Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Edip, iar ai dat-o ca nuca necomestibila in perete. Da' asa pentru cultura ta generala, dc tot ma vezi rosie, eu iti spui verde-n fata chit ca ma repet:sunt privatizata, in afara de cicu asta nenorocit nu am nici o alta tinichea de coada. Asa ca intreb eu: cat dai sa-mi schimb lookul?
Vb serios, E. si Capcaunul(danke ca m-ai sarit ), voi aveti in mare dreptate, special Capcaunul. Am stabilit ca sunteti destepti. De ce nu vreti voi atunci sa intelegeti , sa vedeti drama imediata acestei masuri? Amu ni, nu mai la vale.
Capcaunule nu neg ca m-au lasat tot cu gust amar si lucruri spuse, practicate de mame de aici. Dar hai sa-i omoram pe tati copiii, ca sunt unii parinti
Edip, pot sa nu mai platesc taxe si impozite? Si Edip dc nu ar fi pensia asta neindestulatoare, dar accepti si tu ca e inventata pentru unii mai cascati, eu zic mai nefericiti...cati pot sa mai si puna bani de-o parte in Ro? si dc nu ar fi pareri mai de stanga asa ca oazele prin lumea asta capitalista, am fi multi din nou legati de glile, da?
Pana nu vad ca taie din aparatul de stat, nu invatamnt, nu sanatate(si asa si-au luat medicii de top si asistentele de top si nu numai lumea -n cap si au fugit unde-au vazut cu okii), acolo ala stufos cu salarii de salarii, ca mai strang si ei cureaua la cheltuieli si nu repara scari din marmura speciala(ce zelosi domle cand e vb de estetica okilor lor si confortul lor din nou), nu cred ca nu sunt bani.Si dce asa, ete taman de la nou-nascuti s-or gasit sa reformeze, cu ei incep, ai?
De ce se tine stimabilul presedinte in zi nationala? De dat cu tifla lu Geoana, de dormit la OSCE...da UDMR...ala care ne guverneza pe toti, tine doliu? Pai eu primesc bani si toate onorurile si alte altele bune, ca sa ma gandesc la de ce am ajuns unde suntem si cum s-o dregem ori ei?
Revin cu intrebarea, pana una-alta ce fac mamele cu bbicii dc se intorc la munca?
PS:mentalitati nu s-au schimbat in 20 de ani, schimbam acum intre sarbatorile de iarna, cand se iau masuri de taiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui raly

Citat:
citat din mesajul lui maracine
am o curiozitate, in america ce faci dupa 3 luni daca il alaptezi?

Pai doar ce am spus in mesajul anterior, cumperi o pompa pentru sani si mergi si pompezi laptele la fiecare 3 h, il depozitezi in frigider si il duci seara bebelusului care abia asteapta sa vii.

Macar sunt camere speciale pentru treba asta numite lactation rooms, pompa era intrun fel de rucsacel cu 4 sticlute pentru lapte, deci nu era "la vedere" ca sa zic asa.

Greu in orice caz, si bebele se leneveste cand ii dai si biberon si san in acelasi timp si nu mai suge bine, dar am dus-o asa 4 luni de zile, dupa care nu am mai avut lapte.

raly

da, e normal ca dupa cateva luni de pompat sa pierzi laptele. se stie ca numai suptul la san mentine lactatia pe termen lung. cu pompa nu se poate decat pe termen scurt. plus ca nu mai zic de aspectul emotional al alaptarii. aici lipseste cu desavarsire. asa trebuie sa ajungem si noi, numai pt. ca asa e in USA?

eu nu neg ca pompitele, suzicile, bibiroanele si alte menunatii inventate de modernizare nu sunt de folos, dar dincolo de cum ne simtim in perioada depresiva after nastere, noi chiar nu suntem vacute asa cum incearca multi sa ne convinga pe noi mamele ca se poate si sa lucrezi si sa alaptezi si sa fii in pat parfumata si si...Sincer, nu vreau sa ma gandesc la mamele care au folosit pompa in nestire ce presiune psiho pe ele avand bb mic de tot acasa, iar ele la munca ascunse la muls. Nici cu alaptatul la modul direct nu e floare la ureche,ca-i la cerere, deci cam negru pe plantatie,da un negru fericitsi un mic stapan fericit cu tzitzilica lui si mamica lui langa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ama-Deus spune:

M-ar interesa care sunt conditiile oferite de intitutiile de stat specializate in ingrijirea si cresterea bebelusilor si a copiilor mici (pana la 3 ani), din alte state (SUA, UK, Canada, etc.), comparativ cu cele din Romania care sunt supra-aglomerate (1 ingrijitor la 20 copii in loc de 6), si pana nu-i bagi un ban in buzunar acsetuia, abia dc se uita la copilul tau (schimbat, mancat, infasat/invelit, etc.); in eventualitatea in care copii acestia se imbolnavesc, care sunt serviciile medicare de care beneficiaza, in spitalele de stat din strainatate, caci in Romania, chiar dc am platit, (eu, de ex., timp de 24 ani), asigurari de sanatate, tot sunt obligata sa-mi cumpar medicamente, pansamente, leucoplast, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

oricum m-am saturat de comparatiile astea cu statele Occidentale, care draga-doamne, n-au atata concediu de stat cu copilul.
cand o sa fie Romania egala cu Occidentul la educatie, sanatate (suntem oamenii cei mai bolnavi din Europa), la infrastructura, cand vor fi salariile si pensiile egale cu cele din UE, atunci sa "alinieze" si concediul maternal la regula UE. pana atunci sa o lase mai moale cu "alinierea" la UE.
bine ca la ce le convine politicienilor trebuie sa ne aliniem, la celelalte nu...
de ce sa nu fie mai bine in Romania macar la capitolul asta? trebuie musai sa fim pe ultimele locuri la toate? (sa nu-mi ziceti ca nu sunt bani, ca eu pe asta nu o cred, in conditiile in care se destrabalaeaza ei in continuare cu banii publici).

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

citat de pe alt forum, din cuvintele unei femei care a emigrat (tot respectul)

"Cateodata am impresia ca uitam de unde am plecat si conditiile din Ro, si ajungem intr-o tara mai civilizata si adoptam destul de repede legile lor si avem pretentia ca aceleasi legi sa poata fi aplicate si in Ro...nu se poate, pt ca la noi se dau legi fara a se studia efectul lor pe timp indelungat.

In afara poti sa-ti duci copilul la cresa de la 3 luni pt ca ai unde si e destul de safe....cate crese mai sunt in Ro?

Daca tot ne aliniem la standardele UE, sa ne aliniem si la salarii, nu?

Eu din ce am observat in 5 ani de emigrare prin mai multe tari e faptul ca femeia nu e obligata sa munceasca, statul are grija de ea si de copii, iar din salariul sotului se traieste decent. Iar daca femeia decide dupa 4-5 ani ca vrea sa se intoarca in campul muncii pai isi gaseste imediat ceva de munca, nu ca in Ro unde trebuie sa dai explicatii la interviuri de ce ai facut copii si de ce ai stat atat in concediu..."

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Tocmai am vorbit cu Alina (Alinuk) si azi e iar invitata (pt a doua oara) la Antena 3, la Alexandra Stoicescu.

Va rugam sa formulati opinii si intrebari punctuale, la subiectul "indemnizatia mamelor" sau pe PM catre Alinuk sau catre mine, pentru ca ea sa le formuleze in direct.

Dar, pls, fara sa batem campii, da? nu cu conspiratiile mondiale si...stiu eu ce?!! ..extraterestrii care ne pandesc din spatiu.
Scenariile de acest gen, fie ele si sa zicem ca s-ar adeveri, nu ne folosesc la nimic.

In momentul de fata realitatea "palpabila" este ca pe de o parte, la nivel declarativ, statul sustine natalitatea si se inspaimanta de declinul demografic si, pe de alta parte, in primavara ne-a taiat 15% din indemnizatii si acum au nascocit alte 5 variante legislative care mai de care mai horor.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin(20.11.2009)

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Edip
Nu degeaba au luat Nobelul anul asta Dale Mortensen si Christopher Pissarides la economie.. stii de ce? Au demonstrat ca ajutoarele sociale si de somaj generoase nu duc la nimic bun ci doar la somaj indelungat sau mai bine zis la lipsa poftei de munca... Si asta in tari cu economii ca pot sustine ceva generos nu ca Ro.

In ministerele noastre, prin 2007-2008, putina lume stie, proaspetele mamici se intorceau IMEDIAT sau dupa numai 1-2 luni la job. Desi legea cu 85% era data intrata in vigoare, ele au preferat sa se intoarca la cele 60-70-80 sau peste milioane pe luna.
In august 2008 a inceput o miscare interesanta in ministerele si agentiile statului. Proaspetele mamici, bine informate in privinta viitoarelor taieri drastice de sporuri si salarii (spre deosebire de populatia prostita de Tariceanu ca economia duduie) si-au adus aminte brusc ca au copii mici acasa si au intrat in concediu de crestere a copilului pentru 40 milioane pe luna.

Printre altele, Tariceanu a facut angajari masive in aparatul de stat pe final de mandat si ca sa umple golurile lasate de mamicile plecate brusc in concediu in vara si toamna lui 2008.

In 2007-2008, indemnizatia era fixa, si anume 600 RON. Legea cu 85% din veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii, a intrat la 1 ian 2009...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Iar daca femeia decide dupa 4-5 ani ca vrea sa se intoarca in campul muncii pai isi gaseste imediat ceva de munca, nu ca in Ro unde trebuie sa dai explicatii la interviuri de ce ai facut copii si de ce ai stat atat in concediu..."

Da-n ce tara a emigrat femeia asta, ca acu ma sui in avion si ma mut si eu. Numai cucuri, cine sa le creada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Am si eu o intrebare pentru mamicile care au intrat in CIC dupa iulie 2010 ? Vi s-au dat Deciziile ? Eu am fost la Camera de munca si nu au vrut sa-mi dea Decizia motivand ca sistemul informatic nu le perminte. Mi-au dat doar o adeverinta fara nici o valoare. Banii au intrat in cont.

Va multumesc.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Am si eu o intrebare pentru mamicile care au intrat in CIC dupa iulie 2010 ? Vi s-au dat Deciziile ? Eu am fost la Camera de munca si nu au vrut sa-mi dea Decizia motivand ca sistemul informatic nu le perminte. Mi-au dat doar o adeverinta fara nici o valoare. Banii au intrat in cont.

Va multumesc.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

eu am primit-o, e adevarat ca acum vreo 2 luni, inainte sa inceapa nebunia asta cu noua lege.
de ce zici ca adeverinta nu are nicio valoare?

Mergi la inceput