Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sbraci_alina spune:

[quote]citat din mesajul lui softurela

Am si eu o intrebare pentru mamicile care au intrat in CIC dupa iulie 2010 ? Vi s-au dat Deciziile ? Eu am fost la Camera de munca si nu au vrut sa-mi dea Decizia motivand ca sistemul informatic nu le perminte. Mi-au dat doar o adeverinta fara nici o valoare. Banii au intrat in cont.

Va multumesc.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Eu am nascut in iunie si nu am primit decizia. Din cate am inteles eu cand am fost la astia cu Protectia Sociala, sau cum le spune (eu sunt din Galati) mi-a spus cucoana de acolo ca sa nu mai astept decizia ca nu o sa mai vina si mi-a spus si cat a fost cuantumul decis de stat. Si atat. Pentru alocatia de stat am primit decizia dar nu si pentru indemnizatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sbraci_alina spune:

Iar in ceea ce priveste viitorul CIC-ului... sper sa nu adopte astia legea ca se lasa cu scandal...nu se poate...astia chiar nu stiu ce sistem idiot avem, ca dak iti dai copilul la cresa se intoarce ink din prima zi bolnav, iritat la fundulet, etc. Oamenii astia nu sunt intregi la cap, eu cred ca de fapt vor sa ne lase fara serviciu nu sa incurajeze intoarcerea la locul de munk.
Ce te face cand nici una dintre bunicile copilului nu e iesit la pensie si nu poate sta cu bb?
Intr-o sg idee: asta e tara lui papura voda in care cei de la conducerea tarii fac ce vor din noi iar noi acceptam. E trist sa te nasti roman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_i spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Tocmai am vorbit cu Alina (Alinuk) si azi e iar invitata (pt a doua oara) la Antena 3, la Alexandra Stoicescu.

Va rugam sa formulati opinii si intrebari punctuale, la subiectul "indemnizatia mamelor" sau pe PM catre Alinuk sau catre mine, pentru ca ea sa le formuleze in direct.

Dar, pls, fara sa batem campii, da? nu cu conspiratiile mondiale si...stiu eu ce?!! ..extraterestrii care ne pandesc din spatiu.
Scenariile de acest gen, fie ele si sa zicem ca s-ar adeveri, nu ne folosesc la nimic.

In momentul de fata realitatea "palpabila" este ca pe de o parte, la nivel declarativ, statul sustine natalitatea si se inspaimanta de declinul demografic si, pe de alta parte, in primavara ne-a taiat 15% din indemnizatii si acum au nascocit alte 5 variante legislative care mai de care mai horor.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin(20.11.2009)

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Am si eu o intrebare pe care poate Alinuk reuseste sa o puna in timpul emisiunii:
Poate oare cineva sau ceva sa suplineasca dreptul la laptele matern "furat" prin intarcarea fortata a fiicei mele de un an? Si daca da, ce anume?

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Azi s-a semnat in direct al Antena 3 un protocol intre Partidul Conservator si Asociatia M.A.M.E. prin care PC acorda asistenta juridica mamelor ce vor dori sa dea statul in judecata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

bravo Alina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Edip
Nu degeaba au luat Nobelul anul asta Dale Mortensen si Christopher Pissarides la economie.. stii de ce? Au demonstrat ca ajutoarele sociale si de somaj generoase nu duc la nimic bun ci doar la somaj indelungat sau mai bine zis la lipsa poftei de munca... Si asta in tari cu economii ca pot sustine ceva generos nu ca Ro.

In ministerele noastre, prin 2007-2008, putina lume stie, proaspetele mamici se intorceau IMEDIAT sau dupa numai 1-2 luni la job. Desi legea cu 85% era data intrata in vigoare, ele au preferat sa se intoarca la cele 60-70-80 sau peste milioane pe luna.
In august 2008 a inceput o miscare interesanta in ministerele si agentiile statului. Proaspetele mamici, bine informate in privinta viitoarelor taieri drastice de sporuri si salarii (spre deosebire de populatia prostita de Tariceanu ca economia duduie) si-au adus aminte brusc ca au copii mici acasa si au intrat in concediu de crestere a copilului pentru 40 milioane pe luna.

Printre altele, Tariceanu a facut angajari masive in aparatul de stat pe final de mandat si ca sa umple golurile lasate de mamicile plecate brusc in concediu in vara si toamna lui 2008.

off topic- chestia cu economia duduie e a lu basescu si nu a lu tariceanu. nu de alte dar poate cere base drepturi intelectuale si intri in belea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

am vazut emisiunea...nu s-a discutat nimic ...au fost mai importante problemele trenurilor si altele...
mai fierbem putin...pana luni

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui

[quote]citat din mesajul lui maracine
am o curiozitate, in america ce faci dupa 3 luni daca il alaptezi?

Pai doar ce am spus in mesajul anterior, cumperi o pompa pentru sani si mergi si pompezi laptele la fiecare 3 h, il depozitezi in frigider si il duci seara bebelusului care abia asteapta sa vii.

Macar sunt camere speciale pentru treba asta numite lactation rooms, pompa era intrun fel de rucsacel cu 4 sticlute pentru lapte, deci nu era "la vedere" ca sa zic asa.

Greu in orice caz, si bebele se leneveste cand ii dai si biberon si san in acelasi timp si nu mai suge bine, dar am dus-o asa 4 luni de zile, dupa care nu am mai avut lapte.

da, e normal ca dupa cateva luni de pompat sa pierzi laptele. se stie ca numai suptul la san mentine lactatia pe termen lung. cu pompa nu se poate decat pe termen scurt. plus ca nu mai zic de aspectul emotional al alaptarii. aici lipseste cu desavarsire. asa trebuie sa ajungem si noi, numai pt. ca asa e in USA?

Dar cine a zis frate ca daca asa e in USA, asa ar trebui sa fie si in Romania?

Draga mea, varsa-ti oful, e normal sa fii suparata, dar nu si veninul ca nu am eu nici o vina pentru situatia din Romania. EU am ales sa plec,sa nu trec prin ceea ce treceti voi acum. Am raspuns la intrebarile altor membre referitor la situatia din alte tari, USA in speta ca aici traiesc de un nr bun de ani. In ciuda faptului ca a fost o perioada grea cand am avut bebe mic s a trebuit sa merg la lucru, pot sa ii ofer copilului tot ce are nevoie si este fericit. Si astea numai pentru ca m-am reintors la munca sa putem avea 2 salarii in casa si sa putem plati casa, masinile etc. Ca orice alt lucru in viata si aici este o chestiune de alegere, de cantarire a beneficiilor pe termen lung.

Si aspectul emotional nu a fost zero atata timp cat am spus in mesajele precedente ca micutul a fost alaptat 2 luni exclusiv si alte 4.5 la san si cu biberon.

Asa ca mai bine citeste cu atentie inainte sa postezi.

Faptul ca alte mamici din diaspora au participat la discutie nu inseamna ca noi nu vrem sa le fie bine mamicutelor din Romania, avem si noi surori, rude, prietene care trec prin ceea ce treceti si voi. Sper din suflet ca sa fie mentinut concediul de 2 ani pentru copilasi. Crezi ca nu toata lumea realizeaza ca orice ban, economisit, imprumutat de la UE, donat de cine stie cine, nu face decat sa ingroase buzunarele celor de la putere??

Si cu asta basta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

a mai venit o mamica din SUA la subiectul nostru din primavara si a zis ca ce, copiii cresc bine-mersi si la cresa cu hamburgeri si dorm pe jos, ai nostri ce au daca vor creste asa?
daca asta inseamna sa ai copilul bine si fericit, atunci avem alta scara de valori!
asta cu CIC 2 ani in Ro a fost un motiv de discutii interminabile pe forum ani la rand , era singurul motiv de invidie, ca de ce noi avem asa un concediu lung.
cred ca acum se vor incheia mesajele moralizatoare. sa moara si capra vecinului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Chiar asa sa fie?? Ce mame iresponsabile, s-au prostit de tot de cand au plecat...sa le fie rusine. Ai un link la subiectul respectiv? Merci.

Al meu a stat cu bunica din Romania si a mancat supica si mancarica buna... nici acum la trei ani nu stie ca e ala hamburger si nici nu o sa afle curand...vezi, tot romanca am ramas

Mergi la inceput