Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 35
roxy spune:
Lorelaim tot ca fapt divers, wikipedia nu e asa o sursa de incredere sa merite sa fie citata ca sursa oficiala de informare.Oricine vrea poate scrie acolo si nu sunt asa sigura ca tot ce se scrie e si verificat de cineva.
Si sa stiti ca nu toate cele din strainatate nu va inteleg, eu de exemplu stiu si va inteleg pentru ca si eu sunt singura cu sotul meu aici si cu cei doi copii, nu am cu cine sa-i las cand sunt acasa, ii iau peste tot cu mine, doar cand sunt la gradinita , respectiv scoala dimineata nu sunt acasa cu ei.Dar cand e vorba de raceli e jale ca trebuie sa fiu prezenta zi si noapte la datorie, asa ca cele fara parinti aproape , fara bani de bone sau crese cunosc cum e...
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roxy Lorelaim tot ca fapt divers, wikipedia nu e asa o sursa de incredere sa merite sa fie citata ca sursa oficiala de informare.Oricine vrea poate scrie acolo si nu sunt asa sigura ca tot ce se scrie e si verificat de cineva. |
E adevarat.
Avem insa acces si la statisticile oficiale ale ONU.
cristina_i spune:
As dori sa te intreb ceva, vis-a-vis de pb.unei crize aparute in viata fiecarui om la un moment dat: Daca familia ta trece printr-o criza financiara, ce cheltuieli "tai" mai intai? Renunti in prima etapa la hrana/laptele copilului? Sau la hrana ta? Sau poate ca vei renunta mai intai la folosirea masinii, telefonului, internetului, vacante, deplasari etc?
In Rom.cam asa se pune problema: taiem pentru ca NU MAI AVEM BANI de la pensionari, copii, mame, handicapati etc DAR crestem chelutielile pentru deplasarile in strainate (330%), triplam bugetul pentru activitatea electorala, schimbam parcul de masini ai demnitarilor etc...
In acest context nu cred ca putem fi comparati cu alte state (nici macar la nivel micro). Iar echitatea si justetea masurilor aplicate NU EXISTA in Romania.
maracine spune:
eu lucram peste program aproape tot timpul. daca ma intorc o sa-mi vad copii dupa ora 20. ca sa nu mai vorbim de stresul deadline-urilor. si nu stiu cat suntem de eficienti, dar suntem printre primele locuri la nr de ore petrecute la servici in europa. mie problema mi se pare a fi birocratia si sistemul financiar f greoi
kariguld spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui monica70
Nu inteleg ce legatura are boala ta incurabila cu discutia despre scurtarea concediului de crestere a copilului.Uite ca si eu am fost diagnosticata anul asta cu o boala incurabila - melanom - cancerul de piele cel mai agresiv si inca nu mi-am pus streangul de gat si nici kalasnicov nu am de gand sa folosesc.Si nu stii ce inseamna sa incapi pe mana si sa depinzi de sistemul medical romanesc (si sa mai ai doi copii mici acasa ...) Alte argumente mai aveti? Ca deocamdata concluzia voastra e "bine va face ca va scurteaza perioada si va taie indemnizatia, ca nu gasiti solutii,doar va lamentati ca nu va descurcati cu banii in timp ce ii cheltuiti pe tigari si bautura" |
monica70, eu nu ti-am adresat tie nici o postare si nici un cuvant. ai luat-o personal si e strict problema ta ca nu accepti ideile participantilor la discutii.
nu mi-e rusine, nu am jignit pe nimeni! am tot incercat sa arat ca exista si alt mod de a privi problema.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
irinabobe spune:
lorelai spune-mi si mie te rog cum reusea o mamica sa scoata in parc 5 copii a cate un an deodata si sa ii si supravegheze? pura curiozitate, ca or eu sunt retardata satului ca deabia fac fata unuia ori voi sunteti superwomen...
Carolyne spune:
Si mie mi se pare neconstitutional sa le taie concediul celor care deja sunt sub incidenta actualei legi.
Orice schimbare care se va face in viitor ar trebui aplicata cu acest amendament.
Mai mult ca sigur ca si eu voi lua cateva rosii in freza, mai ales ca nu locuesc in R.
Inteleg conditiile, nu crese, nu curatenie, nu bunici, salarii mici, sunt X mii de situatii, etc, etc, etc, DAR v-ati gandit vreodata, voi mamele care stati acasa, la urmatoarele 2 situatii:
1. daca voi ati avea o firma, mai mare sau mai mica, cu 4-50 sau 100 de lucratori cum ati acoperi pozitiliile femeilor care pleaca pentru 2 ani si ceva (socotind si prenatalul)? Ganditi profund inainte sa sariti cu cartonasul rosu.
Ganditi-va la tot ce implica angajarea altcuiva pentru 2 ani. Cate persoane vor sa lucreze doar 2 ani? Si sunt multe probleme generate de o absenta de 2 ani.
2. Daca voi ar trebui sa gestionati un buget care NU MAI ACOPERA TOATE SERVICIILE ce ati face????
Stiu ca guvernantii si-au votat si dres, ca fiscul este inexistent in Romania, etc dar in momentul asta, Dec 2010 nu mai sunt suficienti bani!!!!!!!!!!!! Pentru ca statul plateste astia 2 ani, nu companiile.
Deci cum acoperiti 2 ani de stat acasa daca nu aveti bani?
Ganditi-va la bugetul familial: ai 300$ pe luna. Indiferent cat ii intinzi nu iti ajung sa faci platesti tot !! Asa si cu bugetul!!! Zau daca inteleg ce-i asa complicat.
Sa zicem ca avem un caz cu cangrena la picior: nu sta nimeni sa se mai gandeasca cum arata taietura, e mizerie in spital, ploua, ninge, nimic nu conteaza decat ca se ia o decizie rapida si la obiect: piciorul e taiat. NU EXISTA ALTA ALTERNATIVA!
Si majoritatea covarsitoare din afara asta v-a spus: nu sunt caini cu covrigi in coada nici aici, dar legea e lege. Nu mai sta nimeni sa comenteze ca nu am bunici, ca guvernantii fura, ca gradinita e juma din salariu, etc.
Datorita situatiei economice a crescut si aici coruptia pan' la cer!
Sunt situatii interpretabile peste tot.
In R este cu atat mai greu cu cat nu exista infrastructura, mijloace de transport in comun suficiente, sunt atatea si atatea probleme care nu vor fi rezolvate cu bagheta magica.
Nu mai sunt bani. Ce urmeaza? Asta-i intrebarea.
Este extrem de dureroasa, dar oameni buni nimeni nu va doreste raul sau se bucura de raul din R.
(am citit si eu mesajele de "bucurie" dar sunt numai cateva).
In rest oamenii au incercat sa va arate diverse solutii din alte tari/orase etc.
Cu ura si tipete nu se va rezolva niciodata nimic.
maracine spune:
nu cred ca solutiile celor din afara se aplica aici.
si o firma isi asuma riscul. in germania iti garanteaza 3 ani ca iti pastreaza locul de munca, am inteles fara plata, dar iti garanteaza! poti sa strangi bani si sa stai cu bebe acasa.
kariguld spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maracine nu cred ca solutiile celor din afara se aplica aici. si o firma isi asuma riscul. in germania iti garanteaza 3 ani ca iti pastreaza locul de munca, am inteles fara plata, dar iti garanteaza! poti sa strangi bani si sa stai cu bebe acasa. |
hai ca-ti spun eu cum e in Germania. nici o firma nu-ti pastreaza locul tau de munca, asteptand trei ani sa revii la el. iti promite cel mult ca te primeste inapoi in firma respectiva (depinde ce este stip*lat in contractul individual de munca)
cunosc foarte multe familii de nemti care au facut cate 2, 3, 4 copii iar mama sta acasa pana cel mic are 4, 5 ani sa poata merge la gradinita. iar cand vor sa revina la acelasi loc de munca, nu le mai primeste nimeni dupa 8 sau 10 ani de intrerupere.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!