Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Insa aici era vorba de o locatie adresata parintilor si copiilor.
E atit de simplu.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Scuze ca dau un citat din mesajul tau insa am si eu o intrebare:

Si o scoala sau un liceu e tot o locatie pentru copii si parinti.
E ok sa alaptezi pe culoarul unei astfel de institutii,de exemplu ?
Sau in mijlocul unui restaurant de familisti?
Sau in aula unei universitati ?

Deoarece mie personal mi se pare ca sunt locuri publice unde desi ai un drept totusi e mai bine sa nu o faci.
Foarte adevarat este ca eu nu as fi facut-o nici la targ,nici la concert si mai am cateva locuri publice unde nu as fi incercat chiar daca este un drept.

De ce? Chiar te rog sa-mi raspunzi la intrebare.

Am intalnit o multime de mamici alaptand si la restaurant (mai ales la restaurant, adica de ce ar fi ok ca tu sa mananci si bebelasul nu?!) si la scoli si la gradinite pe coridoare si chiar si in aula universitatii. E drept ca nu in Romania! Dar fetele care au nascut la varste fragede si totusi se reintorc la studiu sunt ft. apreciate si nimeni nu le interzice intrarea cu bebelasi in institutii, chiar daca asta inseamna si alaptat.
Iar la gradinita la fie-mea sunt o multime de mame care mai au bebelasi si ii cara cu ele cand vin sa aduca sau sa ia copiii de gradinita si in timp ce ii asteapta pe cei mai marisori sa-si termine masa sa-i poata lua acasa, se mai intampla sa trebuiasca sa-l alapteze pe cel mic.
Nu e nimic rau in asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Daca ti s-a permis intrarea in scoala/liceu cu bebe, da, e ok sa alaptezi (de obicei prezenta pers straine nu e admisa)

In aula universitatii, la cursuri, nu prea ai ce cauta cu bebe, la fel si la concert, nu din motive de alaptat, ci din motive de liniste.

la restaurant chiar NU vad unde e problema??? Eua am alaptat la Restaurant de cate ori a trebuit (nu prea des ca nu ne ducem noi des) si nu am primit decat manifestari de simpatie.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina ca sa iti astepti copilul mai mare iti este permis sa intri si in scoala si in liceu cu un bebe. Insa nu ma vad ridicandu-mi bluza intre adolescenti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:

Deoarece mie personal mi se pare ca sunt locuri publice unde desi ai un drept totusi e mai bine sa nu o faci.
Foarte adevarat este ca eu nu as fi facut-o nici la targ,nici la concert si mai am cateva locuri publice unde nu as fi incercat chiar daca este un drept.

Da, este absolut ok sa alaptezi in locatiile enumerate de tine, daca acolo te prinde foamea/setea copilului.

Tie de ce ti se pare ca e mai bine sa nu iti hranesti copilul?

Inteleg ca nu doresti sa alaptezi in public, dar ce ai cu mamele care nu au o problema cu a o face?

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Daca ti s-a permis intrarea in scoala/liceu cu bebe, da, e ok sa alaptezi (de obicei prezenta pers straine nu e admisa)

In aula universitatii, la cursuri, nu prea ai ce cauta cu bebe, la fel si la concert, nu din motive de alaptat, ci din motive de liniste.

la restaurant chiar NU vad unde e problema??? Eua am alaptat la Restaurant de cate ori a trebuit (nu prea des ca nu ne ducem noi des) si nu am primit decat manifestari de simpatie.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina ca sa iti astepti copilul mai mare iti este permis sa intri si in scoala si in liceu cu un bebe. Insa nu ma vad ridicandu-mi bluza intre adolescenti

Iti dai seama ca asta e problema ta si numai a ta? Daca tu nu te vezi alaptand intr-o institutie, nu inseamna ca altele nu sunt in stare. Si prin atitudinea ta, nu trebuie sa incurajezi interzicerea unui drept.
Nu te obliga nimeni pe tine sa alaptezi intr-un loc in care tu nu te simti bine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa interzicem altora sa faca ceva ce pe tine te deranjeaza numai pentru ca tu ai o anumita mentalitate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:

Da, este absolut ok sa alaptezi in locatiile enumerate de tine, daca acolo te prinde foamea/setea copilului.

Inteleg ca nu doresti sa alaptezi in public, dar ce ai cu mamele care nu au o problema cu a o face?

Nu am nicio problema cu mamele care o pot face.
Am pus doar niste intrebari .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunshine
Nu cred ca tu ai dreptul sa spui unde e ok si unde nu e ok ca o mama sa alapteze. Ea are dreptul sa alapteze unde vrea!!! E un drept. Cine esti tu sa spui unde are dreptul si unde nu?
samd.

Daca vreau sa fluier, fluier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:

Nu am nicio problema cu mamele care o pot face.

Ba afirmatia ta de mai sus nu se prea pupa cu asta noua

Mergi la inceput

Si multumesc pentru raspunsuri .

Mergi la inceput

Citat:

Intrebari de genul celor pe care le-ai pus tu, nu fac decat sa faca unele persoane sa se simta indreptatite sa reactioneze ca cei de la revista Mami.
Daca pe mine ma deranjeaza, atunci treci dupa perdea!
Si asta e o incalcare a unui drept.
Acum intelegi ce e rau in tot algoritmul tau? Acolo unde e un drept, mentalitatile trebuiesc schimbate. Daca sunt motive ca dreptul sa fie retras, atunci e alta poveste. Dar pe motiv ca eu nu ma simt bine, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a incuraja pe unul si altul.
Pentru ca e totul despre drepturi. Am dreptul sa alaptez unde vreau? Da. Daca acum accept sa-mi fie incalcat acest drept, e posibilca data viitoare sa-mi fie incalcat dreptul de a iesi din casa daca declar ca e posibil sa alaptez pe cine stie unde, indiferent cat de ostentativ sau nu pare. Apoi e posibil sa fiu luata la intrebari ca ce-mi trebuie mie servici daca am copii. E vorba numai si numai despre drepturi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui sunshine
Nu cred ca tu ai dreptul sa spui unde e ok si unde nu e ok ca o mama sa alapteze. Ea are dreptul sa alapteze unde vrea!!! E un drept. Cine esti tu sa spui unde are dreptul si unde nu?
samd.

Daca vreau sa fluier, fluier.

Exact ;)
As inlocui numai cuvantul "fluier" cu "alaptez" si atunci o sa fim si de acord, si on topic ;)

Mergi la inceput