Indemnizatia MAMELOR(2)
| Citat: |
| citat din mesajul lui theo_2004 mai este un aspect ciudat ... va fi o discriminare intre copii la modul ca vor exista copii nascuti in sept de ex care isi vor avea mamele 2 ani langa ei si copii nascuti in nov-dec (deci 2-3 luni diferenta) a caror mame vor fi langa ei doar 1 an. mamele care nasc ultimele se intorc la job INAINTEA celor ce au nascut primele! copii mai mici (cu 2-3 luni fata de prietenii lor) vor sta mai putin cu mamele lor!!! este incorect ! mami de theo (7.11.2004) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Atata timp cat nu este nimic oficial asumat raman speculative aceste supozitii. Si de aceea nu cred inn astfel de texte care admit presupuneri, supozitii scenarii.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Raspunsuri
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui theo_2004 mai este un aspect ciudat ... va fi o discriminare intre copii la modul ca vor exista copii nascuti in sept de ex care isi vor avea mamele 2 ani langa ei si copii nascuti in nov-dec (deci 2-3 luni diferenta) a caror mame vor fi langa ei doar 1 an. mamele care nasc ultimele se intorc la job INAINTEA celor ce au nascut primele! copii mai mici (cu 2-3 luni fata de prietenii lor) vor sta mai putin cu mamele lor!!! este incorect ! mami de theo (7.11.2004) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Dupa tipul asta de logica, discriminare o fi si intre un copil de 2 ani si-o luna care primeste de cinci ori mai putina alocatie decat prietenu' lui de 1 an si 11 luni.
irinab spune:
poate nu am priceput eu bine din discutia asta, dar cum adica daca nu se promulga legea anul acesta de la anu se reveni pur si simplu la 85%? nu au dat si anul asta o lege tac pac prin care ne-au taiat 15%? de ce nu ar face asta oricand? se pare ca oricum nu-i opreste nimic.
AnaisG spune:
Subscriu celor spuse de Mediajust. Urmand aceeasi logica, tot la fel s-ar fi putut simti discriminate mamicile care luasera o indemnizatie de 600 lei, indiferent de venituri, inainte de aplicarea legii cu 85%. Plus ca, daca legea se va aplica pentru mamicile care intra in CIC din ianuarie, au un an la dispozitie in care sa se gandeasca la solutii. In schimb, o mama al carei copil implineste un an peste o luna, ce ar putea face de pe o luna pe alta? (in cazul in care legea intra in vigoare din ianurie). P.S. Nu am copii (inca), deci sunt obiectiva. Atitudinea nu ar trebui sa fie una de tipul "Sa moara si capra vecinului"...
ariadna33 spune:
| citat din mesajul lui irinab poate nu am priceput eu bine din discutia asta, dar cum adica daca nu se promulga legea anul acesta de la anu se reveni pur si simplu la 85%? nu au dat si anul asta o lege tac pac prin care ne-au taiat 15%? de ce nu ar face asta oricand? se pare ca oricum nu-i opreste nimic. |
cei 15% i-au luat conform art.12 din Legea 118/2010
aceasta este aplicabila pana la 31 decembrie 2009 conform art.16 alin. 1 din Legea 118/2010 http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_118_2010_unele_masuri_necesare_vederea_restabilirii_echilibrului_bugetar.php
"art.16 (2) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 se vor aplica politici sociale si de personal care sa asigure incadrarea in nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicarii masurilor de reducere a acestora adoptate in cursul anului 2010, in conditiile Legii-cadru nr. 330/2009, precum si cu respectarea prevederilor legii bugetului de stat si ale legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2011."
cu alte cuvinte nu se stie inca ce indemnizatie se va aplica din 2011, sunt 2 variante:
1. daca nu apare nicio lege intre timp care sa abroge OUG 148/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, , precum si celelalte legi aplicabile, atunci se revine la cei 85%.
2. Daca insa apare Legea asistentei sociale intre timp, se va aplica ce spune aceasta.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
alinushca spune:
Avand in vedere interviul de ieri cu Ministrul Botis sunt sanse sa nu fie gata noua lege la 1 Ianuarie? Daca nu va fi, atunci ce se va intampla cu cele care intra in 2011 in CIC ?
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8059655-solutia-lui-botis-criza-locuri-din-crese-sunt-cazuri-care-bonele-pot-ingrijeasca-sapte-opt-zece-cop-trebuie-flexibilizam-aceasta-zona-pentru-crea-variante.htm
Mami de
(28.10.2008) si de
(13.11.2010)
marius spune:
Eu zic sa aveti rabdare sa vedem concret daca si ce anume se legifereaza. Daca ar fi sa am o opinie cred ca se va reveni la cei 85% cel putin in prima parte a anului 2011.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2
theo_2004 spune:
| citat din mesajul lui AnaisG Subscriu celor spuse de Mediajust. Urmand aceeasi logica, tot la fel s-ar fi putut simti discriminate mamicile care luasera o indemnizatie de 600 lei, indiferent de venituri, inainte de aplicarea legii cu 85%. Plus ca, daca legea se va aplica pentru mamicile care intra in CIC din ianuarie, au un an la dispozitie in care sa se gandeasca la solutii. In schimb, o mama al carei copil implineste un an peste o luna, ce ar putea face de pe o luna pe alta? (in cazul in care legea intra in vigoare din ianurie). P.S. Nu am copii (inca), deci sunt obiectiva. Atitudinea nu ar trebui sa fie una de tipul "Sa moara si capra vecinului"... |
Nu e atitudine "sa moara si capra vecinului" ci mi se pare fff incorect.
cu banii am patit-o la primul copil: am intrat in CIC exact cand s-a trecut de la 85% la 800 ron. am luat-o ca atare.
colega mea de birou a nascut la sf de sept si intra in CIC pe 5 dec. ea se va intoarce la servici la sf lui sept 2012. eu intru in CIC undeva in jur de 20 febr. nu mi se pare corect sa ma intorc la serv la sf lui 2011 sau incep lui 2012. banii sunt alta chestie! si copilul meu are dreptul sa ma aiba alturi 2 ani ca si copilul colegei mele care isi va avea mama alaturi 2 ani.
banii si cheltuielile sunt apanajul adultilor, dar faptul ca TOTI copii sa aiba mama alaturi timp egal mi se pare imperativ! aaa ca o mama renunta la acest lucru, si se intoarce mai repede la job e atlceva.
si ca sa fie mai clar ca nu doresc "sa moara si capra vecinului" legea sa intre in vigoare incepand cu copii care se vor naste din sept-oct 2011, adica parintii sunt in cunostinta de cauza.
e corect ca TOTI copii sa primeasca o alocatie dar o femeie ce nu a muncit in viata ei, nu avea venit inainte de nastere, de ce trebuie sa primeasca indemnizatie?
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
marius spune:
Eu zic sa nu ne lansam in speculatii daca va fi cum va fi. Opinia mea este ca luna ianuarie nu va veni cu nimic. Asa incat se va reveni sine qua la cei 85%.
Daca insa in viitor se va aplica reducere timpului probabil nu va avea retroactivitate. Dar asa nu-mi place sa lansez speculatii.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui theo_2004 legea sa intre in vigoare incepand cu copii care se vor naste din sept-oct 2011, adica parintii sunt in cunostinta de cauza. |
da-i tu un telefon ministrului si propune-i asta...
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
theo_2004 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
da-i tu un telefon ministrului si propune-i asta... Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz ![]() |
buna gluma ta
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"