Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 22
vias spune:
as vrea sa vad vreo "mama eroina" de pe aici..care ne vorbesc noua de parca am fi niste lenese... ce ar face, (asta este un ex) daca ele ar fi stiut ca incep serviciul peste 6 luni de la nastere.... si la 1 decembrie ar fi trecut doar 2 luni si jumatate de la nastere..si le-ar fi anunta.. pe 6 decembrie ca de la 1 ianuarie merg la serviciu...
Dar sa puna conditiile de aici din Ro...unde nu-s crese 

Ce ar face ele in 3 saptamani??????..asta incluzand toate sarbatorile legale, da???? adica crese inchise din 18 - 19 dec... serviciul la fel...
Si acum sa luam un exemplu real..pe al meu!!!
Azi am fost la serbarea de Mos Craciun data de firma unde lucrez...
Am fost incantata tare ca m-au chemat, am zis ca odata cu aceasta ocazie, voi pune proble intoarcerii mele la servici, din data de 3 ianuarie.
Si problema nu e deloc usoara, pt ca mi s-a raspuns clar..ca inainte sa intru in concediu, am semnat ca ma intorc peste 2 ani de la nasterea copilului..iar postul meu este ocupat de o alta persoana, angajata temporar..pt o perioada de 2 ani.
Mi-au raspuns foarte frumos, ca nu stiu ce sa faca, dar ei spera ca nu se va aplica retroactiv, pt ca nu ar avea ce sa faca cu 2 persoane pe acelasi post...dar nu e vb doar de 2 persoane,... ca suntem mai multe care am fi nevoite sa ne intoarcem la serviciu...
Iar eu acum ma intreb ce fac daca maimutoii portocalii, respectiv Chiorul si Muc ma vor trimite la servici de la 1 ianuarie... Perspectiva e somajul ?????????? asta e normal????????
Cami,
de
Flavius Cristian in 
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
Anuc spune:
Probabil ca nu se va pune in practica retroactiv partea cu perioada. Nu au cum sa te trimita la munca de pe azi pe maine. Insa e f probabil sa taie din indemnizatie la toata lumea...ca au mai facut asta.
Mami de Ioana, Filip si
25+
amali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ck_29
daca se fac modificari prin OUG ....NU se poate aplica retroactiv...adica mamelor care se alfa deja in CIC Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010 |
Explicati-mi si mie, cum asa? Ca astia nici nu au pus problema sa nu se aplice pentru toate mamele. Si pare mai mult decat sigur ca va fi o ordonanta.
ellej spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ane_mary buna, pana acum doar v-am urmarit discutiile, dar deja mi se pare ca ati luat-o pe aratura.Eu sunt in CIC pana in mai 2011 (sper) si trebuie sa nasc pe 20 dec al doilea copil.Am facut copii pentru ca mi i-am dorit, dar in acelasi timp mi-am facut si calcule financiare - respectiv dupa ce platesc facturi curente, credite, mancare imi pot permite sa am grija asa cum imi doresc de un copil.Raspunsul a fost da, in conditiile in care eu ma bazam pe o lege. Daca indemnizatia ar fi fost tot de 600 ron eu cu actualele rate nu mi-as fi permis luxul de a face un copil.Nu stiu altii cum pot, dar eu nu as fi avut cum.Asa ca da, eu m-am gandit si la aspectul financiar - si mi se pare normal. Nu cred ca iti da cineva pampersi, mancare, hainute, patut,carucior doar facand frumos din ochi sau cel putin mie nu mi-a dat. |
Nu inteleg rationamentul. Cand copilul va implini 2 ani ce se va intampla? Nu va mai fi un lux?
lara_ro spune:
http://www.realitatea.net/concediul-maternal-ramane-de-doi-ani_779584.html ...cica durata ar ramane de 2 ani...sa vedem maine exact ce si cum...
alinuk spune:
DA
se pare ca decizia finala cu privire la acest subiect a fost luata in coalitie
concediul ramane 2 ani
zilele urmatoare urmeaza sa fie stabilit si cuantumul indemnizatiei
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
ariadna33 spune:
Alinuk, se vede treaba ca nu a fost in zadar faptul ca ati sustinut peste tot punctul nostru de vedere! Eu asa vad lucrurile, ca un prim succes obtinut multumita voua, celor care nu v-ati dat inapoi sa militati pentru cauza noastra! FELICITARI!
Ramane de vazut la cat plafoneaza indemnizatia, zvonuri, ceva? Exista posibilitatea ca cei care sunt in plata sa nu fie afectati de plafonare?
alinuk spune:
eu stiu ce sa zic ariadna...
e strategia deja consacrata a actualei guvernari
sa arunce 'pe piata' variante nefavorabile complet, dupa care sa aplice una la care se gandisera oricum, mai buna decat cele anuntate la inceput
asa incat omul sa rasufle usurat...si sa zica 'doamne, ce bine...se putea mai rau'
in asta tara traim...
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
Nimic nu-i intamplator!

si Vladutz