Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Madiajust, in cazul asta e ft. bine, sunt perfect multumita cu sensul expresiei asa cum o descrii si tu.

In postul asta insa nu cred ca a fost folosita cu acelasi sens. Iti dai seama ca nu pot decat sa ma bucur daca m-am inselat in privinta postului si am inteles gresit.

Citat:
citat din mesajul lui RamonaD

Ce ne mai place galceava! Ce ne mai place scandalul!:)
De ce nu acceptati si pareri contra,si sunt aplaudate doar cele care scriu pro sub diverse argumente??Sunt si ma simt femeie si mama implinita.Imi pare rau ca n-am timp sa intru si sa scriu mai des,am un bebe de 1 an si 2 luni si-un copil de 11 ani.Sunt membra pe forum de vreo 3-4 ani,mai mult sau mai putin activa,pentru ca putinul timp liber il dedic familiei,desi cateodata simt nevoia sa comunic si cu alte mamici deca prietenele mele.Deci revista Mami nu si-a trimis neaparat artileria grea-singurul lucru pe care l-am avut vreodata-n comun a fost o poza a fiului meu mare,publicata-n urma cu 10 ani!:)Spunea cineva zilele trecute ca poate unele mamici oripilate de alaptatul in public poate sunt pocaite!=)) Chiar m-ati facut sa rad!
Nu doamnelor,cel putin NU eu.Sunt o mama tanara de 35 ani,arat destul de bine,n-am nasul mare,urechile clapauge,sanii lasati,fundul nush cum...=))),chiar ma simt bine in pielea mea.Si eu am alaptat.Daca nu am alaptat in public nu inseamna ca nu sunt o mama buna.E chestie de alegere,de educatie.Imi place sa cred c-o am si c-o transmit si copiilor mei.PLngea copilul si trebuia musai alaptat acolo?Doamnelor...e un bebe de 11 luni! Piticul meu la 6 luni a trebuit sa fie operat de hernie inghinala,dupa 12 noaptea n-a avut voie sa bea nimic,la operatie a intrat la ora 9.Eram ingrozita.Ce credeti c-a recomandat medicul tuturor mamicilor sa faca daca bebelusii plang de foame,sete peste noapte? Sa se plimbe cu ei in brate prin camera,sa incerce sa-i liniteasca!Asa ca nu veniti cu argumente de genul...trebuie alaptat aici si acum ca altfel se termina lumea!Am o pozitie,sunt sef de raion intr-un hypermarket pe raionul de jucarii...vad deseori copii care plang,fac scene si trantesc cu fundul de pamant daca nu li se cumpara nu stiu ce jucarie...nu suport genul asta de comportament.EDUCATIE,doamnelor,asta este cuvantul! Este legal sa alaptezi in public,daaaa! La fel cu nu e ilegal nici sa scuipi,sa te scarpini la organele genitale,...samd.Da,este induiosator,cum zicea Marius,sa auzi un bebe cum bea de la sanul mamei lui.Daca esti taticul lui,mai ales!Si noi avem poze alaptand,si tati era mandru...dar chiar nu as face-o niciodata-n public.Si chiar nu ma consider inapoiata.S-au dat exemple cum ca pe vremuri era ilegal sa se vada mai mult decat glezna unei femei...hai sa nu exageram.Am vazut reportajul de pe PRO aseara...chiar vi s-a parut ok atitudineai doamnei...M.A.,aceasta Ioana D'arc a mamicilor?:)))Pe mine m-a dezgustat si ranjetul ei,si tot.Chiar mi-e mila de piticul ala ,pe care-l foloseste...chiar putea sa-i dea sa pape orice altceva.Eu chiar cred ca ea a vrut sa creeze situatia,din moment ce a repetat gestul.Si doamnelor,dreptul la opinie e liber,da? Aruncati cu pietre,cand o sa-mi mai permita timpul o sa intru si-o sa mai citesc...
Imi place sa fiu femeie,chiar daca eu castig mai bine decat sotul meu,imi place sa am locul meu de femeie.Nu-mi plac feministele,cele care striga sus si tare ca ele si doar ele au dreptate...nici atat!Nu-ntotdeauna cine striga mai tare inseamna ca are si dreptate!O femeie e pudica,daca e femeie...cum zicea si bunica-mea,saraca,"barbatu' trebuie sa te stie de la brau,in jos!" Sa nu mai vorbim de tot satu',in speta,publicul larg:)))) V-am pupat,o seara frumoasa alaturi de familiile voastre,si va rog,ganditi-va ca nu exista adevar absolut,si adevarul asta are o gramada de fete.Si respect mamicilor care alapteaza si nu fac din asta un capat de tara,sa le traiasca puiutii(si-ai mei,si-ai tuturor)!Paaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In cazul asta (si cred ca ce a explicat cl e de fapt sensul adevarat al acelei expresii), ce treaba are cu discutia? Ce legatura avea zicerea asta profunda cu dreptul /indiscretia de a alapta in public si subiectul de fatza?

Pai tocmai, ca nu au nicio legatura expresia respectiva, nici macar cu pudoarea despre care tot spune ramona, d-apoi cu alaptarea Dar noi nu suntem educate, asa ca ce stim noi...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm
Pai incidente mai sunt si-aici. Acum cativa ani a alaptat o tipa pe scarile de la piscina publica. Lifeguard a hashait-o, asa ca a doua zi s-au adunat o gramadoaie de mamici la un alaptat scurt la piscina locala, cazul a fost prezentat peste tot in presa, baietul zelos a fost trimis la reciclare, desi el spunea ca grija lui era ca tanti avea "germeni pe tzatzi" din apa de la piscina si ca-i plasa incostienta in copil. Tuata lumea si-a cerut scuze si a reiterat ca e ok. Cred ca-n fiecare an e cel putin unul care face valva.

Daaa, stiu cazul, acum ca mi-au adus aminte. Mama era cu doi baieti mai mari si a spus ca nu poate pleca la vestiar pentru ca nu are cine sa-i mai supravegheze. Si au am alaptat in aceleasi conditii pe marginea piscinei, dupa ce am intrebat daca e in regula, nu sa alaptez, ci sa stau acolo, de obicei nu ai voie. Dar m-am spalat la tisnitoare inainte, ca sa fiu sigura ca totul e in regula pentru copil... M-au intrebat daca e in regula scaunul, daca nu, sa-mi aduca unul mai confortabil din biroul lor...

In Montreal chiar nu stau bine la capitolul sali de alaptat. Dar in jurul lui, da. Dar sint si aici locuri dragute, cind le gasesc, sint libere si pot sa ma duc cu copiii acolo, nu am nici o retinere sa o fac, e comod pentru mine si pentru copii. Nu o fac (faceam) pentru decit din acest considerent.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Lady as raspunde dar nu am inteles intrebarea ta prea bine, spune mai de-a dreptul ca fac fata.Daca cele ce alapteaza in public is mai ostentative de fel, cumva? Eu ca eu, dar sunt sigura ca sabina, inaioana, nelia, mQQm chiar au un trecut nepatat, au fost si sunt femei decente de fel.Iar eu personal am alaptat putin, la nici unul nu mai mult de 4-5 luni, insa cauzele is altele, nu fac tema discutiei am vorbit despre asta la celalalt subiect.La primul chiar numai o luna si ceva si am fost tare pudica, abia asteptam sa plece moasa din vizitele zilnice ca sa pot fi singura sa alaptez. Si alaptatul mi s-a parut greut, ciudat si rusinos. In cazul meu cauzele is mai complicate, ma simteam eu vinovata de f multe alte chestii, inca nu eram impacata cu mine.Pe urma am deschis ochii in jur si am invatat din naturaletea altor mame, m-am detasat usor de trecut, prejudecati, mi-am dat voie sa ma simt mama asa cum si cind doresc, si pe urma nicio problema, cind doresc si de doresc eu hotarasc momentele sexy si atragatoare ale prezentei mele ca si femeie. Is doua treburi diferite si eu hotarasc ce si cind, nu altii.Asa ca la al doilea am alaptat in parc pe banca, de ce sa merg la buda cind is asa frumoase si primitoare parcurile aici! Verdeata, flori, prospetime, normal ca vreau sa-mi fie bine si lejer. Cel mare se juca in fata mea, sincer, nu m-am gindit la nicio demonstratie. In extrasezon la malul marii cind mergeam cu cel mare si alte prietene sa se joace copiii la nisip si pentru o gura de aer sanatos. La plaja in caldura nu merg de fel mai ales cu cei mici.La al treilea am fost relaxata de tot si a fost tare frumos sa ma bucur in voie de maternitate. Am prins primele luni iarna grea asa ca am fost prin preajma casei, cum am alaptat putin au fost si putine situatii care sa poata fi aduse in discutia de fata. dar au fost.Ultima mea grija era demonstratia, crede-ma:), in primul rind ochii pe cei mari, griji si nopti nedormite specifie perioadei de bebelusanie, privind minunea mica din brate si uitind ca mai exista altceva in jur, well ca toate mamele:).Ostentativa in rest.. cine stie, uite o rog pe Sabina sa-mi faca niste poze din alea artistice la nud, ca tot am slabit si a treia oara si-s tare mindra de treaba asta si impart flyere lol.Dar iubirea de mama cu un prunc la sin e prea pura ca sa poata fi contaminata de dorinte ostentative. La fel ca si atunci cind pe cei mari ii string in brate si-i pup pe crestet! Nimic ostentativ!Is atitea femei de privit si de iubit. Astea de alapteaza trebuiesc pur si simplu taiate de pe lista, privirea intr-o parte si gata! Femeia respectiva are dreptul sa se bucure de maternitatea ei in liniste.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Cred ca inaioana, cu ultimele randuri, are perfecta dreptate..

Da io am o mare nelamurite.. cam

cum era vorba cea cu "barbatul tre sa te cunoasca numai de la brau in jos"?

zau ca nu pricep.. adica eu pricep ceva total aiurea si nu pricep cum poti sa te lauzi cu asa ceva

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Nu stiu daca ti s-a raspuns, dar expresia populara folosita de Ramona ca sa se refere la faptul ca sinii nu trebuie vazuti de nimeni, se refera de fapt la faptul ca nu trebuie sa fii cu mintea si cu sufletul pe masa, adica inima si creierul. Ci ca o femeie e bine sa fie misterioasa, sa pastreze pentru ea gindurile ascunse si intime... ca sa nu sufere. Daca la intimitate se referea, atunci merge expresia, dar luata mot-ŕ-mot expresia pica precum nuca in perete.

Imi pare rau ca trebuie sa plec, dar as fi vrut sa va scriu ca atunci cind e vorba de respectat drepturile copilului, femeii, barbatului, ale omului in general, nu exista nici un dar dupa... Se respecta sau nu se respecta, libertatea trebuie lasata cu orice risc sau cu orice pret, in rest se educa, dar nu in sensul educatiei strigata cu majuscule de Ramona, ci in sensul respectarii acestor drepturi daca ele exista.

Eu aici chiar vad lucrurile in alb si negru, nuantele duc la incalcarea lor... Dar nu scapati , pentru ca ma intorc si va scriu despre asta, chiar daca imi veti spune ca nu merita.

Eu am deschis greu ochii asupra lor, nah, indoctrinarea a fost mare, dar si cind am facut-o, nimeni, dar nimeni din lumea asta nu ma mai poate face sa-i inchid! Si infractoare daca ar fi fost, dreptul AM era sa alapteze acolo unde a facut-o, barbatii care au intrerupt-o i l-au incalcat si trebuie sanctionati.

Iar revista Mami ar fi trebuit sa aiba o pozitie oficiala prietenoasa fata de mami si de copii si sa fie clar de partea categoriei careia i se adreseaza, adica a mamelor si a pruncilor lor, in ciuda divergentelor sau intereselor ascunse indiferent din ce parte ar veni, pentru ca asta ii este profilul si are un cuvint de spus in educatia mamelor si in respectarea drepturilor lor in societate.

Faptul ca e alba, neagra sau cu nuante, cine e AM, cine e Mami, ca era sau nu era scaun... sint detalii care pur si simplu pica atunci cind e vorba de incalcarea unui drept. Iar femeile, indiferent daca alapteaza, in public sau acasa sau deloc, cind un drept pentru care altele si-au dedicat viata sa-l obtina este incalcat, ar trebui sa fie solidare intre ele!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Pai de fapt sanul e problema, eu asa vad. Restul sunt justificari stangace in falset. Ala e "intim", "indecent", "neigienic" etc etc. Ca nu ai deloc parte de aceeasi reactie daca scoti un biberon in public, ala nu mai e nici "intim" nici nimic. Ala e masa. Sanul insa nu e doar masa, e ceva ce se amesteca cu sex in capetele oamenilor.De aici si alaturarile total nepotrivite pe care le-am auzit pe la subiectele astea, cu alte acte fiziologice de genul "dar nu facem pipi in public" etc. A manca este un asemenea act fiziologic, perfect normal daca e cu biberon pentru ca el e asimilat farfuriei de la restaurant si total anormal daca e asociat cu sanul pentru ca sanul este asimilat genitalelor.
Aici e problema mentala, zic eu.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Perfect de acord cu tine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui birth_reborn
Am citit aici niste sugestii f utile, vom incerca un demers legal pt obtinerea unor drepturi scrise si concrete, exact ca in tarile civilizate. Spre care aspiram si noi! Iar prin actiuni de genul celei construite de aceste mame ma simt mai aproape de aceste tari.

Daca vreti, va pot ajuta cu linkuri si sugestii despre cazurile de aici. Sint citeva, rezolvate cu succes, trebuie sa stii pe ce articol din Codul drepturilor omului sa apesi si sa faci plingerea acolo unde trebuie. Sint mai mult ca sigura ca AM va avea cistig de cauza si ca, asa cum am spus, iar o asemenea cauza cistigata va fi un precedent pentru respectarea dreptului de a-ti hrani copilul in public si la sin asa cum este hranit si altfel.

Am dat mai sus un exemplu de un astfel de caz si incep cu asta (e in franceza, pot sa traduc la nevoie, dar sint si in engleza, pot sa le caut si sa vi le scot pe toate, sa va puteti inspira):

http://www.allaitement.ca/docs/jugements/jugement_1.pdf

Cred ca in fiecare tara civilizata exista cazuri de acest gen, peste tot s-a inceput de undeva, sper ca intr-o zi sa avem si o dovada de hotarire clara in aceasta privinta si in limba romana.

Felicitari pentru ONG-urile deschise, va sustin sufleteste in tot ceea ce intreprindeti spre binele copilului si al mamei lui, si de ce nu, chiar si al tatilor. Si unde exista multe asemenea actiuni a existat un inceput!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

N-am timp sa citesc chiar tot ce s-a scris pe tema asta, dar am apucat aseara sa citesc mesajul lui Capcaun - jos palaria! Alaptatul in public nu mi se pare o problema, conteaza CUM faci asta. Just my 2 cents!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Cred ca este vorba de a ´´abuza´´ de un drept. Adica a-ti exercita dreptul demonstrativ. Aproape teatral. ´´Eu vreau, acum, aici, e dreptul meu, UITA_TE, ha,n-ai ce-mi face, e dreptul meu´´

Asa cum am mai zis, cred ca aceasta atitudine este provocatoare si atitudinea in sine creaza probleme mamei care alapteaza NU faptul ca alapteaza.

Atitudinea provocatoare e o reactie fata de atitudinea de neacceptare. Alta reactie ar putea sa fie aceea de retragere. Si sunt convinsa ca sunt destule mame care se retrag, dar exista si acelea care raman si infrunta dezaprobarea (care chiar daca nu e exprimata fatis, ramane ca o posibilitate foarte reala in mintea cuiva care alege sa se expuna). Atunci cand nu va mai exista respingerea, neacceptarea, alaptatul in public va ramane doar un act firesc, natural. Acceptarea va aduce si relaxarea mamelor care cumva isi imagineaza ca in timp ce isi hranesc copilul, vor trebui sa se lupte pentru dreptul copilului de a fi hranit, sau reconfortat, fara sa fie nevoite sa dea explicatii.

Pana la urma toata chestiunea alaptatului in public o vad ca pe o noua miscare de emancipare a femeii. Sunt convinsa ca peste 20 de ani va fi foarte acceptabil ca mamele sa alapteze in public, iar cei care vor privi piezis vor fi ei dezaprobati de societate. Pana la urma copiii care in ultimii ani au fost alaptati in public, plus copiii care au vazut gestul acesta public, vor creste considerand asta ca pe ceva firesc.
Ganditi-va la prima femeie care si-a taiat parul, la prima femeie care a purtat panatloni, la primele femei care au votat, care au imbratisat o cariera etc. Fata de ele a existat mereu o reactie de dezaprobare, chiar in randul femeilor. Dar pana la urma au existat chiar barbati luminati care le-au sprijinit pe curajoase. Ca barbatii de la revista Mami nu sunt asa... poate ii va lumina si pe ei cineva, vreodata. Ba chiar si colegele lor se pare ca au nevoie de o schimbare de atitudine.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Am reusit si eu sa termin cele doua volume de citit si am ajuns la pagina curenta. Pe mine m-a apucat alaptatul in Germania, nu in Canada, ca aici am nascut. Si eu, cu educatie conservatoare de la mama de acasa din Romanica, nu mi-am pus niciodata problema cum sa fac cu alaptatul. Ba mai mult, pina sa citesc subiectul asta nici nu mi-a trecut prin creier ca exista "alaptat in public". Pentru mine alaptatul e la cerere si cam atit. Si daca e la cerere, il faci atunci cind exista cererea si unde exista cererea. Acum fac si eu bilantul lipsei mele de educatie si incerc sa imi aduc aminte prin ce locuri publice am alaptat eu ostentativ:

- in lobby la spital (nu doar la nasteri), de fata cu socrii si multi oameni straini.
- in aeroport la coada la check-in (cum ar fi fost sa ma retrag si sa fi pierdut avionul)
- in avion (unde naiba sa te retragi in avion, la WC?)
- in restaurant si cafenele (de cite ori o pocnea foamea prin oras si nu se gasea vreo banca, o tuleam in cea mai apropiata cafenea si alaptam cu o inghetata in fata)
- la gym inainte sa o dau pe mina babysitterilor

Si imi mai trece prin cap inca una, pentru cei care sustin retrasul discret. Multi bebelusi la inceput sug si sug si nu mai termina. Si pe urma iau o pauza de juma de ora si iar vor sa suga. A mea asa a fost. Sugea cite 45 de minute si lua pauza de maxim 30 de minute. Ramona cu educatie multa, cam ce ai fi facut in situatia asta? Unde te retrageai daca erai pe drum spre casa cu avionul si copilului i s-a facut foame fix cind tu faci check-in? Sau cind esti la magazin sa cumperi de mincare, ca sotul e plecat cu saptaminile prin delegatii? Ah, uitasem, da ... il plimbi in brate ca poate ii trece!

Mergi la inceput