Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Sincer, sincer, sincer?

Nu stiu daca voi reusi sa alaptez in public dar niciodata nu as privi dezaprobator pe cine face asta.
Referitor la comparatia cu toplessul - eh nu e chiar asa.
La mare ma pierd intr-un miliard de sani si buci, semi-nuditatea mea se anonimizeaza si isi pierde din atractie sau din partea de atentie acordata in mod normal. Nu am nici o jena sa fac topless intre 300 de femei care fac si alea topless pe m2. Dar nu cred ca m-ar apuca de-sutienizarea la o....piscina de exemplu.

In plus, la mare macar teoretic esti cat de cat anonim. Desi eu mereu am avut ghinionul asta, fix cand sa dau si eu jos sutienul, atunci sa apara fix persoane pe care NU mi-as dori sa le intalnesc in respectiva postura: fostul profesor de fizica din generala, vreun prieten de-al tatei care ma stie de mica ( si care sa mai zica eventual si "oho, ai crescut, ha? ), sefa de departament de la HR si alte alea.

Eu sincer ma intreb cum ma voi feri prin casa in primele luni de soacra / socru. Socrul presupun - sper?! - ca va avea delicatetea sa-si gaseasca ceva de facut. Soacra in schimb, pai fix de aia voi sta cu ea! sa ma asigur ca alaptez corect, ca invat corect sa infas copilul, etc.
Cred ca voi trece peste aceste retineri si...aia e. Si cred ca daca voi ajunge intr-o situatie in care alaptatul in public sa fie inevitabil da, voi face si asta.

Dar oricum ar fi, niciodata nu as privi cu repros o mama care alapteaza. Oriunde isi alege sa faca asta.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Scuze ca intreb, dar mai infasa cineva copilul in 2010?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Poate se referea la a pune scutecu', desi e tare simplu in ziua de azi...Dar stii ca a reaparut "trendul" cu infasatul, adica s-a descoperit ca unii copii se linistesc sau se simt mai in siguranta cand sunt infasati, chiar facuti sarmalutza. Trebuie de vazut ce prefera copilul, a mea n-a suportat nici sac de dormit, nici paturica, nimic. Dar am auzit de alti copii care nu pot dormi decat dupa ce-s bagati in saculetul lor de dormit.
Am dat-o deja-n off-topisme, am cam epuizat alaptarea;)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Da, is the new black.
E din nou la moda de cativa ani, nu asa strans precum se facea inainte si nici in plapumi sau cu legaturi, doar o paturica infasurata in primele doua luni. Gasesti o gramada de explicatii si demonstratii cu google.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu chestia cu infasatul nu am putut sa o pricep deloc. Desi ambele fete ale mele in maternitate erau infasate mie mi se parea stupid mai ales cand vedeam ca vor sa-si miste picioarele, sa fie legate.
Poate ca imi da o senzatie de calustrofobie de inghesuiala de lipsa de libertate habar nu am dar ma gandeam cum e sa ai picioarele strans legate si sa nu poti sa le misti. Hih! Am si acum gandindu-ma aceeasi senzatie stranie de sufocare.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Sensul expresiei "barbatul trebuie sa te stie doar de la brau in jos" se refera la o rezerva necesara in legatura cu ce este in minte - "nu trebuie dezvaluit chiar tot ce gandesc". Scopul era probabil pastrarea armoniei familiei, prin trecerea sub tacere a lucrurilor care ar fi putut conduce spre discutii/conflicte sau care ar fi vulnerabilizat femeia in fata barbatului.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

in sfarsit incepusem sa cred ca doar eu am inteles ce-a zis a mea bunica (da, si ea avea vorba asta). cu adaugirea ca la ea se intelegea si sufletu', nu doar mintea. sufletu' ala aflat, zice-se, tot de la brau in sus - taman in zona cu chestiile alea expuse ori ba in public. adica nici sa nu stie chiar tot ce simti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Trist ca reprezentantul unei reviste de copii a luat o asa atitudine.

Pe de alta parte, legile protejeaza dreptul copilului la alaptare in spatii publice. De ce considerati voi standul respectiv spatiu public, ii apartinea revistei Mami pe perioada tirgului caci platisera pt el? Daca era in afara standului era in spatiu public, nu?

Din cite stiu eu, legea nu obliga nici o companie privata (inclusiv scoli private ca tot s-a vorbit de asta) sa acomodeze o mama care alapteaza. Faptul ca marea majoritate nu are nimic impotriva tine de bun simt, educatie si nu in ultimul rind frica de publicitate negativa cum a fost in cazul de fata pt revista mami.

Imi pare tare rau pt doamna respectiva dar sa fii fost in locul ei
m-ar fi interesat mai mult copilul, l-as fii alaptat acolo unde puteam ca sa-l linistesc si pe urma ma rafuiam cu ei daca chiar vroiam sa make a point.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mimitete, daca un privat are reguli din astea speciale care restrang chestii care sunt ok in spatiul public le anunta la intrare. La intrarea in Targ nu scria nicaieri ca e interzisa alaptarea sau ca e permisa exclusiv in zona special amenajata.
Lasand la o parte asta, anumite reguli sunt discriminatorii si nu pot fi impuse nici de privatii care lucreaza cu publicul, spre exemplu interzis blondelor, tiganilor, mormonilor, homosexualilor sau bebelusilor alaptati.
Pot avea reguli de vestimentatie, limite de varsta si alte chestii de inteles in functie de specificul activitatii din respectivul loc.Dar cam atat.
Deci oricum am da-o, revista Mami nu era in drept sa o hartuiasca pe AM.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimitete

Trist ca reprezentantul unei reviste de copii a luat o asa atitudine.

Pe de alta parte, legile protejeaza dreptul copilului la alaptare in spatii publice. De ce considerati voi standul respectiv spatiu public, ii apartinea revistei Mami pe perioada tirgului caci platisera pt el? Daca era in afara standului era in spatiu public, nu?

deci am avut rabdare. zeci de pagini da' acum tot revin cu intrebarea: ar trebui sa mi se para normal daca vanzatoarea de la magazin si-ar alapta copilul in timp ce ma serveste? pot folosi cuvintele de mai sus - daca ar fi de cealalta parte a tejghelei, e spatiu public, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mi-am intrebat si eu colega, coordinator de eventuri peste tot spitalul, care are la activ zeci de conferinte, trade show-uri si alte manifestari publice.
Ea spune ca AM nu a procedat profesional. A fost invitata in capacitate de profesionist acolo, era in timpul dedicat manifestarii si comportamentul ei a fost din pacate nu unul profesional.
Daca i s-ar fi intamplat ei, intr-un event, ca unul din expozanti/keynote speaker sa alapteze la stand in timpul unei conferinte, dupa terminarea alaptatului i-ar fi cerut AM sa paraseasca eventul, sa isi stranga standul si incetau colaborarea.
Daca era un booth unde o mama ar fi demonstrat cum se alapteaza corect, nu ar fi avut nimic impotriva. Dar daca esti in capacitate profesionala, asteptarea e sa te porti/comporti in maniera profesionala.

De asemenea, ea condamna felul in care organizatorii au reactionat. Ea nu ar fi adus securitarea, nu ar fi stricat masa copilului, asa cum am mentionat mai sus, ci dupa ce copilul ar fi fost gata alaptat, mamei i s-ar fi cerut sa paraseasca eventul. Politicos.

Mergi la inceput