Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 36
cristoiu spune:
kariguld, te contrazic, scuze. Nu ti se promite nimic, e dreptul tau legal. Firma trebuie prin lege sa iti garanteze un loc de munca la intoarcere (e drept, poate nu acelasi post) dar trebuie, legea e lege. Daca nu fac asta ii poti da in judecata si cistigi fluierind. Problema e ca te pot primi inapoi si pe urma da afara instant pe diverse motive. Asta se mai intimpla.
Eu am vrut sa fiu fair sa imi anunt seful ca mai vreau un copil. Si pe urma mi-a venit mintea in cap, daca fac asta ma pot da linistiti afara chiar inainte sa ramin insarcinata, cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru ei. Nu cred ca ar face asta, dar nu ma risc.
getik1 spune:
[quote]citat din mesajul lui Carolyne
:
1. daca voi ati avea o firma, mai mare sau mai mica, cu 4-50 sau 100 de lucratori cum ati acoperi pozitiliile femeilor care pleaca pentru 2 ani si ceva (socotind si prenatalul)? Ganditi profund inainte sa sariti cu cartonasul rosu.
Ganditi-va la tot ce implica angajarea altcuiva pentru 2 ani. Cate persoane vor sa lucreze doar 2 ani? Si sunt multe probleme generate de o absenta de 2 ani.
2. Daca voi ar trebui sa gestionati un buget care NU MAI ACOPERA TOATE SERVICIILE ce ati face????
1.
uite eu sunt unul din cazurile care s-au angajat TEMPORAR, pe un post nu de 2 ani ci de 13 luni atat aveam pe contract si sti DE CE ca nu aveam ce manca,si am acceptat asa ca sunt multi in situatia mea.
si daca altu vine in locul altcuiva statul oricum castiga, o parte din bani acelui inlocuitor prin impozit daca nu am dreptate datii cu rosii.
2. pasi din pacate noi nu ne furam caciula nostra cum face guvernu de FURA bani de la buget pentru al 13-lea salariu al LOR, pt dineuri, PT tot ceea ce tine de nevoile lor, dc sa mai suportam asta ??
ariciu a crescut in curand face un anisor
,intre timp asteptam sa

si cel mai important 

ary poze si ary povestea unui aricy
am produse la bazar
roxy spune:
ma risc si eu cu un raspuns pe aici, dar dupa parerea mea, ok e greu nu sunt bani la buget, da? si mamele ar fi intelegatoare , cooperante daca tocmai cei care gandesc ce se face cu acest buget ar fi corecti si l-ar folosi pe el, pe buget pentru oameni, ca in cel mai scurt timp posibil sa fie locuri de munca, altele decat cele existente astfel ca sa poti schimba serviciul daca situatia o cere, sa fie gradinite,c rese sa-ti lasi copiii ,DAR... cand TOCMAI EI, GUVERNANTII CARE IMPART BANII STATULUI ISI MARESC CEEA CE FOLOSESC PENTRU EI DE CATEVA ORI, iar pentru restul oamenilor, hopa nu mai sunt bani...mancati paine cu ceapa , cum indruma o binecunoscuta actuala , viitoare mamica, dintre asa zisele vedete de la noi...atunci nu ti se mai pare asa fer sa tai tu de la gura copiilor tai, a familiei tale, iar EI sa infulice cu 10 maini si sa-i doara in 3 litere adica COT.
Cred ca asta e de fapt adevarata problema si daca aici ar fi cinste , atunci nimeni nu ar mai comenta nimic, s-ar grupa si analiza, rasanaliza, cum sa iasa din situatie, dar ca vad ca tot se da cazul cand bugetul ar fi de fapt banii unei familii, sotul isi cumpara masini, merge cu amante si se rasfata prin baruri (asta fiind Guvernul)iar sotia ar manca doar paoine cu ce ramane , iar la copii ar da apa cu ce vreti voi...atunci normal ca sotia se razvrateste si nu-i mai convine sa fie de partea sotului si sa-l inteleaga ...
Cam asa vad eu situatia si cred ca e aplicabila in orice capat de lume.
gmmm spune:
In Franta desi concediul de maternitate este doar de patru luni (la primii doi copii) si de sase luni (la urmatorii), platiti 100% din salariu (cu un plafon), ai dreptul, daca ai muncit un minim, ca pina la trei ani ai copilului sa primesti 500 de euro pe luna daca ai incetat serviciul, 400 daca lucrezi pina in 50% si 300 daca lucrezi intre 50 si 80%.
Cam doua treimi din copii sint crescuti de mame (sau de un membru al familiei), 25% crescuti de "nounous" (dadace la care ii duci acasa) si cam 10% in crese, in general de stat. Citiva au bona acasa, insa destul de rari. Si cam un sfert din copii se nasc in familii de imigranti, in care femeia sta in general acasa.
Cresele sint rare pentru ca necesita subventionari foarte mari, cu mult mai mari decit banii pe care ii dau direct mamelor, altminteri costul lor ar fi urias, banuiesc cam ca in Statele Unite.
Franta are o datorie enorma, insa banuiesc ca e mai solvabila decit Romania.
Eu nu sint de acord cu cei care spun ca "ai facut un copil, nu e treaba statului sa ti-l creasca".
Statul trebuie sa fie interesat de natalitate. Alfel, de ce sa ai de pilda o armata? De ce sa mai aperi o tara care oricum peste citeva generatii o sa fie goala (in fine, goala de romāni)?
Si le inteleg perfect pe cele care-si spun atunci cind a fost vorba sa plateasca, au tot platit, si acum cind e vorba sa primeasca ceva inapoi, nu mai sint bani. "Solidaritatea" asta intr-un singur sens ma calca intotdeauna pe nervi.
Si, bird, eu sper ca cele care se pling nu fac doar sa se plinga; eu cred ca ele incearca deja sa gasesca solutii.
magdalena67 spune:

ptr roxy.Intradevar daca s-ar vedea o schimbare la varf, daca s-ar vedea ca intradevar se incearca sa iesim din aceasta situatie, poate ca situatia ar fi privita un pic altfel. Dar cand vezi atatea magarii, atatea nedreptati care se fac fara nici un fel de scrupul, deja este prea mult.Se incearca sa se diminueze perioada de stat acasa cu copiul, dar in acelasi timp se vrea modificat si codul muncii, sa poti fi dat afara si daca esti in ingrijire copil, si daca esti in medical.Pai la ce te poti astepta in aceste conditii?Se intrerupe CIC, mamicile incep serviciul iar la prima sau a doua imbolnavire a bebeului, esti pus pe faras fara somaj, fara nimic. Si uite asa acest guvern rezolva toate problemele din aceasta tara.De ce s-ar deplasa ei cu mijloacele de transport la servici, de ce nu ar mai cheltui bani pe cazari, pe oameni angajati fictiv pe la birourile din teritoriu, cand noi romanii stam si le acceptam orice mojicie.Despre asta ar trebui sa vorbeasca cel mai mult cei din diaspora, asta ar trebui sa condamne, nu ca mamicile vor sa stea acasa cu copii.
kariguld spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristoiu kariguld, te contrazic, scuze. Nu ti se promite nimic, e dreptul tau legal. Firma trebuie prin lege sa iti garanteze un loc de munca la intoarcere (e drept, poate nu acelasi post) dar trebuie, legea e lege. Daca nu fac asta ii poti da in judecata si cistigi fluierind. Problema e ca te pot primi inapoi si pe urma da afara instant pe diverse motive. Asta se mai intimpla. |
cristoiu, n-ai ce sa contrazici, pentruca acelsi lucru l-am spus si eu. nici o firma nu garanteaxa lui X ca postul il va gasi liber dupa 2, 3 ani.
nici in Germania nu mai e ce-a fost. firmele incheie contracte pe perioade scurte (in special ptr straini) 6 luni sau in cazuri mai rare un an. apoi prelungesc ptr inca 6 luni sau un an.
sau prefera personal part time, fata de care nu isi asuma obligatii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
maru spune:
| citat din mesajul lui kariguld asa e! fiecare traieste in lumea ei. eu de curand am primit confirmarea negru pe alb al diagnosticului pus acum un an si ceva. incurabil. netratabil. conform mentalitatii romanesti si sfaturilor de aici, solutia cea mai cea pe care o am, streangul de gat. sau piatra si aruncatul in mare. prea departe. ca si asa sanse nu am...iar sa traiesc cu durerile zilnice.....la naiba, merge mai bine un kalasnicov. sincer? chiar nu va mai inteleg. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA ![]() Speranta si incredere pentru David ![]() _M-am nascut pentru succes! |
Kari, imi pare tare, tare rau...
big hug si multi

adialex spune:
stiti ce nu inteleg eu? de ce mai stam sa-i suportam? chiar nu se poate face nimic sa scapam de ei? chiar suntem condamnati la acest guvern corupt si hot?
cum poate sa vina o Udrea sau o Anastase sa hotarasca cat sa stau eu acasa cu copilul meu? pai are vreuna din ele copii? a tremurat vreuna o noapte langa copilul ei bolnav , cu temperatura? sunt super nervoasa si frustrata ca nu putem face nimic in tara noastra; ca o haita de incompetenti ajunsi acolo prin furt vin si stabilesc absolut fara nicio logica ce sa fac eu cu copilul de la 1 an...
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui adialex stiti ce nu inteleg eu? de ce mai stam sa-i suportam? chiar nu se poate face nimic sa scapam de ei? chiar suntem condamnati la acest guvern corupt si hot? cum poate sa vina o Udrea sau o Anastase sa hotarasca cat sa stau eu acasa cu copilul meu? pai are vreuna din ele copii? a tremurat vreuna o noapte langa copilul ei bolnav , cu temperatura? sunt super nervoasa si frustrata ca nu putem face nimic in tara noastra; ca o haita de incompetenti ajunsi acolo prin furt vin si stabilesc absolut fara nicio logica ce sa fac eu cu copilul de la 1 an... ![]() |
le-a luat romanilor zeci de ani sa scape de Ceausescu, care a facut mult mai multe rele decat astia de acum, vrei sa sara romanii sa dea jos guvernul dupa jumate de an de criza doar? mai aveam cateva zeci de ani de asteptat...

Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
copiloi spune:
Care "jumate de an de criza"? 
De cand calculati? De cand a spus Basescu ca am iesit din recesiune? 
"Un popor de oi naste un guvern de lupi."
25 +