Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 23
irinab spune:
este o guvernare diabolica care manipuleaza masele, aceasta ramanere la 2 ani este praf in ochi ca sa poate micsora de fapt indemnizatiile pe care altfel erau obligati sa le reia la 85% de la 1 ian. o sa zica lumea lasa bine ca e 2 ani concediul iar de cati bani taie de la mamele care aveau indemnizatii mari nu o sa mai zica nimeni nimic ca ele oricum erau putine. cel mai scandalos este ca acum chiar fac o economie si mai mica deci care este utilitatea acestei masuri pana la urma?
ariadna33 spune:
e, Alinuk
eu nu cred ca nu ar fi pregetat sa aplice cea mai nefavorabila dintre masuri daca nu ar fi fost nicio reactie, deci efortul vostru nu este in zadar!
pe de alta parte, Irina, si eu mai intreb ce economie se face asa? infima! in schimb, multe familii vor fi furate la drumul mare pentru ca uite cum se schimba regulile jocului chiar in timpul lui!
theo_2004 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui irinabobe ca zvonuri am vazut 2 variante de 1000 sau 1500 ron. mamica de Rares 21.02.2010 |
mai este varianta (mai buna) propusa de UDMR adica plafonare la 2500 ron.
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
emma31 spune:
RUSINE SA LE FIE traim intr-o tara unde nimic si nimeni nu mai conteaza pt ,,DOMNII GUVERNANTI,, acesti demoni care se numesc ,,oameni,,A FI OM LUCRU MARE A FI DOMN O INTAMPLARE .Cum mai pot privi in ochi o mama s-au un copil dupa ce vin sa-i ia de la gura laptele si tot ceea ce trebuie unui copil
taie in ,, carne vie ,,dar pt cine tot pt acesti monstri ca s-au gandit ca nu mai au bani de plimbat si au gasit repede solutia de la copii.Iar ca sa vi sa da-i o lege pt concediu de crestere copil pt 1 an trebuie sa faci ceva inainte sa faci crese ,gradinite . In bucuresti sunt doar 17 crese si 40.000de copii sa-mi spuna si mie acesti,,domni,, cum pot face fata cu 17 crese la atatii copii.
xania spune:
E groaznic ce se intampla!!
Oricum as zice ca e mai bine un an cu 85% decat 2 ani cu 1000 lei.
Destul de OK si propunerea UDMR desi plafonul de 3400 suna mai bine ....
Voi ce stiti, la acest venit se adauga si alocatia copilului de 600?
Salutari si sa auzim de bine!
Xania si puiul de 17 sapt
amali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ellej
Nu inteleg rationamentul. Cand copilul va implini 2 ani ce se va intampla? Nu va mai fi un lux? |
Ba cred ca tot lux este orice in perioada asta, dar iti faci niste calcule pe toti anii, eu cel putin asa am facut. In conditiile in care ai decis sa faci un copil si sa il cresti cum trebuie, nu sa il lasi la cateva luni si sa pleci la munca, e un dezastru! Decizi in cunostinta de cauza ca vei putea sa iti permiti sa stai cu el pana la 2 ani macar, cand stie deja cine e mami si tati, stie cat de cat sa manance, sa faca la olita, sa vorbeasca! Cum sa il las acum cand nu poate face nimic din toate astea? Inseamna sa stai acasa pe nimic desi niciun moment nu ai dorit asta, nu ai preconizat ca s-ar putea schimba totul de azi pe maine! Nu inseamna ca nu poti, la fel ca atunci cand va face 2 ani, sa il dai la cresa, ci ca alegi, pentru ca asa e corect pentru copilul tau, sa il ingrijesti acasa macar pana la 2 ani. Se pare ca pentru multe dintre noi asta nu va mai fi posibil...
addinel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui xania E groaznic ce se intampla!! Oricum as zice ca e mai bine un an cu 85% decat 2 ani cu 1000 lei. Destul de OK si propunerea UDMR desi plafonul de 3400 suna mai bine .... Voi ce stiti, la acest venit se adauga si alocatia copilului de 600? Salutari si sa auzim de bine! Xania si puiul de 17 sapt |
a fost vreodata in romania vreo alocatie pentru copii de 600 ron???
inbox spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui addinel
a fost vreodata in romania vreo alocatie pentru copii de 600 ron??? mama lu' maria randuri pentru maria |
NU! Alocatia este 200 de lei pana la varsta de doi ani apoi 42 de lei. Indemnizatia este 600...aceasta indemnizatie din cate imi aduc eu aminte a fost odata 800 de lei, dar ca sa poata beneficia si copii ale caror mame nu obtinusera venituri in ultimele 12 luni acesti 800 de lei s-au impartit in 600indemnizatie+200 alocatie, astfel incat orice copil avea un minim de 200 d elei pana la 2 ani!
Cand au fost acesti 800 introdusi ( cred ca in 2004-2005) era foarte avatajos pentru multe mame deoarece, reprezentau mult mai mult decat salariul minim...iar la noi s-a muncit si se munceste pe salariul minim!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
irinabobe spune:
theo din cate am vazut la tv se pare ca au ramas sa calculeze doar cele 2 variante a;le lui Botis respectiv 1000 sau 1500 ron. si mie mi-ar fi convenit varianta udmr...
Anuc spune:
Sunt diabolici, frate! Au linistit masele cu astia 2 ani si vor taia din indemnizatie la sange...asa ca unele mamici vor fi nevoite sa se intoarca mai repede...NISTE IPOCRITI NENOROCITI!
Mami de Ioana, Filip si
25+