Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 28
crissu234 spune:
In Canada concediul de maternitate e de un an (platit) si poti lua pana la un an jumate (6 luni fara plata). Eu o sa ma intorc la servici dupa un iar bebe o sa mearga la gradi, pt ca bunicii muncesc si nu au cum sa stea cu el. Deci sincer nu le inteleg pe cele care se plang ca in Romania vor reduce concediul de la 3 la 2 ani.... Sincer... Vai, ce tragedie!! Asa ca, cu riscul de a nu ma face tocmai "placuta" de unele femei, sper sa il reduca!
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crissu234 Deci sincer nu le inteleg pe cele care se plang ca in Romania vor reduce concediul de la 3 la 2 ani.... Sincer... Vai, ce tragedie!! Asa ca, cu riscul de a nu ma face tocmai "placuta" de unele femei, sper sa il reduca! |
Inainte de a te bucura asa tare, mai citeste odata despre ce se vorbeste si de ce se plang de fapt mamele.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Madamar spune:
Am incercat trimiterea unui PM catre Mirela, insa la send am primit mesajul de eroare ca desprecopii nu accepta mesaje private...
Nu am energie sa recompun ceea ce ii scrisesem, insa tot ce pot spune este ca ii multumesc pentru faptul ca mi-a redat prietenele virtuale prin reconsiderarea deciziei de a-mi inchide contul.
Recunosc, am avut o iesire necontrolata, insa cele citite m-au indignat pina peste poate...
Ma aflu intr-o situatie speciala si ma vad neputincioasa in fata deciziei de a scurta perioada concediului de crestere copil...
Mai mult chiar: mi-am propus un anumit standard dupa care sa imi cresc puiul, sa ii pot oferi dragostea neconditionat, sa il pot alapta... Si vrei nu vrei, asta e o mare problema... oricit ma straduiesc sa nu ma las afectata, starea mea de echilibru sufera,si odata cu ea si secretia lactata... Acestea sunt lucruri pe care voi, mamele care ati alaptat stiti ce mult inseamna. Stiti deasemeni cit de mult inseamna sa oferi copilului ceea ce consideri tu ca este mai bun, si mai ales simti ca i se potriveste.
MI-e greu, mi-e foarte greu... si daca nu as fi acumulat atitea nelinisti, nu as fi avut astfel de iesiri...
O luna frumoasa si tie Mirela!
Si voua dragelor, care m-ati inteles si m-ati sprijit (si va numesc acum pe fiecare: lucialu, denizel,ariadna, monicabo,iileana si colegele de odisee: Laura, Cris, Gabitza, Lena, Theo) deasemeni VA MULTUMESC.
Cred ca editarea mesajelor nu este sanctionata, nu?
O noapte linistita, un we asemenea, in asteptarea vestilor de luni.
Mary,
lui
Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita,
puiul
ariadna33 spune:
Iata cum se gasi aici un locsor unde se pot varsa toate frustrarile, o Doamne eu nu credeam ca sunt oameni care se pot bucura de raul altuia, dar iata ca exista! si cat va tine subiectul asta, pe sute de pagini se va gasi cel putin unul (un user) care isi va exprima fericirea maxima, balsam pe sufletelul lui ranit faptul ca iata, mai sunt unii loviti.
Si daca nu are cont deschis isi va deschide special unul ca sa transmita mesajul! Iar daca are cu totul alte nemultumiri in viata, salariu mic, haine proaste, sanatate subreda, tot isi va exprima bucuria meschina ca iata! sunt si altii necajiti pe lume! Asa le trebuie! Halal oameni... hai c-ati spus poezia toata, eu ma duc sa ma culc acum, unii din noi chiar isi merita soarta.
Dienutza spune:
Crissu daca tu consideri ca o suma de bani (cea pe care o primesti tu in astea 6 luni pe care ai mai putea sa le stai acasa) poate fi pusa in balanta cu faptul nepretuit de a sta impreuna cu copilul tau la o varsta cand acesta este in formare si 100% dependent de tine, cred ca esti pe o cale gresita. Dar asta este problema ta. Mai departe nu inteleg de ce speri tu sa se reduca si concediul de aici pentru ca tu nu ai decat un an de concediu?!? Pe modelul "sa moara si capra vecinului". Amuzant este ca ti-ai facut si cont pentru mesajul asta.
Mult succes cu cresterea copilului tau!
h_3llena spune:
Mai am si eu o curiozitate.. tot pur informativ pentru mamicile din strainatate daca sunt amabile (apropo multumesc pentru informatiile date despre cum se creste un copil la voi
).
Daca statul in care locuiti voi ar acorda 2 ani pentru a stat acasa cu copilul (din motive absurde de nimeni stiute), v-ar garanta locul de munca la intoarcere si v-ar da o indemnizatie decenta, cat ati alege sa stati acasa cu copilul?
Multumesc!
mamitzica spune:
Eu am o intrebare si o nedumerire-ce au facut mamele cu copii lor inainte de a avea 2 ani platiti sa stea acasa?
Toti copii din generatia anterioara sint traumatizati pentru ca au fost institualizati?Nici o mama nu a alaptat pe chestia asta?
Eu va inteleg ca va cereti drepturile dar am impresia ca ceea ce voi nu vreti sa intelegeti este ca statul/guvernul etc nu are de unde sa plateasca acesti 2 ani.
Daca nu as stii 2 cazuri concrete(nu din auzite ci concrete de-adevratelea)care in cei 2 ani au lucrat la negru luind bani de la guvernoi si de la locul de munca si lasind copilul sau copii cu bunici acasa mai ca mi s-ar inmuia inima.
Occidentul nu e neaparat raiul pe pamint din nici un punct de vedere si nimeni din Occident nu crapa de ciuda ca voi aveti 2 ani de concediu pentru copil;ceea ce persoanele din Occident incearca sa va spuna este ca si pentru tarile cu economie puternica este imposibil sa sustina economic statul acasa 2 ani pe BANI.Si faptul ca daca vrei sa stai 2 ani cu copilul este foarte bine,dar pe cont propriu.
Iar datul cu parerea gratuit cum ca copii care merg la cresa sub 1 an sint traumatizati si debilitati este doar o parere personala nesustinuta de studii profesioniste.Ca si tzatza Ioana din virf de munte poate veni sa spuna ca ea a crescut 10 copii si stie ce vorbeste.
Va doresc sa va pastrati drepturile dupa cum as dori ca pensionarilor sa li se dubleze pensia pentru ca au muncit o viata,ca si parintii mei,si acum au o pensie mizerabila.
mathilda spune:
| citat din mesajul lui h_3llena Mai am si eu o curiozitate.. tot pur informativ pentru mamicile din strainatate daca sunt amabile (apropo multumesc pentru informatiile date despre cum se creste un copil la voi ).Daca statul in care locuiti voi ar acorda 2 ani pentru a stat acasa cu copilul (din motive absurde de nimeni stiute), v-ar garanta locul de munca la intoarcere si v-ar da o indemnizatie decenta, cat ati alege sa stati acasa cu copilul? Multumesc! poze Edy |
o sa-ti spun cazul meu. cu 1 copil am avut 3 luni indemnizatie, cu al 2 nimic si cu al 3 lea n-o sa am nimic. nu, nu fac parte din high class sa-mi permit si da am avut o cariera ( am lucrat in belgia ca jurist, apoi avocat stagiar), aici in canada am lucrat in hr. si incerc sa-mi echivalez si aici diploma si sa dau examenul de barou. fata cea mare are 4 juma, baietelul aproape 1 an si urmatorul se va naste la anu in mai. o sa ma intrebi cat am de gand sa stau acasa? m mult de 2 ani sigur. si mai vreau nca 1 bb- deci 4. o sa astept sa se duca bb3 la scoala si intre timp sper sa dau si sa iau examneul de barou si apoi ma intorc la munca. poate cu al 4 o sa stau cel mai putin, din pacate. cam atat.da. mi-ar placea sa stau 2 ani acasa platita, mi-ar fi placut sa stau si anul asta platit din pacate asta e situatie. eu am ales sa stau acasa pt ca nu-mi plac conditiile de cresa de aici- si fetele din canada stiu despre ce vb. daca eram in belgia poate ma intorceam dupa 3 luni, caci acolo e alta mancare de peste. deci la mine indemnizatie moca- alegerea de a sta acasa imi apartine si nu depinde daca statul imi da sau imi ia
raly spune:
| citat din mesajul lui h_3llena Mai am si eu o curiozitate.. tot pur informativ pentru mamicile din strainatate daca sunt amabile (apropo multumesc pentru informatiile date despre cum se creste un copil la voi ).Daca statul in care locuiti voi ar acorda 2 ani pentru a stat acasa cu copilul (din motive absurde de nimeni stiute), v-ar garanta locul de munca la intoarcere si v-ar da o indemnizatie decenta, cat ati alege sa stati acasa cu copilul? Multumesc! poze Edy |
Eu as sta acasa atat cat mi s-ar permite, adica daca imi tin postul si imi platesc concediul de 2 ani as sta 2 ani. Eu nu am mers la munca atat de devreme ca sunt o carierista feroce, ci pentru ca legile astea tampite nu ne platesc decat 6 saptamani dupa nastere (in cazul meu in California, cred ca in alte state e altfel). As lua tot ce mi se da, ca doar copilul e cel mai important si nu m-as gandi la nimic altceva (are, n-are bani statul, binele companiei, etc).
Repet multe nu avem de ales daca vrem casa, masa, scoli bune, etc...tot pentru copiii nostri.