Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 37
copiloi spune:
Udrea si-a spus www.antena3.ro/politica/elena-udrea-daca-as-fi-mama-nu-as-putea-sta-departe-de-munca-mai-mult-de-cateva-luni-114496.html" target="_blank">parerea:
Daca as fi mama, nu as putea sta departe de munca mai mult de cateva luni.
-------------------------------------
Asta ati votat, asta aveti!
25 +
adialex spune:
si astia care ne-am saturat mai devreme si nu mai suportam , sa plecam din tara, asa-i? ca doar asa ne indeamna stimabilul domn presedinte... chestia e sa plecam cat mai apucam , ca tare mi-e frica sa nu inchida granitele si sa ne tranforme in sclavi cu actele in regula...
asta e... ne-a ciuruit!!
A_driana spune:
tocmai a spus la realitatea ca ramane concediul la 2 ani...ramane pe maine sa decida care va fi plafonul la indemnizatie...
A_driana
, de
minunea mea David-Andrei
inbox spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bird70 [quote]citat din mesajul lui monica70 [quote]citat din mesajul lui bird70 Nu primeste nici un ban ca sta acasa doar ca nu vor sa dea copilul la cresa. De anul viitor, cand copilul face 2 ani vrea sa inceapa part-time, 2 zile in timpul saptamanii si o zi in weekend si sa duca copilul la cresa doar 2 zile. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Fratele tau nu primeste niciun ban de la stat fiindca nu a cotizat din venituri la asigurarile sociale!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
ariadna33 spune:
| citat din mesajul lui gmmm In Franta desi concediul de maternitate este doar de patru luni (la primii doi copii) si de sase luni (la urmatorii), platiti 100% din salariu (cu un plafon), ai dreptul, daca ai muncit un minim, ca pina la trei ani ai copilului sa primesti 500 de euro pe luna daca ai incetat serviciul, 400 daca lucrezi pina in 50% si 300 daca lucrezi intre 50 si 80%. Cam doua treimi din copii sint crescuti de mame (sau de un membru al familiei), 25% crescuti de "nounous" (dadace la care ii duci acasa) si cam 10% in crese, in general de stat. Citiva au bona acasa, insa destul de rari. Si cam un sfert din copii se nasc in familii de imigranti, in care femeia sta in general acasa. Cresele sint rare pentru ca necesita subventionari foarte mari, cu mult mai mari decit banii pe care ii dau direct mamelor, altminteri costul lor ar fi urias, banuiesc cam ca in Statele Unite. Franta are o datorie enorma, insa banuiesc ca e mai solvabila decit Romania. Eu nu sint de acord cu cei care spun ca "ai facut un copil, nu e treaba statului sa ti-l creasca". Statul trebuie sa fie interesat de natalitate. Alfel, de ce sa ai de pilda o armata? De ce sa mai aperi o tara care oricum peste citeva generatii o sa fie goala (in fine, goala de români)? Si le inteleg perfect pe cele care-si spun atunci cind a fost vorba sa plateasca, au tot platit, si acum cind e vorba sa primeasca ceva inapoi, nu mai sint bani. "Solidaritatea" asta intr-un singur sens ma calca intotdeauna pe nervi. Si, bird, eu sper ca cele care se pling nu fac doar sa se plinga; eu cred ca ele incearca deja sa gasesca solutii. |
jos palaria in fata felului tau de a gandi si a felului obiectiv de a prezenta situatia din tara ta

si pentru majoritatea celor care nu gandesc ca tine: bineinteles ca vom gasi solutii! problema este cu ce sacrificii vom face asta.
ca o paranteza, madamele astea de la putere care nu au copii si ne decid noua soarta acum, personal nici nu cred ca-si doresc copii! ca daca si-ar dori, ar putea sa se puna macar o clipa in pielea noastra!
alinuk spune:
se pare ca decizia finala cu privire la acest subiect a fost luata in coalitie
concediul ramane 2 ani
zilele urmatoare urmeaza sa fie stabilit si cuantumul indemnizatiei
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
mathilda spune:
| citat din mesajul lui copiloi Udrea si-a spus www.antena3.ro/politica/elena-udrea-daca-as-fi-mama-nu-as-putea-sta-departe-de-munca-mai-mult-de-cateva-luni-114496.html" target="_blank">parerea: Daca as fi mama, nu as putea sta departe de munca mai mult de cateva luni. ------------------------------------- Asta ati votat, asta aveti! ![]() 25 + |
sa-mi spuna si mie cineva in ce calitate vb madama? cine e responsabil pt micsoararea concediului maternal? in ce conditii legale se poate da o lege, ordonanta etc? ca in romania e o hababura . asta e ca madam tatoiu se pricepe la toate. in romania nimeni nu stie care ii e responsabilitatea si cat poate sa declare. offfff
vias spune:
eu adun fete aici in Brasov pt a iesii in strada miercuri...
Zic sa mergem mai departe, ca tare mi-e teama ca ne-au dat o gura de aer, inainte sa ne arunce iar pastila otravita! 
Mi-e groaza cand ma gandesc la cat va ajunge indemnizatia 

Din pacate pt cele care vrem sa iesim in strada..cred ca am pierdut deja mai mult de jumatate din mamicile care voiau sa iasa in strada...
Pt majoritatea 2 ani, inseamna si 600 ron..si pt ele e de ajuns...problema ramane la noi, restul...care avem o indemnizatie mai mare 

Cami,
de
Flavius Cristian in 
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
gmmm spune:
ariadna33, multumesc.
Nu am precizat ca cifrele privesc copii pina in trei ani; dupa exista "école maternelle", unde nu platesti decit cantina si o parte din "garderie".
ariadna33 spune:
| citat din mesajul lui gmmm ariadna33, multumesc. Nu am precizat ca cifrele privesc copii pina in trei ani; dupa exista "école maternelle", unde nu platesti decit cantina si o parte din "garderie". |
da, dar spre deosebire de alte persoane ai spus niste cifre, iata cu ce ne comparam... suma de 500 euro pe luna pana implineste copilul 3 ani pentru o mamica ramasa fara job, cum sunt mult prea multe in Romania zilelor noastre, este o suma! si sunt convinsa ca nu numai Franta, ci si multe alte tari civilizate au o protectie sociala similara. Numai ca pana acum nu am auzit cifre, am auzit numai opinii moralizatoare! Cum ii doare pe altii de bugetul tarisoarei noastre...