Indemnizatia MAMELOR

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

dragii mei,

va rog sa pastram aici un subiect care sa ne sprijine, sa gasim in el informatii si argumente coerente

mediajust, ariadna, lucia, si toate celelalte, fetelor va multumim pentru textele, linkurile si argumentele solide pe care le postati!

Astazi am fost sunata de cei de la protv
si au venit sa facem un material pe marginea acestei teme.

Am convocat-o si pe Elara careia ii multumesc din suflet pt efortul pe care l-a facut, acela de a veni cu doi copilashi sa ne vedem cu repoRterita.

Ea a vb despre cazul ei, cu un copil pana in 3 ani (care nu e primit in gradi iar de particulara nu are disponibilitati financiare) si unul de un an.... E intr-o situatie cu adevarat delicata daca de la 1 ianuarie ar trebui sa se intoarca la serviciu.

Eu am vb la modul general (eu tocmai am beneficiat de cei 2 ani, in ian ma intorc oricum la serviciu) nu ma consider in afara lucrurilor, desi am la ora actuala un sentiment profund de NEPUTINTA in aceast demers, asta pot face

...sa declar:

nu mi se pare normal
ca oamenii sa nu aiba siguranta zilei de maine, sa nu mai aiba repere la care sa se mai raporteze in conditiile in care au un plan, o asteptare, si de maine viata li se poate schimba la 180grade

ca mi se par de neconceput incertitudinea si nesiguranta unui parinte care trece prin socuri de acest gen si ca nu exista alternative pentru copilasii de un an la acest moment

ca ma gandesc din ce in ce mai des la a pleca din aceasta tara,

ca am convingerea ca nu s-au facut anaize si calcule reale vis a vis de efectele acestor masuri / ca economia care se face este infima si ca NU exsita viziune pentru viitor

ca in conditiile 'sustinerii' la aceasta maniera a natalitatii, pensionarii de peste 20 de ani (chiar cei care iau deciziile de acum!!!!!) nu vor mai avea din ce sa fie 'sustinuti' / populatia activa de peste 20 de ani va fi reprezentata de generatia copilasilor nostri de azi (a fost bunaoara o invitatie la un exercitiu de imaginatie pt cei care decid acum astfel de masuri)

cam asta este ceea ce am spus, sau ce am vrut sa spun, stiti mai intervin si emotiile + montajul

diseara la stirile protv o sa vedeti materialul

Alinuk mama de Andu mik si Teo voinik

www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Draguta mea, mie nu ai de ce sa-mi multumesti. Eu sunt direct implicata si interesata. In plus, nu a fost pentru mine un efort mai mare decat cel pentru o obisnuita plimbare zilnica la un loc de joaca.

Eu iti multumesc tie (si cred ca multi sunt in asentimentul meu) pentru toate eforturile tale, pentru dedicatia, tenacitatea si diplomatia de care dai dovada.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin(20.11.2009)

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

noi va multumim la amandoua.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Elara, Alinuk, actiunile pe care voi le-ati initiat, toate manifestatiile, prezentarile in mass media, legatura cu persoanele publice importante care ne sustin cauza, toate astea au avut un impact! Si rezultatele deja se vad. Faptul ca reprezentantii Min. Muncii asigura ca modificarile legislative nu vor afecta mamele aflate in plata, asta este un semn ca lucrurile nu au fost in zadar. Va admir pentru felul in care militati pentru cauza mamicilor, in mod dezinteresat si nobil!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

eu as fi curioasa sa inteleg ce se intampla cu mamele care acum sunt in CIC1 si la anul trec in CIC2. eu sunt in situatia aceasta si in martie voi naste al doilea copilas si nu pricep pe ce suma voi sta acasa. din ce citesc inteleg ca 600? nu e aberant sa se intample asta daca pana acum am avut 85%? adica o sa fiu acasa cu doi copii si cu bani aproape deloc pentru ca nu-i asa...mi-am dorit sa am doi. ma rog, noi ne-am hotarat sa plecam din tara, acum incercam sa vindem apartamentul si la revedere. exista pe lumea asta si canada, australia, noua zeelanda si un trai mai bun in care munca imi este recompensata prin conditii de viata mai bune si DREPTURI!

si apropo de crese particulare exista solutia sa se dea drumul la fonduri europene si astfel sa se poate face cei drept unele particulare, dar macar sa se faca. dar stiti nu-i asa ca fondurile sunt o parte din banii de la EU si restul de la stat si cum statul acum nu are...nu avem nici fonduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

haha
(nu mai veniti cu laude aici ca nu mi's a lu' udrea)

dee Domnul sa se rezolve ceva

sa am satisfactia ca nu au fost in zadar aceste stradanii

din pacate eu tot nu sunt sigura ca min acela al muncii stie ce zice
..mai vedem

PS: si apropos la montaj in stire s-a taiat 70% din discutie

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Alinuk, asta e ca nici eu nu cred ca ministrul ala stie ce zice cand face asigurari ca modificarile legislative nu vor afecta persoanele aflate in plata, poate se refera strict la cuantumul indemnizatiei si nu la perioada de acordare a concediului...
pentru ca eu nu stiu cum s-ar putea aplica si gestiona totul daca unele persoane ar ramane in concediu 2 ani si altele doar un an... logistica lor suporta asta?
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca au fost zeci de declaratii oficiale ale reprezentantilor guvernului care s-au batut cap in cap, si au ajuns sa se aplice exact contrariul celor declarate, incat eu nu mai cred un cuvant!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

din pacate eu tot nu sunt sigura ca min acela al muncii stie ce zice
..mai vedem

PS: si apropos la montaj in stire s-a taiat 70% din discutie

Nimic nu-i intamplator!

Stii cum e cu politica - spune acolo ceva - apoi mai vedem noi.
Cat despre taiatul la montaj - e deja ceva clasic. Suficient cat ce este esential sa scape.
Eu nu ma hazardez sa emit supozitii despre cum va fi legea sau hotararea de guvern din data X. Sunt simple speculatii. Asa sunt eu mai rezervat.
Insa in mod sigur textele aparute pe diverse canale media si/sau pagini de internet fie ele html fie pdf sunt inaplicabile contin niste contradictii si neconcordante, lipsuri de definire cel putin notionala adica pe scurt diletantism ca pe mine m-au facut sa ridic din sprancene.
Dar fiind texte mi-am spus... Ok ... sunt texte, nu au nimic oficial nici macar prezumtiv.
Asa ca am revenit la matca. Astept proiecte oficial publicate sau oficial asumate sau ceva care sa le confere o origine detrminata.
Pana atunci....pauza.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Shobo

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui Shobo

multumesc pt completari, da, vad ca mamica era judecatoare, deci a stiut foarte bine ce e de facut daca a si castigat!

am gasit cazul aici:

http://avocat.ablog.ro/

"Tān#259;ra m#259;mic#259;, magistrat la Tribunalul Bucure#351;ti, a cā#351;tigat īn instan#355;#259; desp#259;gubiri de 10 mii de lei pentru c#259; nu i s-a respectat acest drept. Cazul poate crea un precedent - de-acum īncolo zeci de mame ar putea s#259; se plāng#259; justi#355;iei pentru a ob#355;ine fonduri pentru cre#351;terea copilului. "

"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Da, numai ca intre timp nu se mai poate plange nimeni de discriminare, inegalitatile au fost eliminate prin modificarea actelor normative.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

inteleg de aici ca indemnizatia pt CIC ramane tot 70% din media ultimelor 12 luni (adica depinde de contributia mamei anterior nasterii) insa se va acorda doar pt 1 an? creca tot e mai bine decat 2 ani cu 600ron, ce sa zic... si da, atunci nu mai e discriminare. sper ca am inteles bine.

"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

oamenii aici au fost atat de ocupati cu vanatoarea de vrajitoare incat nimeni n-a observat: 85% diminuat cu 15% din cei 85% nu da 70%, ci vreo 72% dar ma rog, esti pe-aproape. Dar asta e pana la 31 dec 2010, ca dupa aia nu se stie. Unii "zice" ca se revine la cei 85% si cei in plata raman asa pe 2 ani. Io una, nu prea cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

mai este un aspect ciudat ... va fi o discriminare intre copii la modul ca vor exista copii nascuti in sept de ex care isi vor avea mamele 2 ani langa ei si copii nascuti in nov-dec (deci 2-3 luni diferenta) a caror mame vor fi langa ei doar 1 an.
mamele care nasc ultimele se intorc la job INAINTEA celor ce au nascut primele!
copii mai mici (cu 2-3 luni fata de prietenii lor) vor sta mai putin cu mamele lor!!!
este incorect !

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

mai este un aspect ciudat ... va fi o discriminare intre copii la modul ca vor exista copii nascuti in sept de ex care isi vor avea mamele 2 ani langa ei si copii nascuti in nov-dec (deci 2-3 luni diferenta) a caror mame vor fi langa ei doar 1 an.
mamele care nasc ultimele se intorc la job INAINTEA celor ce au nascut primele!
copii mai mici (cu 2-3 luni fata de prietenii lor) vor sta mai putin cu mamele lor!!!
este incorect !

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

pai de aia zic!
ministrul asta stie macar cum va aplica ce a zis?

>>>Continuare

Mergi la inceput