Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)

Revista Mami impotriva alaptatului in public (2) | Autor: CriPOD

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

nelia, nu cred ca sunteti departe la asa ceva, numai ca porbabil tu ai fost constransa in alte imprejurari. Eu nu am alti copii mai mici cu care sa trebuiasca sa jonglez, in plus nu iau tranzitul in comun, asa ca din cauza asta sunt cam in zona unei astfel de camere in general cand e nevoie. Insa si eu am fost nevoita sa alaptez "in public" de cateva ori. Pai la inceput cand manca o ora si dupa juma de ora manca iar ce era sa fac... il bagam in wrap si el muncea acolo, eu imi vedeam de cumparaturi cu fie-mea, ca saraca mai ca plangea ca mergeam la mall direct la nursing room si stateam acolo pana se-nchidea mallul, haha, quality time aveam noi doo. Ultima data acum duminica, la The Bay, locatia mama, istorica, nu am gasit aceasta camera, insa o "sefa de raoin" m-a indrumat spre fotoliul din mijloc (daca nu ma deranjeaza) cand am intrebat daca pot folosi o cabina de proba pentru asta. Si nu m-a bestelit nimeni ca fiu-miu are 16 luni si ii trebuie asa ceva. Apai al meu spune clar: tzitzi DAI!!! nu poate nimeni negocia cu el. De obicei intelege ca nu este tzitzi unde sunt oameni si zice el contemplativ "amini" si e intelegator, dar cand chiar are nevoie nu are rabdare mai mult decat sa caut un loc.

Pai incidente mai sunt si-aici. Acum cativa ani a alaptat o tipa pe scarile de la piscina publica. Lifeguard a hashait-o, asa ca a doua zi s-au adunat o gramadoaie de mamici la un alaptat scurt la piscina locala, cazul a fost prezentat peste tot in presa, baietul zelos a fost trimis la reciclare, desi el spunea ca grija lui era ca tanti avea "germeni pe tzatzi" din apa de la piscina si ca-i plasa incostienta in copil. Tuata lumea si-a cerut scuze si a reiterat ca e ok. Cred ca-n fiecare an e cel putin unul care face valva.

Acu' educatia e parte din solutie, sa nu existe dubiu, la fiecare incident, si ciclic in rest, municipalitatile fac traininguri specifice pe drepturile mamei care alapteaza, pe cum sa rezolve situatiile si cum sa ii calmeze pe pudicii si ofensatii care ar putea sa se planga de "indecenta" boobsilor din gurile bebelusilor.

Hai ca restul dorm, vorbim noi doua si suntem de acord, vezi ce fain? :))

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Eu am in continuare o nelamurire: catre toti cei care despica firu'n'patru despre ce-a facut si dres Ana pe acolo, cati fluturasi, plasme si soti a avut la dispozitie - voua vi se par astea motive care justifica modul in care s-au purtat cu ea organizatorii, IN TIMP ce isi alapta copilul?
Ca plasmele si fluturasii erau acolo si in alte zile, cand se pare ca nu au deranjat pe nimeni.

Deci intrebarea mea este (ca de altfel si tema acestui topic): exista vreo justificare pentru agresarea unei femei cu copilul la san, de catre reprezentantul revistei "Mami"?

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu cred ca nu exista nici o explicatie logica sau de bun simt sau cum vrem sa-i spunem. Dar nu am fost acolo deci nu cunosc contextul asa incat orice opinie as avea este lovita de subiectivism.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Capcaunule, argumentatia ta nu tine, nicio femeie nu isi ia cu ea bebe la interviu .

Care isi ia bb la concert nu va avea aprobarea mea niciodata, copiii sub 3 ani jumate nu au ce cauta intr-o sala unde trebuie liniste (am dat varsta asta pt ca e varsta la care fimea a stat cuminte, poate ai altora sunt mai precoce, dar in genere dupa 5 ani trebuik inceputa experienta asta )

Deci nu mai veni cu scenarii, ca doamna asta in cauza nu era la vreun simpozion cu laureatii premiului Nobel unde se faceau comunicari din alea unde fiecare silaba conteaza, ci la un penibil targ pt bebelusi....

Daca o dadea careva afara de la Ateneu, as fi inteles.

Si sa stiti ca mi-a povestit barbatu-=meu ca ultima data cand a fost cu fimea la concert, acu vreo 2 sapt, a venit o tipa cu bebelusu care a scancit nitel si dupa aia a tacut , zicea sotu a probabil il alapta, si n-a dat-o nimeni afara. Da nu se face sa vii cu bb mic la concert, asta nu as aproba in veci.

dar totusi, la concert, unde e lume mai misto :), a fost acceptata, desi chiar deranja, la targu lu peste prajit cu toti mitocanii bineinteles ca te da afara sau te trimite intr-un colt cu scutece murdare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Citat:
Ce as fi facut eu inteleg ça e intrebarea, plecam, alaptam copilul , il pasam sotului, sunam Protv, protectia copilului etc FARA copil stresat in brate faceam tôt spectacolul de rigoare, blog, forumuri etc, e clar ca daca alaptatul a Fost problema( nu sunt convinsa) doamnei I s-a incalcat un drept fundamental, imi scapa de ce a continuât sa expuna copilul, de ce il foloseste in continuare.

Marina

Si daca in timp ce tu erai la "razboi" copilul ar fi vrut sa fie alaptat, spuneai tatalui copilului sau cui l-ai lasat in ingrijire sa-i dea acolo un biberon de lapte, ca na... tu ai chestii mai importante de facut? ;)

PS: unii copii, crescuti de mame si nu de bone sau alte rude, alaptati si purtati in brate... aoleooo.... sunt mai stresati cand sunt despartiti de mame decat ti-ai imagina. ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile
Deci intrebarea mea este (ca de altfel si tema acestui topic): exista vreo justificare pentru agresarea unei femei cu copilul la san, de catre reprezentantul revistei "Mami"?

Tema acestui topic este : "revista Mami impotriva alaptatului in public" deci problema discutata este: poate fi sau nu o dovada ca revista respectiva este "impotriva alaptatului in public" faptul ca intr-o incinta in care era organizatoare nu a acceptat acest lucru, fiindu-i indicat mamei locul special amenajat? (loc pe care probabil multa lume de pe aici l-a vazut deja daca se stie clar si cati pampersi folositi erau deja in cos la ora respectiva)

Despre agresare eu personal nu am citit nimic pana acum nici macar in declaratiile femeii.Tu esti sigura ca a fost agresata ?
(AGRESIÚNE, agresiuni, s. f. Atac împotriva unei persoane sau a unui stat. #9830; Agresiune armat#259; = atac înarmat s#259;vâr#537;it împotriva unui stat, în scopul de a-i cotropi teritoriul, a-i suprima independen#539;a #537;i a-i înrobi popula#539;ia. [Pr.: -si-u-] – Din fr. agression, lat. aggressio, -onis.)

Edit:revin pentru a explica o nuanta:loc public inseamna un parc, un tramvai, o cofetarie, o scara de bloc , etc.Insa comportamentul in aceste locuri publice nu poate fi uniformizat si anume:
Eu personal sunt de acord ca o mamica ce se simte bine sa alapteze in toate aceste locuri publice daca asa vrea , inclusiv intr-o cofetarie in care eu consum o inghetata ein acelasi timp.Este OK>
Daca insa,la ziua fiului meu eu hotarasc sa inchiriez acea cofetarie si am 20 de invitati, printre care mamica respectiva ce alapteaza fara probleme in timpul conversatiei cu ceilalti 19 invitati , alti prieteni dar si parintii mei si ai sotului, ei bine in acest caz deoarece si tatal meu dar si socrul stiu sigur ca ar parasi localul in cazul in care vreo doamna si-ar riidica bluza si ar pune copilul la supt, ei bine in acest caz consider ca am dreptul sa o indrum spre locul pe care l-am gandit special in acest scop atunci cand am invitat-o la petrecere fara a risca un protest a doua zi in fata cofetariei.
Ma simt obligata ca TOTI invitatii mei sa se simta bine , inclusiv bunicii copilului chiar daca ei ar trebui sa-si schimbe mentatlitatea poate intradevar.La varsta de 60 de ani pe care o au insa, consider inutil sa purced la asa ceva .
Datorita acestei situatii punctuale insa nu pot fi etichetata drept "impotriva alaptatului in public" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Capcaunul:

Citat:
actul alaptarii sa se desfasoare totusi cu discretie, intr-un colt mai retras si implicit mai linistit

Nu toate locurile retrase sunt linistite!!! Nu toate locurile ne-retrase sunt ne-linistite!!! Nu exista aici niciun motiv pentru a folosi cuvantul implicit. Iar intre "alaptatul public" si "alaptatul public ostentativ" e numai o diferenta de nuanta care o sesizeaza si o foloseste numai cine vrea sa bage femeile cu copii la tzatza sub pres, sa nu ne "intineze privirea cu pacate" ;)

Citat:
Atitudinea asta de alaptez unde vreau c-asa vreau poate sa genereze tensiuni in public

Tensiuni in public se genereaza numai si numai datorita mentalitatii ca femeile nu au ce cauta sa alapteze in public. Locul lor e "dupa perdea". Asta in cazul in care au indraznit sa paraseasca cusca numita "casa", locul ideal de inchis mamicile cu copii. Sa stea la ei acasa, nu vrem sa-i vedem, nu vrem sa-i auzim. Sunt frumosi si minunati numai in masura in care se conformeaza normelor societatii!
Dragele mele mamici, va rog din suflet, de-acum inainte sa nasteti numai copii gata crescuti si educati si cu mult bun simt, sa respecte mintea si normele celor mari!

Citat:
Nu-i mai sanatos pentru toata lumea sa se evite astfel de ciocniri de mentalitati?

Ba da! Si pentru asta propun sa inchidem toate mamele care alapteaza!
Dupa perdea cu ele!!!
Chiar nu-ti dai seama ca aici incalci dreptul unor oameni? Acela de a alapta in public? E un drept! Si nu cred ca cineva e dator sa renunte la un drept pe care il are, numai pentru ca unii au niste mentalitati de-a dreptul invechite?

Citat:
In parc, pe plaja, in tramvai e ok. Dar atunci cand exista asemenea locatii prin preajma sau exista posibilitatea unei discretii, nesocotirea acestora denota deja lipsa de respect fata de cei din jur. Ce-ar fi ca in timpul unei conferinte de presa oficiale sa se auda suptul vreunui bebelus? Sau in sala de examen? Sau in timpul unui spectacol de teatru sau la cinema? Sau la o lansare de carte fix langa microfon? OK. Multi ar privi cu intelegere. Multi ar mima insa intelegerea, condamnand nu actul in sine ci lipsa de prevedere a mamei. Este greu de stabilit o granita, tocmai pentru ca problema este delicata. Dar este mai bine sa nu se apropie nimeni de limitele tolerabilului, aici ca si in oricare alta chestiune delicata.

Nu cred ca tu ai dreptul sa spui unde e ok si unde nu e ok ca o mama sa alapteze. Ea are dreptul sa alapteze unde vrea!!! E un drept. Cine esti tu sa spui unde are dreptul si unde nu?
Indiferent in care din situatiile care le-ai descris tu in continuare e absolut indiferent daca unii doar mimeaza intelegerea. E problema lor. Mama are dreptul in situatiile respective sa alapteze. Cei care ineleg, bine. Cei care nu inteleg, au o problema de mentalitate. Dar nu au dreptul sa faca nimic impotriva, pentru ca mama respectiva e indreptatita sa alapteze oriunde. Daca unul si altul are o problema de mentalitate, acela trebuie sa si-o rezolve, nu sa dea vina pe mama pentru o problema care o are el.

Citat:
PS. V-ati duce la un interviu pentru un job beton cu bebelusul dupa voi, caruia sa-i dati sa suga in fata posibilului Viitor patron fix dupa ce acesta v-a intrebat ce salariu v-ar multumi? Curajoasele sa raspunda, da ori ba?

Nici macar nu-ti dai seama unde e problema ta. Din cauza mentalitatii asteia, unii angajatori nu angajeaza mame de frica sa nu li se imbolnaveasca copilul si mama sa lipseasca de la job. De parca nu ar putea fi si responsabilitatea tatalui sa stea cu copilul cand acesta e bolnav. Din cauza mentalitatii asteia se fac multe nedreptati mamelor, indiferent cat de mici sau marisori sunt si indiferent cat de alaptati sau nealaptati sunt copiii. Mama trebuie sa stea cu el pana creste, daca se poate chiar inchisa in casa, sa nu deranjeze pe nimeni, mama e responsabila pentru tot ce nu vrem noi sa vedem in cresterea unui copil, mama sa stea si mai departe cu copiii, sa n-aibe alta viata, ca ce, doar e femeie, cui ii trebuie femei? E numai si numai lumea barbatilor, nu-i asa?
Bagati-le la cutie si trageti perdeaua! Nu vrem sa le vedem! A.... ba da... de la brau in jos, asa cum zicea altcineva la subiectul asta atunci cand vrem sa stea cuminti, pentru linistea si placerea barbatilor... si daca se poate si pentru reproducere, ca de... nu vrem sa risipim samanta in van, nu? ;)

Si cel mai trist imi pare cand chiar femei si mame sunt de parere ca mamele care alapteaza trebuie sa renunte la un drept al lor pentru a menaja mentalitatile de doi bani ale unora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Acum bine ca am gasit femininul potrivit pentru grater.Nelia, mQQm foarte frumos ati scris! Si cu multe informatii utile.Hai mai Capcaunule..asa un tip destept ca tine sa se incurce drept in alaptat.Eu nu am alaptat decit f putin, insa privesc strict spre drepturile copilului care trebuiesc puse deasupra drepturilor oamenilor. Desigur pot fi situatii scortoase cind prezenta bebelusilor galagiosi, ginguritul unui supt e nimica toata daca e sa o luam asa;), nu se potriveste evenimentului.Insa aici era vorba de o locatie adresata parintilor si copiilor. E atit de simplu.Si pentru copiii mei, eu una nu sunt amazoanca, ci fiara haha asta e clar.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Insa aici era vorba de o locatie adresata parintilor si copiilor.
E atit de simplu.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Scuze ca dau un citat din mesajul tau insa am si eu o intrebare:

Si o scoala sau un liceu e tot o locatie pentru copii si parinti.
E ok sa alaptezi pe culoarul unei astfel de institutii,de exemplu ?
Sau in mijlocul unui restaurant de familisti?
Sau in aula unei universitati ?

Deoarece mie personal mi se pare ca sunt locuri publice unde desi ai un drept totusi e mai bine sa nu o faci.
Foarte adevarat este ca eu nu as fi facut-o nici la targ,nici la concert si mai am cateva locuri publice unde nu as fi incercat chiar daca este un drept.

Mergi la inceput

agresiunea nu trebuie sa fie doar fizica. eu d]cand alaptam si observam fie si doar o privire dezaprobatoare, ma sinteam agresata.

Si le-am simtit din plin, cand alaptam copil mai mare de un an...ohohooooo.

Marina, mai tii minte cand ne-am intalnit acu multi ani, in 2003 si Sofia de un an si 3 luni a adormit la san? Cum era ca atunci sa zica careva ca nu-i ok? si alaptam si vorbeam in acelasi timp cu tine si alte mamici si a fost f ok, Sof a adormit, am pus-o pe niste scaune cu haine parca pe ele :) si ne-am vazut de viata.
Iar fata mea s-a simtit in siguranta, de unde era obosita si nu te mai intelegeai cu ea, sanul i-a dat liniste in harmalaia aia.

asa ca scuzati-ma, astea cu "linistit si retras pt binele copilului" sunt niste ineptii.

Copilul se retrage in sine cu sanul mamei, mai mult nu are nevoie.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Daca ti s-a permis intrarea in scoala/liceu cu bebe, da, e ok sa alaptezi (de obicei prezenta pers straine nu e admisa)

In aula universitatii, la cursuri, nu prea ai ce cauta cu bebe, la fel si la concert, nu din motive de alaptat, ci din motive de liniste.

la restaurant chiar NU vad unde e problema??? Eua am alaptat la Restaurant de cate ori a trebuit (nu prea des ca nu ne ducem noi des) si nu am primit decat manifestari de simpatie.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput