Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Citat:
citat din mesajul lui sbraci_alina

Iar in ceea ce priveste viitorul CIC-ului... sper sa nu adopte astia legea ca se lasa cu scandal...nu se poate...astia chiar nu stiu ce sistem idiot avem, ca dak iti dai copilul la cresa se intoarce ink din prima zi bolnav, iritat la fundulet, etc. Oamenii astia nu sunt intregi la cap, eu cred ca de fapt vor sa ne lase fara serviciu nu sa incurajeze intoarcerea la locul de munk.
Ce te face cand nici una dintre bunicile copilului nu e iesit la pensie si nu poate sta cu bb?
Intr-o sg idee: asta e tara lui papura voda in care cei de la conducerea tarii fac ce vor din noi iar noi acceptam. E trist sa te nasti roman.

ce ne facem cu cei care n-au nici mama-n viata ,si nici soacra/! si nici bani de la bonelor.Nu intram in detalii cu cresele,pentru ca aici nu sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Cred ca nu mai sunt necasare comentarii...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1303439/Benefits-couple-claiming-30-000-11-children-ANOTHER-way.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1077401/The-jobless-couple-10-children-rake-32-000-year-benefits--STILL-arent-happy.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-513966/Fifth-children-raised-families-living-benefits.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1334841/Why-SHOULD-mums-benefits-countless-children-I-afford-two.html

Copiii sunt un "DAR de la Dumnezeu" si o uriasa responsabilitate pentru parinti... pentru parintii responsabili... vreau sa zic... nu pentru cei care-i fac DOAR ca sa primeasca bani de la stat...

Imi aduc aminte de un citat... am sa parafrazez "Nu te gandi ce poate face tara ta pentru tine - ci ce poti face tu pentru ea..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

probabil ca in sua cand decizi sa ramai gravida stii ce urmeaza? exact ce drepturi ai? si ele nu se schimba de 2 ori pe an? si atunci faci o alegere informata?
si romania isi permite sa pastreze legea actuala. adica si-ar permite daca cei care decid nu ar prefera sa dea banii pe tampenii si pe diverse aranjamente. ca in gauri negre se pierd bani cu care si-ar permite sa dea indemnizatii si 5 ani, nu 2.

mama de Carol (29.12.2008) si 7+

Da, in SUA stii bine cand faci un copil ca nu ai nici un drept financiar, ca intreaga crestere , educatie si tot ce mai este necesar unul copil intra in grija parintilor. Statul nu acorda nici un cent pentru cresterea copiilor, alocatii , cu atat mai mult concedii platite de stat pentru cresterea copiilor. Si aceasta lege, este drept ca nu s-a schimbat de zeci de ani buni, si tot de atunci americanii au facut copii, i-au crescut , educat si imbracat fara ajutorul statului. Si slava Domnului daca nici americanii nu platesc taxe si impozite pe venit , apoi nu stiu cine o mai face!
Aici cand faci un copil ai 2 variante: ori te lasi de servici pentru o perioada de timp, ori daca vrei sa-ti pastrezi serviciul platesti cate 1000- 1200 dolari pe luna sa lasi copilul la day-care(cu cat copilul este mai mic , cu atat plata este mai mare) sau platesti o bona cand cu aceiasi bani. Bunicii, care mai pot sta cu nepotii, sunt mult mai rari aici (intre romani- pentru ca vin mai greu, si bunicii americani nu se omoara aici cu cresterea nepotilor), decat in Romania.
Asa ca exista parinti in lumea asta care isi asuma 100% cresterea copiilor fara ajutorul statului. Raman la ideea ca este aberanta conceptia ca unii au facut copii , nu de dragul copiilor, ci doar pentru ca statul le-a promis niste concedii platite destul de bine, pentru cresterea copiilor.

La toti numai bine!

cam asa e situatia mea. cu 1 copil am luat 3 luni indemnizatie cu al 2 lea nimic si cu al 3 lea iar nimic. desi puteam sa iau 1 an daca aveam 600 ore lucrate. dar am ales sa sa stau acasa si sa-mi cresc copii. si i-am bagat pe lapte praf dupa 1 luna resp. 2 saptamani. pe al 3 lea o sa-l bag direct. asa cum ai spus si tu e alegerea mea. iar in canada daca esti independent nu pupi nici o indemnizatie, desi iti platesti taxe etc. eu inteleg f bine fetele care se lupta pt 2 ani, pt ca s-a calculat si de fapt nu se face nici o mare economie la buget. asa cum am m spus s-ar face daca nu s-ar fura la greu din buget.ce vreau sa spun e ca in nici o tara din lume dezvoltata, nu e concediul 2 ani. si exista si la ei pb cu cresele. tb sa stai pe lista de asteptare. individual vb si eu as vrea sa stau 2 ani acasa platita de stat.nu e nimic rau in asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

[quote]citat din mesajul lui lorelaim

Copiii sunt un "DAR de la Dumnezeu" si o uriasa responsabilitate pentru parinti... pentru parintii responsabili... vreau sa zic... nu pentru cei care-i fac DOAR ca sa primeasca bani de la stat...

Imi aduc aminte de un citat... am sa parafrazez "Nu te gandi ce poate face tara ta pentru tine - ci ce poti face tu pentru ea..."

Lorelai

[green][size=1]As a woman, I have no country

Draguta,nu mai cataloga,si daca nu esti in cauza,mai bine abtine-te!Vezi-ti de copiii tai in tarisoara ta de-mprumut,si lasa-ne pe noi sa ne batem capul,mamicile astea iresponsabile,care-au facut copii doar sa ceara bani statului...Pai daca eram iresponsabile nu mai lucram inainte,nu ne mai zbateam pentru o pozitie,pentru un salariu mai bun.Eu zic ca din contra,am facut copii si din dragoste,pentru ca i-am vrut,dar responsabile fiind,ne-a preocupat si cu ce-i vom creste,si cu cine vor sta...asa ca ...

"Nu te certa niciodata cu un prost!
Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui raly

Chiar asa sa fie?? Ce mame iresponsabile, s-au prostit de tot de cand au plecat...sa le fie rusine. Ai un link la subiectul respectiv? Merci.

Al meu a stat cu bunica din Romania si a mancat supica si mancarica buna... nici acum la trei ani nu stie ca e ala hamburger si nici nu o sa afle curand...vezi, tot romanca am ramas

raly

da, cu placere aici la ora 21,23 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152058&whichpage=57

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

presupunand prin reducere la absurd ca cineva ar putea lua o astfel de decizie DOAR ca sa ia bani de la stat, nu crezi ca nu are logica o astfel de decizie? banii aia nu vin automat, trebuie sa muncesti inainte pentru ei, altfel nu pupi nimic. ba mai mult, ca sa primesti mai mult, trebuie sa muncesti mai mult, e proportional. fericirea nu tine mult, concediul nu tine o vesnicie, dupa care ramai cu un copil de crescut petnru care cheltui insutit mai mult. nu crezi ca nu renteaza?

sincer, eu nu pot sa-mi imaginez cum gandeste o persoana asa incat sa ajunga la concluzia ca romancele fac copii DOAR pentru banii de la "stat".

mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

e cineva aici care zice ca unele din noi am facut copiii pentru bani, am un mesaj pentru ea si pentru unele concetatene ale ei si din vecinatati, la ultima discutie care s-a intins pe sute de pagini ati ramas cam cu buza umflata ca s-a diminuat indemnizatia doar cu 15% si a ramas 2 ani concediul. Poate la tura asta o sa va creasca gradul de satisfactie. Sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maracine spune:

nu inteleg de ce s-a bagat si fmi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui maracine

nu inteleg de ce s-a bagat si fmi.

sincer? eu ma intreb cum de nu a aparut Motivul FMI-ul in ecuatie pana acum? Ei , pe asta l-au pastrat la sf conf gradului de inflamare al populatiei care a cam crescut cu ajutorul presei inca libere.
Deci motiv au(chit ca noi stim ca pampersii-s de vina), modalitati juridice o-ha!pi cai la taiet ficiori.
Unboticut bine punctat! Desi mai sunt si exceptii, noh caz doar nu de-aiurea ajunseram unde ne aflam acum. dar in princip, prestatia asta sociala ne costa minim 12 luni neintrerupte cotizate la buget si asigurari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Cred ca nu mai sunt necasare comentarii...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1303439/Benefits-couple-claiming-30-000-11-children-ANOTHER-way.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1077401/The-jobless-couple-10-children-rake-32-000-year-benefits--STILL-arent-happy.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-513966/Fifth-children-raised-families-living-benefits.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1334841/Why-SHOULD-mums-benefits-countless-children-I-afford-two.html

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

Lorelaim, te stiu fata faina dupa un alt topic, si vreau sa cred ca ai vrut sa spui altceva decat ce se intelege din postarea ta. Aceea e situatia din Anglia, in Romania lucrurile nu stau in niciun caz la fel, pentru familiile cu multi copii. Nu neg ca sunt si oameni care fac copii ca sa beneficieze financiar de pe urma lor, dar nu este cazul niciunei persoane care este pe acest forum.

Ma amuza ideea vehiculata ca facem copii ca sa stam acasa 2 ani pe banii statului..pai daca e asa, pot spune ca suntem tare neinspirate, pentru ca stim cu totii ca nevoile copilului cresc cu varsta, deci iesim in pierdere.

Ca parinti ar trebui sa ne bucuram, ca un copil poate sa profite cat mai mult de prezenta mamei lui..cred ca e singurul lucru pozitiv din aceasta tara. Imi pare rau pentru cele care sunt prin alte tari si nu s-au putut bucura de acest privilegiu..nu poate fi usor sa-ti lasi bebelusul de cateva luni pe mana unor straini, dar va rog, nu mai prezentati asta ca pe un titlu de glorie..ce se intampla la voi, din punctul meu de vedere nu e normal...nu e normal sa institutionalizezi un copil de 3-4 luni

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput