Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu80
Imi pare rau pentru cele care sunt prin alte tari si nu s-au putut bucura de acest privilegiu..nu poate fi usor sa-ti lasi bebelusul de cateva luni pe mana unor straini, dar va rog, nu mai prezentati asta ca pe un titlu de glorie..ce se intampla la voi, din punctul meu de vedere nu e normal...nu e normal sa institutionalizezi un copil de 3-4 luni

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

aici ai pus punctul pe i la toata disputa asta. asta poate fi singurul motiv pentru care mamele din strainatate nu pot arata solidaritate cu cele din tara.

oricum, noi avem mult mai multe motive sa va invidiem, mamici emigrante:
- voi aveti un sistem de sanatate care nu se poate compara nicicand cu al nostru
- la voi cand vor merge copiii la scoala, gradinita vor avea parte de o educatie adevarata, de conditii decente
- voi mergeti pe autostrazi, pe drumuri fara gropi
- voi nu vedeti cersetori zilnic pe strada, nu vedeti maidanezi, nu vedeti animale calcate de masini pe strada
- voi aveti salarii mai mari ca noi si totusi platiti pe mancare (cel putin) mai putin ca noi (vorbesc de majoritatea salariilor, nu de exceptii, or mai fi si salarii mari la noi)
- voi va gasiti mult mai repede de lucru decat noi
- la voi populatia nu sufera de atatea boli cronice cum sufera cei din RO
- la voi pensionarii isi permit sa isi petreaca saptamani/luni intregi in vacante, in croaziere, la noi batranilor de-abia le ajunge pensia de medicamentele si intretinere.
etc etc

iar noi avem mai mult concediu de crestere copil decat unele tari din UE si asta va roade. daca tot stam pe ultimele locuri din UE la toate cele mentionate mai sus, de ce sa fim printre primele locuri la CIC? de ce sa nu fim si aici pe ultimul, ca doar suntem romani?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Imi pare rau pentru cele care sunt prin alte tari si nu s-au putut bucura de acest privilegiu..nu poate fi usor sa-ti lasi bebelusul de cateva luni pe mana unor straini, dar va rog, nu mai prezentati asta ca pe un titlu de glorie..ce se intampla la voi, din punctul meu de vedere nu e normal...nu e normal sa institutionalizezi un copil de 3-4 luni

Intradevar, sa stai acasa 2 ani este un privilegiu, pe care statul nu si-l poate permite, asa cum nu si-l pot permite nici alte state mai dezvoltate, mai ales pe timp de criza.

Cine a prezentat faptul ca ne-am intors la lucru ca pe un titlu de glorie? Un link please. Exemplul meu: nu am institutionat copilul, am avut ajutorul mamei 6 luni pe an (pentru treaba asta s-a pensionat mult inainte de vreme si cu o pensie mica) iar cand a plecat ea am gasit solutii cu cunoastinte care au fost dispuse sa vina sa ne ajute, pe aceiasi bani ca si cum as fi platit o gradintita. Deci se fac compromisuri. Dar avem tot ce ne trebuie si suntem multumiti ca ii putem oferi copilului o casa primitoare, o educatie buna, calatorii acasa. Toate astea au un pret, iar a fi stat acasa cand mi se plateau numai 6 saptamani dupa nastere, ar fi insemnat sa imi pierd servicul , casa (ca nu mai erau bani pentru rata lunara), beneficiile medicale care sunt platite prin firma, etc. Si atunci nu era criza.

Voi ce ati fi ales? Sa fim bine intelesi, nu le poti avea pe toate, sacrificii se fac peste tot.

Mi-as dori al doilea copil dar deocamdata nu imi permit- si nu imi permit, nu il fac. Simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui raly
Mi-as dori al doilea copil dar deocamdata nu imi permit- si nu imi permit, nu il fac. Simplu.

Cine te impiedica sa trantesti cu pampersii in pupitrele congressmenilor americani? Ca cica asa se procedeaza in US, o citez pe doamna Oriflame din ce a spus azi la un monotalk-show.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

raly si toate celalate v-ati gandit la femeile care ani e zile nu reusesc sa faca un copil, si ca prin minune raman gravide?? nu e vorba ca nu si-l permit ci nu-l pot face..au probleme de sanatate.ele ce sa faca? sa astepte pana la menopaza sau cand clar nu mai pot procrea? si dupa ce-l fac, hop top sa-l lase pe mana unor straini..ca mai sunt persoane care nu au parintii aproape..si culmea..nici bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika
aici ai pus punctul pe i la toata disputa asta. asta poate fi singurul motiv pentru care mamele din strainatate nu pot arata solidaritate cu cele din tara.

oricum, noi avem mult mai multe motive sa va invidiem, mamici emigrante:
- voi aveti un sistem de sanatate care nu se poate compara nicicand cu al nostru
- la voi cand vor merge copiii la scoala, gradinita vor avea parte de o educatie adevarata, de conditii decente
- voi mergeti pe autostrazi, pe drumuri fara gropi
- voi nu vedeti cersetori zilnic pe strada, nu vedeti maidanezi, nu vedeti animale calcate de masini pe strada
- voi aveti salarii mai mari ca noi si totusi platiti pe mancare (cel putin) mai putin ca noi (vorbesc de majoritatea salariilor, nu de exceptii, or mai fi si salarii mari la noi)
- voi va gasiti mult mai repede de lucru decat noi
- la voi populatia nu sufera de atatea boli cronice cum sufera cei din RO
- la voi pensionarii isi permit sa isi petreaca saptamani/luni intregi in vacante, in croaziere, la noi batranilor de-abia le ajunge pensia de medicamentele si intretinere.
etc etc

iar noi avem mai mult concediu de crestere copil decat unele tari din UE si asta va roade. daca tot stam pe ultimele locuri din UE la toate cele mentionate mai sus, de ce sa fim printre primele locuri la CIC? de ce sa nu fim si aici pe ultimul, ca doar suntem romani?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Ramonika, punctele pe care le-ai expus tu sunt valide, si de aceea am ales sa plec din tara. Si de aceea cred ca ar trebui ca statul sa ofere micutilor posibilitatea sa petreaca mai mult timp alaturi de parinti, asa cum mi-ar fi placut si mie sa fi stat cu al meu macar un an, nu mai zic doi. I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Copiii sunt un "DAR de la Dumnezeu" si o uriasa responsabilitate pentru parinti... pentru parintii responsabili... vreau sa zic... nu pentru cei care-i fac DOAR ca sa primeasca bani de la stat...

Imi aduc aminte de un citat... am sa parafrazez "Nu te gandi ce poate face tara ta pentru tine - ci ce poti face tu pentru ea..."

Lorelai

[green][size=1]As a woman, I have no country

ce poti face tu pentru ea..ha ha ha sa fugi din tara si sa dai lectii celor ce au ramas in tara si ..ca sa vezi..chair fac ceva pentru ea..PLATESC TAXE! tu ce faci pentru tara ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Capcaune, lasa pampersii, vezi ca ai ramas dator cu ar fi corect sa dai o explicatie:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
In ministerele noastre, prin 2007-2008, putina lume stie, proaspetele mamici se intorceau IMEDIAT sau dupa numai 1-2 luni la job. Desi legea cu 85% era data intrata in vigoare, ele au preferat sa se intoarca la cele 60-70-80 sau peste milioane pe luna.
In august 2008 a inceput o miscare interesanta in ministerele si agentiile statului. Proaspetele mamici, bine informate in privinta viitoarelor taieri drastice de sporuri si salarii (spre deosebire de populatia prostita de Tariceanu ca economia duduie) si-au adus aminte brusc ca au copii mici acasa si au intrat in concediu de crestere a copilului pentru 40 milioane pe luna.

Printre altele, Tariceanu a facut angajari masive in aparatul de stat pe final de mandat si ca sa umple golurile lasate de mamicile plecate brusc in concediu in vara si toamna lui 2008.

In 2007-2008, indemnizatia era fixa, si anume 600 RON. Legea cu 85% din veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii, a intrat la 1 ian 2009...

Ai dezinformat intentionat, mizind pe neatentia mamelor, sau doar ai incurcat, din graba, conspiratiile notate in carnetel?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Capcaune, lasa pampersii, vezi ca ai ramas dator cu ar fi corect sa dai o explicatie:

Memoria ma lasa. Insa realitatea este aceeasi, shiftata cu cateva luni. Invarianta la translatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

E un privilegiu, nu e un privilegiu, cert este ca voi atunci cand ati ales sa aveti un copil sau mai multi ati fost in deplina cunostinta de ceea ce v-asteapta din punct de vedere legal. Legea nu s-a schimbat de pe o zi pe alta. Normal ca atunci cand cunosti datele problemei iti organizezi si iti gestionezi viata intr-un fel, cu tot ceea ce presupune cresterea unui copil.
Dar e anormal sa te trezesti intr-o buna zi ca totul s-a schimbat si trebuie sa gasesti solutii peste noapte.

Iarasi o luam de la capat cu bunicii, nu toate mamele au parinti/socri disponibili. Bonele - e discutabil, cunosc o situatie in care mamica a ales sa se intoarca la serviciu cand nu implinise copilul un an si a angajat bona, dupa nu mult timp a descoperit ca bona droga copilul cu medicamente ca sa doarma non-stop. S-a intors ramburs acasa si a ramas marcata de aceasta experienta.
Cresele- pai daca dai un copil de un an care nu a fost in colectivitate si inca nu are imunitate la cresa, il distrugi. In cateva zile va lua tot ce se poate si apoi stai cu el prin spitale luni de zile. Credeti ca pe vremea de trista amintire cum a fost? Ce facem, ne intoarcem in urma cu 20 de ani?
Copilasul pana la 2 ani e extrem de vulnerabil, el nu stie sa spuna "mamico, bona imi da medicamente" sau "bona ma bate". o sa spuneti ca sunt cazuri exceptionale. Da, sunt dar pe un climat economic extrem de instabil, sa ajungi in situatia ca pe o zi pe alta sa cauti pe cineva cu care copilul sa fie in siguranta, nu-i chiar un lucru usor.
Sa nu mai vorbesc de marea majoritate a mamicilor care au ramas fara loc de munca, ca urmare a crizei, ele nu vor fi platite tot din bani publici ca somere?
Acesti guvernanti oare gandesc? Ca pe majoritatea posturilor mamicilor au fost angajate, conform legii persoane cu contract de munca pe durata determinata, cat au anuntat mamicile ca vor sta in concediu, bazandu-se pe o lege in vigoare? Aceste persoane vor fi trimise in somaj, aceeasi situatie in care banii publici ajung la noi someri in loc sa ajunga la mame.
Si mai lasati-o pe aia cu pomenile, multe romance aleg ele sa se intoarca la serviciu inainte de 2 ani, eu cunosc o gramada de cazuri, tine de alegerea fiecarei mame. Poate au o mama/soacra pensionata, sanatoasa, capabila sa se dedice la maxim pentru nepot, poate au o cariera, o functie de conducere si nu vor sa-si piarda locul castigat cu greu, nu toate romancele aleg sa stea 2 ani acasa.
Problema noastra cea mai stringenta este lipsa totala de deschidere a acestui aparat legislativ, lipsa lui de viziune, nu poti da o lege fara sa te gandesti la toate efectele colaterale, la toate implicatiile care decurg din aceasta. Bun, tai de colo, tai de dincolo, dar nu asa de maine.
Faci reforma, dar nu cu satarul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lalala13
Citat:
citat din mesajul lui lorelaim
Imi aduc aminte de un citat... am sa parafrazez "Nu te gandi ce poate face tara ta pentru tine - ci ce poti face tu pentru ea..."
Lorelai

ce poti face tu pentru ea..ha ha ha sa fugi din tara si sa dai lectii celor ce au ramas in tara si ..ca sa vezi..chair fac ceva pentru ea..PLATESC TAXE! tu ce faci pentru tara ta?

Iti raspund eu in locul ei. Va plateste salariile, pensiile si indemnizatiile.
De unde crezi ca vin banii FMI-ului cu care se platesc toate astea? In cea mai mare parte din buzunarul contribuabilului din occident.

Mergi la inceput