet, si cand am nascut am mai avut dreptu la 42 de zile de mecical, si cand m-am dus cu medicalu la cabinet a zis patronu CA II PARE RAU PENTRU MINE DAR TREBUIE SA MA BAGE IN COMISIE DE EXPERTIZA MECALA ca am depasit cele 90 de zile, nu a putut sa faca nimik ca legea pentru gravide nu este la fel ca pentru pacientii.
asta este in RO si cu aceste zile de medical la care ai dreptu,din cauza ca nu sunt legile ff clare si lasa loc la interpretarii.

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Si tu ce facea-i ,,mandro,,la spitalul de ,,nebuni,,si de ce ,,patronu,, te baga in comisie cand tu ai ,,dreptu,, ca doar lucrezi la spitalul de ,,nebuni,, cu norma intreaga??
Asa ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

fetelor din daispora, hai nu fiti suparate (unele din voi, ca unele chiar sunteti "de comitet")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Da, foaarte interesanta solidaritate , efectiv m-ati lasat fara replica

Chiar nu inteleg.... ce ati facut voi de ati invins?De ce o meritati mai mult ca celelalte femei care vor fi maimici in 2011?Doar pentru ca ati nascut mai devreme?

A avea noroc asta inseamna? A fi "invingator"?

Sincer, ma bucur ca ai vostrii copii se vor bucura de prezenta mamelor lor pana la 2 ani, dar nu inteleg egoismul si falsitatea voastra

Copilul meu nu va avea norocul copiilor vostrii, dar ma rog sa ne dea Dumnezeu sanatate, ca si voua, si sa am puterea sa fiu alaturi de el, chiar daca voi fi nevoita sa caut la 1 an o bona

Sau poate Dumnezeu se gandeste doar la voi...ca doar ruga voastra a ascultat-o, cum spunea mai sus una dintre voi

Rusine

16+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk
roxy te contrazic

cred ca multi suntem constienti de strategia deja consacrata a actualei guvernari (si nu ma refer doar de tema asta a mamelor, si la tva, cota impozitare, pensionari, etc)

sa arunce 'pe piata' variante nefavorabile complet, dupa care sa aplice una la care se gandisera, mai buna decat cele anuntate la inceput

asa incat omu sa rasufle usurat...si sa zica 'doamne, ce bine...se putea mai rau'

iar tehnicile astea de manipulare si tensiune aplicate asupra unor oameni reprezinta desconsiderare si umilinta
nu cred ca oamenii nu sesizeaza aceste nuante

Si eu cred la fel.
In plus asmut o categorie sociala contra alteia.

Niste nenorociti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

ba asta nu e o lupta castigata! nu e corect! nu trebuie facuta pana la urma discrimanare. da, ma bucur ca nu ma paste si pe mine numai un an, insa, daca nasteam in ianaurie? unde e solidaritatea mamelor. madamar, sincer nu ma asteptam din partea ta!

si plus, eu nu mai cred nimic, pana nu iese legea. de cate ori azi au zis ceva si maine altceva.

aa, si clar bebe nr 2 nu-l mai fac asa repede cum il vroiam. ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alecsia

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

MAMICI!
suntem o forta, numai unite!
AM INVINS!!!

Fericita, puiul

Unde "am invins" ? Indemnizatia pentru mamele aflate acum in plata raman neschimbate si perioada ramane tot 2 ani. Dar cele care nasc incepand cu 1 ianuarie, vor primi 1 an de crestere copil.
Nu mai luptam impreuna?

Luptam impreuna draga mea, pentru ca nu vreau sa imi las copilul singur, ci sa ii fac un frate/sora cit de curind....
Sunt de acord ca 1 an inseamna enorm si va inteleg nelinistea!
Dar credeti k mai sunt sanse?
Eu nu cred!:(

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Valentina_D

Da, foaarte interesanta solidaritate , efectiv m-ati lasat fara replica

Chiar nu inteleg.... ce ati facut voi de ati invins?De ce o meritati mai mult ca celelalte femei care vor fi maimici in 2011?Doar pentru ca ati nascut mai devreme?

A avea noroc asta inseamna? A fi "invingator"?

Sincer, ma bucur ca ai vostrii copii se vor bucura de prezenta mamelor lor pana la 2 ani, dar nu inteleg egoismul si falsitatea voastra

Copilul meu nu va avea norocul copiilor vostrii, dar ma rog sa ne dea Dumnezeu sanatate, ca si voua, si sa am puterea sa fiu alaturi de el, chiar daca voi fi nevoita sa caut la 1 an o bona

Sau poate Dumnezeu se gandeste doar la voi...ca doar ruga voastra a ascultat-o, cum spunea mai sus una dintre voi

Rusine

16+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Valentina, nu te amari inutil, te rog! Ai nevoie de o stare de spirit buna, la fel ca mine, si ca celelalte mame sau gravidutze! te rog mult sa nu ma judeci aspru si sa nu consideri egoism bucuria pe care o traies acum.
Norocul e de partea lor, a guvernantilor, ca si-au dat seama ca daca promulga niste prostii, vor pierde in instanta - de asta au ajuns la solutia asta.
Cum am mai spus, nu raman la un copil si voi suferi si eu, la cel de-al doilea copil, cind imi propun sa stau cel de-al doiea an chiar si fara plata... avind in vedere ca stiu dinainte, sper sa imi si pot permite.

lalala13 - sper ca ai inteles optica din care m-am bucurat sincer pentru vestile de astazi - s-o vedea ce mai aduce noaptea sau textul scris... Ca de la declaratii si pina la text sunt multe diferente!
Sper ca protestele anuntate sa aiba loc si sa mai speram intr-o minune!!!
Va rog mult, nu judecati gresit bucuria mea!

Sper ca am fost suficient de coerenta in explicatii dupa o alta zi in tensiune!

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

avem vreo sansa in instanta pe motiv de discriminare? ca io asta vreau sa fac, sa-i dau in judecata; cu primul copil am stat acasa aproape 2 ani, de ce acum sa nu am acelasi drept?

20 sapt

Mergi la inceput