Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

cu ce de bine ca e bolnav copilul incontinuu??

nu e bine sa departi copilul de parinti pana pe la 3, 4, uneori 5 ani, pt ca nu la toti se formeaza atasamentul securizant atat de rpede, e destul de complicat.....ma rog.

cert e ca putine femei se intorc la lucru de bucurie si placere, multe ar sta acasa langa copii, asa e natura umana construita.

ca noi traim complet artifical e cu totul alta poveste.

dar in niciun caz 1 an nu e o varsta nimerita sa iei un copil din casa lui. O facem de nevoie, nu ca e bine....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Ramonika, eu sunt pentru concediul de maternitate de 2 ani, asa ca idee mi se pare super sa existe optiunea, desi cred ca Romania ar fi unica in lume cu asemenea concediu, fiindca este un mare lux pentru o tara sa finanteze asa ceva.

Dar nu inteleg de ce ii tot dati ca nu e benefic pentru un copil de 1 an sa mearga la cresa, gradinita sau home day care. Adica de ce nu e benefic? Si eu aveam idea asta, dar am dat copilul la home day care - desi as fi preferat o cresa, dar nu prea sunt locuri - si asta de la 1 an fix. Si nu pot sa constat decit beneficii, invata foarte multe de la ceilalti copii, e foarte fericita sa mearga sa se joace acolo, e muuuult mai sociabila si mai ablia social decit alti copii neinstitutionalizati. Singurul dezavantaj e ca e racita de 4 luni in continuu, dar asta e, doctorul spune ca e de bine.

Deci, de ce nu e benefic`? Intreb si eu.

cristoiu - fiica-mea are 1 an si suge la 3 ore. ca asa vrea ea. nu adoarme decat la san. chiar daca e cu taica-su, tot plange pana apar eu sa-i dau sa suga. doarme dimineata pe la ora 10, apoi dupa-amiaza pe la 3. nu adoarme decat la san, repet. bine, probabil ar adormi si fara san, insa dupa ce ar urla 1 ora de s-ar umfla toata.
acuma tu spune-mi de ce sa dau eu copilul la cresa de la 1 an, unde mai mult ca sigur ca nu ar adormi singura, unde nimeni n-ar lua-o in brate daca ar plange, unde nu cunoaste pe nimeni, unde nu poate suge de la nimeni, unde probabil ar trebui sa suporte si plansetele altor copii, ea care daca aude un tzipat de copil sau un planset, se apuca si ea de plans si efectiv tremura de traumatizata ce e...
acuma spune-mi de ce ar trebui sa fac eu toate astea?
cum sa ii explic eu sufletelului nevinovat ca mami nu mai poate sta langa ea, nu se mai poate alinta la san, ca trebuie sa ne despartim pentru aprox. 10 ore pe zi. cum pot eu sa-mi traumatizez copilul in halul asta??????

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Ramonika, eu sunt pentru concediul de maternitate de 2 ani, asa ca idee mi se pare super sa existe optiunea, desi cred ca Romania ar fi unica in lume cu asemenea concediu, fiindca este un mare lux pentru o tara sa finanteze asa ceva.

Dar nu inteleg de ce ii tot dati ca nu e benefic pentru un copil de 1 an sa mearga la cresa, gradinita sau home day care. Adica de ce nu e benefic? Si eu aveam idea asta, dar am dat copilul la home day care - desi as fi preferat o cresa, dar nu prea sunt locuri - si asta de la 1 an fix. Si nu pot sa constat decit beneficii, invata foarte multe de la ceilalti copii, e foarte fericita sa mearga sa se joace acolo, e muuuult mai sociabila si mai ablia social decit alti copii neinstitutionalizati. Singurul dezavantaj e ca e racita de 4 luni in continuu, dar asta e, doctorul spune ca e de bine.

Deci, de ce nu e benefic`? Intreb si eu.

vad ca tu esti acum in Germania..te rog mult de tot, sa ne spui un meniu al uneia dintre zile la cresa...scrie te rog aici meniul dintr-o singura zi.... eu acum o sa scriu un meniu al cresei de langa mine..am fost sa ma interesez..bineinteles ca nu sunt locuri...nu mai e nici un loc liber la nici o cresa in Brasov..DAR iti scriu meniul unul aprobat de medicul cresei

:dimineta - ceai de fructe cu crema de salam ????????? (jur pe ce vrei tu ca nu stiu ce e ala..dar... mi se pare mai mult decat DUBIOS!!!
pranz - ciorbita de cartofi cu pui
gustare (asta inainte sa-l iei de la cresa) - eugenie (cu margarina..si muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte E-uri..chiar prea MULTE ZIC EU) si un fruct

Ce zici de meniu? I-ai da copilului tau asa ceva? Se da asa ceva in germania copi?lor??????

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Gradinita la care e fecioru-meu nu le da decat un snack la 10am format dint-un fruct di ceva biscuiti integrali. Noi trebuie sa ii punem mancare la pachetel, termos. Mie imi convine ca ii pot controla ce mananca.

Camy, se poate refuza mancarea de la gradinita si sa i se puna copilului de acasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

eu am doi nepotei in Franta si de la 5 luni au trebuit sa mearga la bona (autorizata de stat) fiindca parintii trebuie sa lucreze.
La noi d ece nu se face odata sistemul asta?
O bona care sa faca un curs de calificare, sa treaca prin evaluari dese, casa/locuinta sa-i fie evaluata si parintii sa-i platesca o taxa fixa pe luna, plus sa duca mancare si scutece pt bebe.
Nici in Franta nu sunt locuri pt toti copilasii la gradinite dar macar exista alternative ( si bani cu care sa le platesti)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

pentru acele persoane care nu stiu sau se fac ca nu stiu haideti sa discutam un pic despre conditiile pe care le ofera la ora actuala cresele din romania:
-grupele de copii sunt formate din minim 20-25 de copii, copii care sunt ingrijiti de o infirmiera,in cele mai fericite cazuri de doua.
Stati bine si ganditi va care dintre voi ar sta cu atatia copii, care trebuiesc schimbati, hraniti, sa te joci cu ei, sa ii culci. Si asta pentru frumoasa suma de 650-1000 de lei maxim, mai precis cam 240 de euro maxim.Cine oare in lumea civilizata ar face asa ceva pentru acesti bani? Pe timp de iarna aceste crese sunt pline de copii bolnaviori, pentru ca tu ca mamica nu poti sta acasa cu el, si il duci in colectivitate cu punguta de medicamente dupa el.Il scoti pe timp de iarna in ger la primele ore pentru a putea ajunge si la servici.
stam si judecam aceste mamici pentru ca isi doresc ce e mai bine pentru puiul sau, facem comparatii inutile. este ca si cum ai compara merele cu perele si ai spune ca sunt la fel. s-a dat un exemplu la un moment dat ca afara, prin SUA cred ca cresa unui copil ajunge undeva la 1200 de euro iar mamica castiga undeva la 4000 de euro,deci facand o socoteala reiese ca se da putin mai mult de 1/4 din salariu.Dar v-ati facut socotelile ce ati face daca ati da aproximativ tot salariu pe o cresa?
de ce nu veniti aici sa ii judecati si pe cei care guverneaza aceasta tara, care cheltuie banii acestei tari dupa bunul lor plac, fara sa faca nimic concret pentru aceasta tara,care ne sfideaza fara nici un scrupul?
de ce nu veniti sa dezbateti cu aceiasi infocare lefea educatie, legea salarizarii, asumarea raspunderii pentru bugetul pe 2011 unde scad finantarile la sanatate cu aproximativ 40 %, dar se maresc finantarile pentru autoritatea electorala cam cu aceleasi procente?
astea sunt adevaratele probleme, nu ca dam bani pentru aceste mamici.

Mergi la inceput

am intrebat daca pot aduce eu de acasa mancare...raspunsul primit NU!!! De ce? pt ca copii pot ramnii la ceva ce mananca celalalt copil...

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

dar si eu ma intreb...cine ii va da de mancare copilului meu??????? pt ca el singur..la 1 anisor..su stie... (exceptand faptul ca baga cateva firimituri singur in gurita)...dar acum vb de dat mancare efectiv... .. cine il va adormii? pt ca el adoarme in brate...cine se va juca cu el? cine ii va explica frumos ce e nou in viata lui??????? La naiba!!! Copilasii astia de 1 anisor nu sunt pregatiti inca pt crese...

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Camy asta cam asa e, sunt copii si poftesc, ei nu inteleg, dar ar fi fost bine pentru copil.

Stiu de la prieteni care au copiii la gradinite care dau masa de pranz si 2 snack-uri ca totusi ii lasa pe parinti sa aduca masa principala urmand ca celelalte mese sa fie luate impreuna cu toti copiii.

Majoritatea gradinitelor sunt private si isi face fiecare propriile reguli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

noi traim in tara tuturor posibilitatilor negative.
eu stau la tara si aici avem o gradinita care duci copilu la 8 si il iei la 12, eu lucrez in ture de 12 ore si sotu are un program pleaca la 6 dimineata si vine nu se stie cand, nu are cine sa imi stea cu copilu, iar in oras am cautat cresa libera si nimi la o cresa chiar am avut parte de multa ......nesimtire din partea conducerii: directoare ff sarcastic: draga pe mine nu ma intereseaza ca tu nu ai cu cine sa iti la-si copilul, asa cum nici pe boc cu ai lui nu i-a interesat ca imi taie salariul asta vara, descurcate, daca vrei in ianuarie vino sa faci cerere poate sunt locuri libere in toamna.
eu in cazul asta ce sa fac, nu pot lua copilu dupa mine la munca lucrez la un spital de psihiatrie

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput